Jump to content
Mysc
Verberg

Ondernemingsplan...I'm stuck!

vraag

Hallo allemaal,

 

Ik ben al een maand of wat bezig met mijn ondernemingsplan. Het schrijfgedeelte gaat me erg goed af. Maar toen kwamen de cijfertjes om de hoek kijken. Na veel speur en reken werk heb ik eindelijk de begroting voor de omzet voor elkaar. Maar nu het volgende probleem. De verzekeringen. Aangezien ik wel een pand op het oog heb (dus ook weet hoe groot het gaat worden) heb ik relatief gezien al veel informatie. Maar nog niet genoeg om offertes aan te vragen. Hoe kan ik een globale schatting maken voor de premie?

 

En hoe hebben jullie dat gedaan?

 

Groetjes

Vivianne

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

oops. Het gaat om inboedel en brand verzekeringen (dat kan je je zo gek maken als je zelf wil in principe aangezien je echt werkelijk ALLES kan verzekeren..)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik zou in dit geval contact opnemen met m'n verzekeringsmakelaar, hij kan diverse simulatie maken en bekijken wat het interessantst lijkt voor jou.

 

Zelf heb ik een verzekering voor een bepaald bedrag. Hebben we bijna geen stock meer en er breekt een brand uit doen we ons zeker voordeel. Wanneer er echter een grote levering binnenkomt en er zou brand uit breken doen we ons veel schade ...

 

Het hang er van af met hoeveel stock je zal werken enzo ...

Werk je met een DOD systeem dan heb je bijna geen stock en moet je dus ook geen hoge verzekeringspolis afsluiten.

 

Veel succes

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoezo nog niet genoeg informatie? Nodig een verzekeringenfiguur uit en praat met hem over wat je wilt, hij kan je wel vertellen of je genoeg informatie hebt of niet. Ondernemen is gewoon doen en niet alleen schrijven. Sorry niet een leuk bericht maar wel praktisch.

 

Ronno

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo allemaal!

 

Ronno ik ben al bij een verzekeringsagent geweest hoor. Ik doe veel meer dan dat ik schrijf. Ik vroeg me alleen af hoe andere mensen dat gedaan hadden.

 

btw. zaterdag heb ik een gesprek met een investeerder die zeer geintreseerd is in mijn plannen. Dus ik ga me morgen voorbereiden voor een presentatie.

Hij komt vanuit Brabant naar zuid holland ervoor dus geintresseerd is ie zeker!

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Gelukkig. Ik heb in ieder geval twee verzekeringsfiguren uitgenodigd. Uitgelegd wat mijn plannen waren. Gehoord wat er allemaal te verzekeren viel, rondje kijken bij collega's/vrienden en relaties voor zover mogelijk. Keuze gemaakt in wat ik wilde verzekeren, daarbij rekening houdend met succes en failure. Op basis van keuze een offerte gevraagd. Die was verder vrij duidelijk. Kosten en soort verzekering opgenomen in ondernemingsplan. Verzekeringsman gekozen die het beste klikte, niet de goedkoopste verzekering.

 

Leuk dat iemand is geinteresseerd in je plannen. Mischien heb je het boekje van Quote al over Venture Capital. Staan niet alleen ongelooflijk veel namen en adressen in over mogelijke investeerders. Ook een leuk eerste hoofdstuk over hoe om te gaan met potentiele investeerders, misschien een leuke voorbereiding voor morgen (duurt maar vijf minuten om te lezen, duurt een uur om erover na te denken). Succes, laat het even weten. Vinden we denk ik leuk. Te bestellen via de website van Quote.

 

Ronno

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi Ronno!

 

Ik heb gekozen nu voor Beheank, ik heb daar sinds vanmorgen ook een financieel adviseur. Ik ben er vanochtend op uitgetrokken en ben een beetje rond gaan kijken bij verzekeringsagenten waar ik nog geen informatie over had (en van sommigen was ik er gewoon domweg niet geweest omdat ik slechte verhalen over ze had gehoord). Toeval treft dat een oud klasgenoot van mijn VOF partner ons ontving. En die vertellen dan toch net iets meer dan dat je ze niet kent en willen net iets meer regelen.

 

Over de investeerder, ik heb toen ik nog op school zat (lang lang geleden alweer) een presentatie training gehad. Toen dacht ik dat ik het nooit nodig zou hebben, maar zie komt toch van pas nu. Ik heb vanacht erg weinig geslapen omdat ik het gesprek in mijn hoofd al helemaal aan het voorbereiden ben.

Voordeel is dat wij erg zeker zijn over onze sterke punten en opvang hebben gevonden voor de zwakke punten. Waar wij willen gaan beginnen (delft dus) is geen zaak te vinden die de produkten verkoopt die wij wel gaan verkopen (wel in de grotere steden). Ook het marktonderzoek verliep erg positief (interviews op straat, uitgaansleven).

De leveranciers die ik al heb (ik heb een online winkel vanuit huis) willen graag leveren aan de winkel dus dat zit ook goed.

 

Ik ga nu verder met de puntjes op de i zetten van het ondernemingsplan (voor zover dat kan aangezien ik het al tig keer herschreven heb ;)). En ik laat het weten als er nieuws is :D

 

Groetjes!

Vivianne

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het is geen blad, maar een boek.

 

Volledige titel:

Quote Venture Capital

 

Uitgegeven door:

Quote Media Magazines in Amsterdam

 

Bijbehorende website: www.quoteprofessionals.nl

 

Succes Ronno

 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 189 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept