Ga naar inhoud

svenh

Super Senior
 • Aantal berichten

  188
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

5

Persoonlijke info

 1. Dank voor alle reacties!
 2. Als ik een werknemer zou hebben die op dezelfde manier naar het werk komt en vergoeding krijgt, en die werknemer wil best op de fiets een zakelijke boodschap halen maar dat om dezelfde redenen niet wil/kan, is dat dan een andere situatie?
 3. Ik probeer nu elke dag met de fiets (e-bike dus) naar het werk te gaan. Daarmee heb ik mijn autogebruik gehalveerd. Soms moet ik wat halen, boutjes moertjes, potje verf, dat soort gein. Soms voor het primaire proces (productie) of voor de ondersteuning daarvan. Dat is dan geen woon werk verkeer. Nu moet ik dat plannen en als die planning mis loopt dan zit i k zo weer aan 1 dag in de week met de fiets. Daarbovenop, als ik iets niet heb en het meteen kan kopen en de klus kan afmaken dan maak ik efficiënter gebruik van mijn tijd en energie. Puur financieel gezien kan een tweede accu niet uit. Maar op het totaal is het misschien toch te overwegen. En ook zakelijk kan ik die eu 1000 waarschijnlijk beter aan iets anders uitgeven. Maar het blijft staan dat ik vaak mijn buik vol heb van logistiek gepuzzel en gewoon soepel mijn werk wil kunnen doen. Ja, ik heb een auto van de zaak en nee, ik ben eigen baas.
 4. Ruim een jaar geleden heb ik in prive een speed pedelec aangeschaft voor woon werk verkeer. Daar betaal ik zakelijk een km vergoeding voor aan prive. Daarom ben ik nu dus vaak op het werk zonder over een auto te beschikken en dat is voor de logistiek wel lastig. De accu is namelijk niet groot genoeg/snel genoeg bijgeladen om op elk gewenst moment een paar km er bij te rijden. Ik zit nu te denken dat een tweede accu de kleine logistieke problemen zou kunnen oplossen. Maar dat is een oplossing voor een zakelijk probleem dus die wil ik zakelijk aanschaffen. Zou de fiscus daar moeilijk om gaan doen? Of valt dat onder "De fiscus bemoeit zich niet met beleid van de onderneming"? Ter info: Een nieuwe accu kost eu 1000,-- of meer.
 5. svenh

  Softwarecompatibiliteit

  Ik kan het niet even proberen maar volgens mij kan libreoffice ook oude wp bestanden lezen. Het kan in ieder geval overweg met quatro pro bestanden uit de tijd dat ik versie 8 gebruikte.
 6. svenh

  BTW verzendkosten

  En dan mogen wij alleen begrijpelijke handelsvoowaarden hanteren? Ik kan er geen touw meer aan vastknopen. Enneh, met alle tariefstijgingen heb ik meerdere keren te weinig in rekening gebracht ipv EXACT. Dan had ik dus btw moeten rekenen?
 7. svenh

  Marketing online muziekdienst. Hoe?

  Ik denk dat je je teksten nog wat moet vereenvoudigen. Ik dacht meteen "Dit is iets voor de boekhandel hier in het dorp" Ik ben al meerdere malen de winkel uitgelopen zonder iets te kopen omdat ik de muzak niet kan uitstaan. Ze hebben 2 rechtenvrij cd's gekocht (of zo hé ) en die staan de hele dag op repeat. Dat zijn niet de meest technische mensen (heel voorzichtig uitgedrukt) maar dit zou voor zulke mensen echt dé oplossing kunnen zijn. Maar dan moeten ze wel je site in een oogwenk kunnen begrijpen. Ik zou ook proberen het mogelijk te maken korte stukjes te beluisteren voor je een proefaccount aanmaakt.
 8. Dan heeft het toch ook geen zin er mee aan de slag te gaan? Zoals ik je post lees lijkt het er op dat je vooral met eer betaald wilt worden. Als ervaringsdeskundige kan ik ze zeggen, vergeet dat, dat lukt niet. Nou ja, op korte termijn misschien maar je verspilt er heel erg veel tijd mee. Als je aan je idee geen verdienmodel kan hangen, en dat idee plus verdienmodel in een paar zinnen kan uitleggen, dan heeft het geen zin. Er zijn maar een paar ideeën die tegen de heersende verdienmodellen in gingen en toch een succes werden. En die uitvinders waren op dat moment al ervaren ondernemers. Ik denk hierbij aan bijvoorbeeld de stofzuiger van Dyson. En die heeft er heel, heeeeeeeeel erg lang aan moeten trekken!
 9. svenh

  Minder, minder, minder.

  Als je minder mag/wil kopen dan moet je minder maar van betere kwaliteit kopen, of meer zelf maken, in de breedste zin van het woord. De massa weet niet hoe je kwaliteit zoekt (Iets duurs kopen is niet hetzelfde) en kan ook niet zelf maken. Om dat terug te halen is een lange beweging nodig.
 10. Toen ik een bedrijfsactiviteit verkocht had ik met de koper afgesproken dat zij de klanten zouden inlichten. Direct daarna deden ze nog een overname en hadden ze het zo druk dat het inlichten van mijn oude klanten er bij in schoot. Daar zou ik nu duidelijker afspraken over willen maken. Ik denk dat je er verstandig aan doet te voorkomen dat er helemaal niets gebeurd.
 11. Weer een puntje bij paaltje: Het gaat er vaak niet om of je klanten je aansprakelijk stellen maar bijvoorbeeld een verzekering. Als die moeten uitkeren dan gaan ze, zeker bij grote schades, na of er iemand aansprakelijk is voor het ontstaan van die schade. Als het terug te voeren is op jouw accupack en jouw amateurisme (zo schrijf je er niet over maar áls) dan kunnen ze jou aansprakelijk stellen, ongeacht de afspraken die jij hebt gemaakt met klanten. Uiteraard blijft bij accupacks een sterk verweer dat jij geen enkele invloed kan uitoefenen op hoe een klant met jouw pack om gaat en een keertje laten vallen kan al het begin zijn van een gevaarlijk proces in de accu....
 12. Homepage foto's veel te groot twee lettertypes in de teksten toegepast komma's,en punten.zonder spaties er tussen. Zo hoort het: komma's, en punten. met spaties er tussen.
 13. Voor zover ik het heb begrepen: Als er Europese normen zijn voor een product dan dient dat product dat je op de Europese markt verkoopt, of je dat nou importeert van buiten de EU of zelf produceert, aan die normen te voldoen. Dat dient dan aangegeven te worden met het CE keur. Als je zelf van mening bent dat je product voldoet dan plak je de CE keur er dus gewoon zelf op. Is het verstandig dat te doen? In het geval van accu's zou ik zeggen van niet. Dan is het verstandig je werk te laten keuren door een geschikte instantie. Maar als puntje bij paaltje komt dan ben en blijf JIJ verantwoordelijk. En feitelijk is dat nu denk ik ook al zo, of je het nou voor vrienden doet of niet. Dit is denk ik niet de makkelijkste kost maar wel een enorme groeimarkt dus absoluut het onderzoeken waard! En brandgevaar? Inderdaad niet te licht over denken. Toen ik me begon te oriënteren naar een Speed pedelec bleek er in de buurt een dealer te zijn die ze verkocht. Die was net weer open na een brand die was ontstaan in een accu.
 14. svenh

  Wat vinden jullie van mijn nieuwe website?

  Om te beginnen, deze site beantwoord al mijn vragen als potentiële klant. Daar kunnen veel van je collega's een puntje aan zuigen! Voor mij blijven er alleen twee grafische miereneukerijtjes over: Ik vind je logo een tikje rommelig/druk, terwijl je veel van je iconen juist geinig en duidelijk hebt vormgegeven (of laten doen?) Ik vind de keuze voor blauw voor kopteksten niet aansluiten bij de rest van de site, waarom niet de kleur gebruiken die in "kostencalculator" al gebruikt wordt? (#403c3d ipv #0d54a4)? Blauw trekt een beetje verkeerde aandacht naar zich toe.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké