Ga naar inhoud

svenh

Super Senior
 • Aantal berichten

  221
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

9

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Arnhem
 1. Ik schrijf dit zowel om zaken voor mezelf op een rijtje te krijgen als om advies mogelijk te maken. Onderstaande is misschien niet compleet door gebrek aan overzicht. Ik verkoop een systeem dat zeilboten op koers houd ten opzichte van de wind, een zogenaamde windvaanstuurinrichting. Naast dit geheel eigen product met goede marge maak ik ook vervangingsonderdelen voor een ouder systeem dat op dezelfde manier werkt. Hiermee verkoop eigenlijk mijn werkplaatstijd, gegoten in een product en krijg daar wat marketing voor terug.. Tot een paar jaar terug combineerde dat prima. Het andere type was gericht op precies hetzelfde segment (kleinere boten), voor de marketing een prima zet. Maar gaandeweg is versturen per post zo'n marteling geworden dat alleen daarom het eigenlijk de moeite niet meer is. Brexit heeft normaal versturen naar het VK onmogelijk gemaakt, ik moet nu de waarde aangeven op 135 pond en daar mag de klant dan de btw over betalen, ook bij een setje dingetjes van 23 euro. De hoeveelheid rompslomp weegt niet meer op tegen de winst, die naast marketingvoordeel uurtje factuurtje is, ik krijg mijn werkplaatstijd plus materiaal betaald. Ik heb in twee stappen mijn prijzen met ongeveer 30% verhoogd maar dat zou eigenlijk nog verder omhoog moeten. Het goedkoopste onderdeel kost (ex btw) ongeveer 23 euro, de duurste die normaal verkocht wordt 88 euro en nog een paar van 130 en 400,-- Ik ben de enige die deze onderdelen aanbied, en dezelfde onderdelen opnieuw ontwikkelen is gekkenwerk. Ik verwacht niet dat iemand dat aan wil gaan. Als het puur om productie gaat vind ik het prima om het voor de huidige prijzen te doen. Maar welke opties zijn er nu eigenlijk om het werk weer de moeite te laten worden? Stoppen Prijzen verdubbelen Prijzen verdubbelen en verkoop via externe partij die voorraad en distributie doet minimum order bedrag (of sets van meer producten aanbieden) Verzenden niet meer per post maar per koerier Spoedlevering met flinke toeslag Springen jou zaken in het oog die ik over het hoofd zie?
 2. Voor de meest passende persoon is bellen misschien helemaal niet zo gek, als je je vertrouwd genoeg voelt in Engels. Mijn eerste gedachte was een marketingfunctionaris.
 3. Daarnet lees ik dat er de mogelijkheid gegeven wordt om thuiswerkende medewerkers een belastingvrije vergoeding te geven voor de extra kosten die ze maken om thuis te werken. Meer dan redelijk lijkt me. Maareh, die koffie, is dat niet een beetje krom? Voor zover ik weet mag ik (als iemand zonder personeel) koffie voor op het werk bij de inkoop niet aftrekken. "Thuis had ik die koffie namelijk ook gedronken" Maar als ik een dag thuiswerk mag ik de koffie die ik nu niet op het werk drink en niet mocht aftrekken opeens wel aan mezelf gaan vergoeden?
 4. Alle informatie op de KVK site in het kader van de nieuwe BTW regels binnen de EU refereren aan de "One stop Shop" Zoeken op de site van de belastingdienst onder die noemer geeft geen enkel resultaat. Want dáár noemen ze het een eenloketregeling, of zo. Dit kwam ik tegen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/zoeken/zoeken?q=Registratie éénloketsysteem btw e-commerce gestart Klik je daarop: We kunnen die pagina niet vinden. Leuker kunnen we het niet maken. Makkelijker doen we ook niet meer. We specialiseren ons tegenwoordig in knevelen, we hebben geen tijd meer voor de kerntaken.
 5. In kleine aantallen: Standaard doosje opleuken met een mooi ontworpen sticker. Maar laten maken met behulp van een stansvorm kan al vanaf 250 stuks de moeite zijn. Rechthoekige doosjes in standaard modellen kan je soms al in tientallen op maat laten maken.
 6. Tien jaar geleden heb ik ter introductie van een nieuw product een wedstrijd gehouden waarmee dat nieuwe product (toen eu 1495,--) gewonnen kon worden. Er komt een upgrade aan van dat product en de oude versie wordt een goedkopere variant, en het is dit jaar 15 jaar geleden dat ik met die producten ben begonnen. Dat lijkt me een mooi moment om het weer eens te doen. De opzet was toen dat er een filmpje gemaakt moest worden van maximaal 1.30 minuten, met een thema, en ik moest het kunnen gebruiken voor promotie van mijn merk en producten. Er waren dat jaar maar drie deelnemers die alle drie echt leuk werk hadden gedaan. Een filmpje had echter een negatieve connotatie (het gevaar van zeilen werd erg nadrukkelijk belicht), en eentje had, hoewel deels door professionals gemaakt, een slechte beeldkwaliteit. En dan was er eentje die eigenlijk mijn favoriet was. Om te beginnen, de winnaar van de eerste wedstrijd: Als ik het nu weer doe dan zou ik graag meer tamtam weten te maken. Maar ik heb geen idee of er genoeg deelnemers komen. Het is inmiddels veel gewoner geworden om video's te maken dus in die zin is het misschien makkelijker geworden. Hoe kan je in het veranderde medialandschap een wedstrijd organiseren waar je echt wat voor moet doen (want duur product)? Ik zit nu te denken: - Een wedstrijd waarbij in meerdere stadia meerdere filmpjes gemaakt en op youtube moeten worden gezet - Voor die filmpjes krijgen de deelnemers opdrachten rond het thema zeilen - Delen uit de filmpjes moeten gebruikt worden in het laatste filmpje dat een aanbeveling moet worden voor het nieuwe systeem - de hele wedstrijd heeft plaats in een overzichtelijke periode, bijvoorbeeld een maand waar dan elke week een upload moet plaats vinden - Als een minimum aantal finalisten (bijv 5) deelneemt voeg ik een extra prijs toe. In jullie ervaring, is dit werkbaar? Aan de ene kant moet zo'n wedstrijd aan de complexe kant zijn maar aan mijn kant, hoe complexer de wedstrijd des te lastiger het is om de regels goed op te tuigen. Naslagwerk ten aanzien van youtube: https://gleam.io/blog/youtube-contests/
 7. Wat mij betreft is zaken doen in de EU zo niet makkelijker geworden, was dat niet de belangrijkste gedachte er achter?
 8. Zoals ik het nu lees wel degelijk ongeveer (verschilt per land) per jaar, met soms weer andere bedragen voor kleine ondernemingen: https://ec.europa.eu/taxation_customs/sites/taxation/files/resources/documents/taxation/vat/traders/vat_community/vat_in_ec_annexi.pdf
 9. "Alles over BTW naar het buitenland"? Echnie. Ik ontdekte deze week dat "Noorwegen al een half jaar dezelfde route volgt als het VK nu is gaan doen. Hulpmiddel van de belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/omgaan-btw-goederen-leveren-buitenland Geeft in mijn geval aan alles te leveren met 0%. En op https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/export_van_specifieke_goederen_en_in_bijzondere_situaties/export_naar_klanten_die_geen_btw_aangifte_doen_drempelbedragen/export_naar_klanten_in_de_eu_die_geen_bttw_aangifte_doen_drempelbedragen staat weer dat drempelbedragen per land gelden: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/export_van_specifieke_goederen_en_in_bijzondere_situaties/export_naar_klanten_die_geen_btw_aangifte_doen_drempelbedragen/voorbeelden_afstandsverkopen Ik snap er helemaal niks meer van.
 10. De britten beginnen zelf ook te ontdekken dat dit een probleem is, bijvoorbeeld (lees ook de reacties):
 11. Ik wilde net een draadje hierover openen en toen zag ik deze. In mijn studie tot nu toe lijken er drie opties te zijn: Zelf doen, met een btw registratie in de UK, btw in rekening brengen bij verkoop, en afdragen aan UK Via platform doen, verkopen en verzenden vanuit NL, afdracht via platform Via platform, met voorraad vanuit UK, verkoop in de UK, afdracht via platform Nu verkoop ik kleine en niet zo kostbare spulletjes onder de 135 pond en grotere redelijk kostbare spullen. dat laatste lijkt dus nog steeds redelijk te doen. Maar die sub, 135,-- daar ga ik eerst maar eens een beetje tegenaan kijken. Op voorraad leggen in de Uk gaan we niet doen, en deelnemen aan een platform voor die paar artikelen voor een paar grijpstuivers is ook de moeite niet. Oh, en ik lees dat ik een EORI nummer nodig heb. Waar komt dat opeens vandaan? Ik exporteer sinds 2006 over de hele wereld (via expresse diensten ala fedex) en heb hier nog nooit iets van gehoord of gelezen. Edit: EORI wordt volgens mijn verzender als vanzelf samengesteld of opgehaald uit de klantgegevens die van mij bekend zijn. Dan blijft alleen het versturen per post van grijpstuiverzendingen over. Edit2: De sub 135,-- zendingen, met UK VAT hebben volgens postnl een eigen EORI nummer nodig gebaseerd op het Britse VAT nummer...
 12. Als het idd om auto te water gaat, heb je al een cursus gedaan? bijvoorbeeld https://autotewater.nl/trainingen/cursus-auto-te-water/
 13. Ik werk al jaren in dergelijke kleinschalige series die ik zelf verkoop. Het is lastig om in te schatten of iets aanslaat en gewoon proberen is dan best een goede, zeker als je er gewoon een baan naast hebt. Je weet van jezelf dat je een perfectionist bent. Zeker als je weet dat er imperfecties in je product zitten is dat een lastig ding. Een deel van de klanten zal ze niet opmerken, een deel zal ze wel opmerken en er geen probleem mee hebben en een deel zal ze misschien eerst over het hoofd zien, dan opmerken en er ontevreden over raken. Die geef je gewoon hun geld terug. Belangrijke les die ik af en toe opnieuw moet leren: Zorg dat je genoeg marge op je product hebt om fouten op te lossen als een verkoop mis gaat. En kijk of je voor een prijs/marge kan verkopen die de mogelijkheid in zich houd om ook via de detailhandel te kunnen verkopen.
 14. Ik heb het vermoeden dat de constructie is dat de gebruiker van de auto een vergoeding krijgt voor het verhuren van reclameruimte en daarmee de bijtelling compenseert.
 15. Volgens mij schreef ik dat "mijn activiteit te verkopen moet zijn" Niet " dat ie voor die prijs te verkopen moet zijn". Ik heb gewoonweg geen idee hoe ik hier van start moet gaan. Dit is eerder een wat de gek er voor geeft situatie. Enneh, als ik de onderhandelingen zou starten met het idee dat het allemaal niets waard was dan hoefde ik al helemaal niet te proberen. Ik ben me er terdege van bewust dat wat ik te koop heb een reëel probleem voor de koper moet oplossen maar tegelijk ook voor mij de moeite moet zijn. En dan denk ik dat ik voor 1 keer de jaaromzet alleen alles virtueel bij de deur kan zetten om het geld te ontvangen bij ophalen en dat de koper het verder zelf mag uitzoeken. Dat lijkt me voor een koper ronduit onverstandig en is ook hoe ik het liever niet zou doen. Vanaf de andere kant bekeken, misschien is wat ik te koop aanbied "besparing op ontwikkeltijd" .
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.