Ga naar inhoud

Wouter Hol

Moderator
 • Aantal berichten

  3044
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

299

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  via een kennis
 • Jij bent:
  anders
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  ^25-30
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Kabeltje.com
 • Adres
  Newtonstraat 46, Heerhugowaard, 1704SB, Nederland
 • Telefoonnummer
  0226 752577
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  mij kunnen vertellen wat ik in dit vakje in zal gaan vullen.
 1. Wouter Hol

  Wouter Hol

 2. Wouter Hol

  Killer app zoekt ontwikkelaar

  Hoi escritor, Zou je zo vriendelijk willen zijn om ook even te reageren in je laatste topic? Mensen nemen daar de moeite om je te voorzien van waardevolle tips en feedback. Het is dan netjes om daar even op te reageren. Verder is het voor deze advertentie denk ik ook handig als je vertelt hoeveel de programmeur betaald zou krijgen van jou. Mvg, Wouter Moderator
 3. Wouter Hol

  btw wel of niet in rekening brengen

  Hoi Lenie, welkom op ons forum. In onze forumregels staat dit: Je topic is daarom gesloten. Mvg, Wouter Hol Moderator
 4. Wouter Hol

  EAN-Code

  Waar ik graag aan toe wil voegen dat er maar één (1) officiële aanbieder is, namelijk GS1. Alle anderen zijn beunhazen, zo ook EAN-barcode.nl. Je hebt waarschijnlijk op eancode.nl gelezen dat dit de 2 'officiele' aanbieders zouden zijn. Dat is niet waar. eancode.nl is een anonieme website. Er bestaat helemaal geen toezichtouder ean codes, wat ze pretenderen te zijn. Suprise, eancode.nl is gemaakt door het bedrijf achter EAN-barcode.nl, om te doen alsof ze 'officieel' zouden zijn. Erg misleidend van ze.
 5. Wouter Hol

  BTW verzendkosten

  Dat is mooi, maar voor de TS is dat dus compleet irrelevant want die heeft een webshop en geen juridische praktijk. De BTW naar rato van de producten verdelen is het enige juiste antwoord.
 6. Wouter Hol

  BTW verzendkosten

  Van onze huisfiscalist: Dit gaat voor de meeste ondernemers dus niet op, want die berekenen doorgaans een vast tarief ongeacht welke postdienst ze gebruiken en ze gebruiken in de regel ook nog een dienst die belast is met BTW. Je hebt bijvoorbeeld een pakkettencontract bij PostNL en dan zijn de kosten per definitie belast met BTW.
 7. Wouter Hol

  BTW verzendkosten

  Er lopen al meerdere topics met dezelfde vraag. Je mag het BTW tarief in dit geval naar rato verdelen over de verzendkosten, als je dat wilt. Je mag ook het hoge tarief pakken, als je dat makkelijker vindt. Er is een uitzondering, hoewel ik de bron daarvan even niet kan terug vinden. Als jij de kosten van PostNL 1 op 1 doorzet naar jouw klant, dan zou je eventueel de BTW van de verzendkosten op 0 mogen zetten, mits je ook de BTW vrijgestelde diensten van PostNL gebruikt. Hoewel dat waar is, is dat voor de vraagstelling op zich een irrelevant feit.
 8. Wouter Hol

  Patent aanvragen

  Als ik kijk naar je oproep in het vraag en aanbod gedeelte en je posthistory bekijk vraag ik mij eerlijk gezegd hardop af of je niet eerst even iemand met wat technische kennis zou moeten raadplegen. Dit zodat diegene kan vertellen of dat wat je bedacht hebt ook überhaupt mogelijk is.
 9. Ik ben dan toch wel benieuwd hoe productaansprakelijkheid uit te sluiten zou zijn in de AV, zou het gaan om een B2B levering.
 10. Concrete tips heb ik helaas niet, maar op dit forum zitten wel een paar experts in verzekeringen die hier ongetwijfeld gaan reageren en jou een zetje in de goede richting kunnen geven!
 11. Dropshipping is slechts een logistiek model. In feite ben jij importeur van de producten en dus ook wettelijk aansprakelijk voor alles wat daar mee gebeurd en mis gaat. Dat is best een verantwoordelijkheid. Als iemand stikt in jouw product of als jouw product brand veroorzaakt, dan ben jij daar verantwoordelijk voor.
 12. Wouter Hol

  Wel of geen webshop

  Er zijn nog veel meer overwegingen die je zou moeten maken, anders dan het probleem met retouren. Denk aan je software, logistiek, marketing, enz. Volgende week is er in de Jaarbeurs een beurs voor (beginnende) webwinkels, de Webwinkel Vakdagen. Wellicht daar heen om ideeën op te doen en te kijken hoe andere webwinkels de boel runnen?
 13. Hangt van je inkomen cq. winst af. Ja, maar beperkt. Er is maar een heel beperkt sociaal vangnet voor ondernemers. Je bedoelt de zelfstandigen aftrek. Zoals jij het schrijft lijkt alsof je gratis geld van de belastingdienst krijgt, maar zo werkt het niet. Je mag dat bedrag aftrekken van de winst. Je moet dus wel eerst winst maken. Een boekhouder kan je uitleggen hoe dat precies werkt.
 14. Of je de toeslag moet terugbetalen hangt ook van andere factoren af. Wat Hans al zegt, je mag prima vanaf je zakelijke rekeningen prive dingen betalen, als je het ook maar zo boekt. Ik kan mij daarom niet voorstellen dat dat de reden is die de BD opgeeft. Kan je iets meer toelichting geven op jouw situatie? En wat meldt de BD precies?
 15. Dat maakt het wel iets makkelijker wat een particulier is vrij zwaar beschermd door de wetgever, maar een bedrijf niet. Wat staat er in de voorwaarden van jullie en van de tussenpersoon over retourneren?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké