Jump to content

Wouter Hol

Moderator
 • Content Count

  3,103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Wouter Hol last won the day on February 11

Wouter Hol had the most liked content!

Community Reputation

318

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  mij kunnen vertellen wat ik in dit vakje in zal gaan vullen.
 1. Lees het handboek ondernemen eerst even door.
 2. Hoi TNA-Auto's, In dat geval valt je topic helaas buiten de scope van Higherlevel. Schoolopdrachten waarbij niet daadwerkelijk een echt bedrijf opgericht wordt, zijn niet toegestaan als onderwerp op dit forum. Zie ook de forumregels. Het topic zal daarom helaas gesloten moeten worden. Op de website van de KVK staat veel informatie over het starten van een bedrijf, op veel vragen die je stelt kan je daar het antwoord vinden. Lees ook het handboek ondernemen van de BD, daar staat ook veel informatie in. Verder wilt misschien de BOVAG jullie ook helpen aan de juiste informatie. Veel succes met jullie schoolopdracht! Mvg, Wouter
 3. Hoi TNA-Auto's, Gaan jullie daadwerkelijk een bedrijf oprichten of wordt het een simulatie van het oprichten van een bedrijf? Mvg, Wouter
 4. Op woensdag 29 en donderdag 30 januari zijn de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Na registratie op hun website is de entree gratis. In het agenda-item kan je je eventueel op aanwezig zetten zodat andere HL leden zien dat je ook gaat. Zelf ben ik woensdag aanwezig. Wie zie ik daar nog meer?
 5. Wouter Hol

  Webwinkel Vakdagen 2020

  until
  De Webwinkel Vakdagen is een beurs voor ondernemers en bedrijven die een webwinkel hebben, willen en/of via het internet willen verkopen. Er staan 280 e-commerceleveranciers en meer dan 250 sprekers klaar om jou te inspireren en adviseren. Wissel 2 dagen lang ervaring uit met duizenden professionals uit jouw vakgebied. De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is gratis te bezoeken na registratie op de site van de Webwinkel Vakdagen.
 6. Ja. Nee. Dat lijkt mij dan ook, hoewel daar voor ons niet over te oordelen valt als je niet zegt wat die verschillende redenen zijn.
 7. Als ik het zo lees dan vermoed ik dat de 225 euro geen servicekosten zijn, maar anti-kraak huur. Je hebt bijzonder weinig rechten als je gebruik maakt van anti-kraak. Vraag het voor de zekerheid na bij een jurist, maar ik ben er vrij zeker van dat je geen recht hebt op compensatie in dit geval. Anti kraak is kost weinig, maar die lage kosten komen ergens vandaan..
 8. Nee, de Algemene Voorwaarden voor Goederenvervoer. Welke overigens voor wat betreft schade en verlies verwijst naar de AVC, zie ik zojuist.
 9. Het hangt van een paar factoren af, maar het risico van de levering ligt vrijwel nooit bij de klant. Als de klant een consument is, dan ligt het sowieso niet bij hem. Jij hebt als webwinkel de plicht om te leveren. Dat kan je niet afschuiven door ook een optie voor verzekerd verzenden aan te bieden. Alleen als de klant zelf een vervoeder aangedragen heeft die niet behoort tot een keuze die jij hem als ondernemer voorgelegd hebt. Dus bijvoorbeeld als de consument belt om een vervoerder te gebruiken waar jij zelf niet mee werkt. Als de klant een ondernemer is, dan hangt het af van de voorwaarden die je hanteert. Ook dan is het meestal zo dat het risico pas overgaat naar de klant als het product daadwerkelijk in het bezit is van de klant. Als PostNL niet kan aantonen dat er daadwerkelijk geleverd is, wat altijd een beetje een welles-nietes verhaal is, dan heb je in het meest gunstigste geval recht op een vergoeding volgens de AVG (niet te verwarren met die privacywet), maar dat is slechts een paar euro per kilo.
 10. Ik vermoed inderdaad ook dat we te maken hebben met een zeer onervaren en waarschijnlijk erg jonge ondernemer. Geeft verder niks. Laat dit een leerzame les zijn! Voordat je begint met iets verkopen, lees je goed in op de wettelijke vereisten waaraan je business moet voldoen. Want buiten het hele gedoe met de voorwaarden van derde partijen die je schendt, ben je met je huidige site ook in overtreding van de wet. Je site en voorwaarden voldoen namelijk niet aan de eisen die de wet voorschrijft voor een webshop.
 11. Nee dat doen ze niet, dat dien jij als ondernemer zelf te doen. Eisen kan altijd. Of ze ook enige grond hebben dat is de vraag. Als ze inderdaad eerder waren en in dezelfde branche zijn en verwarring voor de hand ligt -wat je zelf al vastgesteld hebt- dan zou het best kunnen zijn dat je daaraan zou moeten toegeven. Mocht het er op aankomen, dan zal je waarschijnlijk aan het kortste eind trekken. Zij waren (iets) eerder, zitten in dezelfde branche en mensen raken nu al verward van jullie bedrijfsnaam. Dat zijn prima gronden om jou te dwingen om een andere naam te kiezen. Vervelend als het is zou je misschien beter nu al de problemen voor kunnen zijn door je naam op voorhand al te veranderen.
 12. Wij hadden ook eens iemand die de schuldsanering in ging aangenomen. Een van de voorwaarden die hem gesteld werd om de schuldsanering in te mogen is dat hij een inkomen had. Ik weet niet of dat altijd zo is, maar het zou best kunnen zijn dat deze sollicitant ook werk moet hebben voordat hij geaccepteerd wordt voor de schuldsanering. Als jouw werknemer in de schuldsanering zit dan zal er inderdaad sprake zijn van een loonbeslag, althans, hij zal een klein bedrag aan leefgeld krijgen per week en z'n vaste lasten zullen betaald worden, de rest zal naar de schuldeisers gaan.
 13. Je zegt dat je bewust geen winst maakt en dat er meer is dan winst en omzet. Maar zo werkt het niet als je geld wilt lenen. Die lening moet je terugbetalen met de winst die je maakt. Tijd dus om bewust wel winst te gaan maken.
 14. Ik heb in een vergelijkbaar schuitje gezeten, althans, ik heb ook geen opleiding gehad en begon m'n bedrijf op m'n 17e. Echter had ik wel een hele andere insteek dan dat jij nu hebt; ik had nooit de behoefte om een eigen bedrijf te beginnen maar m'n hobby liep een beetje uit de hand waardoor ik opeens m'n eigen bedrijf moest beginnen. Zoals reeds gezegd door anderen zul je moeten beginnen met bedenken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dan weet je wat je zou kunnen gaan doen als je ooit voor jezelf zou gaan beginnen. Probeer in die richting werk te vinden om zodoende ervaring op te doen. Wie weet kan je dan ooit dat werk voor jezelf gaan doen! Daarnaast is het altijd beter om wel een opleiding te hebben. Als het even kan, blijf zo lang mogelijk op school. Dat is niet de juiste instelling. Juist open staan voor kritische reacties en daar ook daadwerkelijk wat mee doen kan je verder helpen. Mensen die positief zijn maar verder inhoudelijk niets zeggen is leuk en geeft misschien inspiratie, maar verder heb je daar niks aan. Als je je nu al wilt afsluiten voor kritiek en dus in een bubbel wilt gaan leven dan ga je het zwaar krijgen als ondernemer.
 15. Hier heb je eigenlijk de twee grootste pijnpunten al aangestipt. Een bestaande same day delivery oplossing kan pakketten voor pak 'm beet 10 euro dezelfde dag bezorgd hebben omdat ze er van uit gaan dat ze per ophaling tientallen/honderden pakketten ophalen. 1 ophaling brengt misschien ze dus wel 1000 euro omzet. Ik kan je verklappen dat ze voor die omzet wel een busje kunnen laten rijden. Vervolgens leveren ze normaal gesproken uit in een vrij groot tijdsvenster, van 18:00 tot 22:00 uur, om een zo optimale route met weer zo veel mogelijk pakketjes in het busje te krijgen om de kosten per pakket weer te kunnen drukken. Nu wil je eigenlijk dat er 1 pakketje van de leverancier naar het DC gebracht wordt en je wilt daarbij ook nog eens dat ze niet de meest optimale route rijden maar dat ze meteen naar jouw adres rijden, want je geeft aan dat jij het pakket niet later dan 18 uur wilt ontvangen. Daarmee zijn hun beide punten waarop ze hun kosten per pakket kunnen drukken eigenlijk al weggehaald. De totale duur van de operatie van een standaard same day delivery is 10 uur, gemeten vanaf ophaling tot laatste aflevering. Ophaling is normaal gesproken om 12:00u (pas bij grote volumes kan dat later) en de aflevering van het pakket is ten laatste 22:00u. Jij eist een operatie die binnen 3 uur georganiseerd is: je wilt dat het pakket om 15:00u opgehaald wordt en om 18:00u bezorgd wordt. Je wilt daar zelfs wel 'riant' in zijn door die tijden met maar liefst een uur op te rekken. Maar 5 uur ten opzichte van 10 uur is nog altijd een groot verschil. En bovendien wil je dat dat ook nog eens voor een tarief van een normale same day delivery gebeurd.. Aan jou de uitdaging om de pijnpunten op te lossen of althans op een dusdanige manier in te vullen dat ze geen belemmering vormen voor de bestaande same day delivery oplossingen, zodat jouw pakket in hun traject mee kan. Zou je dat niet lukken, dan zit je alsnog vast aan de koerier.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept