Jump to content

Tonino

Legend
 • Content Count

  1,636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Tonino last won the day on July 30 2019

Tonino had the most liked content!

Community Reputation

75

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  internationaal ondernemen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  zibb.nl kvk.nl

Company info

 • Location
  Guangzhou, China
 • Phone number
  033-7113986
 • Branch
  Groothandel
 • Branch 2
  Communicatie & marketing
 • Branch 3
  Vervoer & transport
 • Website address
 1. Waarom niet gewoon tegelijkertijd bij 3-5 banken een rekening voor je holding aanvragen? Weer opzeggen is meestal snel gebeurd.
 2. Nog nooit een aanbod gekregen van de Nederlandse tak van een koerier die goedkoper is dan gebruik makend van een HK agent. Niet geschoten is echter altijd mis, dus vraag gewoon een prijs op van je laatst ontvangen pakket.
 3. Bol gaat het inderdaad oplossen. Voortaan zijn geen aanvullende voorwaarden meer mogelijk, dus alles mag retour binnen 30 dagen. https://partnerplatform.bol.com/nieuws/verwijderen-van-aanvullende-voorwaarden
 4. Heb je de expediteur altijd "vrij" gelaten met het doen van de aangifte? Dus dat ze zelf een Taric code verzinnen? Dan in ieder geval die beter zelf aan geven, liefst op basis van een Bindende Tariefinlichting (BTI).
 5. Als het kapot aan komt lijkt dat me inderdaad een probleem met verpakken. Heb zelf prima ervaringen met DPD. Misschien gewoon je prijs met een paar euro verhogen, stevige dozen kopen en wisselen van transporteur?
 6. Blijf het een raar verhaal vinden dat daar blijkbaar geen oplossing voor is. Die Ierse klant van mij kreeg met terugwerkende kracht een BTW nummer toegewezen. Zoals ook de andere kant op, leverde aan een Duitse klant een ICL levering, maar kreeg maanden later van de belastingdienst een brief dat het nummer niet zou kloppen. Bleek de Duitse belastingdienst met terugwerkende kracht het BTW nummer te hebben ingetrokken. Gelukkig was de inspecteur het met mee eens dat ze eea dan maar daar moesten oplossen....
 7. Kan toch niet zo zijn dat je door een foutje opeens dubbel btw moet afdragen in de EU. Eerst door een foutje bij de buren en daarna nog eens in je eigen land.
 8. BTW vrijgesteld of nihil lijkt me toch iets compleet anders als btw verlegd. Tabel 2 zegt: 6. goederen die worden vervoerd naar een andere lidstaat, wanneer deze goederen aldaar zijn onderworpen aan heffing van belasting ter zake van intracommunautaire verwerving van die goederen; Dus daarin zou je gelijk hebben. Heb hetzelfde met een klant gehad die er na 5 jaar leveren achterkwam dat ze na het 3de jaar toch een btw nummer hadden gekregen. Geen idee hoe dat afgelopen is, maar heb daar niet m'n hele administratie voor overhoop gehaald.
 9. Hoezo? Dat blijkt in ieder geval nergens op de site van de belastingdienst? https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/btw_terugvragen_uit_het_buitenland/
 10. Wanneer er onverschuldigde btw betaald is kan deze volgens mij gewoon het best teruggevraagd worden via de Belgische belastingdienst. Dus voor juli corrigeren en mei mag je klant het via de Belgische belastingdienst oplossen.
 11. Wanneer je dit zakelijk aanpakt kun je overwegen om de aangiftes zelf te doen, een optie om mee te nemen in je ondernemingsplan.
 12. Gewoon een keer je compagnons uitnodigen op een borrel en er onderling proberen uit te komen?
 13. Je maakt jezelf natuurlijk wel extreem afhankelijk van deze ene klant. Dat lijkt me een urgenter punt van zorg dan de belastingdienst.
 14. Er is inmiddels wel onderzocht dat het overgrote deel van de besmettingen binnenshuis plaatsvinden. Vooral plekken met airco/climate control zijn extra gevaarlijk.
 15. Temperatuur controle, maskers ed zijn als sinds halverwege januari gemeengoed op vliegvelden in Azië. Ik denk dat we nu wel kunnen vaststellen dat dat niet speciaal effectief is geweest. https://www.theguardian.com/world/2020/jan/18/coronavirus-what-airport-measures-are-in-place-to-detect-for-sick-passengers
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept