Jump to content
finetaste
Verberg

Bankieren in het buitenland

vraag

Ik start met het exporteren naar Hong Kong, nu zou ik graag willen weten: moet ik daar een bankrekening openen en me in Hong Kong dollars laten betalen (deze is gekoppeld aan de US dollar) of in euro's op mijn Nederlandse bankrekening ??

 

Ik stel deze vraag omdat ik pas wil leveren als de centen binnen zijn, maar aangezien het om verse goederen gaat die gekoppeld zijn aan dagprijzen is snelheid geboden.

 

Graag jullie advies en/of ervaringen

 

Chris Smits

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Zijn twee rekeningen wellicht een optie? Een lokale valuta en EUR rekening? Je kan dan overboeken op de EUR rekening zodra dat uitkomt. Je kan natuurlijk ook je klanten in EUR laten betalen, maar wellicht willen ze dat niet.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@ExTax!

Dat is zeker een optie.

Hong Kong is een banken "paradijs". Bij een standaard HSBC Business Vantage rekening heb je al een hele reeks sub rekeningen in alle belangrijke valuta. Geld ontavngen in Euro's, Dollars, Ponden, HKD, etc is dan super eenvoudig, op 1 rekeningnummer. Geld wisselen tussen de rekeningen gebeurt real-time, dus nu in HKD is over 5 minuten Euro's of dollars. Van ABN (internet) in Nederland naar Hong Kong is op werkdagen binnen en dag over. Het is alleen vrij kostbaar in Nederlandse ogen (bij laag saldo iets van 12 euro per maand + transactie kosten).

 

Zo, dat was dan het promo praatje. Andere HK banken doen ongeveer hetzelfde.

 

Succes!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Fundamenteel is hierbij dat je het hebt over dagprijzen. Kun je me iets meer uitleg geven over wat voor een termijn het gaat (van export in NL naar import in HK?).

 

Als het om grote bedragen gaat, kun je overwegen je risico ten opzichten van de Dollar te hedgen (risico's vermijden). Je kunt je lokale bank bijvoorbeeld garant laten staan dat je voor je HKD een bepaalde hoeveelheid EUR terugkrijgt. Want dat is toch uiteindelijk de bedoeling neem ik aan? Je wilt lijkt mij geen HKD hebben aan het eind van de rit?

 

Wat ook fundamenteel is: wat verwacht je dat de Dollar gaat doen de komende tijd t.o.v. de Euro? Wil je bloot staan aan het valutarisico dan neem je gewoon een bankrekening in HK, laat je betalen in HKD en boek je het weer terug naar je rekening in NL. Wil je niet bloot staan voor dat valuta risico (hier is de tijd dat het duurt voordat je je geld krijgt een belangrijke factor) dan ga je dat risico hedgen. Neem daarvoor contact op met een bank hier in NL of in HK. Afhankelijk van over welke bedragen het gaat (en welke termijn er tussen betaling en levering in zit), zul je een bepaalde risico premie gaan betalen, maar dan weet je wel zeker dat je uiteindelijk het aantal Euro's overhoudt dat je graag wilt overhouden.

 

Als laatste: wil je klant wel betalen in (sterke) Euro's ?


Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 143 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept