Ga naar inhoud

WalterBrokx

Legend
 • Aantal berichten

  710
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

WalterBrokx won de laatste dag op 3 mei 2019

WalterBrokx had de meest gelikete inhoud!

Karma

89

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  hun doelgroep beter willen bereiken met boeiend bewegend beeld: oftewel video en animatie.
  Promotievideo's, instructievideo's, presentaties, live-streams en (samenvattingen van) evenementen: video als tool voor jouw ondernemersdoel.
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is onmisbaar.
 1. En vervolgens een merk bedacht en een website gebouwd, maar geen budget voor de marketing. (Ja, als videoproducent heb ik inmiddels wel 1000 van die aanvragen gehad over een gaaf nieuw product, maar het budget is op om het in de markt te zetten. Met op de tweede plaats de 'we willen een gave video van de bruiloft, maar het geld is al op gegaan aan de locatie. ;-) ) Ik denk dat hierboven hele goede suggesties zijn gedaan, zowel qua marketing als qua weten wat jouw marge is en dus weten wat een lead/sale mag kosten. Als je er wel busget voor had, zo ik in wc-eend-stijl adviseren om iets met video en storytelling te doen om het merk een vwerhaal te geven, maar nu zal je waarschijnlijk inderdaad eerst zelf content moeten maken zonder boetes op te lopen. Geen idee of het bij de doelgroep past, maar Matcha Man klinkt alvast als een karakter
 2. Goede vraag. Zelf was ik blij dat er via TOZO een vangnet was: mijn agenda werd namelijk in 1 keer schoongeveegd door de lockdown. Het gaf de rust dat er tijd was om de koers te verleggen: na een maand was die koers ook beter op de wind gelegd en kon het merendeel van de TOZO gewoon weer terug naar de staat. Ik ken ook mensen die gewoon maanden TOZO hebben getrokken, juist omdat ze (ik citeer) 'genoeg reserves hadden' en op deze manier een paar maanden konden 'gamen en klussen'. Of om zo juist meer tijd te hebben voor vrijwilligerswerk. Al met al zijn er zat voor en tegens om hier een heel lang draadje van te maken. Niet iedere ondernemer reageert namelijk hetzelfde op dezelfde prikkel. Maar dat maakt de discussie juist waardevol.
 3. Ik merk het vooral aan de benzinepomp, maar 'dankzij' corona heb ik al eerder aangestuurd op een hoger percentage videomontage en animatie tov filmopnames. (Wat ook fijn is nu ik papa ben : op draaidagen ben ik al gauw tussen 10 en 12 uur op pad.) Maar ik verwacht het wel te gaan merken qua stijgende kosten qua inhuur en energie. Het gevolg zal ongetwijfeld ook zijn dat er budgetten gaan slinken.
 4. Voor een gemeente mocht ik een video maken om een subsidie-aanvraag te ondersteunen. Mede dankzij de video is het gelukt om 6,5 ton aan subsidie binnen te halen. Een kleine yes* voor mij, maar een grote yes voor de opdrachtgever. *) Mooie video's zijn leuk, video's die een doel helpen bereiken zijn effectief.
 5. De hele vraag is irrelevant, omdat je het eigenlijk niet wil verkopen. Als je het verkoopt word je er niet gelukkiger van, de wereld wordt er niet schoner van en de klant wordt er blijkbaar misschien slechter van.
 6. Ik zie uitstelgedrag vermomd als perfectionisme: 'zonder genoeg followers ga ik echt niet online'. Als je niet online gaat ga je nooit genoeg followers krijgen. Je zegt dat je geen plan hebt en dat je op gevoel werkt. Ik denk dat je wel een plan moet hebben en dat kan heel simpel zijn: - Op maandag maak ik minstens 20 mooie foto's van mijn sieraden. - Iedere dag post ik 1 of 2 foto's met een korte omschrijving en handige hashtags (waaronder #moederdag #mothersday (is op een andere dag!) #handmade #jewels #sieraden) En doe zo een soft launch: imperfecte actie gaat je verder helpen dan wachten tot alles perfect klaar staat om te beginnen. Sterker nog: als je daar op wacht gaat het erg tegenvallen zodra je wel iets doet, want je gaat heus niet viral vanuit het niets. Bouw het op, wees consistent en probeer dingen uit.
 7. Taiwan kon snel schakelen: die hadden nog een protocol klaar liggen uit de SARS tijd. Nieuw-Zeeland deed een gewaagde zet en gooide het land helemaal op slot. Misschien is de conclusie dat de Hollandse Waterlinie geupdate moet worden, zodat Nederland ten tijden van een pandemie tijdelijk een geïsoleerd eiland kan worden? ;-)
 8. Totdat de ongevaccineerden door veelvuldige verspreiding aan de wieg staan van mutatie 6087432 waar de vaccins niet tegen helpen. Zo schijnt de Braziliaanse variant het voor elkaar te krijgen dat 60% van de coronapatiënten op de IC tussen de 30 en 50 jaar zijn. Ik gun iedereen alle bewegingsvrijheid, maar het zit er nu nog niet in, helaas. Kan niet wachten tot ik weer met een actioncam een moshpit in kan duiken om tijdens een concertregistratie ook sfeerbeelden vanuit het publiek te schieten. Maar het zou idd scheef zijn als er een vaccinatiewedstrijd gecreëerd wordt, omdat je dan ineens weer alles mag, terwijl een ander maanden moet wachten. Zelf hoop ik dat alles straks tegen de herfst gewoon achter de rug is en tot die tijd (maar daarna ook) help ik bedrijven om nog steeds hun doelgroep te bereiken dmv video en animatie, al dan niet via een live stream. Zeker nu er al een jaar geen fysieke vakbeurs meer is geweest, is het digitale podium nog belangrijker dan het al was. Ben bang dat er verder niet zoveel valt te innoveren mbt de lockdown. We hebben de shoproosters al, winkelwagenwasserette, de stoplichten, het thuiswerken, interactieve online presentaties. Het is veelal roeien met de riemen die je hebt en bij sommigen zijn dat nog slechts afgebroken tandenstokers en die moeten we dus wel op sleeptouw nemen.
 9. Ik heb het geluk dat er voor de AV-sector een toolkit/protocol is waarbinnen gewerkt kan worden. Maar ik maak tegenwoordig minder bedrijfsfilms en promotievideo's. Daar staat tegenover dat ik meer livestreams verzorg, meer webinars/presentaties opneem voor congressen die uitwijken naar het digitale domein, meer 'videoboodschappen' maak (als surrogaat voor recepties/borrels) en meer animaties maak, omdat dat helemaal 'op afstand' gemaakt kan worden. Dit jaar is wel rustig begonnen, maar dat was een keuze: onze zoon is op de 3e geboren Herman: waar je eventueel over na kunt denken is of je een online live demonstratie met uitleg en vragen kunt organiseren. Allicht een paar keer. Je moet dan wel zorgen dat er kijkers op af komen en natuurlijk is het niet hetzelfde als wanneer mensen het zelf in hun handen kunnen houden en het verandert weinig voor partijen die nu niets kunnen investeren, maar er zijn nog steeds bedrijven die het wel goed doen.
 10. Mijn punt is niet dat jeeen kvk moet gaan regelen, maar dat je je realiseert wat een freelancer ongeveer zou rekenen voor zulk werk. En dat 'belastingvrij verdienen' geldt waarschijnlijk als dat de enige bron van inkomsten is. Reken er maar op dat je gewoon de extra inkomen bij het belastbaar inkomen mag optellen en er belasting over moet betalen. (Maar dat is wel een vraag die de financiële experts beter kunnen beantwoorden.) Je hebt het over 'in termijnen betalen'. Dat is best een gebruikelijke constructie. Meestal betaal je dan meer dan wanneer je vooraf of direct betaalt. Maar je moet dan wel helder hebben hoe je het dagelijkse werk 'waardeert' (daar en bedrag aanhangt), zodat je inzichtelijk hebt hoe de 'termijnbetalingen' ook echt inlopen op de gemaakte webshop: je levert immers een product en vervolgens heb je het doorlopende onderhoud van volgens jouw schatting ca 7,5 uur per maand.
