Jump to content

prinsrachid

Legend
 • Content Count

  2,751
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

prinsrachid last won the day on July 29 2020

prinsrachid had the most liked content!

Community Reputation

466

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Apeldoorn
 1. Heb je al gekeken naar fiscaal geruisloze terugkeer uit bv naar eenmanszaak?
 2. EORI nummer kun je zelf vaststellen (gewoon een combinatie met je RSIN). Je kunt EORI nummers van anderen controleren op de website van de Europese Commissie. Meer informatie is ook te vinden op de website van de fiscus.
 3. Ik denk dat je blij mag zijn als ze sowieso nog een rekening voor je openen. En als ze daartoe al genegen zijn, moet je eerst door een vetting process, in de naam van bestrijding van witwassen en/of terrorisme. De grote banken zullen sowieso zijn sowieso goed voor het ontvangen van internationale betalingen (ING, ABN, Rabo), maar zelfs op de kleinere banken heb ik eigenlijk nooit echt problemen ondervonden (SNS, Triodos). Omdat alles vaak via IBAN loopt (ook buiten de SEPA) is de kans dat het mis gaat sowieso een heel stuk kleiner geworden.
 4. Wat was de aard van de diensten of producten die werden betaald via PayPal?
 5. Wat voor stappen zijn er gezet in de tussenliggende 6 maanden?
 6. Als je meer dan 500 km privé hebt gereden met de zakelijke auto moet je helaas bijtelling betaling. Maar als je de zakelijke auto gaat verhuren (en ik zou aanraden om dat gewoon tegen een zakelijke prijs te doen - en niet alleen 'kostendekkend'), dan kan het zijn dat de auto dus vervolgens niet meer "ter beschikking staat" aan jou. In dat geval hoef je ook geen bijtelling te betalen over die periode. Maar dan moet het wel duidelijk zijn dat je ook echt niet kunt beschikken over de auto.
 7. Nee, normaal ben ik wel genegen om heel creatief mee te denken. Maar je zit zo ver in het onredelijke te filosoferen dat het inderdaad de richting van frauderen op gaat. Je dacht toch niet dat de fiscus van gisteren is? Je bent in alles gebonden aan de redelijkheid en grenzen. En die grenzen heb je nu uit het oog verloren. Als je ouders je schenking willen geven, laat ze lekker belastingvrij die schenking geven. Wees blij met die schenking. Maar dat heeft vervolgens niets te maken het proberen te tillen van de fiscus door onzakelijk hoge kosten in te boeken om naast de schenkbelast
 8. Maar dat was mijn vraag juist niet. Ik vroeg niet of je per saldo meer gebruikt. Ik vroeg of je altijd op elk willekeurige moment meer gebruikt dan je opwekt. Oftewel: zijn er momenten dat de meter ook vooruit draait (bijvoorbeeld 's nachts)?
 9. Wat dacht je ervan gewoon eens te gaan ondernemen en je belastingen te betalen?
 10. Verbruik je de stroom precies en altijd op het moment van opwekking? Of zijn je panelen aangesloten op accu's? Of is de hoeveelheid opgewekte stroom over het jaar gerekend lager dan de hoeveelheid stroom die je verbruikt?
 11. Tot nu toe maakte ik altijd gebruik van deze maatregel, omdat het makkelijk verdiend was. Lekker alles vooruitbetalen en dan de betalingskorting incasseren. Maar als de rente in beide richting verlaagd is naar 0,01%, dan is de enige actie die je kunt nemen simpelweg niet meer vooruit betalen. Als de overheid blijkbaar geen prijs stelt op het vooruitbetaald krijgen van aanslagen middels een vergoeding, dan krijgen ze van mij het geld gewoon weer uitgesmeerd over alle maanden. Je hebt dan weliswaar geen betalingskorting, maar wel een cashflowvoordeel. De overheid heeft da
 12. Ik kwam daar vorige maand ook achter. SNS wees me ook af, evenals ASN. Bij ABN was een zakelijke rekening voor de holding echter verrassend snel geregeld, al had ik daar ook al een privérekening lopen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept