Ga naar inhoud

Tonino

Legend
 • Aantal berichten

  1679
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Tonino won de laatste dag op 30 juli 2019

Tonino had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Guangzhou, China
 • Telefoonnummer
  033-7113986
 • Branche
  Groothandel
 • Branche 2
  Communicatie & marketing
 • Branche 3
  Vervoer & transport
 • Websiteadres
 1. Er spelen volgens mij 2 verschillende zaken. 1. Ben je de ondernemer voor de belastingdienst? Denk ik wel, je maakt omzet, hebt kosten, afschrijvingen en dergelijke. Mogelijk werk je niet genoeg voor de zelfstandigenaftrek. Je hebt veel opdrachtgevers, al worden die door Uber voor jou gefactureerd. Vergelijkbaar met Amazon die voor verkopers factureerd. 2. Ben je ondernemer of werknemer van Uber? Dat is meer iet wat speelt tussen belastingdienst en Uber. Mocht je ooit als werknemer worden aangeslagen, dan mag Uber werkgeverslasten betalen.
 2. Producten kunnen uit Taiwan komen terwijl ze er misschien niet gemaakt zijn.... Wat ik wilde aangeven is dat je bij het doen van een valse aangifte met verkeerde HS code of land van oorsprong gewoon fraude pleegt. Vraag me af of dat in dit geval ook zo is. Je besteld en betaald gewoon artikelen, en de fraude zit bij een ander.
 3. Dat lijkt me meer oude stijl conflict. Importeren uit "Taiwan" terwijl de fiscus denkt "China". Kan je snel even 50% importheffing schelen. Niet leuk om later met terugwerkende kracht op je bord te krijgen. Dit is wat anders, levering is DDP dus andere onderneming regelt alles. Er zal wel een keer een stokje voor gestoken worden, maar vraag me af in hoeverre de fiscus je hiervoor verantwoordelijk kan houden. Een andere onderneming doet aangifte en betaalt (neem ik aan) wat belastingen, en douane geeft de goederen vrij om in verkeer te brengen.
 4. Zie het steeds vaker gebeuren. Bedrijven bestellen voor grote bedragen en krijgen dan aan huis geleverd. Natuurlijk gaat het ergens (Beglie?) voor een absurd laag bedrag door de douane en neemt het Chinese bedrijf de btw als kosten.
 5. Dat is inderdaad erg hoog. Er zijn helaas ene boel partijen in China die gretig "gratis" verzending aanbieden voor fabrieken daar, maar dan de echte kosten doorbelasten naar de ontvanger. Mogelijk zelfs nog wat extra als lokkertje voor de persoon die de verschepingen regelt. Dus beter zelf regelen, of afspraken maken over de vervoerder waar je de kosten vooraf kunt opvragen. Ni je leergeld betalen, mogelijk dat je het zelf een paar honderd (maar niet heel veel meer) goedkoper kunt regelen.
 6. Nah, we gebruiken het wel, maar er zit geen standaard ondersteuning bij voor e-invoicing en ubl. Dat maakt het een stuk minder interessant.
 7. Volgende keer eerst een kleiner bedrag boeken... Als dat goed gaat de rest.
 8. Je zou eens naar Xero kunnen kijken. Geen specifieke ondersteuning voor Nederlandse regels, maar wel een uitgebreide API en je maakt snel een OSS aangifte. Het heeft ook een interface uit dit millennium en vreemde valuta zijn een makkie.
 9. Zowel Fedex als DHL hebben een pakhuis met douane mensen achter hun AGS implementatie zitten. Voor een paar euro krijg je gewoon een factuur met wat je moet betalen. Ze vertellen dat je het zelf wilt doen is waarschijnlijk duurder dan hun het laten opknappen. Wel zorgen voor een goede factuur met Taric codes, zodat ze correct ingeklaard worden. Eventueel naar je contact in China sturen.
 10. Begin eens met het standaard wachtwoord van je router te veranderen naar iets unieks en zorg dat er enkel in te loggen valt vanaf het interne bekabelde netwerk. De standaard consumenten electronica had nogal eens admin/admin als login/wachtwoord.
 11. Briefje sturen dat je graag de 6 maanden vooruit betaald, maar dan wel met persoonlijke garantstelling van de directie? Aangezien energiebedrijven nogal regelmatig omvallen?
 12. Afdwingen zal lastig worden. Indien het je echt hoog zit en je iets wilt doen... maak dan een lijst met de inventaris op moment dat jullie gestopt zijn, hang daar waardes aan en kijk wat ze mee heeft genomen. Dit kun je altijd zo onderbouwd opsturen en laten weten hoeveel geld je nog van haar tegoed hebt. Dit deel kost alleen een boel tijd. Het afdwingen van een betaling zal lastig worden, maar het geeft je misschien een verhaal.
 13. Ik woon niet eens in Nederland en heb er een. Ideaal om op Schiphol direct de trein in te stappen, zonder gemier bij apparaten. Helaas de laatste tijd weinig kunnen gebruiken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...