Jump to content

BiancaDG

Junior
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. @prinsrachid@TwaBla @Branko CollinBedankt voor jullie hulp en antwoorden. Als ik het goed begrijp zit de lastigheid in het begrip 'besloten groep'. Een vereniging met leden en een ledenadministratie mag wel kansspelen organiseren, omdat deze leden vallen onder een besloten groep? Zou het mogelijkheid zijn om voor mijn probleem een vereniging op te richten als oplossing?
 2. @prinsrachidDankjewel voor je waardevolle reactie, wanneer je het uit de fiscale benadering bekijkt valt een eigen klantenkring inderdaad buiten een besloten groep. Maar dit staat in de toelichting voor de aangifte kansspelbelasting van de belastingdienst: Wanneer betaalt u geen kansspelbelasting? Als voorwaarden voor het onbelast zijn van de prijzen bij spelen in besloten kring zijn: (https://download.belastingdienst.nl/belastingdienst/docs/toe_aangifte_kansspelbel_org_ka0051t21pl.pdf) – Er is sprake van een pool, een pokerspel of een ander kansspel dat wordt georganiseerd in zeer beperkte kring. – Anderen buiten deze groep mogen niet meedoen. – Iemand uit de groep organiseert het kansspel.
 3. @TwaBlaBedankt voor je reactie, inderdaad een goed voorstel om eens contact met Marissa op te nemen over haar bevindingen.
 4. @zzpegelZou wel het makkelijkste zijn, daar ligt echter mijn probleem. Het betalen van kansspelbelasting is niet het probleem, maar wanneer het een kansspel betreft is er een vergunning voor kansspel nodig welke €48.000 kost en enkel aan grotere partijen vergeven wordt.
 5. @Bert.Duidelijk antwoord. Zou het mogelijk zijn om dat "grijze gebied" anders in te vullen. De leden die zich aanmelden krijgen korting op de webshop en nemen automatisch deel aan de wekelijkse/maandelijkse winactie? Of zou het opzetten van een vereniging waar leden zich kunnen aanmelden hierin beter passen?
 6. @Hans van den BerghBedankt voor je antwoord. Ik heb al enige informatie opgezocht binnen de kansspelwereld, toch wordt het me niet voor de volle 100% duidelijk. Dus bedrijven die eens in de zoveel tijd een winactie organiseren, mogelijk op social media, hebben hier een vergunning voor nodig?
 7. @zzpegelExcuus voor mijn onduidelijkheid. Hiermee bedoel ik dat bij het organiseren van giveaways in een besloten groep er geen aangifte voor kansspelbelasting gedaan hoeft te worden.
 8. Goedemorgen, Na dit blog: https://themoneymate.nl/winactie-belasting-boekhouding/ op TheMoneyMate gelezen te hebben kwam ik op een idee. Op de website staat dat wanneer je een kansspel in een besloten groep, zoals je eigen klantenkring organiseert, je geen aangifte hoeft te doen. Als ik dit juist interpreteer dan is het mogelijk om een website op te richten waar klanten zich kunnen aanmelden zodat er een besloten groep ontstaat. Om vervolgens hier wekelijks of maandelijks een product weg te geven tegen inkoopprijs? Is dit juist of zie ik hierin dingen over het hoofd? Ik hoop dat iemand met meer kennis of ervaring mij hiermee kan helpen. Hartelijk dank, Bianca
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept