Jump to content

JeeKay

Junior
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Hallo, ik ben bezig om een sieradenshop/lijn op te zetten. Nu is het zo dat het atelier waar ik mijn sieraden vandaan wil gaan halen tevens een lijn heeft lopen in Nederland waar een merknaam opstaat. Ik wil deels dezelfde sieraden gaan importeren maar met een andere naam erop. Volgens het atelier zijn de opwerpen van henzelf en heeft niemand daar patent op. Wat denken jullie kan ik daar problemen mee krijgen of echt alleen de ontwerpen kiezen die nog "uniek" zijn. Hoe kan ik een eventueel modelrecht checken? Er is wel een merk gedeponeerd maar dat ga ik nergens opzetten. Alvast bedankt
 2. Hallo, ik heb al enige jaren een aantal webshops. Ik heb verscheidene betaalopties waaronder paypal. Nu is het zo dat ik een order heb ontvangen welke betaald is met paypal, produkt opgestuurd en kwijt geraakt bij post.nl. Voordat ik daar uitsluitsel over kreeg van postnl was ik alweer zes weken verder. De klant had twee produkten besteld waarvan ik er nog één voorradig had, deze heb ik na bevestiging van post.nl dat de produkten daadwerkelijk kwijt waren wederom opgestuurd, die is ook aangekomen. Nu had mijn klant een claim neergelegd by paypal dat hij zijn geld terugwilde, omdat mijn klant de helft van zijn order had ontvangen ging hij akkoord met de helft van het bedrag, wat allemaal correct was. Daar gaf ik akkoord op en poef, nu zag ik dat dat bedrag twee keer was afgeschreven. Ik paypal bellen met mijn verhaal en daar zeggen ze dat ik twee keer op dat knopje heb gedrukt, wat dus echt niet het geval is, ze zeggen dat er teveel tijd tussenzat, deze ene keer zeggen ze zeven en de andere keer tien seconden. Anyway als mijn klant dus niet zo vriendelijk is om mijn bedrag nu terug te storten ben ik het gewoon kwijt vlgs paypal. Ik vind dat echt belachelijk, mijn klant is namelijk onbereikbaar vanaf dat moment. Paypal is mijn inziens alleen gericht op kopers en laat de verkoper naar mijn idee volledig in de steek. Wat zouden jullie als vervolgstappen ondernemen?
 3. JeeKay

  Garage Box

  Ik heb geen plek meer in mijn huis, dit is ook al een half magazijn aan het worden, daar is niet iedereen content mee. Anyway, ik ga deze dus persoonlijk kopen met een consumptief krediet, mijn huur ga ik nu opzeggen als ik die garage box heb en maak daar mijn opslag/afhaal adres van. Dan komen de volgende vragen bij mij op, ik wil met de LTD dit gaan huren van mezelf, ga de garage isoleren, nieuwe deur erin, etc. De garage komt bij mij dan in box 3 vlgs mij, met box 1 heb ik niets te maken vlgs mij inkomen uit werk of woning, daar moet ik dus gaan betalen maar onder niet onder het heffingsvrij vermogen van € 21.000,-. Ik krijg wel huur inkomsten natuurlijk dan maar omdat dit in box 3 zit zijn de huurinkomsten daarvan volgens mij onbelast en hoef ik dus niets betalen en kan ik daar dus mijn lening mee aflossen vlgs mij, netto inkomsten waarmee ik mijn lening netto aflos. Ik dan natuurlijk gewoon huur schrijven in mijn bedrijfsboekhouding en dit drukt natuurlijk mijn winst, minder belasting, etc.
 4. JeeKay

  Garage Box

  Hallo, ik wil graag jullie mening. Ik huurde een box op een bedrijven locatie, maar vond dit uiteindelijk niet helemaal geschikt meer en ging is om mij heen kijken. Ik heb een groeiende webshop. Nu kwam er pal achter mijn huis een garage box leeg. Ik wilde dit zakelijk kopen, maar de bank vond de cijfers niet goed genoeg om mij daar een lening of hypotheek voor te verschaffen. Ok, ik denken, wij werken ook nog deels in loondienst en met die salarissen konden wij wel een consumptief krediet krijgen. De box kost € 25.000,- ik betaal zelf meteen € 10.000,- houden wij dus 15 over om te lenen. Mijn rechtsvorm is LTD, en wil dus deze box aan mezelf gaan verhuren. Als ik huurkosten betaal drukt dit natuurlijk mijn winst en hoef ik minder te betalen. Wat vinden jullie van dit plan, nog haken en ogen??
 5. inderdaad zoiets, maar ik zit in heemskerk/beverwijk
 6. Ik zit daar ook op verschillende locaties en dit is daar niet te regelen.
 7. Hoi, ik ben parttime ondernemer en heb een webshop en daarnaast werk ik op inhuur basis bij een ander bedrijf. Dit is op zich altijd prima te combineren, ik heb alleen een klein logistiek probleem omdat ik onregelmatig ook in loondienst werk ben ik niet altijd thuis. Voorheen liet ik altijd mijn pakketten die uit heb buitenland komen bij mijn broer bezorgen die een winkel had en dus altijd open was, die is haar helaas mee gestopt, maar ik pikte daar de pakketten op. Ik krijg van verschillende leveranciers met UPS, DHL, China post, post.nl etc van alles binnen. UPS levert weer niet af bij een postbus die ik al had. Hebben jullie een idee om een vast aflever adres te kunnen huren, etc?? Alvast bedankt!! [Mod edit: typefout in titel hersteld]
 8. Hallo, ik heb een vraagje omtrent BTW en winst met een groothandel model. Ik heb reeds een bedrijfje en heb laatst een groothandel prijsaanvraag ontvangen vanuit Europa. Het zit zo ik importeer goederen uit buiten de EU, china in dit geval. Stel ik importeer iets van € 100,- (inc transport) komen er invoerheffingen bij een BTW. Stel in dit geval 21%, heb ik dus voor € 121,- dit produkt hier, betaal ik dus € 21,- te vorderen BTW, verkoop ik mijn produkt in Nederland krijg ik te betalen BTW, stel voor € 200,- (dus btw 34,74). Verreken je dus betaal je uiteindelijk 14,71 BTW. Zelfde produkt verkoop ik alleen in Frankrijk, dus ex BTW verkopen, is het dan als ik deze met 25% winst probeer te verkopen het volgende? Inkoop € 100,- BTW invoer uiteindelijk € 21,- ik verkoop het zonder BTW voor € 125,-. Ik kan deze € 21 BTW terugvorderen vd belasting? Voor mijn gevoel klopt er iets niet. Bedankt alvast, JeeKay
 9. Ik heb mijn zakelijk rekening ook bij de rabobank en die laat een behoorlijk saldo in de zwarte cijfers zien. Dus van enige schuld is geen sprake, mijn bedrijf is volledig zelfmade zonder enige lening. Gewoon telkens investeren zonder geld eruit te nemen. Bedoel jij dat ik de aangifte van 2009 nogmaals indien? Eens over de belastingdienst, maar ik wil daar best voor betalen dan laten mensen het wel, kunnen ze nog geld verdienen ook. Ik betaal genoeg aan de belasting dus verwacht ook enige service, het credo is toch makkelijker kunnen we het niet maken. Of staan ze teveel op een monopolie positie, helaas. Als een klant van mij nogmaals een oude factuur wilt is dat geen enkel probleem. Het is frusterend dat het op één enkel aangifte formuliertje uit 2009 gaat hangen.
 10. Het lijkt mij wel, of zijn die hypotheek mensen van de rabobank daar niet capabel voor. Dat zeg ik dus ook, maar dat schijnt niet zo te zijin vlgs hem. Is het nu zo dat de rabobank gewoon niet de juiste mensen op de juiste plekken heeft zitten? Ik krijg echte en punthoofd van die lui daar. Is er een hetze tegen parttime ondernemers bij de rabobank, ik zeg van wel.
 11. De definitieve aanslagen IB 2009,2010 en 2011 heb ik allemaal gegeven, loopt de rabobank mij nu gewoon in de maling te nemen?
 12. Hallo, Ik zit met het volgende. Ik ben deels in loondienst voor FTE 0.8 en mijn vrouw voor FTE 0.6. Wij hadden deels een beleggingshypotheek en de resultaten waren teleurstellend dus we zijn bij een financieel adviseur langsgegaan om voor de volgende 20 jaar op een bankspaar hypotheek over te stappen. Nu kunnen we met ons salaris uit loondienst onze hypotheek van +/-€ 200.000,- rondkrijgen. Maar nu komt het, ik heb ook een webshop, in 2007 klein begonnen en nu een jaaromzet van € 40.000,-. Vanuit huis begonnen en nu een klein winkeltje, droom is om hier deels van te gaan leven, pas niet zo in het werknemers profiel. De laagste rente was de rabobank en alle vereisten ingeleverd, jaaropgaven, paspoorten, etc. Wij willen de nationale hypotheek garantie, maar dan willen ze onze jaarcijfers en IB aangiften van de laatste drie jaar. Alles aangeleverd maar ik mis mijn eigen IB aangifte van 2009, de rest is allemaal aangeleverd. Mijn PC is een keer gecrasht, dat is de reden. De definitieve aanslagen IB heb ik wel gegeven van al die jaren. Belastingdienst gebeld maar dat gaat niet lukken met die aangifte van de IB uit 2009, leuker kunnen we het niet maken. Dat zo een orgaan wegkomt met zo een niet belabberde service, krijg ik revolutionaire gevoelens van. Lokale kantoren zijn niet te bereiken. Het schijnt een druk op de knop te zijn, vlgs mijn financieel adviseur. Is dit weer zo een geval van ondernemertje pesten, maakt het daarom die land zo onaantrekkelijk voor ondernemers, ik begin er echt aan te denken om de stekker uit mijn bedrijf te trekken, zodat ik gewoon NHG kan krijgen. De rabobank heeft totaal geen begrip en zegt dat ze op die manier geen hypotheek kunnen verstrekken en word ik dus gestraft omdat ik een bedrijfje opzet naast mijn reguliere werk. Het ironische is dat ik dus mijn ideal gebeuren bij de rabobank heb en ze dus kunnen zien dat ik gewoon winst maak. Nu is het wel dat ik in het begin verlies maakte met al mijn aftrekposten maar er zit een stijgende lijn in. Wat raden jullie aan? Bedrijf tijdelijk opdoeken en dan in 2013 opnieuw beginnen met een nieuwe BV?
 13. Beste Joost, dit is een behoorlijk lang verhaal, waar ik niet echt duidelijk een ja of nee kan uithalen, dat is er misschien ook niet. Er worden talloze variabelen ingebracht welke het voor mij alleen maar minder transparant maken, dit ligt natuurlijk aan mij. Ik wil met de LTD een wholesale company langzaam opzetten of snel hangt vd markt af, het gaat mij vooraal om de Produktsaansprakelijkheid, ik heb geen zin om prive het schip in te gaan. In het begin zullen het toch geen wereld omzetten worden wellicht 10.000 euro ofzo het eerste jaar. Kijk ik heb mijn administratie bij een lokaal administratie bedrijfje ondergebracht die uiteindeljik jaarcijfers/jaarverlsag maakt. Ik zelf doe de gehele boekhouding en laat er op het eind vh jaar deze controleren, dit gaat prima, deze zijn welbekend met de administatie van een LTD. Kijk, simpel gezegd ben ik ook nog niet een grote jongen die allerlei adviseurs over de vloer laat komen. Volgens incuria kan je een LTD in eenmanszaak omzetten oftewel, Geruisloze overgang bij inbreng eenmanszaak in BV of LTD. http://www.incuria.nl/NL/inbreng-eenmanszaak-in-bv-of-ltd.html Ik neem aan dat dat een echte mogelijkheid is, de KVK zal alleen misschien vreemd opkijken? Dit is natuurlijk niet wat ze willen of waar ze verstand van hebben. Mijn ervaring is niet zo met de KVK moet ik zeggen. Wat is nu wijsheid het gaat mij er vooral om met je prive niet aansprakelijkheid te zijn met een eventuele claim?
 14. Hallo, hum, ik heb een vraag. Enige tijd geleden ben ik begonnen als part time ondernemer met een eenmanszaak in Nederland. Ik beheer een webshop en verkoop vechtsport artikelen waaronder scherpe messen. Met het gebruik hiervan is natuurlijk een bepaald risico gepaard en daar vwilde ik mij voor gaan verzekeren. Ik importeer nl zelf en ben dan produkt aansprakelijk omdat ik deze in EU breng. Mijn aziatische leveranciers/partners zullen wellicht geen boodscchap hebben aan een eventuele claim hier. Ook haal ik artikelen bij groothandels in de EU weg, daar geldt dat dus niet voor. Nu is het zo, ik wilde een aantal verzekeringen gaan afsluiten, waaronder bedrijfsschade, rechtsbijstand en produktaansprakelijkheid, nu zijn de verzekerings maatschappijen nogal terughoudend en willen tegen exorbitant hoge premies een verzekering aanbieden. alleen voor de produkten die ik bij groothandels in de EU weghaal zijn er mogelijkheden Ik werk er nog naast, zit nog in de opstart/groeiende fase en ben eigenlijk huiverig met mijn prive situatie. (mijn vrouw werkt en ik heb kinderen met een koophuis). Ik wil mijn eenmanszaak omzetten in een LTD en deze gaan gebruiken om een groothandel op te gaan, deze plannen lopen nl. en zijn in een vergevorderd stadium. Daarnaast wil ik voor de nederlands markt wederom een eenmanszaak op gaan zetten om de nederlands markt te beleveren. Met omzetten van de eenmanszaak in de LTD wil ik de produkt aanpsrakelijkheid hierin leggen omdat ik in het verleden reeds direct hebt geimporteerd vanuit Azie. De produkten zijn kwalitatief in orde maar je weet nooit hoe een balletje kan rollen, stel iemand gaat zelf hobbyen, of mijn produkt is een misser, en krijgt daarmee een ongeluk en probeert mij aansprakelijk te stellen. Ik heb gelukiig geen ervaring hoe dat werkt maar wilde mij hiervoor gaan verzekeren. Nu is mijn vraag, hoe complex is het omzetten van een eenmanszaak naar een LTD, als je de websites hierover leest snap je niet dat er nog eenmanszaken zijn, los vh belastingvoordeel. Mag je naast een LTD nog een nieuwe eenmanzaak hebben in NL? Ik zit financieel nog niet zo sterk dat ik een BV kan oprichten, wel ik alles eigen kapitaal, mijn vermogen is in mijn voorraad gegaan. Heeft iemand hier ervaring mee of nog tips/vragen aangaande mijn verhaal, alvast bedankt.
 15. De provisie is idd realistisch mi, het worden niet meteen containers maar eerst proeforders, en dan langzaam groeien naar grotere hoeveelheden. De Agent gaat de (prijs) onderhandelingen voeren met voeding van mij. Volgens mij is het een goed contract, mi alleen niet op het concurrentie beding en de provisie duur na ontbinding. Aan de ene kant snap ik het wel omdat nog in de opstart fase zit en er veel tijd wellicht voor de agent gaat inzitten. Als er goed werk wordt verricht moet dat ook worden beloond, aan de andere kant wil ik geen wurgcontract aangaan en heb ik geen ervaring met een agent omdat ik eigenlijk altijd direct inkoop. Maar het nu niet mogelijk is omdat het nog niet een echt internationaal gericht producent is, ik dus tegen taal barrieres aanloop, het groots wil gaan opzetten en mij het dus makkeljk lijkt als er iemand ter plaatse zit die eventueel de producent kan gaan aansporen of er anderszins bovenop zit. Bijgaand vinden jullie grotendeels het contract. De agent doet geen financiele investering dus maar wel qua tijd en inzet.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept