Jump to content

RiVe

Legend
 • Content Count

  1,928
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

RiVe last won the day on January 12

RiVe had the most liked content!

Community Reputation

152

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Man
 • Address
  Opaalstraat 114, Leiden, 2332TM, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • First name
  Rick
 • Last name
  Veenstra
 • Company or organization name
  Ritske Elektrotechniek
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Blog

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  EVD, Lancelots, dive

Company info

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Ondernemen moet je gewoon doen, ondernemen is ook echt ondernemen.
  Fouten maken, ervan leren en verder gaan.
 • My opinion about innovation
  Als ondernemer mag je niet stil zitten, innovatie behoort bij een ondernemer.
  Als ondernemer heb je de unieke kans om innovatief te kunnen zijn, benut die kans.
  Ga telkens verder, doe telkens meer, wel in een tempo wat bij je past.
 1. Je hebt natuurlijk al een paar middagen bij willekeurige cafetaria's lunch-room's gezeten, je weet dan vat wel de piek- en dal uren zijn. Wat gaat de inrichting kosten in het pand wat je op het oog hebt? Personeelskosten, altijd 2 personen met het oog op veiligheid. Betalingen, accepteer geen contant geld. Wat doet de andere snackbar verkeerd, waar jij je voordeel uithaalt. Wil je nog ergens in uitblinken, bepaalde snack? Panden zijn altijd ergens te huur, neem je tijd.
 2. Waar loop je tegen aan, Theo? Ik heb even gegoogled, je hebt al heel wat gepresteerd op dit gebied. Als je nu begint met een ondernemingsplan en vervolgens de vragen stelt, krijg je vaak een gerichter antwoord.
 3. Was weer erg gezellig, Mikky en overige aanwezigen. Goed georganiseerd.
 4. In hoeverre heb je je al verdiept, tegenwoordig zijn het overig mensen met een beperking, geen gehandicapten. De begeleiding? Hoeveel begeleiding heb je nodig, die staan gewoon op de loonlijst, met al hun benodigde kwalificaties zijn ze iets duurder dan een serveerster of ober. Voor elke handeling zal vaak iets meer tijd voor nodig zijn, dan in een gewone lunchroom, veelal onder toezicht of met medewerking van een begeleider. Vanaf wanneer bestaat dit idee al bij jou?
 5. En je zoektermen, googlen op vacature service monteur levert veel op, maar niet jouw site. Kijken op de website van het bedrijf, wat vrij normaal is, als gaat om een vacature, kunnje zo doorlinken naar de vacature. Waarom dan via jouw site solliciteren?
 6. Heb je 21.000 albums? Waarom heb je meer voorraad nodig, dit is toch je geld. Verkopen met winst, en nieuwe albums kopen. Of lees ik het verkeerd?
 7. Je zit in een moeilijke markt, er m.i. nog telkens een groot gebrek aan goed personeel. Wat is je toegevoegde waarde t.o.v. van de zoveelste website werkenbij...... Wat zou een werknemer triggeren om via jou een sollicitatie te doen? Wat is verder jouw toegevoegde waarde in deze. Screen je personeel, zorg je voor een goede match. Wat doe je als er geen klik is. Je concurrenten, Li, FB,recruiter, andere wervingsbureaus, heb je ze in beeld? Hoe onderscheid je je?
 8. Er zijn wetten en richtlijnen, je mag datgene in rekening brengen wat je vooraf overeenkomt. Je bezuinigt op je uurtarief, brengt m.i. een lage inschatting van de kosten. Nu ga je er overheen, je brengt de "intake kosten" in rekening, en de extra uren, niet vooraf aangekondigd. De klant voelt zich m.i. besodemieterd, maar dat is puur op wat ik lees. Je uurtarief wat hoger, geen verborgen kosten in rekening brengen, eerder communiceren met de klant over uitloop van de inschatting. Geen dank, ondanks dat het nooit expliciet uitgesproken is, zullen we deze adviezen in rekening brengen.
 9. Dit is geen reden voor het afbreken van een opdracht. Heb je dit op papier. Je kan de bestede uren in rekening brengen, zoals overeengekomen, gederfde inkomsten, dus de uren die je nu misloopt omdat het werk is afgebroken. Breng geen uren in rekening die je niet vooraf bent overeengekomen, doe dat ook nooit weer. Ook geen 10%
 10. Is dat relevant, valt het niet onder een verborgen gebrek. Moet je als klant een tegelvloer voor oplevering helemaal onderzoeken op eventuele holle tegels. Is dit een gebrek wat vaker voorkomt. En wat als je slechthorend bent en visite maakt je er na een week op attent
 11. Welkom, Je bent nu in loondienst, blijf je dat ook in 2020, of deels. Waarom zulke deadline met de administratie, als je je nu inschrijft, moet je eind januari de BTW aangifte hebben gedaan. Schrijf je je begin januari in, dan geldt eind april voor de BTW aangifte. Het nieuwe btw-nummer is mij al meegedeeld, dat zal het probleem niet zijn. Verzekeringen kun je al afsluiten, als je weet waar en bij wie. En opdrachtgevers kun je nu ook zoeken, je mag denk ik, en in loondienst en als ZZP' er. Prioriteiten stellen, ik zie nog geen tijdnood. Heb je een ondernemersplan?
 12. Ik heb het probleem niet gezien, als er een holte onder de tegel zit en opgesloten is, is het lastig herstellen vanuit een voeg.
 13. Voor de beeldvorming, dit zou nodig zijn voor herstel. zelf geen enkele relatie met dit bedrijf, komt naar boven met een google zoekopdracht. Gaatjes in de tegel zou ik als klant ook niet accepteren. Er kunnen overigens meerdere oorzaken zijn voor het ontstaan van holle tegels. En probeer ook een aangedragen oplossing zo strak mogelijk te omschrijven om later gezeur te voorkomen. Contractueel minitueus vastleggen. Twee handtekeningen eronder en na herstel desnoods handje contantje betalen, dat mag en dan afsluiten.
 14. Wat zijn holle tegels? Zijn de tegels niet goed egaal gelijmd en zit er lucht onder. Je hebt de opdracht gekregen, dan zou je m.i. ook de herstelwerkzaamheden zelf mogen uitvoeren, met dezelfde tegellegers of zijn er andere dingen gebeurd. Ben je nog "on speaking terms" en mag je het werk door een onafhankelijke laten beoordelen? Geen leuke situatie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept