Jump to content
#Steven
Verberg

Hoe ziet de wereld eruit over 10 jaar? Zoektocht naar mijn passie!

Beste allemaal,

 

Al een tijdje ben ik op zoek naar wat mijn passie is, tot nu toe nog niet gevonden/gezien. Vervolgens zou ik graag in mijn passie gaan willen ondernemen. Ik heb al de standaard vragen aan mezelf gesteld om er proberen achter te komen, maar tot nu toe helaas geen resultaat. Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een ondernemer/coach die mij kan helpen met de zoektocht naar mijn passie. Zou u iemand weten die mij daarbij kan helpen?

 

Het lijkt me leuk om op een ontwikkeling in te spelen voor de komende 10 jaar.

Nou ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe de wereld volgens jullie eruit ziet over 10 jaar, waar is dan veel vraag naar?

Welke sectoren zijn dan kansrijk?

 

Ik ben benieuwd naar jullie antwoord!

 

Groetjes, Steven

 

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL!

 

Ik heb wel eens gehoord dat het Internet belangrijk kan gaan worden in de toekomst... ;-)

 

Maar serieus: voor die coach kun je een oproep plaatsen in de rubriek Gezocht/Aangeboden.

Voor die glazen bol zoek ik ook nog een leverancier...

 

Wat zijn jouw gedachten hierover en waarom zou je je richten op iets wat pas over tien jaar belangrijk is? Hoe ga je dan de komende jaren als ondernemer in je onderhoud voorzien?

 

Je schrijft dat je op zoek bent naar je passie, maar niet weet wat je passie is.

Misschien weet je wel waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen en of daar ook vraag naar is?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Kan geen toeval zijn. Maandag zond de EO een documentaire uit over jonge vrouwen uit Kenia die via een Libanees uitzendbureau te werk gesteld worden als dienstmeid in het Midden-Oosten. Twee jaar lang zeven dagen per week in dienst voor een paar honderd dollar per maand. Moderne slavernij.

 

Donderdag had de VPRO een documentaire over de VS die sinds de inval in Irak met flex-fighters werkt, door soldaten in te huren via gespecialiseerde uitzendbureaus. Eerst waren dat Columbianen en Chilenen, maar nu zijn het Afrikanen uit Sierra-Leone, voormalige kindsoldaten. Die zijn goedkoper. Paar honderd dollar per maand.

 

In Europa zijn we dat stadium in de flex-economie al een tijdje gepasseerd, hoewel het pas een eeuw geleden is dat onze overgrootmoeders als dienstmeid uitbesteed werden. Kost en inwoning verzekerd, en alle passie van de heer de huizes erbij.

 

Kijk ook eens naar de oude traditie van de Wanderjahre. Jonge mannen met onduidelijke passies werden er op uit gezonden om zichzelf te ontdekken. Die wandelden doorgaans in de richting van een grote havenstad. Als ze onderweg geen baan vonden als gezel, geen meisjes zwanger maakten of in het cachot belandden, werden ze warm onthaald in de haven met gratis drank en temeiers. Nou ja gratis: eigenlijk was het op krediet. Een maand later waren ze onderweg naar de Oost of de West. En als ze op de wilde vaart genoeg gespaard hadden, konden ze zich vestigen in de kolonie of terug keren naar huis en een kruidenierszaak openen.

 

Aldi schulden abbezahlt!

 

Dus als je je passie nog niet ontdekt hebt, zijn er drie alternatieven. Wanderen (life-hiking) lijkt mij de meest interessante. Tenzij je de dienstmeid in jezelf wil ontdekken. Sterkte!

 


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Geprivatiseerde spionage wordt steeds groter. In de VS is inmiddels 0,5 % van de beroepsbevolking werkzaam in deze tak van sport. Dat is nog niet het niveau van de Stasi in Oost Duitsland, waar volgens de ruimste schattingen 1,7% van de beroepsbevolking voor werkzaam was.

 

Chelsea Manning en Edgar Snowden zijn bekende deelnemers.

 

Iets voor jou?


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Zie United States Intelligence Community (wiki).

 

"According to a 2008 study by the Office of the Director of National Intelligence, private contractors make up 29% of the workforce in the U.S. intelligence community and account for 49% of their personnel budgets."

 

Wat dan het Nederlandse equivalent is, weet ik niet, maar ik gok dat het hier een groeimarkt is.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0

De reden waarom ik zo benieuwd ben over de ontwikkelingen die binnen 10 jaar zullen plaatsvinden is omdat ik benieuwd ben naar de sectoren die dan populair zijn.

De sectoren die dan populair zijn die zijn het gevolg van de ontwikkelingen in de komende 10 jaar. Ik zou als ik jou was daarom de ontwikkelingen de komende 10 jaar volgen en dan je passie creëren in de sectoren die dan populair zijn.

 

Is de vrimibo al begonnen?

Link to post
Share on other sites
 • 0

Tien jaar geleden begon de smartphone aan een vlucht. Had jij toen kunnen bevroeden dat 80% van de mensen nu met gebogen hoofd door het leven zou gaan, met de blik eeuwig gericht op dat rechthoekige schermpje, met alle gevolgen van dien?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik zou me vooral richten op de zaken waar jij enthousiast of gefrustreerd over bent, en daar een product/dienst bij verzinnen. Niemand weet hoe de wereld er over 10 jaar uit ziet. Je kunt m.i. 10 leuke jaren beleven als je iets doet waar je energie van krijgt. Lastig he? Geef ons eens wat meer achtergrond over je opleiding, hobbies, en dingen waar jij je druk over maakt...


Online Pitch Coach | Face-to-face Pitch Coach | Pitch Trainer (online en offline)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link to post
Share on other sites
 • 0

Als je zoekende bent naar jouw passie, datgene waar ze jou vier uur 's nachts wakker mogen maken, is het een beproefde methode om jezelf de volgende vijf vragen te stellen:

1. Wie ben ik? 2. Wat kan ik? 3. Wat wil ik bereiken? 4. Hoe ga ik dat bereiken? 5. Wat is ervoor nodig om dat te bereiken?

 

Trek gerust een maandje of wat uit om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen, je zult merken dat je er als het ware een lopend verhaal van kunt maken, wat jou inzicht verschaft en een basis biedt voor jouw ambities en mogelijk ook voor jouw ondernemingsplannen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

AI is een interessante markt. Gouden beloftes. Nu al te weinig mensen - laat staan gekwalicifeerde. Mocht je zelf geen ambitie hebben om iets in de ICT te doen: ook in de juridische hoek wellicht mogelijkheden qua aansprakelijkheid e.d. Of 'buitenkansjes' in 'business modellen' en 'sales' (ik grinnik soms om de kneuterigheid van scam-mails, dat kan zoveel beter ;))

 

Privacy bestaat over tien jaar niet meer. De AVG - in combinatie met authoriteiten die niet kunnen handhaven - is een interessant randverschijnsel van die teloorgang. Nog zeker een jaar of tien kun je 'privacy' verkopen. Tot een zeker punt is dat gegarandeerd een groeimarkt.

 

Qua 'food' zie ik de afgelopen jaren een trend om 'vergeten stukjes' vlees weer op de markt te brengen. Als iets exclusiefs. Met dito prijs. Wellicht is de separator-frikandel over een jaar of vijf populair. Nostalgie doet het bij de doelgroep 'ouderen (50+) met boven gemiddeld inkomen' sowieso goed - binnen andere demografische groepen vast ook maar misschien met minder passie ;) Kalfswang voor 30 euro de kilo...

 

Geboorte, dood en voedsel zijn overigens vrij stabiele markten. Oorlog hier of daar heeft zijn invloed. Buiten die mogelijkheid: babies drinken de eerste zoveel maanden melk. Lijkt me een gouden kans als je een tienjarenplan op wilt stellen. Een eventuele pandemie is uiteraard wel een dingetje...

 

Inkomen van vakmensen als loodgieters is de afgelopen (10?) jaren heel ruim gestegen. Dat beroep is niet te automatiseren, niet uit te besteden aan lage landen (je kunt ze wel importeren natuurlijk - geen idee wat dat doet voor prijs / omzet)

 

Ijs verkopen. Of frikandellen. Eenvoud en een Mercedes :D

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Over 10 jaar of wat langer of korter:

 

Wordt vrijwel al het afval in Nederland en Europa hergebruikt.

 

Worden groentes, fruit e.d. allemaal in een volledig gesloten milieu en hierdoor een volledige controleerbare omgeving geteeld.

 

Een groot gedeelte van het drijvend plastic uit de oceanen is dan weer aan land gebracht en wordt daar opnieuw gebruikt voor andere producten.

 

Daarop volgend wordt ook de aanvoer van nieuw afval in zee verminderd, denk aan de landen waar het afval nog niet wordt opgehaald.

 

Elektriciteit voor gebruik in woningen wordt gelijkstroom, omdat dat veel minder verliezen oplevert.

 

De veelbesproken gaswinning in Nederland wordt nog sterker teruggebracht, en woningen worden all-electric.

 

3D printen ontwikkelt zich in een hoog tempo waardoor het voor steeds meer producten niets meer uitmaakt waar ze geproduceerd worden.

 

Geeft je koelkast aan wat je nodig hebt, je vult het aan met je eigen wensen, drukt op de akkoord knop en je boodschappen worden thuisbezorgd of je kunt ze halen.

 

Boeken we een reisje naar de maan. ;)

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een ondernemer/coach die mij kan helpen met de zoektocht naar mijn passie. Zou u iemand weten die mij daarbij kan helpen?

Volgens mij heb je dan meer baat bij een psycholoog of psychiater.

 

Het lijkt me leuk om op een ontwikkeling in te spelen voor de komende 10 jaar. Nou ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe de wereld volgens jullie eruit ziet over 10 jaar, waar is dan veel vraag naar? Welke sectoren zijn dan kansrijk?

Dit neigt naar passie voor geld, met een drang naar succes ...

 

... of misschien is de titel en de vraag een beetje ongelukkig gekozen.

 

Met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Over een kleine 10 jaar zijn agenda's en kalenders van 2028 erg in en de vraag voor de 2029 versie zal aan het eind van dat jaar vermoedelijk toenemen.

Verder mag je meer automatisering gaan verwachten.

Voor iedereen die zoveel mogelijk toekomstbestendig wilt zijn is het blijven innoveren belangrijk, steeds de concurrent een stapje voor zien te blijven.

Complexe onderdelen bestellen we niet meer maar printen we dan gewoon zelf.

Mogelijk gaat er een groot gat in de markt ontstaan wat betreft licenties voor de 3d prints en vele verschillende filament variaties.

Wat ook mogelijk is is dat bovenstaande tegen die tijd al achterhaald zal zijn, op de agenda's en kalenders na.

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

jazeker!

Ik zit in mijn 3e studiejaar van de opleiding chemisch fysisch analist.(veel kwaliteits/kwantiteits bepalingen in het laboratorium) Na deze opleiding wil ik graag nog een ondernemende opleiding volgen. Mijn droombaan zou zijn in deeltijd als recherchekundige werken en voor de rest ondernemen. Mijn hobby's zijn volleybal, fitness, zelfontwikkeling en sinds kort ondernemersboeken lezen ;D. Eerlijk gezegd maak ik mij niet zo snel ergens druk over. Dingen waarmee ik me wel mee bezig houdt zijn: Auto's, psychologie, zelfontwikkeling(bijv: nieuwe habits ontwikkelen) en dingen onderzoeken. Graag zou ik willen werken met mensen.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik denk dat je nog 10 jaar hebt voordat de overheid alle aspecten van iedereens leven aflegt, documenteerd en "beheerd". AI pikt de "overtreders" er vanzelf uit en worden uitgesloten van deelname aan die "maatschappij". Allemaal automatisch, komt geen rechter meer aan te pas.

Advokaten word een uitstervend beroep net als meeste van overheids apparaat.

 

Een sector die (denk ik) zeker gaat exploderen is "vrijheid voor een prijs"

 

Betekend dat mensen adieu willen zeggen en naar een oplossing zoeken waarin hun persoonlijke vrijheid op een hoger vlak ligt.

 

Dat zijn over algemeen mensen met muntjes die na hard werken zeggen; nou is het mooi genoeg geweest, ik ben vertrokken.

 

Het is denk ik een soort counter-technology, counter-regulation stroming die steeds grotere aandacht krijgt.

 

Jan met de pet heeft geen keuze en blijft achter in de multi culti socialistische gedachtegoed en overheid waarbij het individu ondergeschikt is aan de group speak van de "meerderheid". Mensen gaan hiervoor bedanken is mijn voorspelling. Diegenen die dit kunnen betalen zullen concurreren voor de beperkte opties die er zijn.

 

Hier zijn de mogelijkheden legio.

 

De kansen voor diegenen die met "slimme" oplossingen, technologische innovatie een boterham willen verdienen worden aanzienlijk kleiner.

 

De Aziaten zijn slimmer (hoger IQ) en hebben voor groot gedeelte de achterstand al ingelopen.

Toegevoegde waarde voor Nederlanders zal verder beperkt worden door globalisatie. Anderen doen het allemaal goedkoper en binnenkort ook beter. China alleen al heeft 800.000 afgestudeerden per jaar en de achterstand in opleiding (als die er nog is) word elk jaar kleiner.

 

Ondertussen is NL al jaren aan het kwakkellen op onderwijs, de kwaliteit ervan en de richting die gekozen word is te vaak hopeloos.

 

Ik ben best wel optimistisch, maar dat geld enkel voor diegenen die vrijheid kunnen kopen, niet zo zeer voor de onderlaag die langzaam tot borg collective word getransformeerd.

 

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 128 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept