Jump to content

Tonino

Legend
 • Content Count

  1,586
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  internationaal ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb.nl kvk.nl

Company info

 • Location
  Guangzhou, China
 • Phone number
  033-7113986
 • Branch
  Groothandel
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Branch 3
  Vervoer & transport
 • Website address
 1. Tot 100.000 euro heb je 1 datapunt nodig, dus IP zou moeten voldoen.
 2. Als het verkeer op jouw "normale" website komt zit er ook een "normaal" IP-adres aan vast welke toegekend is aan een land. Of de gebruiker op dat moment ook echt in dat land zit is niet zomaar na te gaan. IP-adressen als bewijs worden specifiek genoemd, dus dan zal het wel goed zijn.
 3. Lijkt alsof je vanaf 1 januari en tot 100.000 euro nog maar 1 datapunt nodig hebt, dat zou het ip-adres kunnen zijn (iig voor de MOSS regeling, mogelijk niet voor facturatie al zou een "kassabon" moeten in nederland moeten voldoen"). Vraag me af hoe ze dit doen met porno sites, lijkt me niet wenselijk dat je daar van mensen privacygevoelige data moet gaan opslaan voor 10 jaar.
 4. Haha, normaal gesproken altijd wat positiever ingesteld... 😉 Feit is alleen dat als je PE club na 3 jaar met 3 miljoen vertrekt na hun investering van 2, dan gaan daar wel de champagneflessen open. 50% ROI, feest! Daar moet je wel tegen kunnen, want enige zeggenschap heb je niet meer.
 5. Tja, je moet er natuurlijk wel vrede mee hebben dat ze in 3 jaar je bedrijf een faillissement in drukken door het schrijven van torenhoge advieskosten, hoge rente op een leningen aan je BV en krankzinnige managementvergoedingen. Dit natuurlijk terwijl je wordt ingezet om alle leveranciers en het personeel aan het lijntje te houden. Als het zo makkelijk is om een substantiële lening aan te gaan met de onderneming dan zou je dat ook kunnen doen en een geschikte directeur inhuren. Daarmee zou je dan ook klaar voor de toekomst moeten zijn en heb je weer een nieuwe partner. Of spar een keer met mensen die er verstand van hebben maar geen zakelijk belang. Ingaan op het eerste aanbod wat je tegenkomt lijkt me niet optimaal.
 6. Hebben jullie een langer lopend contract tussentijds opgezegd en daardoor de leverancier op kosten gejaagd? Dan kunnen deze inderdaad extra kosten hebben gemaakt en dan mag je onderhandelen over de hoogte vanuit een slechte positie. Zeker wanneer zij geleverd hebben wat afgesproken is, maar jouw klanten blijkbaar iets anders nodig hebben.
 7. ah, ok, is die 14.50 daarvoor bedoelt. Dacht dat het een fixed fee was voor de aangifte, aangezien ik nooit een ander bedrag heb gezien.
 8. Onder een gift wordt normaal gesproken iets verstaan zonder tegenprestatie. Dus wanneer men de 500 euro binnen zou hebben zouden ze elders taart kunnen kopen. Jij geeft gewoon een mooie korting en daarvoor maakt het niet uit of je het doet vanwege de goedheid van je hart, slecht ondernemerschap, dat deze bijna over datum gaat of wat dan ook. Dat mag in principe gewoon.
 9. Tonino

  Tonino

 10. Is er natuurlijk ook nog het euvel dat het in Nederland belachelijk duur is om je recht te halen. Papiertje (dagvaarding) afleveren, 80 euro, rechtszaak 200+, nog zo'n papiertje... Ben nu aan het procederen in Frankrijk voor een vordering van 1900 euro, en kreeg na indiening van de stukken een net mailtje of ik even 64 euro wilde overmaken voor dagvaarding, rechtszaak en betekening. In Nederland ben je voor hetzelfde geintje ongeveer 500 euro kwijt en zink je samen met de schuldenaar in een dik financieel moeras.
 11. BTW wordt door de pakketdienst normaal gesproken bij de klant opgehaald, niet bij de verzender. Je wordt nu gedwongen om voor elk pakket dat je naar de UK verstuurd als importeur op te treden en dus verplicht om alle ins en outs van de (nieuwe) eisen te kennen + belastingwetgeving. Dat lijkt me nogal een wezelijk verschil, zeker als het om kleine volumes gaat.
 12. Nee, dat zie je verkeerd. Verzenders zijn VERPLICHT om btw van VK te innen en af te dragen. Bij normaal internationaal verkeer wordt de transactie zonder BTW of BTW 0% afgehandeld en betaald de ontvanger BTW bij import. Hoe legt DPD het uit:
 13. Ok, maar hoeveel landen leggen een BTW heffings verplichting op aan buitenlandse ondernemingen? We doen buiten Europa zaken met verschillende landen, maar geen enkele eist dat ik BTW vraag van klanten en mij verantwoordelijk maakt voor het afdragen ervan. BTW bij import is voor risico en rekening van de ontvanger.
 14. Wij leveren regelmatig, maar niet extreem vaak aan Engelse klanten. Dat gaat tot op heden nog met Nederlandse BTW of verlegde btw. Enige belastingdienst waar we dan iets mee te doen hebben is de Nederlandse. De nieuwe regels voor de UK betekent dat iedereen die eenmalig zakelijk een pakje van 100 pond naar de UK stuurt eerst zich aan moet melden bij belastingdienst daar en voortaan elk kwartaal aangifte mag gaan doen. Oftewel buitenlandse ondernemers de hele Brexit ellende laten opknappen.
 15. Misschien ook leuk om erbij te vermelden: https://www.gov.uk/guidance/import-vat-on-parcels-you-sell-to-uk-buyers-vat-notice-1003 Grapjassen in de UK hebben maar verzonnen dat iedereen buiten de UK een btw administratie moet gaan voeren als ze Britse klanten willen houden. Voor alle zendingen onder de £135 mag je namelijk zelf btw gaan innen en afdragen. Zelf direct maar even besloten om geen nieuwe orders onder dat bedrag uit de UK aan te nemen....

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept