Ga naar inhoud

Wouter Hol

Moderator
 • Aantal berichten

  3186
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door Wouter Hol

 1. Waar gaat die 6.75 euro dan heen? Of krijgen jullie van BvM een verzendlabel of iets dergelijks om de zending te versturen?
 2. Ik wist niet eens dat er meerdere thema's waren om uit te kiezen. Heb hem nu omgezet
 3. Sorry voor het derde bericht, ik kan mijn 2 laatste berichten dus niet aanpassen. Maar ik wilde er dus aan toevoegen; In het filmpje zie je door de lage refreshrate beter wat er gebeurd. Het edit scherm wordt ingeladen en dan verdwijnt hij weer. In werkelijkheid knippert hij zo snel dat ik dat bijna niet kan onderscheiden.
 4. In dit topic kan ik mijn bericht van zojuist niet aanpassen, daar heb ik de bug namelijk ook, maar mijn 2 andere berichten kan ik zonder probleem aanpassen.
 5. Ik heb het niet bij alle topics zie ik zojuist. Bij dit topic heb ik de bug bij beide berichten van mij als ik ze wil aanpassen: Uit- en inloggen lost het probleem niet op. Ook in een incognito scherm zonder dat ik plugins heb draaien heb ik hetzelfde probleem. Video van de bug: https://watch.screencastify.com/v/X7VEfxZheTSLBRehKb6A
 6. Hoe of waar je je producten verkoopt heeft niets te maken met je intellectuele eigendom. Je kan niet bepalen dat een koper van jouw producten de producten niet door mag verkopen.
 7. Je zou ook kunnen kijken naar https://www.dwarfs.io/ Weet verder niet wat de kwaliteit van hen is maar wat ze doen is het opkopen van marketplace sellers.
 8. Laat je niet verwarren door het Engelse woordje "mail" in mijn reactie. Die opties die ik gaf in mijn bericht zijn bedoelt voor als je de brief uitprint en met een postzegel wilt versturen.
 9. Een post een upvote geven zorgt er voor dat je terug springt naar de startpost op eerste pagina in een topic. Een bericht editen kan bij mij niet meer, krijg dan een knipperend scherm te zien.
 10. Hoi Patrick, Hier zijn heel veel oplossingen voor. Met een beetje googelen kom je al een heel eind. Je vermeldt in je bericht niet om wat voor een brief het precies gaat. Als je 1 brief naar je gehele klantenbestand wilt sturen, dan kan je even googelen op "direct mail". Je vindt dan bedrijven die dit voor je kunnen verzorgen. Als je het zelf in Word wilt blijven doen, dan kan je een van de verschillende functies van Word daarvoor gebruiken, bijvoorbeeld mail merge. Daarmee kan je je adressneboek uitlezen en automatisch de brief van de juiste gegevens voorzien. En er zijn inderdaad ook websites die dit zouden kunnen doen, maar pas altijd even op met het delen van (persoonlijke) data met derden. Succes!
 11. Zoals al eerder aangegeven, waarom vertelde je niet meteen alles? Dat had dit draadje een heel stuk korter kunnen maken. Je moet betalen, je hebt geen andere optie. Doe je dat niet, dan zal je inderdaad de komende paar jaar op een houtje mogen gaan bijten. Je mag zelf dan misschien denken dat je niks hebt waar beslag op gelegd kan worden, maar dat is niet zo. Er wordt gewoon beslag gelegd op je inkomen en/of uitkering. Als je werkelijk in staat bent om jezelf de vernieling in te helpen over een lullig geschilletje van maar een paar duizend euro dan is er niet zo veel dat wij voor je kunnen betekenen vrees ik. Betaal gewoon en laat het achter je, voordat je alles kwijt bent.
 12. Als je het onder je eigen merk wilt doen dan moet je een licensing deal met The Pokémon Company aan gaan. Voor het bundelen van boosterpacks kan je dat als kleine firma gerust vergeten. De MGs (Minimum Guarantees, de minimale royalty fee die je moet afdragen) zijn vrij hoog. Bovendien zijn de markten voor de Pokémon TGC al vergeven. MJ Holding die je waarschijnlijk bedoelt, is (een van?) de officiële distributeur(s) van trading cards in de USA, waaronder Pokémon. Zij zijn zodoende in contact met Pokémon Company om de boxen waar je over spreekt te maken. Daar ga je als kleine speler niet tussen komen. Maar je mag wel booster packs (door)verkopen en je mag ze ook bundelen. Dat is op zich niet verboden. Zo lang je maar helder bent over de inhoud van het pakket dan is het je gewoon toegestaan om zo'n pakket te verkopen. Wat je hoogstwaarschijnlijk niet mag doen is EAN codes er voor vast leggen en/of je eigen merk er op plakken. Dat maakt het verkopen op platforms als bol.com lastig cq. onmogelijk, maar daar zal je je bij neer moeten leggen. Ook omdat juist die platformen erg streng zijn op dit soort producten omdat er veel namaak is in deze branche. Zo lang je niet het logo of andere beeldmerken van Pokémon gebruikt in je communicatie en je helder bent over de inhoud van jouw pakketten en niet nieuwe EAN's voor vast legt (al helemaal niet door die EAN's bij een beunhaas te halen ipv. bij GS1) dan zit je op zich wel goed, zou mijn gok zijn. Als je het zeker wilt weten, dan neem je contact op met de Pokémon Company.
 13. Jouw bedrijf is zeer waarschijnlijk gevestigd op jouw woonadres. Als dat het geval is dan is jouw woon-werk afstand 0 kilometer, zowel voor als na de verhuizing. Je woont immers op hetzelfde adres als waar jouw bedrijf gevestigd is. Waar eventuele opdrachtgevers gevestigd zijn is niet relevant voor dit. Eventuele reiskosten die je zou maken naar een opdrachtgever zou je in rekening kunnen brengen bij je opdrachtgever en/of kunnen verwerken in je tarief.
 14. Dan moet je niet beginnen met het overnemen van een bestaand bedrijf, al helemaal niet met geleend geld. Als de wereld van webwinkels je leuk lijkt, dan kan je misschien beter beginnen met in dienst te gaan bij een bestaande webwinkel om ervaring op te doen. Er is een groot te kort aan personeel in onze branche dus dat is een goede manier om te leren hoe dat allemaal werkt. Of als je ervaring wilt opdoen met ondernemen dan kan je misschien naast je bestaande baan zelf iets opzetten. Dan is het risico een stuk kleiner.
 15. Bijna! Een API (Application Programming Interface) is zeg maar een manier om informatie uit te wisselen tussen verschillende systemen. Je kan daarmee jouw website verbinden met systemen van de verkoper(s). Via de API van een verkoper kan je dan bijvoorbeeld een prijslijst ontvangen. Jouw systeem kan dan zien welke het goedkoopst is en die items zou jouw systeem dan online kunnen zetten. Hier is wel het nodige programmeerwerk voor nodig, maar het is zeker mogelijk. Wat je dus kan vragen aan de verkoper is of ze een API voor productgegevens/prijzen hebben en dan kan jij of jouw programmeur daar een programma op schijven om de informatie op te halen en te verwerken. Voor bekende groothandels zijn voor de gangbare webshop pakketten soms ook apps beschikbaar om hun prijslijst uit te lezen. Dat gaat dan ook via een API maar je hoeft daar dan niet (veel) voor te programmeren. Succes!
 16. Hoi Bianca, Dat is zeker mogelijk. Wellicht heb je toegang tot de productfeeds/API's van de verkopers en kan je daar de prijzen uitlezen. Dat is de beste methode. Anders kan je een spider gebruiken maar dat is een wat oude techniek die niet altijd even feilloos werkt. Een spider is een bot die de website van de verkoper bezoekt en de informatie dan doorgeeft aan jou. Vaak worden bots geweert van websites. Nog een optie is gebruik maken van een vergelijkingswebsite die mogelijk api's of andere manieren ter beschikking hebben om hun data uit te lezen. Succes! Mvg, Wouter
 17. In dat geval is in loondienst gaan bij de opdrachtgever wellicht veel logischer. Toevallig was er gisteren iemand op dit forum met eenzelfde vraag.
 18. Dat suggereert dat ze geen BTW hebben afgedragen en er voor jou dus ook niets terug te vragen valt. Maar misschien is het slechts een foutje van de verkoper. Heb je al contact opgenomen met de verkoper en gevraagd of zij een geldig Europees BTW nummer hebben en of ze de factuur kunnen corrigeren?
 19. Kan je iets meer context geven over de situatie? Koop jij items op die shops of gebruik je ze als platform om te verkopen? En met welke firma's doe je precies zaken? In het algemeen gesproken hebben Chineze webshops namelijk niets te maken met de BTW. Ze zitten immers in China. Er valt dan ook niets te verleggen. Jij als Nederlands bedrijf moet alles met de BTW regelen. Maar sommige van deze shops hebben inmiddels entiteiten in de EU, waardoor BTW verleggen waarschijnlijk wel mogelijk is. Daarvoor moet je weten met wie je precies zaken doet.
