Jump to content

Wouter Hol

Moderator
 • Content Count

  3,059
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

300

Personal info

Register

 • How did you find us:
  via een kennis
 • You are:
  anders
 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Company or organization name
  Kabeltje.com
 • Address
  Newtonstraat 46, Heerhugowaard, 1704SB, Netherlands
 • Phone number
  0226 752577
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  mij kunnen vertellen wat ik in dit vakje in zal gaan vullen.
 1. De ene oplichter vreest schade als gevolg van een andere oplichter? Ironisch. Op het adres van Besa Media (Celciusstraat 32 in Heerhugowaard) zitten meerdere oplichters, waaronder Trademark Office, bekend van de scam met de domeinnamen die geregistreerd zouden worden. Als je er langs fietst dan zit er opeens een vage autohandel op dat adres. Katvanger of medeplichtige?
 2. Ze zijn gevestigd op een virtueel kantooradres. Nog een tekenen dat ze hun best doen om anoniem te blijven. Als ik een KVK uittreksel wil downloaden krijg ik een foutmelding. Wel zie ik REK BV er bij vermeld staan, zoals @JansenmeteenJ ook al opmerkte. Als je daar op gaat googlen dan zie je een spoor van vernieling met vele negatieve reviews en berichten op websites van Opgelicht, Rader enz. Ze gebruik(t)en diverse namen, waaronder: bedrijvenvoordeel.com personeelsvoordeel.com Het bedrijf zat eerst op een ander virtueel adres, namelijk Zutphenseweg 51 in Deventer. Daar lijken ze reeds weg te zijn. Als het klopt wat in de review op Telefoongids staat dan is dat niet vreemd. Hoe dan ook, het lijkt er heel sterk op dat ze steeds een nieuwe naam gebruiken en proberen te verdoezelen wie er achter zit. Dat doen ze niet omdat ze graag hun goede naam hoog willen houden..
 3. Duidelijk aan ze melden dat er geen overeenkomst bestaat en dat je de rekening ook betwist. Ik vermoed dat daarmee de kous af is, want dit riekt aan alle kanten naar oplichting. Hun verhaal aan de telefoon is bullshit, zoals blijkt uit het twitterbericht dat ik vond en het andere topic dat jij vond. Ook is hun domeinnaam anoniem geregistreerd. Voordeelpartner.com doet dus hun best om anoniem te blijven. Staan er bedrijfsgegevens van hen op de rekening die jij ontving? Ben wel benieuwd wie er achter zit.
 4. Die uitspraak gaat over iets heel anders. Daar doet diegene die belt alsof er een domeinnaam die lijkt op de domeinnaam van het slachtoffer geregistreerd gaat worden en biedt zogenaamd de kans om dat tegen te gaan. Dat is in feite helemaal niet zo. Er is daarom sprake van dwaling. Hoe Voordeelpartner.com werkt dat weet ik niet, maar ik denk niet dat zij jou hebben laten dwalen. Het hangt het er sterk vanaf hoe en wat er tijdens het telefoongesprek allemaal gezegd is. Hebben ze duidelijk gezegd dat je een overeenkomst aan ging en heb je dat in het gesprek bevestigd? Als dat het geval is dan sta je niet zo sterk. Sowieso moet je ze gelijk aanschrijven en zeggen dat er geen overeenkomst tot stand gekomen is en dat je de rekening daarom dus betwist. Mogelijk wordt de rekening dan ingetrokken. Als zij wel menen dat er een overeenkomst is dan zou je een opname van het gesprek kunnen opvragen. Ook zou je kunnen stellen dat diegene die bij jou de telefoon opneemt niet gemachtigd is om namens het bedrijf overeenkomsten aan te gaan, maar die vlieger gaat natuurlijk niet op als je een eenmanszaak bent. Er zijn veel boeven actief die op deze manier acquisitiefraude plegen. Zij knippen dan bijvoorbeeld in de bandjes van de telefoonopname, waardoor het lijkt alsof er wel een overeenkomst tot stand gekomen is. Ik ken voordeelpartner.com niet, ik zal even wat onderzoek voor je doen. EDIT: Heb even wat onderzoek gedaan. Wie of wat er achter voordeelpartner.com zit vermelden ze niet op hun site. Dat is heel erg verdacht. Hun site is niets meer dan een login scherm. Verder totaal niet inzichtelijk wie of wat er achter zit. Dat stinkt behoorlijk. Ik vond ook dit: Het lijkt er sterk op dat het een stelletje oplichters zijn. Anders hadden ze wel duidelijk vermeld wie en wat er achter hun bedrijf zit. In dat geval gewoon aan hen melden dat de rekening onrechtmatig verzonden is omdat er geen overeenkomst bestaat.
 5. Hoi Bas, Welkom op ons forum! De vraag die je stelt is al best wel vaak voorbij gekomen op ons forum. Met de zoekfunctie bovenin kan je diverse topics vinden en daarin zie je diverse leden van ons forum hun mening en suggesties geven op dezelfde vraag als die jij nu stelt. De algemene conclusie is eigenlijk steeds dat een idee, met name een idee voor een app, eigenlijk niet te beschermen is als de app zelf nog niet daadwerkelijk gemaakt is. En dan nog is het eigenlijk alleen te beschermen als de achterliggende techniek van die app nog nooit eerder gebruikt is. Lees die topics eens door en google misschien ook eens op termen zoals 'patent app' of 'idee app beschermen'. Succes!
 6. Wouter Hol

  Wouter Hol

 7. Dat klopt zo ongeveer, mits je de consument daar goed van te voren over geïnformeerd hebt. Anders heeft de consument per definitie recht op gratis retourneren. Ik zeg ongeveer, want stel dat de verzendkosten die jij rekent hoger zijn dan de daadwerkelijke verzendkosten, dan kan je die niet inhouden op de terugstorting naar de klant. Stel dat je 15 euro verzendkosten zou rekenen in jouw webshop, dan moet je die 15 euro wel terugstorten want dat staat niet gelijk aan de rechtstreekse kosten die gemaakt zouden worden bij een retourzending. Hier zit wel nog weer een uitzondering op; extra verzendkosten als gevolg van een keuze van de klant tijdens de heenzending, bijvoorbeeld een meerprijs voor sameday delivery, hoef je ook niet terug te storten. Maar buiten kijf staat dat je niet een percentage van het factuurbedrag met een bepaald minimum mag inhouden. Een en ander staat in Artikel 230r en 230s Burgerlijk Wetboek Boek 6
 8. Ik vermoed (cq. hoop) dat je dit wat ongelukkig geformuleerd hebt. Maar je mag een consument geen kosten in rekening brengen voor retourneren. Je mag alleen stellen dat de consument de directe kosten voor retourneren zelf draagt. Dat wil zeggen dat ze zelf de postzegel of pakketzegel betalen om de zending terug te sturen. Edit: Bijvoorbeeld iets vermelden in je AV in de trant van dat je een percentage inhoudt op de goederenwaarde met een bepaald minimum is niet toegestaan volgens de wet.. Dat gezegd hebbende kan de retourenstroom via bol.com inderdaad wel problematisch zijn. Maar Bol.com wilt nu eenmaal een bepaald serviceniveau waarborgen, en daar hoort gratis retourneren voor de consument helaas nu eenmaal bij.
 9. Je insteek is verkeerd. Het is blijkbaar reeds een bestaand product, en ook nog eens niet jouw eigen product. Als je zoiets wilt indammen, dan moet het jouw eigen product zijn. Jij kan dan bepalen aan wie jij jouw eigen product verkoopt. Het enige dat jij nu kan doen is met de producent van het product afspreken dat ze op basis van goed vertrouwen klanten uit NL doorsturen naar jou. Maar niets houdt een klant in NL tegen om het product in een ander EU land te kopen bij een andere winkel of distributeur.
 10. Hoi Buitje, Higherlevel is een forum voor ondernemers, waar ondernemerszaken besproken worden. De link met ondernemen ontbreekt helaas in jouw post. Daarom gaat er een slotje op. Mvg, Wouter Moderator
 11. Hoi Sylvan, Welkom op ons forum. In je bericht staat niet een specifieke vraag voor leden van het forum. Het lijkt alsof je 1 op 1 begeleiding, cq. een sparringspartner zoekt om buiten het forum om met elkaar te praten. Als dat je bedoeling is dan nodig ik je graag uit om een bericht te plaatsen in het vraag & aanbod gedeelte van het forum. Omdat je bericht verder geen specifieke vraag bevat, zet ik er voor nu een slotje op. Mvg, Wouter Moderator
 12. Daar zijn diverse constructies voor, elk met hun voor- en nadelen. Een en ander is sterk afhankelijk van de omvang van het bedrijf en hoe ver je risico's mbt. hoofdelijke aansprakelijkheid wilt inperken en hoe je de structuur wilt hebben. Gezien je dat niet meldt valt er m.i. niet heel veel concreets te melden, anders dan de verschillende opties; Je kan een nieuwe BV -met of zonder holdingstructuur- optuigen, je kan de bestaande BV laten deelnemen in de huidige VOF of juist vice-versa.
 13. Dat is niet echt te vergelijken met een serieus forum zoals Higherlevel. Natuurlijk zijn er serieuze sub-reddits waar gemodereerd wordt op spam en er wel een inhoudelijke discussie plaats kan vinden, maar het overgrote gedeelte van die site is gewoon pure onzin. Bijvoorbeeld de bekendste gebruiker van die site is Gallowboob, welke eigenlijk werkt voor UNILAD. Het is gewoon zijn werk als influencer om onzin op Reddit te posten. Dat hoef je op een serieus forum echt niet te proberen. Ik vind trouwens dat je als content marketeer had moeten weten dat spam op elk serieus forum not-done is.
 14. Dit is zeer zeker mogelijk, maar hoe dat precies werkt hangt heel sterk af van welke software jouw webshops, magazijn(en) en dergelijk gebruiken. Meestal heb je een ERP die alle voorraad bijhoud en die de voorraden vervolgens periodiek synchroniseert naar de diverse webshops.
 15. Hoi VRmania, Voor dit soort berichten hebben wij het vraag & aanbod gedeelte op ons forum. Lees ook de forumregels mbt. linken naar je eigen website, dat mag helaas niet. Dit topic gaat dicht. Mvg, Wouter Moderator

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept