geanonimiseerd__

Legend
 • Aantal berichten

  1059
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door geanonimiseerd__

 1. Ik zie dat het waarscheinlijk niet gaat om produkten die veel volume hebben. Denk dat je bij wijze van spreken een 2-5Cbm per opdracht laat maken en versturen. Lcl of airfreight. Jouw probleem is dat je daar niet bent. Maar je denkt dat dat niet uitmaakt. Of uit zou moeten maken. Daarom gaat het excusen boek open omdat jij de zwakste klant bent om recht te halen. Je praat met verkopers die enkel willen verkopen, geen zeurende klanten willen en al helemaal nooit zullen aangeven als opdrachten problemen of vertraginen hebben. Daar kom je vanzelf achter is de gedachte. Enige wat je kan is bellen, appen, mailen etc. En ze hebben alle tijd te reageren of standaard antwoorden te geven. Wat je kan doen is aangeven dat je op datum dat produktie klaar is in China bent en zelf komt inspecteren voor verzending. Dan heb je al een betere prioriteit. Dag of 2 voor verzenden zeg je dat je er aan komt, morgen gaat vliegen, en of de produkten al klaar staan. Staat het klaar zeg je: verzenden en vertel je dat je dan naar andere leverancier gaat in China omdat bij hun alles goed gaat. Of je werkelijk naar china komt is een 2e maar risico nemen jou persoonlijk te moeten vertellen dat het niet klaar is zullen ze proberen te vermijden. Vaak gaat alles goed, soms niet. Bij jou gaat het soms niet goed. Je kan ook gewoon een ander bedrijf of kennis vragen die in china zit, in de stad waar jij besteld, voor jou deze opdrachten besteld. Betaal je ze gewoon 100-200usd. Zijn er problemen dan kunnen zij er direkt mee aan de slag etc. Ik zelf bemoei mij nooit met inkoop, laat lekker de chinezen elkaar beschreeuwen en geen kopzorgen aan. Je moet ook niet willen dit zelf te doen. Verlies je altijd op termijn. Voor mij was de beste beslissing in 2008 om zelf niet meer in te kopen maar legertje chinezen aan te nemen.
 2. De een doet en de ander laat gebeuren. Op moment dat je direkt zelf bij ontslag/beeindiging kontakt had opgenomen met alle betrokkenen qua klanten en leveranciers was het zover niet gekomen. Nu, achteraf, zonder lopende business iets afdwingen waar je zelf te weinig betrokkenheid hebt getoont is in de zakenwereld "schattig maar we gaan gewoon door". Leverancier gaat in zee met diegene die meeste potentie heeft. Klanten gaan door met mensen die er mee bezig zijn of er in geloven. Zo werkt dat veelal. Als dan ook nog (bijna) niets is uitgewerkt vooraf op papier om jouw "rechten" te beschermen dan sta je heel zwak. Elke dag dat die persoon wel echt aan verkopen doet is ten bate van zijn positie. Wat je kan doen is veel meer omzet genereren als hem en later exclusiviteit wederom (maar dan goed) op papier krijgen. Naar de rechter gaan zou ik niet doen, kost enkel tijd en energie.
 3. Ik zou zo ie zo een gebruiks instructie toevoegen waarin alle niet toegestane handelingen zijn uitgewerkt en hoe je veilig van jouw produkt gebruik kan maken. Hiermee sluit je kort dat een afwijkend gebruik tot aansprakelijkheid van jou kan leiden. Dit moet je ook opnemen in jouw verkoopvoorwaarden. In feite ben je een component supplier, de uiteindelijke aansprakelijkheid ligt dan in eerste instantie bij diegene die er een heel produkt van maakt en gaat gebruiken of wederverkopen omdat die moet weten dat op dat moment de hele opstelling/produkt/installatie dan een nieuwe verklaring voor CE moet hebben. CE is geen certificering namelijk. RoHS is enkel een verklaring mbt gebruik van gevaarlijke stoffen. De RoHS kun je bij alle onderdeel leveranciers opvragen, eveneens de CE verklaring. Jouw taak is dan om een produkt samen te stellen die die CE/RoHS niet aantast door niets aan de componenten te veranderen. Hiermee is een CE verklaring vrij eenvoudig te krijgen. Gaat het om de veiligheid kun je een 3e instantie gebruiken. Denk aan eenTUV bijvoorbeeld of vergelijkbaar test instituut die de capaciteiten heeft hiervoor. NOOIT de DEKRA of VDE gebruiken, die zijn enkel uit op eindeloos rekeningen sturen. Wellicht is een goede veiligheids test/certificaat aanleiding om tegen beter tarief een aansprakelijkheids verzekering te krijgen tegen een hogere dekking.
