Jump to content

svenh

Super Senior
 • Content Count

  200
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7

Personal info

Company info

 • Location
  Arnhem
 1. De problemen spelen door elkaar. Zoek of kapot, Post geeft gedoe. Maar anders verpakken kan idd een verstandige optie zijn. Sowieso is verpakken in een brievenbusdoosje een goede zet gebleken. Na bubble enveloppen lijken die veel beter aan te komen. Mmmm, goed om even zo gedachten uit te wisselen. Het zou best kunnen dat het verzenden vooral mis gaat met de kokers en minder met de brievenbusdoosjes. Ik ga het belachelijk verpakken wat verder onderzoeken.
 2. Dank voor alle reacties mensen. Bij deze producten neem ik genoegen met een lage marge omdat het voeren van de vervangingsonderdelen de soort klanten trekt die ook interesse hebben in de complete systemen die ik ook produceer. Als ik de onderdelen zou willen laten maken dan kan ik ze voor deze prijs niet met winst verkopen. Zolang het gestroomlijnd gaat vind ik dat prima. En zelfs als er af en toe iets mis gaat bij de post dan zou ik daar geen moeite mee hebben als het afwikkelen van de schade maar gestroomlijnd gaat, en daar zit nu juist de angel.
 3. Voor de derde keer in een jaar tijd is een aangetekende postzending van rond de honderd euro zoek/kapot. Ik heb een keer op rtlz gelezen dat zoek raken voor veel bedrijven de normaalste zaak van de wereld is en de extra kosten zelf dragen. Begrijp me niet verkeerd, als je zoveel pakketten moet hanteren als de post dan is het niet vreemd dat er af en toe iets mis gaat. Maar de manier waarop ze me dan proberen af te poeieren maakt me pissig. De spullen die ik verstuur produceer ik in kleine oplagen zelf. Van de 100,-- euro omzet is ongeveer 15 euro materi
 4. Ik wil er best even naar kijken als je daar wat aan hebt, ik ben productontwikkelaar.
 5. Zo heel ingewikkeld zou dat niet hoeven zijn om in eigen beheer te doen. Een groot deel is waarschijnlijk grafisch werk, dat kan vaak in oplagen van 1. "speelkaarten" kan je op dik papier laten drukken en versnijden naar kleiner formaat. Pionnen kost wat meer moeite maar met wat fantasie kom je ook een heel eind. Een prototype moet bruikbaar zijn maar hoeft nog niet definitief te zijn, daar kan je stapje voor stapje naar toe werken.
 6. Op de verpakking vermelden is te laat, net als op de factuur. Je moet ze ter handstellen voor de klant bsluit de overeenstemming aan te gaan. Ik vermoed dat de rechter een qr code niet zal aanmerken als ter hand stellen, er zijn genoeg practische redenen waarom een klant die niet kan lezen. Ze moeten [nu] meteen gelezen kunnen worden, voor de klik van ik bestel. Volgens Arnoud Engelfried hoeft er trouwens geen vinkje geplaatst te worden om aan te geven dat de klant ze heeft gelezen. Duidelijk er op wijzen plus een duidelijke link naar de tekst is voldoende.
 7. Het verschil tussen investeren en kosten is me al jaren volledig duidelijk. Ik heb in mijn diverse activiteiten vooral tijd geïnvesteerd in de vorm van machinebouw, en daarmee processen mogelijk gemaakt die met standaard apparatuur niet of maar gedeeltelijk mogelijk waren. Ik heb deze vraag gesteld in de hoop geïnformeerd/geïnspireerd te worden ten aanzien van investeringen die anderen gedaan hebben, die ze niet hadden verwacht te hoeven doen, wat daar resultaten waren en wat er van geleerd is.
 8. Ik heb tot nu toe vooral tijd geïnvesteerd in groei. Maar de voor groei beschikbare tijd lijkt af te nemen dus er komt een moment dat ik geld moet gaan investeren. Voor mijn primaire proces heb ik denk ik een aardig beeld van de bottlenecks en wat het kost om die weg te investeren. Maar voor de processen die niet over productie en levering gaan heb ik daar veel minder een beeld van. Vandaar de vraag: Welke investeringen heb jij moeten doen bij groei, die je vooraf niet had zien aankomen? En daar op terugkijkend, zou je nu dingen anders doen?
 9. Ik ben huurder in een bedrijfsverzamelgebouw. In dit gebouw is tijdens de bouw wegens budgetoverschrijding overdadig beknibbeld op zaken die practisch gebruik geregeld in de weg zitten. De belangrijkste willen we nu gaan aanpakken: Zonwering. Als er langere tijd warm weer is dan schiet binnen de temperatuur omhoog en zitten we (5 van de ongeveer 10) huurders binnen no-time boven de 25 graden, en als het mooie weer langer aanhoud dan is de temperatuur 's ochtends bij aankomst al 27 graden. Dat zijn waarden waarvan "arbo" al snel zegt dat je er geen mense
 10. Inmiddels reactie gekregen: "Ze hebben mijn leveringsvoorwaarden doorgenomen" (Eh, nu pas? ) en zien er geen problemen in, ik kan beginnen ;)
 11. Top, dank voor je reactie. Ik was al een dergelijk bericht aan het opstellen, nu durf ik 'm gewoon meteen te versturen ;)
 12. Vanmiddag kreeg ik een bestelling op basis van een eerdere offerte. Bij die offerte had ik mijn leveringsvoorwaarden meegestuurd waarin ik inkoopvoorwaarden alleen accepteer als ik dat uitdrukkelijk als zodanig heb vermeld in de offerte. Bij het plaatsen van de bestelling verwijzen ze naar hun inkoopvoorwaarden en dat is naar ik aanneem gewoon te laat. Hoewel ik deze opdracht graag voor ze maak vind ik het eigenlijk een te klein orderbedrag om me druk over te maken. Echter, de inkoopvoorwaarden zijn zo uitgebreid dat ik er eigenlijk een ochtenduur aan moet wij
 13. Als ik een werknemer zou hebben die op dezelfde manier naar het werk komt en vergoeding krijgt, en die werknemer wil best op de fiets een zakelijke boodschap halen maar dat om dezelfde redenen niet wil/kan, is dat dan een andere situatie?
 14. Ik probeer nu elke dag met de fiets (e-bike dus) naar het werk te gaan. Daarmee heb ik mijn autogebruik gehalveerd. Soms moet ik wat halen, boutjes moertjes, potje verf, dat soort gein. Soms voor het primaire proces (productie) of voor de ondersteuning daarvan. Dat is dan geen woon werk verkeer. Nu moet ik dat plannen en als die planning mis loopt dan zit i k zo weer aan 1 dag in de week met de fiets. Daarbovenop, als ik iets niet heb en het meteen kan kopen en de klus kan afmaken dan maak ik efficiënter gebruik van mijn tijd en energie. Puur
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept