In Memoriam Mikky Vrolijk

Aanbevolen berichten

* 4 december 1964
† 8 december 2023

 

mikky_1.thumb.jpg.9cb330d4a8c1d5fbf46352fb836a2923.jpg

Op vrijdag 8 december 2023 is de bedenker en intiatiefnemer van Higherlevel, Mikky Vrolijk, overleden. Na een moeilijke periode moeten we afscheid nemen van onze bijzondere en zeer gewaardeerde modmother, forumlid, community-manager en collega. We zullen haar energie, vasthoudendheid, humor en daadkracht ontzettend missen. We hebben haar familie namens alle leden, RVO en overige betrokkenen veel sterkte gewenst bij het dragen en verwerken van dit grote verlies.

 

Mikky, geboren op 4 december 1964, was al sinds jaar en dag actief voor RVO en haar voorlopers. Binnen de ACT digitale overheid was zij verantwoordelijk voor de ondernemers community Higherlevel.nl. En niet alleen verantwoordelijk maar ook grondlegger, aanjager en trotse uitdrager van ‘haar’ idee! Voor haar collega’s, opdrachtgever en onze leveranciers stond Mikky bekend als de drijvende kracht achter Higherlevel.nl met altijd energie en positiviteit.

 

Mikky nam meer dan 22 jaar geleden het initiatief om de website te starten. Vanuit haar persoonlijke ervaring, zag ze dat het belangrijk was om ondernemers met elkaar in contact te brengen zodat ze ervaringen en adviezen konden uitwisselen. Ze bracht haar innovatieve vondst na verloop van tijd onder bij (de voorlopers van) RVO en ging hier zelf ook aan de slag. Van een kleinschalig initiatief werd het mede door haar vasthoudendheid en de door haar georganiseerde bijdragen van diverse externen, het omvangrijke platform van vandaag. Higherlevel.nl kent honderdduizenden bezoekers, en vele duizenden gebruikers en bijdragen.

 

mikky_2.thumb.jpg.f3385405fca905d490707a2c03865e7f.jpgUbbo Dijk werkte in de beginjaren van Higherlevel.nl met haar samen in het team Antwoord voor Bedrijven. Hij herinnert zich Mikky: “Ik ken niemand die harder knokte voor ondernemers dan zij. Ze had daarbij het hart op de tong en een heel groot hart, Mik was zo’n unieke en fantastische collega die je maar één keer in je leven tegenkomt.”

 

Het aanjagen van de site deed ze met verve, zo vertelt teammanager Digitale Overheid Maud Geerbex: “Mikky heeft niet alleen een fantastisch idee gelanceerd en uitgevoerd, ze bleef er ook met enorm veel energie en gedrevenheid aan werken. Daarom is Higherlevel.nl tot op de dag van vandaag een groot succes.” Ook collega van het eerste uur Linette ter Horst herinnert Mikky zich op deze manier. “Zoals bij elke vernieuwing was het in het begin pionieren. Om Higherlevel.nl tot wasdom te laten komen was het doorzettingsvermogen van Mikky Vrolijk vereist. Vanaf dag 1 geloofde zij erin dat het forum van grote toegevoegde waarde is voor overheidscommunicatie.”

 

Manager Maud Geerbex: “Ik heb haar in korte tijd leren kennen als een bruisende en indrukwekkende collega. Ik heb bewondering voor de wijze waarop zij ook in moeilijke tijden in het leven stond.”

 

Bij het 15 jarig jubileum van Higherlevel.nl zei Mikky: “Mijn basisgedachte was, dat degenen die de ondernemers het beste kunnen helpen, de ondernemers zelf zijn. Dát zijn de ervaringsdeskundigen in het veld. Zij hebben het al meegemaakt en kunnen anderen adviseren. Degenen die het ‘ondernemer zijn’ nog gaan ervaren, maken met de vragen die ze stellen en met de antwoorden die ze krijgen ook andere ondernemers wijzer!”

 

Mikky was een graag geziene verschijning, en werd door alle betrokkenen bij Higherlevel.nl op handen gedragen. Bij de werkzaamheden op Higherlevel.nl werd ze door een extern team vrijwilligers ondersteund. Ondernemers die ook geloven in de waarde van Higherlevel.nl. Deze moderatoren, ze noemde hen haar “jongens”, roemen de energie en daadkracht van Mikky. Joost Rietveld, ondernemer, is een van die moderatoren. “Mikky was de bruisende kracht achter Higherlevel.nl. En met -zoals ze zelf altijd zei- ‘struggle with a smile’ deed ze dit altijd met een grote glimlach. Die smile leeft bij ons voort!”, aldus Joost.

 

Mikky had een breed netwerk binnen en buiten het forum en RVO. We zullen haar enorm missen en wensen familie, vrienden, nabestaanden en collega’s de kracht om dit verlies te dragen en uiteindelijk een plek te geven.

 

Link naar reactie
Cyber Security Adviseur
Cyber Security Adviseur

Zo'n bericht als dit is er altijd één teveel, maar van deze ben ik wel heel erg stil. Het IM verwoordt heel goed hoe ik ook Mikky heb ervaren: gedreven met aandacht voor elk individu altijd bezig om ervaringen om te zetten in een structuur waar anderen in hetzelfde of vergelijkbare schuitje gebruik van kunnen maken.

Heel veel sterkte voor de nabestaanden, voor iedereen die haar veel te vroeg moet missen.

Link naar reactie

Mik, Schollekopje van me, nu moeten we je toch veel te vroeg missen, maar goede reis gewenst en rust lekker uit... :sad-but-relieved-face:

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
(aangepast)

Gecondoleerd. Mikky was een verbinder pur sang. Ik hoor haar nog zeggen:  "Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent".  On- en offline wist ze te verbinden. Ook werden netwerken door haar toedoen uitgebreid. 
 

Higherlevel, haar gedachtegoed ontstaan uit haar aanpakkersmentaliteit, zal voortleven onder al die ondernemers die ze heeft weten te prikkelen en binden. Bedankt Mikky, rust zacht....

aangepast door Linda Maas

Marketing & Communicatie

Link naar reactie

Een netwerker, verbinder, maar ik ervaarde daarbij geen zakelijk of persoonlijk belang. Ze was er, gevraagd en ongevraagd, voor me als ik het even nodig had. Een uitgestoken hand, en warm woord, een luisterend oor. Dankjewel Mikky, voor wat je voor iedereen op dit forum en voor mij persoonlijk hebt gedaan. Sterkte gewenst aan iedereen die haar mist. 

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie

Zo dat is schrikken. Mikky mijn 'grote vriendin' van HL. Vaak samen naar huis gereisd vanuit HL meeting. Ik weet niet meer of zij, lopend naar het station op mij leunde of ik op haar, want ik lustte vaak wel een biertje. 

Maar ze was voor mij niet alleen HLer, maar ook een zeer warm en fijn mens met haar interesse in mijn persoonlijke verdriet en zorgen. Zeer gewaardeerd heb ik dat.

Mikky het ga je goed, en zeker ga ik je weer ontmoeten op een higher level.

Familie en vrienden, gecondoleerd en veel sterkte gewenst.

Link naar reactie

Mikky … nooit ontmoet, nooit gekend en toch zo bekend.

 

ALS WAT STERFT ZAL BLOEIEN 


De bomen komen uit de grond

en uit hun stam de twijgen

en iedereen vindt het heel gewoon

dat zij weer bladeren krijgen

we zien ze vallen op de grond

en dan opnieuw weer groeien

zo heeft de aarde ons geleerd

dat ál wat sterft zal bloeien.

 

Niet van mij maar van Toon Hermans

 

Dag  Mikky, met de vriendelijke groeten van Nedzhibe

 

 

 

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

De eerste keer dat ik Mikky ontmoette was tijdens een van de Higherlevel BBQs op het strand in Scheveningen. Ik was toen nog een snotneusje die misschien hier en daar wat vragen gesteld of beantwoord had op het forum.
Mikky wist echter al precies wie ik was. Want, zo stelde ze, ze las altijd alle posts op het forum, dus ook die van mij. 
 

Mikky was altijd op de hoogte van alles wat er speelde op het forum, voor en achter de schermen. Velen zullen nooit weten hoe hard zij zich inzette om het beste voor het forum en haar leden te krijgen. Of het nou ging om budget voor een borrel, hulp bij iemand die het zwaar had of het organiseren van een compleet evenement voor ondernemers.


Zonder haar zal het nooit meer hetzelfde zijn op Higherlevel. 

Rust zacht.

Link naar reactie

Jeetje, die komt even binnen.

 

Het waren mooie tijden zo in het begin van Higherlevel, waarin Mikky a.k.a. Kermie met 10 accounts tegelijk inlogde om te doen alsof er een community was. Nou, dat was niet erg lang nodig, want die community, die was er heel snel.

 

Wat een energie, wat een positiviteit, nooit opgeven, een mooi feestje op z'n tijd. Het was altijd genieten met Mikky, zelfs als je een aantal dagen met haar op een vlot op een rivier in Zweden dobberde tijdens één van die early HL uitjes, was de lach niet van haar gezicht te slaan.

 

Maar daar bleef het niet bij, ze wás er daadwerkelijk voor je, voor mij, voor mij als ondernemer, voor mij als mens, ook in lastige tijden. Daar ben ik niet de enige in, ze was er voor iedereen en ik weet zeker dat ondernemend Nederland door Mikky tien stappen vooruit gezet heeft. Ook daarvoor bedankt Mikky.

 

Rust zacht.

Link naar reactie

Denkend aan Mikky dan denk ik aan alle gesprekken met haar: Higherlevel, The Next Event, Ondernemen, de fotoshop waarmee ik gestopt was, de overstap naar schoonmaak, maar ook vakantie, cruises of eerder stoppen (wat mij nooit lukte omdat ik gewoon een druk baasje was)

 

Altijd warme belangstelling, aandacht voor vragen of problemen, een simpele tip of een gedegen advies. Zo zal Mikky altijd in mijn gedachten blijven. Mikky ik ga je missen. :sad-but-relieved-face:

Link naar reactie
(aangepast)

Het is jaren geleden dat ik ingelogd ben geweest, en dan krijg je opeens dit bericht… 
 

Vanaf het eerste begin van Higherlevel met partner in crime Dennis is Mikky al die jaren de drijvende kracht geweest achter zoveel mooie initiatieven en activiteiten hier op HL. Van mooie uitjes met de moderators naar Zweden en Finland tot grote evenementen, van kleine keukentafelgesprekken tot opbeurende peptalks, ze was er altijd voor ondernemers. Zoveel mooie bedrijven hebben hier het licht gezien of dat extra zetje gekregen. Ook in tijden dat HL verdedigd moest worden op politiek niveau, was ze altijd vol vuur en daadkracht. We hebben veel gelachen, ook op momenten dat het minder ging - en die waren er ook zeker. Relativerend, enthousiasmerend en iemand die áltijd klaar stond voor anderen. 
 

Mikky, rust zacht. We gaan je missen en zullen aan je warme persoonlijkheid, enorm aanstekend enthousiasme en betrokken geest blijven denken. 

aangepast door Jeroen Bakker
Link naar reactie
(aangepast)

Lieve Queen Bee,

Net als anderen bereikte mij vanavond het bericht pas. Dat was schrikken..

 

Met je onverdroten geestdrift was jij de drijvende kracht achter HL. Ook in de tijden waarin het even wat minder ging, bleef je bevlogen en je inzetten voor het enige echte platform voor ondernemers; HL was je kindje. Ik zal de mooie herinneringen aan onze vele gesprekken, de offline bijeenkomsten, je vechtlust, je aanstekelijke enthousiasme en je eeuwig optimisme blijven koesteren.

 

Rust zacht en maak er een feestje van aan de andere zijde, mooi gek mens.

 

aangepast door Edward

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie

Lieve Mikky,

 

Bedankt voor alles.

Ik zal je herinneren als een powervrouw vol energie en altijd klaar staan voor een ander.

Wat heb jij mij vaak geholpen met mijn bedrijf, een half woord was soms genoeg.

Bedankt voor je eerlijkheid, feedback en het geloof in mij.

 

Ik zal je enorm missen.

 

Mijn gedachten zijn bij de familie en nabestaanden die deze powervrouw moeten missen. 

Veel sterkte de komende periode. 

Link naar reactie

Lieve Mikky, lieve Mama Beàr,

 

Ik ken je vanaf de begindagen van HL. Het was jouw baby, waar je voor zorgde als een tijger mama. De begindagen waren een groot avontuur, het is je gelukt om een klein initiatief mainstream te krijgen. Ik heb vooral goede herinneringen aan onze moderator uitjes naar Zweden (vlotvaren) en Finland. Ik zal je vreselijk missen en wens je familie, dierbaren en de HL community veel sterkte.

 

Papa Beàr

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie

Hey Mikky, ondanks dat we elkaar al zeker 12 jaar niet gezien hebben ga ik je enorm missen. 
In 2001 carpoolde wij voor het eerst samen naar het kantoor midden in de polder (Dream-iets was de naam van het bedrijf volgens mij). Vanaf het eerste moment was het lachen, strategieën bedenken en actie ondernemen om hl van de grond te krijgen. 
Onze eerste 20 leden waren wij twee, gelukkig waren we allebei schizofreen dus niemand had het door. En jij kon typen als geen ander!
Daarna zagen we een mogelijkheid om leuke dingen te gaan doen met de moderators, eerst wakeboarden en de laatste bijeenkomst waar ik bij was, was in Zweden. Op een vlot met veelste veel alcohol. 
Ik vertrok en jij ging door.

Wat jij van hl gemaakt hebt, en de positieve invloed die jij op mij en ontelbare andere gehad hebt, is echt super indrukwekkend. Ik ga je missen. 
x

Zrski

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 126 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.