 4. Ik denk dat je nog 10 jaar hebt voordat de overheid alle aspecten van iedereens leven aflegt, documenteerd en "beheerd". AI pikt de "overtreders" er vanzelf uit en worden uitgesloten van deelname aan die "maatschappij". Allemaal automatisch, komt geen rechter meer aan te pas. Advokaten word een uitstervend beroep net als meeste van overheids apparaat. Een sector die (denk ik) zeker gaat exploderen is "vrijheid voor een prijs" Betekend dat mensen adieu willen zeggen en naar een oplossing zoeken waarin hun persoonlijke vrijheid op een hoger vlak ligt. Dat zijn over algemeen mensen met muntjes die na hard werken zeggen; nou is het mooi genoeg geweest, ik ben vertrokken. Het is denk ik een soort counter-technology, counter-regulation stroming die steeds grotere aandacht krijgt. Jan met de pet heeft geen keuze en blijft achter in de multi culti socialistische gedachtegoed en overheid waarbij het individu ondergeschikt is aan de group speak van de "meerderheid". Mensen gaan hiervoor bedanken is mijn voorspelling. Diegenen die dit kunnen betalen zullen concurreren voor de beperkte opties die er zijn. Hier zijn de mogelijkheden legio. De kansen voor diegenen die met "slimme" oplossingen, technologische innovatie een boterham willen verdienen worden aanzienlijk kleiner. De Aziaten zijn slimmer (hoger IQ) en hebben voor groot gedeelte de achterstand al ingelopen. Toegevoegde waarde voor Nederlanders zal verder beperkt worden door globalisatie. Anderen doen het allemaal goedkoper en binnenkort ook beter. China alleen al heeft 800.000 afgestudeerden per jaar en de achterstand in opleiding (als die er nog is) word elk jaar kleiner. Ondertussen is NL al jaren aan het kwakkellen op onderwijs, de kwaliteit ervan en de richting die gekozen word is te vaak hopeloos. Ik ben best wel optimistisch, maar dat geld enkel voor diegenen die vrijheid kunnen kopen, niet zo zeer voor de onderlaag die langzaam tot borg collective word getransformeerd.
 5. Gewoon door to door opgave vragen met specificaties, dan kun je 1 op 1 vergelijken.
 6. Je bent tot nu toe niet aan het graaien, wel beetje control freak (mbt niet willen van betrekken bank) Maar de mix is goed, als we het mogen geloven, alles door geinvesteerd in groei en meer groei. Hiernaast potentie en wil hier gebruik van te maken. Voor potentiele investeerder is dat intressant. Vroeger of later kom je op het punt dat je ook wat moet verdienen, moet investeren in ruimte, opslag om beter in te kopen, liquiditeit voor financiering etc etc. Of je loopt vast en kansen moet je laten gaan en je komt de man met hamer tegen die klanten, leveranciers gaat teleurstellen waarmee je een negative spiraal inzet. Je moet denk ik accepteren dat je een probleem hebt en dat je een oplossing wil. De oplossing is altijd dichtbij, jij moet hem echter omschrijven en presenteren. Wat zijn de problemen die je wil oplossen en wat is het jou waard hiervoor op te geven om 100% van potentieel te pakken? Stel, je hebt 100K nodig, ben je bereid 10% over te dragen als diegene afspreekt komende 2 jaar geen aanspraak te maken op dat deel? Er is zoveel geld beschikbaar nu, denk aan een goede formule die jouw problemen doorlopend oplossen EN intressant is voor investeerder een klein risico te nemen.
 7. Stel het is 10Kw, dat kost inkoop 3000Euro Nieuw Na 10 jaar? 1500? Wat kost het om te transporteren naar Spanje? 300/400Euro? Ik zou ze zelf gewoon op marktplaats zetten, klant zelf laten demonteren en ophalen.
 8. Er komt bij mij het gevoel op als ik de reacties lees, en reuzen/kneuzen, dat ik weer aan de legendarische "experts" moet denken die "de digitale snelweg" al dood verklaarden voordat het aansloeg. Eveneens de mooie video's van Griet Titulaar die met mobiele koelkast op een fiets verklaarde dat later iedereen wel eens zo de wereld in ging. Het heeft ook geen zin in dit stadium te verklaren dat bitcoin goud is of lood. Het is echter wel duidelijk wie de oogkleppen op heeft aan beide kanten van het voor/tegen argument.
 9. Ik denk dat het een verschi niet zit in beleggen of speculeren en de reden die hieraan gekoppeld wordt om wel of geen redelijkheid te vinden om belasting te heffen op het moment dat je met Euro's betaald. De kern zit hem in het vraagstuk of Bitcoin en anderen een betaalmiddel/geld is. Het is niet hard te maken dat Bitcoin of anderen geen betaalmiddel is. Je kunt er mee betalen. Voorbeelden ter overvloede. Dat je er niet overal mee kan betalen dat is geen reden het niet als geld te zien. Je kunt immers met rupia's ook niet afrekenen bij de BMW dealer in Nederland. Net als diegenen die USD kopen, Yen etc zitten hierbij personen die dit doen om te speculeren op waarde verhoging en zijn er die het doen om rekeningen mee te betalen. Voor Bitcoin geld precies hetzelfde. De verhoudingen zijn missischien nog anders maar dat zal veranderen. (als de koers tenminste niet naar 0 gaat) De reden waarom de overheid vind en denkt dat het redelijk is aankopen te belasten is in mijn ogen meer een ontmoedigings beleid die enkel innovatie tegen gaat en wederom Nederland in een kansarme positie plaatst tov die landen die wel het licht zien. Oplossing is gewoon kontant opnemen en p2p bitcoin kopen/verkopen. Hoelang ze de burgers nog die optie geven is de vraag natuurlijk, alles wat uit oog van overheid gebeurd is immers per definitie krimineel en moet eind aan komen. Kan natuurlijk nooit zo zijn dat vrijheid niet wordt opgeofferd ten bate van de staat. Die keuze is duidelijk, dat hebben we zo met zn allen beslist.
 10. Hoewel iedereen die tegen Bitcoin is zal protesteren is het feitelijk zo dat je valuta omwisseld voor andere voluta. Net als je euro naar usd omwisseld. Koersverschillen gebeuren en net als in alle andere valuta schommelliingen betaald niemand hier belasting over. Het probleem ontstaat wanneer de overheid gaat bepalen wat wel en geen valuta is. Dit zie je bijvoorbeeld ook bij aanschaf van goud en silver. Hierdoor ontstaat een ongezonde situatie waarbij het door die belastingen minder intressant word om hierin te investeren of die transacties te doen. Het gaat de overheid niet zo zeer om het innen van de belastingen maar veel meer om het in kaart brengen wie wanneer en hoeveel aanschaft. Of je hier winst of verlies mee maakt zal de overheid niet veel uitmaken. De farce is dat hierdoor het grijze/zwarte circuit hiermee minder toegankelijk word. Die redenatie is dan natuurlijk zou scheef als maar kan want de grootste corruptie/oorlogen/misdaden worden gewoon in Euro en USD afgerekend. Het doel is dus meer dat de gewone man wordt weerhouden op gegeven moment de dakkapel niet in Bitcoin gaat afrekenen. De overheid die de belangen van de burgers moet vertegenwoordigen gaat dus steeds verder in de tegenovergestelde richting waarbij opofferen van privacy en controle door de staat van het grootste deel van de bevolkiing belangrijker is dan de vrijheid van de bevolking te doen en laten wat ze willen in de gevallen waarbij geen schade, direkt of indirekt aan derden sprake is. Het is mijn stelling dat dit een kwestie is van opgeven van privacy dmv heffing belastingen.
 11. Ik begon met 1500usd , zag even rond te kerst 11.000usd aantikken en nu is pakketje 3000usd waard. Je moet wel de pacemaker op standje 2 kunnen zetten anders ga je helemaal onderuit. Waren mensen die hun huis verkochten voor aankoop BTC toen die op 18K+ stond. die zullen nu wel janken of erger. Het is een shakeout die nu gebeurd die denk ik enkel maar tot meer concentratie van grote spelers zal leiden. De vraag bij velen is; gaan we richting BTC<1000usd? want dan zijn voor velen de rapen gaar lol.
 12. Word wel janken als blijkt dat CPI 10% is en hij vervolgens de prijs met 12% verhoogd. Dat is namelijk ook nog steeds redelijk te noemen.
 13. jajaja, double down lol when in a hole; stop digging!
 14. Wat als je praktiserend Muslim bent? ... Dan is een fles champagne met kerst een dubbele belediging. 8) Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe Het is de kunst die "gewoontes" totaal te negeren en zeker nooit never aan toe te geven. Is even moeilijk want oei oei oei er zou er altijd eentje zich beledigd kunnen voelen.
 15. Alle beste Kerstwensen en een gezegend 2018 voor iedereen!
 16. Kerstgeschenk volgt standaard patroon; 1) verwachting is hoog 2) wanneer Kerstpakket is onvangen dan is de teleurstelling groot (meestal) 3) geen kerstpakket? onrecht! Het idee is goed maar waar vaak de "pijn" zit, is dat meeste laag betaalde "medewerkers" het als een onderbewust doekje voor het bloeden zien. Kom zelf uit de de metaal, heb ook allerlei andere banen gehad in de 90er jaren en het is tenenkrommend hoe sommige bedrijven het een "kerstpakket" kunnen noemen. Meeste kon gelijk de kliko in. Iets wat mensen normaal niet kopen, zeg goede fles champagne. Gecombineerd met oprechte communicatie van leidinggevenden met dank voor de inzet werkt volgens mij best. MOET pink champage is mijn advies, kan ik zo 2 flessen van wegborrellen. Donaties altijd welkom
 17. Als je in China produkten wil verkopen aan consumenten dient jouw website te zijn aangemeld en gecertificeerd door de overheid. ICP nummer onderaan websites : https://prnt.sc/hqdmvk In China is men al veel verder dan NL mbt belalen via WeChat, Alipay etc. en wil je hiervan gebruik maken zul je nog wat meer moeten doen dan enkel een leuke website maken maar daar was je al achter. Ik betaal ook bijna alles met WeChat of als duurder met CC. Cash hooguit voor nood. Elke account is gelinked aan echt persoon met alle persoonlijke info danwel bedrijf en voor business account zul je nog meer moeten kunnen overleggen. Hiernaast wordt alles wat goed verkoopt direct opgepikt en concrurrentie is keihard. Wat er nog niet is, is er een week later wel. En als je de Chinese marketing niet begrijpt of hoe je markt moet benaderen dan wordt het een uphill battle want er zijn miljoenen die dat haarfijn wel kunnen. Succes
 18. Wij maken regelmatig mallen en laten alles eerst 3D printen om fysiek te kijken of alles past en werkt zoals verwacht. We betalen nu onder de 2rmb/gr voor 1 stuks, inclusief conversie etc. Ga ik echt op zoek, gaat het om meerdere stuks, maak ik afspraken etc etc dan zijn prijzen ver onder 0.2E/gr makkelijk haalbaar. 3D printen is mijn business niet maar ik wil enkel aangeven dat het nu al richting de kostprijs gaat+kleine marge. In Nederland, wanneer je kijkt naar kostprijs, dan denk ik aan salaris, electriciteit, ruimte, materiaal, investering equipment. Dan concurreer je a snel met opties waarbij salarissen veel lager zijn, materialen goedkoper, ruimte en electriciteit verwaarloosbaar en investering al afgeschreven. Bezint eer ge begint want een Nederlander wacht liever 2 dagen langer op produkt als het 5% goedkoper is en kan. want dat is "verlies"
 19. Grappige uitspraak voor iemand die zijn domicilie in China schijnt te hebben. Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe Je mag ook gewoon nederlands praten hoor, anders wordt het onhandig voor de minderbedeelden in advocaten lexicon. Ik ben overigens nog steeds 100% Nederlander, hoewel ik er tijdelijk (gelukkig) niet woon.
 20. Als je met "Europa" de Europese Unie bedoelt ... die mag van mij nog veel groter en sterker worden ... en het liefst in de vorm van een federale staat. Met de vriendelijke groten van Nedzhibe Gelukkig zijn wij in de meerderheid. Europa gaat ten onder en er is bijna niemand die op nog meer oostblok of moslim landen als Turkye zit te wachten om zich "aan te sluiten" bij de club waarbij de leiders ongekozen stap voor stap wet en regelgeving tegen de wil van het volk door de strot duwt. Verhuis lekker naar de USA of USSR als je zo graag in een federatie wilt wonen. (noord) Europese waarden en normen zijn superieur aan beiden en zijn juist verrijkt door diversiteit in plaats van de eenheidsworst waarbij de neerwaardse spiraal een onoverkomelijk voorland is. Maar... dat is enkel mijn mening en ik respecteer die van jou ook. Enkel denk ik dat het je aan dieper begrip en inzicht in historie en cultuur te kort schiet in de redenatie die tot jouw conclusie leid.
 21. Die verdeling is niet zo interessant ... het totaal aan belastinginkomsten zal telkens weer op 100% uitkomen. Met de huidige denkrichting naar één Europese winstbelasting ziet het er voorlopig niet naar uit dat deze 0% gaat worden. Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe Ik denk dat "de huidige denkrichting" het probleem is en niet de oplossing. "Europa" mag van mij en velen met mij zsm de vuilnisbak in.
 22. Er zit enig verschil tussen iets minder en nagenoeg niets. Wie rijk wil zijn, moet niet zijn vermogen vermeerderen maar zijn hebzucht verminderen Zo houden we iedereen in het gouden kooitje. "Je moet belasting betalen omdat ik het ook doe." Jouw Plato quote bevestigd enkel de elitaire gedachte gang dat vooral de gewone burger zo dom en meegaand als mogelijk moet blijven. Ben je arm? Eigen schuld!! gewoon minder eten en dan ben je weer rijk! Kom je net rond? Eigen schuld! Kijk vooral niet naar de oorzaak maar absorbeer en trek de broekriem zonder verder vragen nog even wat harder aan. Komt goed! lol "You must pay taxes. But there’s no law that says you gotta leave a tip."–Morgan Stanley Inkomsten belasting a la salaris moet iedereen betalen, btw ook op alles wat je koopt. Hiernaast mag van mij de belasting op bedrijfswinst richting 0% zodat er meer mensen aangenomen kunnen worden, meer innovatie kapitaal etc etc ipv afromen naar de overheid die daar vervolgens een geldverslindend apparaat van kan onderhouden. Het is uiteindelijk niet een kwestie van ik of jij hebt gelijk, enkel een verschil in zienswijze waarbij overigens in ene of andere geval Nederland niet zal omvallen.
 23. Dat doen ze ook, en omdat hun conclusie is dat het voor NL beter is er niets aan te doen gebeurt er niets. Misschien niet voor iedereen in NL beter, maar voor je "juiste mensen" wel en die maken uiteindelijk de dienst uit.
 24. Het probleem is - als men al kan spreken van een probleem - dat er legio eerlijke belastingbetalers zijn die graag een wellicht utopische samenleving voor ogen hebben ... Dat anderen daar misbruik van maken is een ander verhaal. Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe Even serieus en roze bril af, ik ben nog NOOIT een onderneming tegen gekomen die het terecht vond helemaal door de fiscus te worden uitgekleed. Minder belasting betalen is altijd beter. Maar, het staat IEDEREEN vrij om gewoon dubbel belasting te betalen voor de Utopische doelen. Betere toekomst begint bij jezelf lol.
 25. Het ligt helemaal aan hoogte van bedrag en werkelijke kosten of extra kosten die gemaakt zijn. Advertenties, kan ik mij voorstellen. Tijd en energie of courtage van een makelaar ? Ik zou zeggen : Neen. Ten eerste ben jij geen partij hierin en hiernaast is jou ook geen toestemming vooraf gevraagd voor maken deze extra onkosten. Een makelaar inschakelen is de keuze van de verhuurder maar natuurlijk niet de goedkoopste. Door jou op te zadelen met deze kosten is het wel goedkoop en makkelijk voor de verhuurder. Dat weer wel. Ben je coulant zou ik zeker eerst beginnen met coulance voor helft van bedrag waarom wordt gevraagd. Doen ze hierover toch moeilijk zeg je; geen probleem, stuurt U mij gaarne het contract met mijn handtekening hieronder, waaruit enige verplichting tot betaling staat omschreven. Doe het per mail, niet telefoon. Alles zwart op wit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.