 20. Hoi Pando82, Welkom op ons forum! In een ander topic heb je zojuist min of meer dezelfde vraag gesteld. Daarom sluit ik dit topic zodat de discussie niet verspreid over 2 topics plaats vindt op ons forum. Mvg, Wouter
 21. Zeer slecht advies!! Proximedia (het moederbedrijf van MKB Clickservice) procedeert maar al te graag tegen haar klanten. Zoals ik al schreef is hun contract juridisch waterdicht dus je staat als klant zeer zwak. Als je op Rechtspraak zoekt op Proximedia dan vindt je maar liefst 130 (!) uitspraken, stuk voor stuk rechtszaken tussen hen en hun klanten. Het overgrote deel van die honderddertig rechtszaken is gemakkelijk gewonnen door Proximedia. De klant van Proximedia wordt dan veroordeeld tot het betalen van de proceskosten, waardoor die dus uiteindelijk nog veel meer geld kwijt is. Zie bijvoorbeeld de meest recente uitspraak die ik zo snel kon vinden, van januari dit jaar. De klant besloot niet te betalen en MKB Clickservice sleept ze daarom voor de rechter. Het is niet een hele lange lap tekst en het is in begrijpelijke taal geschreven, dus je zou die gerust even door kunnen nemen. Maar de samenvatting luidt: Zorg dus dat je er onderling met MKB Clickservice uit komt en ga niet eigenwijs niet betalen omdat het een wurgcontract is. De rechter zal daar niet in mee gaan.
 22. Het oude topic is automatisch gesloten omdat er een jaar lang niet op gerageerd is, zie ik. Wellicht een mooi moment om eens te kijken of de boel inmiddels verbetert is bij deze toko. Juridisch gezien zit je een beetje in een lastige hoek. Je hebt als ondernemer geen recht op een bedenktermijn en bedrijven zoals MKB Clickservice (Proximedia) en Real Gen buiten dat heel handig uit. Zij weten dondersgoed dat een startende ondernemer dat vaak niet weet en daar spelen ze op in. Deze bedrijven veinzen dat ze klantvriendelijk zijn en alles doen voor hun klanten. Toen ik Proximedia ontmaskerde jaren terug was dat althans het geval. In werkelijkheid ging het ze slechts om de handtekening en daarna sleepten ze hun klanten gerust voor de rechter als ze niet betaalden. Maar wellicht heeft MKB clickservice inmiddels verbeteringen doorgevoerd? Heb je al contact met ze gehad over dat je het contract wilt ontbinden? Heb je ze bijvoorbeeld al gemaild en/of een brief gestuurd? Wat vroeger vaak hielp is als je uitgebreid je verhaal doet op het internet, bijvoorbeeld op dit forum of op review sites. Daar zijn dit soort bedrijven vaak wel gevoelig voor. Ben benieuwd naar je ervaringen met MKB Clickservice!
 23. Welkom op dit forum! Als het om een grotere schuld gaat dan zou ik er een jurist/advocaat naar laten kijken in plaats van op het internet om advies vragen. Wij kennen jouw specifieke situatie namelijk niet. Dat gezegd hebbende; De BV turboliquideren terwijl er nog schulden zijn kan op zich al wanbeleid zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Een en ander is afhankelijk van de situatie. Als je alle schuldeisers in gelijke mate hebt afbetaald (en niet bepaalde schuldeisers voorgetrokken hebt) en de schuldeisers zijn akkoord met het liquideren omdat er toch geen baten zijn in de BV, dan zou het op zich prima moeten kunnen. De schulden zijn dan na liquidatie weg en komen niet naar jou prive als DGA. Faillissement zou ik niet doen want volgens mij komen de kosten van de curator voor jou prive in rekening, maar dat weet ik niet zeker. Maar als je de boel 'stiekem' wilt turboliquideren of als je de andere schuldeisers wel betaald hebt maar deze ene niet, dan kan het prima zijn dat de schuldeiser later alsnog bij jou prive kan aankloppen om de schuld betaald te krijgen. Weet deze schuldeiser dat je van plan bent om de boel te liquideren?
 24. Aannames doen als het om belastingen gaat kan vervelend uitpakken. Zeker in dit geval, omdat je er naast zit. Naast reclamediensten en adviseurs doe je als moderator ook aan gegevensverwerking en informatieverschaffing.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.