 11. Ik heb geen antwoord op jouw vraag. Ook weet ik niet van welke bedragen hij schrok. Ik zie wel dat eigenlijk het risico bij jou wordt neergelegd, terwijl er ook gelijk een max zit aan het jou kan opleveren, maar geen minimum. In hoeverre zijn risk en reward in balans? Er is natuurlijk een kans dat je een jaar lang bezig bent voor €150,- Heb vaak genoeg gezien dat creatieve professionals gepaaid werdden met: 'We hebben nu geen budget , maar als het een succes is...' En dan wordt het of geen succes of ze zoeken de volgende keer weer iemand die gratis werkt. Nu zeg ik niet dat dit hier het geval is, maar wil je die valkuil even meegeven. Een freelance senior php developer heeft vast een bepaald uurtarief?
 12. Let op dat perfectionisme niet stiekem vermomd uitstelgedrag is. Ik ken een 'perfectionist' die al 10 echt actie ondernemen uitstelt. Met 1 sieraad kun je inderdaad al online gaan.
 13. Hoeveel kettingen heb je inmiddels gemaakt? Of heb je nu zelf keuzestress waardoor er niets uit jouw handen komt? Het belangrijkste is dat jouw communicatie 1 uitstraling heeft. Bij een Albert Heijn, Jumbo of Plus kun je heel veel verschillende dingen kopen, maar je weet altijd waar je bent. Natuurlijk wil je niet een assortiment hebben dat op een allegaartje lijkt. Je wil dit oplossen door je te richten op 1 type sieraden: kettingen. Maar is het niet zo dat mensen ook hun oorbellen, ketting, armbanden op elkaar af willen kunnen stemmen? Sorry, ik veroorzaak misschien nog meer gepeins: maar kun je niet met bijvoorbeeld 3 'stijlen' starten: klein & subtiel, groot & extravert en iets er tussen? Op die manier kun je kijken waar de meeste vraag naar is.
 14. De statistieken zijn wel heel erg 100%. Neem aan dat er niet maar 1 kijker was die een hartaanval kreeg een een maand lang met zijn neus op de F5 heeft gelegen? Dat de marketing en het design door een vrouw wordt gedaan staat eigenlijk los van of het vrouwen 'aantrekt'. Een goede marketeer en een goede designer weet gewoon hoe je een doelgroep aanspreekt. Hoe zijn de buyer persona's omschreven? Wat ik uit onze gesprekken herinner is dat je je voorheen heel erg probeerde te richten op de 'testosteron-tillers', maar die waren grotendeels doof voor jouw verhaal, want ze 'zijn geen watjes'. De focus heb je volgens mij met succes verlegd. Nu is het waarschijnlijk tijd om de scope van de content te verbreden en eventueel ook kijken of je via facebook of LinkedIn vrouwen makkelijker kunt bereiken, als het ook met meer op vrouwen gerichte content op YouTube niet lukt. Heb je een paar tevreden vrouwelijke klanten? Is het een idee om hen met camera te interviewen? Testimonials zijn sowieso een mooie manier om ervaringen te delen. Daarnaast: representatie kan ook zeker helpen bij de soort video's die je nu hebt. Btw, thumbnail design van de video's kan wel een upgrade gebruiken: daarmee kun je aanklikken ook wat aantrekkelijker maken. (Al zal de uitstraling wat industriëel blijven: niet overdrijven en foute roze thumbnails gaan gebruiken.)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.