Jump to content

Wouter Hol

Moderator
 • Content Count

  3,117
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Wouter Hol last won the day on February 11

Wouter Hol had the most liked content!

Community Reputation

320

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  ^25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  mij kunnen vertellen wat ik in dit vakje in zal gaan vullen.
 1. We zijn nog even de archieven ingedoken en het blijkt dat dit jaren terug ook al besproken is op ditt forum: Lees met name de post van Norbert nog even goed door. Daar staat een mooie samenvatting van wat er destijds al speelde, wat blijkbaar nog altijd niet veranderd is, en een prima advies over wat je misschien toen al had moeten doen. Nog weer een herhaling van zetten over hoe jij en je concurrent elkaar blijkbaar al 13 jaar (!!) pesten heeft helemaal geen zin. Daar helpen we jou helemaal niet mee, zeker niet gezien het feit dat er blijkbaar niets veranderd is in de afgelopen 13 jaar, ondanks de prima adviezen die je in die tijd al via dit forum gekregen hebt. Er gaat daarom een slotje op dit topic.
 2. Naast de absolute warboel met de domeinnamen in kwestie die blijkbaar verlopen zijn (geweest) en die niet eens primair in gebruik zijn ..De enige die in gebruik is is ikmaakhetwel, lijkt ook het genoemde tijdspad niet te kloppen. ImakeIT zegt sinds 1992 bezig te zijn. Wat volgens de KVK overigens lijkt te kloppen, althans, toen is je bedrijf ingeschreven. Echter, in een interview met De Ondernemer zeg je dat je pas sinds 2006, dus een jaar later dan je concurrent, je huidige werkzaamheden doet en de merknamen in kwestie gebruikt. In 2004 zou je nog een supermarkt en kaasspeciaalzaak hebben. Bovendien spreek je in je oude topics over 2008 als startjaar, wat nog weer later is. Hoe verklaar je dit precies? Ik ben sterk geneigd om dit topic te verwijderen want behalve een hoop modder gooien naar je concurrent zie ik hier weinig gebeuren eigenlijk.
 3. Dat is niet gezegd. De vennoot die er uit stapt kan wel melden dat hij er uit stapt, maar de andere vennoten moeten daar in principe wel akkoord mee gaan. Eenzijdig opzeggen zorgt er niet opeens voor dat je verplichtingen richting de andere vennoten opeens verdwijnen omdat de VOF niet meer zou bestaan. Hoe dan ook, de VOF bestond nog wel op het moment dat hij besloot om er uit te stappen en de klanten mee te nemen. Meer specifiek is hij in zo'n geval onrechtmatig bezig jegens zijn ex-vennoten.
 4. Meestal staat dat er wel in, in de vorm van een concurrentiebeding. Staat dat er niet in dan heeft hij wel meer vrijheid om dat te doen, maar ook weer geen onbeperkte vrijheid. Zou hij er bijvoorbeeld nu uit stappen en voor zichzelf beginnen en daarbij klanten van de VOF mee nemen, dan is hij op zich onrechtmatig bezig jegens de VOF. Maar als jij al aangaf te willen stoppen, kan dat wel eens lastiger zijn voor jou om aan te vechten. Ik zou niet weten hoe dat precies zit.
 5. Dat is 1 van de basisprincipes waar elke ondernemer van mag genieten. Dat betekent echter niet dat je elke reis die je maakt als zakelijke kosten kan opvoeren. De meeste ondernemers werken ook in hun vakantie. Zoals shoptillyoudrop al zei, maakt dat niet dat de kosten van die vakantie opeens zakelijk worden. Als je dus naar Thailand gaat voor je 'workation' dan kan je de kosten van die reis, verblijf en eten niet als zakelijke kosten opvoeren. Tenzij je voor je werk echt naar Thailand moest. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van een fabriek. Dat lijkt in jouw voorbeeld niet aan de hand te zijn.
 6. Die waarde kan op verschillende manieren bepaald worden. Uiteindelijk maakt de manier waarop je die waarde berekent nog niet eens zo heel veel uit. Uiteindelijk zal hij jou inderdaad moeten uitkopen en dat moet een bedrag zijn waar jullie je beiden in kunnen vinden. Dat zal een bedrag zijn die een benadering vormt van die 50%. Het zou best kunnen zijn dat jouw compagnon die 50% niet kan of wil betalen. Hij zal misschien een aanbod doen van een lager bedrag. Dat kan je wel of niet accepteren. Maar als je het niet accepteert en er een impasse ontstaat, dan kan het ook zijn dat het hele bedrijf stopt te bestaan en dan heb je niks. Als het goed is staat het antwoord op die vraag in jullie VOF contract.
 7. Hoi MareGhislaine, Welkom op ons forum. Helaas voldoet jouw bericht niet aan de forumregels. Je verzoekt mensen om je te mailen. Dat is niet de bedoeling van een discussie op het forum. Voor het plaatsen van vraag & aanbod berichten verwijs ik je graag naar het Vraag en Aanbod gedeelte op ons forum. Ik heb dit bericht daarom gesloten. Let er op dat het forum niet bedoeld is voor studenten. Alleen als je daadwerkelijk een onderneming wilt starten (en dus niet een simulatie of iets dergelijks) zijn berichten van studenten toegestaan. Je kan dan bijvoorbeeld een bericht in V&A plaatsen als je wilt dat mensen je per mail benaderen of je kan een nieuw bericht op het forum plaatsen waarin je mensen uitnodigt om op het forum mee te denken. Mvg, Wouter Moderator.
 8. Lees het handboek ondernemen eerst even door.
 9. Hoi TNA-Auto's, In dat geval valt je topic helaas buiten de scope van Higherlevel. Schoolopdrachten waarbij niet daadwerkelijk een echt bedrijf opgericht wordt, zijn niet toegestaan als onderwerp op dit forum. Zie ook de forumregels. Het topic zal daarom helaas gesloten moeten worden. Op de website van de KVK staat veel informatie over het starten van een bedrijf, op veel vragen die je stelt kan je daar het antwoord vinden. Lees ook het handboek ondernemen van de BD, daar staat ook veel informatie in. Verder wilt misschien de BOVAG jullie ook helpen aan de juiste informatie. Veel succes met jullie schoolopdracht! Mvg, Wouter
 10. Hoi TNA-Auto's, Gaan jullie daadwerkelijk een bedrijf oprichten of wordt het een simulatie van het oprichten van een bedrijf? Mvg, Wouter
 11. Op woensdag 29 en donderdag 30 januari zijn de Webwinkel Vakdagen in de Jaarbeurs in Utrecht. Na registratie op hun website is de entree gratis. In het agenda-item kan je je eventueel op aanwezig zetten zodat andere HL leden zien dat je ook gaat. Zelf ben ik woensdag aanwezig. Wie zie ik daar nog meer?
 12. Wouter Hol

  Webwinkel Vakdagen 2020

  until
  De Webwinkel Vakdagen is een beurs voor ondernemers en bedrijven die een webwinkel hebben, willen en/of via het internet willen verkopen. Er staan 280 e-commerceleveranciers en meer dan 250 sprekers klaar om jou te inspireren en adviseren. Wissel 2 dagen lang ervaring uit met duizenden professionals uit jouw vakgebied. De beurs vindt plaats in de Jaarbeurs in Utrecht en is gratis te bezoeken na registratie op de site van de Webwinkel Vakdagen.
 13. Ja. Nee. Dat lijkt mij dan ook, hoewel daar voor ons niet over te oordelen valt als je niet zegt wat die verschillende redenen zijn.
 14. Als ik het zo lees dan vermoed ik dat de 225 euro geen servicekosten zijn, maar anti-kraak huur. Je hebt bijzonder weinig rechten als je gebruik maakt van anti-kraak. Vraag het voor de zekerheid na bij een jurist, maar ik ben er vrij zeker van dat je geen recht hebt op compensatie in dit geval. Anti kraak is kost weinig, maar die lage kosten komen ergens vandaan..
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept