Wouter Hol

Moderator
 • Aantal berichten

  3204
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door Wouter Hol

 1. De eerste keer dat ik Mikky ontmoette was tijdens een van de Higherlevel BBQs op het strand in Scheveningen. Ik was toen nog een snotneusje die misschien hier en daar wat vragen gesteld of beantwoord had op het forum. Mikky wist echter al precies wie ik was. Want, zo stelde ze, ze las altijd alle posts op het forum, dus ook die van mij. Mikky was altijd op de hoogte van alles wat er speelde op het forum, voor en achter de schermen. Velen zullen nooit weten hoe hard zij zich inzette om het beste voor het forum en haar leden te krijgen. Of het nou ging om budget voor een borrel, hulp bij iemand die het zwaar had of het organiseren van een compleet evenement voor ondernemers. Zonder haar zal het nooit meer hetzelfde zijn op Higherlevel. Rust zacht.
 2. Ben was altijd van de partij op de HL borrels en activiteiten waar we veel hebben gelachen en gepraat. Sterkte aan iedereen.
 3. Veel mensen lijken ChatGPT te verstaan als je het hebt over AI. AI is nog zo veel meer dan dat. Maar ChatGPT is wel de eerste die het echt voor het grote publiek toegankelijk gemaakt heeft dus in dat opzicht is die verwarring misschien begrijpelijk. In dit topic zie ik veel mensen klagen over feitelijke onjuistheid van wat ChatGPT produceert. Wat belangrijk is om te beseffen is dat ChatGPT een taalmodel is. Dat betekent dat de output van die AI moet lijken op ..taal. De output moet dus de structuur en kenmerken van taal hebben. Feitelijke juistheid van die output is daarmee van minder belang en het is daarom niet een AI die je zou moeten gebruiken om feitelijke juistheiden te achterhalen. Omdat het een taalmodel is is ChatGPT heel geschikt voor het schrijven van teksten waarvan de feitelijke inhoud zelf niet heel belangrijk is. Bijvoorbeeld voor SEO teksten die (helaas) vaak niet geschreven worden met de mens als eindgebruiker in het hoofd, maar met de zoekmachine in het hoofd. Ook voor een andere taal is ChatGPT heel geschikt, namelijk programmeertaal. Programmeertalen zijn zeer strikt gedefineerd en voor een AI dus makkelijk om te begrijpen. Debuggen van je code of het schrijven van betrekkelijk eenvoudige code is iets dat je prima aan een AI over kan laten. Wij gebruiken openAI (de achterliggende machine van ChatGPT) behoorlijk veel, met name als het gaat om het schrijven van code. We betalen daar enkele honderden dollars per maand voor. Enkele voorbeelden van hoe ik dat zelf gebruik: Binnen een half uurtje kan je met dat model een front-end van een eenvoudige website uit de grond stampen. We gebruiken dat met name intern om een simpele website te maken die als dashboard van een bepaald proces fungeert of als prototype van een productpagina of email. Een SQL query kan je eenvoudig laten genereren als je hem vertelt welke kolommen je tabel heeft en welke data je er op welke manier uit zou willen halen. Als er een regeltje tekst (string) vertaalt moet worden sturen wij een API call naar openAI met die regel tekst en de gewenste taal. We krijgen dan onmiddelijk de vertaalde string terug die we volledig automatisch kunnen toepassen in bijvoorbeeld een email. Dit scheelt mij enorm veel tijd. Voorheen moest ik een front-ender of een data engineer vragen of die voor mij zo'n website of query wilde maken. Tussen de aanvraag en het uiteindelijk opleveren zaten dan vaak enkele dagen en een paar keer meeten om de resultaten/vordering tussentijds te checken. Nu kan ik het zelf in een uurtje voor elkaar hebben.
 4. Dat kan dus niet in een VOF. Je moet een percentage van de winst vaststellen per vennoot, niet een tarief per uur.
 5. Hoi Cornelis, welkom op dit forum. Als ik het goed begrijp heb je dit jaar je bedrijf verkocht en wil je dat met terugwerkende kracht een jaar geleden in werking laten treden. Ik ben niet helemaal bekend met de regels hierover dus ik weet niet of zoiets zomaar kan en mag. Laten we even aannemen dat dit zou kunnen dan heeft dat waarschijnlijk niet alleen gevolgen voor de IB. Je bent dan eigenlijk al een jaar geen aandeelhouder meer geweest maar hebt waarschijnlijk wel gewerkt en geld verdient. Hebben we het over een BV of over een andere rechtsvorm?
 6. Een VOF is geen rechtspersoon en maakt daarom voor de inkomstenbelasting geen onderscheid tussen prive/zakelijk. Er bestaat niet zoiets als "naar prive halen" in een VOF voor de inkomstenbelasting. Over de gemaakte winst moet je IB betalen. EDIT verduidelijking toegevoegd
 7. Het is niet de ondernemer die de prijs vast stelt als hij die achteraf (!) afhankelijk laat zijn van een sportuitslag. Het is dan immers gebaseerd op kans. Zoals Ron al zei, de prijs en de korting moet bekend zijn op het moment van aankoop. Dus als je vandaag korting geeft omdat Oranje gisteren heeft gewonnen, dan is dat prima. De prijs en de korting zijn dan al bekend. Als je vandaag zegt dat je men morgen geld terug ("korting") kan krijgen als ze vandaag wat kopen en Oranje vanavond wint, dan ben je een gokspel aan het drijven.
 8. Waar gaat die 6.75 euro dan heen? Of krijgen jullie van BvM een verzendlabel of iets dergelijks om de zending te versturen?
 9. Ik wist niet eens dat er meerdere thema's waren om uit te kiezen. Heb hem nu omgezet
 10. Sorry voor het derde bericht, ik kan mijn 2 laatste berichten dus niet aanpassen. Maar ik wilde er dus aan toevoegen; In het filmpje zie je door de lage refreshrate beter wat er gebeurd. Het edit scherm wordt ingeladen en dan verdwijnt hij weer. In werkelijkheid knippert hij zo snel dat ik dat bijna niet kan onderscheiden.
 11. In dit topic kan ik mijn bericht van zojuist niet aanpassen, daar heb ik de bug namelijk ook, maar mijn 2 andere berichten kan ik zonder probleem aanpassen.
 12. Ik heb het niet bij alle topics zie ik zojuist. Bij dit topic heb ik de bug bij beide berichten van mij als ik ze wil aanpassen: Uit- en inloggen lost het probleem niet op. Ook in een incognito scherm zonder dat ik plugins heb draaien heb ik hetzelfde probleem. Video van de bug: https://watch.screencastify.com/v/X7VEfxZheTSLBRehKb6A
 13. Hoe of waar je je producten verkoopt heeft niets te maken met je intellectuele eigendom. Je kan niet bepalen dat een koper van jouw producten de producten niet door mag verkopen.
 14. Je zou ook kunnen kijken naar https://www.dwarfs.io/ Weet verder niet wat de kwaliteit van hen is maar wat ze doen is het opkopen van marketplace sellers.
 15. Laat je niet verwarren door het Engelse woordje "mail" in mijn reactie. Die opties die ik gaf in mijn bericht zijn bedoelt voor als je de brief uitprint en met een postzegel wilt versturen.
 16. Een post een upvote geven zorgt er voor dat je terug springt naar de startpost op eerste pagina in een topic. Een bericht editen kan bij mij niet meer, krijg dan een knipperend scherm te zien.
 17. Hoi Patrick, Hier zijn heel veel oplossingen voor. Met een beetje googelen kom je al een heel eind. Je vermeldt in je bericht niet om wat voor een brief het precies gaat. Als je 1 brief naar je gehele klantenbestand wilt sturen, dan kan je even googelen op "direct mail". Je vindt dan bedrijven die dit voor je kunnen verzorgen. Als je het zelf in Word wilt blijven doen, dan kan je een van de verschillende functies van Word daarvoor gebruiken, bijvoorbeeld mail merge. Daarmee kan je je adressneboek uitlezen en automatisch de brief van de juiste gegevens voorzien. En er zijn inderdaad ook websites die dit zouden kunnen doen, maar pas altijd even op met het delen van (persoonlijke) data met derden. Succes!
 18. Zoals al eerder aangegeven, waarom vertelde je niet meteen alles? Dat had dit draadje een heel stuk korter kunnen maken. Je moet betalen, je hebt geen andere optie. Doe je dat niet, dan zal je inderdaad de komende paar jaar op een houtje mogen gaan bijten. Je mag zelf dan misschien denken dat je niks hebt waar beslag op gelegd kan worden, maar dat is niet zo. Er wordt gewoon beslag gelegd op je inkomen en/of uitkering. Als je werkelijk in staat bent om jezelf de vernieling in te helpen over een lullig geschilletje van maar een paar duizend euro dan is er niet zo veel dat wij voor je kunnen betekenen vrees ik. Betaal gewoon en laat het achter je, voordat je alles kwijt bent.
 19. Als je het onder je eigen merk wilt doen dan moet je een licensing deal met The Pokémon Company aan gaan. Voor het bundelen van boosterpacks kan je dat als kleine firma gerust vergeten. De MGs (Minimum Guarantees, de minimale royalty fee die je moet afdragen) zijn vrij hoog. Bovendien zijn de markten voor de Pokémon TGC al vergeven. MJ Holding die je waarschijnlijk bedoelt, is (een van?) de officiële distributeur(s) van trading cards in de USA, waaronder Pokémon. Zij zijn zodoende in contact met Pokémon Company om de boxen waar je over spreekt te maken. Daar ga je als kleine speler niet tussen komen. Maar je mag wel booster packs (door)verkopen en je mag ze ook bundelen. Dat is op zich niet verboden. Zo lang je maar helder bent over de inhoud van het pakket dan is het je gewoon toegestaan om zo'n pakket te verkopen. Wat je hoogstwaarschijnlijk niet mag doen is EAN codes er voor vast leggen en/of je eigen merk er op plakken. Dat maakt het verkopen op platforms als bol.com lastig cq. onmogelijk, maar daar zal je je bij neer moeten leggen. Ook omdat juist die platformen erg streng zijn op dit soort producten omdat er veel namaak is in deze branche. Zo lang je niet het logo of andere beeldmerken van Pokémon gebruikt in je communicatie en je helder bent over de inhoud van jouw pakketten en niet nieuwe EAN's voor vast legt (al helemaal niet door die EAN's bij een beunhaas te halen ipv. bij GS1) dan zit je op zich wel goed, zou mijn gok zijn. Als je het zeker wilt weten, dan neem je contact op met de Pokémon Company.
 20. Jouw bedrijf is zeer waarschijnlijk gevestigd op jouw woonadres. Als dat het geval is dan is jouw woon-werk afstand 0 kilometer, zowel voor als na de verhuizing. Je woont immers op hetzelfde adres als waar jouw bedrijf gevestigd is. Waar eventuele opdrachtgevers gevestigd zijn is niet relevant voor dit. Eventuele reiskosten die je zou maken naar een opdrachtgever zou je in rekening kunnen brengen bij je opdrachtgever en/of kunnen verwerken in je tarief.
 21. Dan moet je niet beginnen met het overnemen van een bestaand bedrijf, al helemaal niet met geleend geld. Als de wereld van webwinkels je leuk lijkt, dan kan je misschien beter beginnen met in dienst te gaan bij een bestaande webwinkel om ervaring op te doen. Er is een groot te kort aan personeel in onze branche dus dat is een goede manier om te leren hoe dat allemaal werkt. Of als je ervaring wilt opdoen met ondernemen dan kan je misschien naast je bestaande baan zelf iets opzetten. Dan is het risico een stuk kleiner.
 22. Bijna! Een API (Application Programming Interface) is zeg maar een manier om informatie uit te wisselen tussen verschillende systemen. Je kan daarmee jouw website verbinden met systemen van de verkoper(s). Via de API van een verkoper kan je dan bijvoorbeeld een prijslijst ontvangen. Jouw systeem kan dan zien welke het goedkoopst is en die items zou jouw systeem dan online kunnen zetten. Hier is wel het nodige programmeerwerk voor nodig, maar het is zeker mogelijk. Wat je dus kan vragen aan de verkoper is of ze een API voor productgegevens/prijzen hebben en dan kan jij of jouw programmeur daar een programma op schijven om de informatie op te halen en te verwerken. Voor bekende groothandels zijn voor de gangbare webshop pakketten soms ook apps beschikbaar om hun prijslijst uit te lezen. Dat gaat dan ook via een API maar je hoeft daar dan niet (veel) voor te programmeren. Succes!
 23. Hoi Bianca, Dat is zeker mogelijk. Wellicht heb je toegang tot de productfeeds/API's van de verkopers en kan je daar de prijzen uitlezen. Dat is de beste methode. Anders kan je een spider gebruiken maar dat is een wat oude techniek die niet altijd even feilloos werkt. Een spider is een bot die de website van de verkoper bezoekt en de informatie dan doorgeeft aan jou. Vaak worden bots geweert van websites. Nog een optie is gebruik maken van een vergelijkingswebsite die mogelijk api's of andere manieren ter beschikking hebben om hun data uit te lezen. Succes! Mvg, Wouter
 24. In dat geval is in loondienst gaan bij de opdrachtgever wellicht veel logischer. Toevallig was er gisteren iemand op dit forum met eenzelfde vraag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.