Jump to content
Durk
Verberg

Bezoek China; afstuderen en contacten

Beste HL’ers,

 

Het is inmiddels dik een jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijfje gestart ben naast mij studie aan de Universiteit in Enschede. Ik importeer en verkoop voertuigverlichting (led) uit China en breng dit op de Nederlandse markt, in eerste instantie direct aan de eindgebruiker maar nu via dealers en een distributeur.

Dit geeft mij meer tijd om eigen producten te ontwikkelen op basis van opgedane markt- en productkennis. Ik werk heel goed en prettig samen met een Chineesfabriek, of realistischer: een contactpersoon en meerdere fabrieken ;-) Hoewel overleg en ontwikkeling best goed gaat via mail, telefoon en over en weer sturen van samples vindt ik het tijd om naar China te gaan.

 

16 oktober a.s. vertrek ik daarom naar Guangzhou om daar eerst de Canton fair te bezoeken, vervolgens vlieg ik door naar Ningbo om daar mijn contact en fabriek(en) te bezoeken.

 

Nu mijn vraag aan jullie:

 

Als ondernemer en student (Technische Bedrijfskunde / Business Administration) ben ik erg geïnteresseerd in de betrekkingen met China op het gebied van productie, (handels) innovatie en import. Voor mijn a.s. China bezoek ben ik daarom nog opzoek naar interessante contacten of tips om dit bezoek zo leerzaam mogelijk te maken.

 

Eind van dit (kalender) jaar begin ik ook aan mijn afstuderen (Business Administration, Innovation & Entrepeneurship), dat zou ik graag op dit onderwerp doen en ook hiervoor ben ik opzoek naar een bedrijf dat een (WO, onderzoeks)opdracht heeft liggen of zou kunnen creëren.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Ik denk dat ondernemers niet zo snel hun contacten vrijgeven hier. Maar je kunt heel goede contacten opdoen door even contact op te nemen met je KvK. Die organiseren jaarlijks de ontvangst van een delegatie Chinese ondernemers, die naar de EU willen exporteren. In Brabant doen ze dat samen met de BOM en is er meestal een mogelijkheid tot ontmoeting in Eindhoven. Laat je op de mailinglist plaatsen, dan kun ook vooraf aangeven welke bedrijven je interessant vindt en wil spreken. Alles wordt dan netjes met een introductie en een natje en een droogje georganiseerd.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik denk dat ondernemers niet zo snel hun contacten vrijgeven hier.

 

In dat geval ontvang ik natuurlijk graag een PM.

 

Die organiseren jaarlijks de ontvangst van een delegatie Chinese ondernemers, die naar de EU willen exporteren.

 

Interessant, voor nu echter ben ik degene die ontvangen moet worden 8)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik heb geen relaties in de LED-wereld, (al heb ik wel iets op het oog) dus ik kan je niet helpen. Het opbouwen van relaties met Chinezen gaat toch wat anders denk ik. Als je eerst met de directeur/eigenaar hebt gesproken, kom je geloofwaardig over als je zijn/haar fabriek bezoekt en "zaken" gaat doen. Als je nu "koud" naar China reist, kom je aan hermetisch gesloten poortje en slagbomen te staan. Chinezen hebben doorgaan hun bedrijf ook fysiek goed afgesloten. Op de bel drukken is er niet bij......

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik woon in Guangzhou, en ook redelijk actief op LED gebeuren. In de buurt van shanghai zitten inderdaad een aantal producenten maar zijn volgens ons te duur.

 

Wil je in de verlichting? Dan moet je het zoeken in Guzhen, Jiangmen en Zhongshan. Allemaal in Guangdong uiteraard.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 291 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept