Jump to content

WalterBrokx

Legend
 • Content Count

  690
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

WalterBrokx last won the day on May 3 2019

WalterBrokx had the most liked content!

Community Reputation

75

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Hallo (KvK)
  Lancelo

Company info

Vision

 • My opinion about innovation
  Innovatie is onmisbaar.
 1. Niet alleen de advertenties op YouTube zijn van Google. YouTube zelf is ook van Google (tegenwoordig van Alphabet oid). (Daarnaast kun je tegenwoordig op YouTube alleen monetizen als je 1000+ abonnees hebt en zoveel duizend kijkuren per jaar. Dus daar heeft YouTube al bepaald vanaf wanneer het interessant gaat zijn.)
 2. Al bekend met de lean startup methode? Daar wordt een idee eerst getest bij de beoogde doelgroep voordat er iets ontworpen wordt. Dit moet natuurlijk niet, maar allicht kan deze methode je wat extra houvast bieden.
 3. Ineens was er ook mobiliteit van talent mogelijk, terwijl daarvoor heel vaak afkomst bepaalde wat men in de toekomst ging doen, tenzij men het klooster in ging. (Sommige historici betogen dan ook dat dat een van de aanjagers was voor de Renaissance. En een verklaring waarom 'de kunst' zich ook ineens buiten de kloostermuren manifesteerde.) Nu ontdekken we dat we mobiliteit niet altijd nodig hebben ;-) Afijn: de vraag 'waar willen we naar toe met Nederland?' gooi ik al 10 jaar regelmatig op bij ondernemers. 10 Jaar geleden zei ik dan, "want over 20 jaar is het aardgas ongeveer op en waar verdienen we dan de kost mee? Met gras en kaas? Kennis?." Nu wordt er weer hardop gespeculeert over basisinkomen. (En als ik tijd heb ga ik dit hele draadje eens lezen... :-) )
 4. Ik sluit me aan bij Norbert. Je kunt dan net zo goed niet studeren en zelf een doktersdiploma uitprinten: het ziet er leuk uit, je houdt jezelf en de klant/client voor de gek en zodra ze het doorhebben is alle geloofwaardigheid weg. Daarnaast kun je betogen dat juist partijen die niet het beste voor hebben met de klant het meest gretig zullen zijn om hier gebruik van te maken. (Al is de kans groot dat ze die dan zelf maar gewoon schrijven.) Waarom zou je zulke partijen willen faciliteren, behalve dan dat het betaalt? De fake it till you make it mentaliteit kun je letterlijk veel te ver doorvoeren. Bij videoreviews moet het er bij staan dat het een betaalde review is. Een echte klant verleiden een review te schrijven: dat wordt vaak gedaan door direct na aankoop te vragen om een review. Dat is vaak ook suf, want men kan dan nog nauwelijks iets zeggen over de kwaliteit. Daar een beter systeem voor bedenken met een followup na een maand oid zou beter zijn. Wat daarvoor toelaatbaar is om er tegenover te zetten weet ik niet. Het moet iig geen verdienmodel kunnen zijn, maar zou onderdeel kunnen zijn van een 'loyaliteitsprogramma', zoals zegeltjes in de supermarkt.
 5. De natuur lost geen overbevolking op. Als dat zo was, zouden we de 1 miljard mensen nooit overschreden hebben. In de natuur geldt echter wel vraag en aanbod van energie (voedsel), waarbij veel dezelfde dieren op een kluitje een grote voedingsbron zijn voor ziektes. En waar als alles is kaal gevreten dieren doodgaan van de honger. Die 'energiemarkt' is door de mens verstoord, omdat we hebben ontdekt hoe we door de natuur opgeslagen energie (hout, kolen, olie) kunnen gebruiken. We potverteren in een paar eeuwen, waar de natuur millennia over deed om te sparen. Nu is er weer een nieuw virus en mensen hebben het over de natuur die de balans herstelt, maar daarvoor is het virus (nog) niet dodelijk genoeg. Qua incubatietijd is het een geniepig virus: we mogen blij zijn dat het niet het effect heeft van Ebola. (Daarvan is e incubatietijd zo kort dat het zich minder goed kan verspreiden.) Wat dat betreft lijkt er dus altijd een ingebouwde zwakke plek te zijn. Zoals een mug zichzelf verraadt met het gezoem. Maar goed: de krimpende economie is dus wel gebaseerd op roofbouw van de planeet. En daar moeten we wel iets op bedenken: niet uit angst voor een nieuwe plaag van Moeder Natuur, maar vanuit het oogpunt van leefbaarheid in de toekomst. Als we verwoesting van de planeet in de economische cijfers zouden stoppen, dan was de economie al decennia aan het krimpen. Ik denk dat we door dit wel beter gaan inzien wat van belang is en wat onnodige verkeersbewegingen zijn of wat eigenlijk niet zulk belangrijk werk is als dat er altijd werd beweerd.
 6. Dit dus. Een maat van mij (39 jaar) werd een maand geleden ziek, vlak voor alles op slot ging. Van 100 km wielrennen is nu 10 km over en ik citeer: "Dan kan ik wel extra zuurstof gebruiken."
 7. 1) Je probeert weer een virus dat meer dan 100 jaar bekend is en dat soms in te schatten patronen volgt te vergelijken met een nieuw virus waar geen vaccin voor bestaat. 2) Ik heb het over dat je corona qua cijfers pas echt met griep kan vergelijken als het 'uitgespeeld' is. Ipv 'Er zijn maar 100/1000/10.000/100.000 doden' . Zolang het aantal nog altijd exponentieel stijgt verouderd commentaar over 'angst' erg snel. (3) Het is inderdaad allemaal zwaar klote.)
 8. Tot op heden geldt voor ongeveer al dergelijke opiniestukken dat ze 'aged badly'. (Sterker nog: dit lijkt op koppen uit februari enbegin maart: dat waren leken die puur een gevaar voor hun eigen business zagen, maar niet konden overzien wat er nog ging komen.) Sinds dit is geschreven is het wereldwijdew aantal doden van 110k naar 203k gestegen in minder dan 2 weken. Iedereen die het met griepcijfers wil vergelijken, is tot op heden te gretig en snapt niet dat je een virus pas kunt beoordelen als het ongeveer voorbij, omdat wij geen van allen echt in de toekomst kunnen kijken. De aluhoedjesbrigade was er als de kippen bij: "Er zijn maar 8000 doden! Het is een complot om onze vrijheid af te pakken!" Statistiek pagina's: https://www.worldometers.info/coronavirus/ Visueler: https://www.domini.nl/covid-19-stats/ Het virus verspreidde zichzelf snel en er is nog niets tegen te doen behalve old fashioned hygiëne: natuurlijk schieten overheden in de stress. Het grootste verwijt dat je kunt krijgen is nalatigheid. En de oppositie was er overal als de kippen bij om overheden 'slapheid' en 'laksheid' te verwijten. (Vaak dezelfde actoren die nu roepen om vrijheid, want ze verspreiden net zo goed de angst om er vervolgens op te laveren: eerst de angst voor het virus, nu de angst voor de economische gevolgen.) Eind van de rit doen ze het nooit goed. België vindt Nederland te laks, maar hun dodental is veel hoger... De Spaanse Griep of de builenpest: een horrorscenario. Over hopelijk een paar maanden kunnen er echte conclusies getrokken worden. We kunnen dit niet testen met 2 parallelle werelden om te zien wat het beste werkt. Nederland in tweeën hakken lukt ook niet, zelfs niet als we alle bruggen en de Afsluitdijk afsluiten. Dan zou je van Kampen - Nijmegen - Hoek van Holland - Den Helder een proeflab kunnen maken om te zien wat er gebeurt als je daar alles weer vrijgeeft. Vrijwilligers voor dit idee? Uit voorzorg moeten we ook alle bootjes in jachthaven laten afzinken, anders raakt het experiment vervuild ;-)
 9. MacDonald's heeft een atypisch verdienmodel: zij zijn vastgoedeigenaar en ze verhuren de toko aan franchisenemers. Maar dat terzijde: een volle Mac voldoet ook niet aan de anderhalve meter.
 10. De voorzitter van DNB eet vast alleen maar op plekken waar je meters uit elkaar zit en een kapitaal betaalt voor het eten, maar nooit in 'vreetschuren' (denk Happy Italy, 't Zusje, Shabu Shabu, allemaal heerlijk en gezellig eten, btw) waar ze het van volume moeten hebben?
 11. Dit is een probleem op heel veel vlakken: - milieu/CO2 wetgeving goedkeuren en dan jaren later verbaasd zijn dat de rechter de overheid op de vingers tikt - GDPR optuigen om techreuzen te beteugelen, maar de wetgeving heeft heel veel effecten zonder dat het het facebookprobleem echt oplost. - antirook wetgeving invoeren waar al enorme mazen in zaten etc, etc. Het is gewoon heel moeilijk om gevolgen te voorspellen als je de materie net niet helemaal juist interpreteert, maar op basis van goede bedoelingen een logisch klinkende oplossing bedenkt.
 12. 'Voting with your wallet' is ongeveer een Engels equivalent. Je kunt inderdaad boos zijn over de bonussen, maar als je vervolgens zelf dat geld aan ze geeft, is dat niet het signaal waarmee je verandering kunt afdwingen.
 13. Die app wordt een lastig geval. Waarschijnlijk is er eerder een vaccin dan een werkende, veilige en breed geaccepteerde en gebruikte app. Of het moet gewoon 'simpeler' kunnen: https://www.linkedin.com/pulse/kan-dat-een-leuke-corona-app-andr%25C3%25A9-koot/ Als alleen koorts al een goede graadmeter (pun!!!) zou zijn, dan had het virus zich niet zo kunnen verspreiden. Bovendien zijn er inmiddels meerdere mutaties waargenomen.
 14. De beroepsmatige, echte creatievelingen krijgen juist vaak #tegendebakker voorstellen, maar dat is semi offtopic Er wordt mij bijvoorbeeld gevraagd of ik om niet videopromo's kan maken voor andere lokale ondernemers. (Inclusief de paradox: "het hoeft niet heel strak/mooi + je naam komt er bij te staan.") Sommigen gaan er van uit dat ik toch niets te doen heb, video's maken geen onkosten met zich meebrengt en ik mijn hand op wil houden voor de TOZO, zodat ik gratis kan werken. Ik denk graag mee, maar probeer ook gewoon de boel draaiende te houden, hetzij wat langzamer, maar toch draaiende, zodat ik niet onnodig gebruik hoef te maken van een vangnet.
 15. Ja , dit. Excel schrikt veel mensen af. User Experience/gebruiksgemak is belangrijk en een foolproof wizard maakt het makkelijk. Een stuk in de krant is niet moeilijk als je voor het 'lokale suffertje' een goed persbericht schrijft. De video die je hebt bevat schijnbaar jouzelf en de uitleg over jouw oplossing. Maar je hebt dus gebruikers die er voordeel uit halen en niet wisten dat ze zoveel konden besparen: testimonials opnemen dus! Zelf vertellen hoe fantastisch je bent werkt niet, laat dat aan de gebruikers over en vertel zelf wat je ontdekte waardoor je deze oplossing bedacht. Als je adverteert met "betaal €25 en krijg meer dan €50,- terug": dat klinkt als een Nigeriaanse prins met een kleiner fortuin. ;)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept