Jump to content

RiVe

Legend
 • Content Count

  1,954
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

RiVe last won the day on January 12 2020

RiVe had the most liked content!

Community Reputation

156

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Opaalstraat 114, Leiden, 2332TM, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Rick
 • Last name
  Veenstra
 • Company or organization name
  Ritske Elektrotechniek
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Blog

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  EVD, Lancelots, dive

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen moet je gewoon doen, ondernemen is ook echt ondernemen.
  Fouten maken, ervan leren en verder gaan.
 • My opinion about innovation
  Als ondernemer mag je niet stil zitten, innovatie behoort bij een ondernemer.
  Als ondernemer heb je de unieke kans om innovatief te kunnen zijn, benut die kans.
  Ga telkens verder, doe telkens meer, wel in een tempo wat bij je past.
 1. Wat mij opvalt is dat je een uitgebreide uitleg geeft over de betekening van het woord domotica. Verkoop je wel domotica producten? Op afstand de verlichting aan of uit doen is handig, weet je op afstand of de verlichting aan of uit is. Geeft de app daar een melding van. Ik zou gaan voor de term, slimme woning, en vanuit daar uitbreiden. En concrete voorbeelden, iedereen heeft wel een schakelaar die achteraf niet op een handige plek zit, laat zien dat je daar een handige oplossing voor kunt leveren, incl. ontvanger. Maar wel succes gewenst.
 2. Hoi Jurgen, Het blijft summier, wat zijn je vaste lasten, wat zijn je toekomstplannen, ( innovatie, personeelsuitbreiding, machine parkuitbreiding) Hoe goed ben je zelf in verkopen. Hoeveel % arbeid zit er in een product en hoeveel % materialen en mogelijk nog overige. Wat doet je concurrent? Ben je nu al gestart met een onderneming? 10 tot 15% is redelijk.
 3. Het is best kort door de bocht om nu al de aanbetaling terug te storten. Ik ga ervan uit dat eerst fase 1 afgerond moet zijn alvorens met fase 2 verder te kunnen gaan, vervolgens fase 3, en dan fase 4. Er zou in december gestart worden, dat kan 1 december zijn, maar ook 30 december, wat is er beloofd aan de klant, daarbij ook, wat zijn de prestaties van de klant die er voor nodig zijn. Welke fases kunnen tegelijkertijd met de aannemer uitgevoerd worden, elke fase duurt 4 weken, dan heb je december, januari en februari, dan start de aannemer in maart en dat kan mogelijk tegelijk met fa
 4. Stel ik toch wel een paar vragen, begin dit jaar gestart. Garantieperiodes zijn nog niet over, zijn alle klanten tevreden gesteld? Lekkages kunnen behoorlijke schades veroorzaken, ook naderhand nog. Als je man geen loodgieter is, en wel de materialen koopt, hoe weet je man wat nodig is. Loodgieter is een vak, zonder meer, als er lekkages veroorzaakt worden door slechte aanleg, dan is het wel een klungel die het heeft aangelegd, want de systemen zijn bestemd voor montage aan elkaar, behalve als je meerdere systemen door elkaar gaat gebruiken. Alvorens dit definitief af te sluiten, zou
 5. Heet het product een eigen merknaam, en wordt het dan ook verkocht onder die merknaam of kan het private label worden. Wat voor prijscategorie valt het product? Voor een paar euro gooien klanten het sneller in de kar, wordt het meer dan wat euro's , dan is Google je vriend voor een lagere prijs. Is het product makkelijk te imiteren, ook de grotere bouwmaterialen handel shopt continue om hun marges te vergroten.
 6. Het gaat er niet om, om de plaatsing van de schermen te bekritiseren, maar vrijwel elke cassierre krijgt ca. 30 per uur een klant die binnen de 1,5 mtr. komt dicht bij hem/haar. Evenals de vakkenvullers, weliswaar deze wat mindere mate, maar ook. En toch is er geen enorme uitbraak van Corona vanuit de supermarkten. Er komen wereldwijd andere oorzaken naar boven omtrent het uitbreken van Corona.
 7. Klopt, het gekke is dat er in allerijl plastic schermen zijn opgehangen, op zich goed, die zie je nu overal, maar in supermarkten reken je de boodschappen af, daarna pak je ze vanaf de band en sta je nog binnen een meter zonder afscherming van de cassierre de boodschappen in te pakken. Ruwe schatting, 30 klanten/uur, 30x per uur staat er een klant zonder afscherming binnen een meter van de cassierre af. Hetzelfde geldt voor de vakkenvullers.
 8. Het duurt gemiddeld 66 dagen eer een mens nieuwe gewoontes heeft aangeleerd. En dan is ineens alles anders, verplicht een winkelwagen, geen onderonsjes, geen koffiehoekje meer, afstand houden, dat zijn heel veel nieuwe gewoontes.
 9. Emoties zijn begrijpelijk, ik zou het snel afhandelen, ook al kost het nu meer geld. Begrip is iets anders als gelijk geven, het zou een zeer slechte advocaat als hij/zij jou gelijk gaat geven. De advocaat is per slot in dienst van de tegenpartij en verdedigt haar belangen. En hoe klant woont, doet er niet toe, probeer met advocaat een fatale datum af te spreken, niet meer met klant, je bent geen opslagbedrijf, je hebt ook rechten.
 10. Dat dus, in hoeverre ben je dan als verkoper verplicht de klant overal op te wijzen, of meer service kosteloos te bieden. Als ik naar de foto van de kast kijk, zie ik al, de kast is zwaar, groot, ofhhh, dat lukt mij nooit om die kast in de slaapkamer te krijgen, maar toch koop ik de kast, levering in de showroom, ik zeg wel dat ik de kast ophaal, maar ik ben consument, dus ik word vast geholpen door de rechter of advocaat. idd, alles is te koop op internet, remvoeringen, uitlaten, zonnepanelen,
 11. Ligt eraan hoe het in de AV staat, er is geen overdracht geweest, wel een koop en een koopmoment en overdracht van geld. In andere woorden, mogelijk geen eigenaar, maar misschien wel rechthebbende van de kasten door de betaling daarvan. Er is nog geen brief of mail van een advocaat, mogelijk bluft ze wat, en kan ze verplicht worden tot afname van de kasten en betaling van stallingskosten. Het juiste juridisch weet ik ook niet.
 12. Vervelende kwestie. Klant zou de kasten ophalen, en nu toch geleverd willen hebben? De kasten zijn betaald, dus al eigendom van de klant. Is het vastgelegd voor wie het risico is als de kasten gedemonteerd en vervoerd worden. Stallingskosten berekenen zijn redelijk, verzekering, risico. Misschien komt hier nog een jurist langs om een oordeel te geven, hoe om te gaan met het eigendom van een klant in dit geval en het juist ontbinden van de koop.
 13. Waar haal je het water vandaan, heb je dat bij je, net als glazenwassers. Als je dat niet zelf meeneemt, willen mensen dan dat je het bij hun uit de kraan haalt, hoop geklieder, je moet door de woning heen, tuinslangen door de woning. En met de telkens droger wordende zomers, heb je een grote kans op een APV dat onnodig waterverspilling niet wordt toegestaan. Je hebt het over max. een half uur, zou toch uitgaan van een uur per auto, incl. voorrijden, voorbereidingen, wassen, nalopen met de klant, afrekenen. Mijn mening, misschien wat zwart/wit.
 14. Buiten het milieu om, wat wereldwijd beter moet. Maak van al die geldverslindende kleine zorgverzekeraars 1 grote. Het is nu toch niet meer te managen, de kosten voor de zorg blijven oplopen, aantal longpatiënten neemt toe, psychische klachten neemt toe, meer mensen gaan rondlopen met opgelopen trauma's. In oktober november, december worden er weer miljoenen uitgegeven om maar mensen ervan te overtuigen dat ze beter af zijn bij een andere zorgverzekeraar. Liberalisme is goed, bij deze sector twijfel ik eraan. En deze.
 15. @Benm Je haalt mijn verhaal wel uit de context, ik heb nergens gesteld dat we voorgoed 1,5mtr. uit elkaar moeten blijven, en helemaal geen toespelingen gemaakt over het wel of niet voortplanten. sterker nog, ik ben 100% zeker dat er nieuwe liefdesrelaties zijn ontstaan de afgelopen 8 weken. Tussen 1,5 mtr en nul zit 1,5 mtr. Ook door mij genoemd. Waarom 1,5 mtr? Is dat voldoende als er iemand met Corona besmet 1,5 mtr. achter jou een niesbui of een hoestbui krijgt. Nee, hoor, dan is 1,5 mtr. afstand niet genoeg. Waarom dan geen meter of 50cm? Is het virus weg, als iedereen zegt dat
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept