Jump to content

Durk

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  student
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  internationaal onder
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Vandaag een dure "CIF" les gehad. Gaat om een zending van 10 dozen, 80kg totaal, 0,2cmb. Had met leverancier luchtvracht afgesproken maar doordat de producten magnetisch zijn ging dit niet door. Vervolgens heeft Chinese leverancier (Ningbo) de producten op de boot gezet, so far so good. Tot ik nu de factuur binnenkrijg voor het lossen en afhandeling. €390,00!! En dat is dus ex. de BTW, invoerrechten en andere admin kosten. :-\ Normaal doe ik alles FOB en dat is 300% goedkoper, nogal krom, vracht zou betaald zijn CIF, en toch betaal je als ontvanger 3x meer. Natuurlijk gebeld met expediteur/forwarder/inklaarder deze geven het "onder tafel / bonus systeem" voor de Chinese leveranciers de schuld. Deze zouden geld krijgen voor het aanbrengen van CIF verschepingen...... die dus de ontvanger uiteindelijk betaald.
 2. In dat geval ontvang ik natuurlijk graag een PM. Interessant, voor nu echter ben ik degene die ontvangen moet worden 8)
 3. Beste HL’ers, Het is inmiddels dik een jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijfje gestart ben naast mij studie aan de Universiteit in Enschede. Ik importeer en verkoop voertuigverlichting (led) uit China en breng dit op de Nederlandse markt, in eerste instantie direct aan de eindgebruiker maar nu via dealers en een distributeur. Dit geeft mij meer tijd om eigen producten te ontwikkelen op basis van opgedane markt- en productkennis. Ik werk heel goed en prettig samen met een Chineesfabriek, of realistischer: een contactpersoon en meerdere fabrieken ;-) Hoewel overleg en ontwikkeling best goed gaat via mail, telefoon en over en weer sturen van samples vindt ik het tijd om naar China te gaan. 16 oktober a.s. vertrek ik daarom naar Guangzhou om daar eerst de Canton fair te bezoeken, vervolgens vlieg ik door naar Ningbo om daar mijn contact en fabriek(en) te bezoeken. Nu mijn vraag aan jullie: Als ondernemer en student (Technische Bedrijfskunde / Business Administration) ben ik erg geïnteresseerd in de betrekkingen met China op het gebied van productie, (handels) innovatie en import. Voor mijn a.s. China bezoek ben ik daarom nog opzoek naar interessante contacten of tips om dit bezoek zo leerzaam mogelijk te maken. Eind van dit (kalender) jaar begin ik ook aan mijn afstuderen (Business Administration, Innovation & Entrepeneurship), dat zou ik graag op dit onderwerp doen en ook hiervoor ben ik opzoek naar een bedrijf dat een (WO, onderzoeks)opdracht heeft liggen of zou kunnen creëren.
 4. Eind goed al goed! Vandaag het volledige bedrag terug ontvangen.
 5. Rob bedankt voor de vertaling! Dit geeft idd aan wat er aan de hand is. Ter lering en vermaak: Het gaat hier om een sample order die betaald moest worden naar een persoonlijke rekening (ik weet het!) Wij hebben zoals gebruikelijk in de beschrijving aangegeven dat het gaat om een sample order met bijbehorende PI nr. Nadat de betaling was uitgevoerd wilde de begunstigde dat wij het kenmerk met daarin "sample order" lieten schrappen. (belasting reden) Dat wilde ik niet, kosten en geen zin om zo zaken te doen, tot mijn verbazing kwamen ze er zelf mee het bedrag terug te boeken...... we zullen zien.
 6. "Papier is geduldig" helemaal waar en dat verbaasd me steeds weer! Ik krijg metname veel test certificaten, CE, RDW, Tuv, E, ROHS enz. die behoren bij producten. Dikwijls probeer ik de echtheid hiervan te verifieren bij de betreffende instanties. Met wisselde uitkomsten, gelukkig is niet alles fake. Dit is de 1e keer dat ik geld terug krijg uit China, het antwoord komt vanzelf in de vorm van wel of geen bijschrijving op mijn rekening van dit bedrag. Toch ben ik altijd benieuwd naar de echtheid van dit soort documenten en heb altijd moeite te geloven dat men de moeite neemt in het vervalsen van dergelijke documenten.
 7. Door een akkefietje met een nieuwe leverancier krijg ik 400 USD terug, nu krijg ik van die transactie een “receipt” Nu ben ik razend benieuwd of iemand iets kan zeggen over de echtheid van de “papiertje” Gewoon nieuwsgierig!
 8. Hallo, Ik importeer reeds op kleine schaal (zeg maar samples) producten uit China, al dan niet via Hong Kong. Nu heb ik een product gevonden waar ik er graag meer van zou willen hebben. Ik heb sterk het idee dat ik wel direct bij de leverancier zit, een chinees kennis van mij heeft ook gebeld met de mensen, zeker weten blijft moeilijk. Op dit moment is de MOQ het probleem. Deze was eerst 2000 na aandringen 1000. Dat is nog steeds teveel aangezien het hier niet om hele goedkope producten gaat. Een investering en risico voor 500 zou ik nog willen nemen maar 1000 producten in een keer is echt te veel. Wat is jullie ervaring met de opgegeven MOQ uit China? Van 2000 naar 1000 is natuurlijk al een hele stap, maar hoe hard zou 'It is our bottom line." zijn? Vriendelijke groeten, Durk
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept