RiVe

Legend
  • Aantal berichten

    2000
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door RiVe

  1. Klopt, 32A mag niet door een 2,5mm. Mits juist gemonteerd mogen zachte en harde kabels gebruikt worden, juist monteren wil zeggen dat de soepele aders voorzien zijn van adereindhulzen. Ik adviseer je indien nodig een rapportje op te laten stellen door een InstallQ erkend installateur. https://installq.nl/vind-een-echte-installateur- Als deze in je omgeving zit, heb je voor een paar 100 euro, een mooi rapport. N.B. waarbij ook meteen de aansluitingen in de groepenkast wordt meegenomen in de rapportage, want 32A erbij is best een forse uitbreiding, alhoewel ik niet weet wat voor groepenkast je je nu hebt, mogelijk kan het.
  2. Ik heb de volgende vragen. Wie heeft de laadpaal geleverd, was dit een totaalpakket van de elektricien of alleen het aansluiten van een door derden geleverde laadpaal. Is de elektricien aangesloten bij een branche vereniging, Techniek Nederland, dan kan het via de geschillen-commisie behandeld worden. Heeft de "andere elektricien" een schriftelijke bevinding achtergelaten. Wat voor verkeerd materiaal is gebruikt. Was het kortsluiting of overbelasting. Laadpalen zijn ook vaak in te stellen op diverse stroomsterktes, hoe lager de stroomsterkte (laadstroom), des te langer het duurt eer de accu vol is, zijn de stroomsterktes(laadstromen) ingesteld op een hoge laadstroom, dus sneller laden, dan kan er een hoge stroom (overbelasting) in je groepenkast ontstaan, wat voor uitval kan zorgen. Indien de laadpaal ingesteld kan worden, was deze dan juist ingesteld? Lees graag je antwoorden.
  3. Ben je afhankelijk van deze groothandel? Dit is wel raar, uiteraard wil de fabrikant producten verkopen via de groothandel, de fabrikant is net zo gebaat bij een goedwerkend product als jij? De groothandel is in deze, plat gezegd, een "dozenschuiver." Is het jou verboden contact op te nemen met de fabrikant, ik doe het met regelmaat omdat een fabrikant vaak een betere kennis heeft van de producten, dan de groothandel.
  4. Om hoeveel kilometer gaat het dan, en wat is de gemiddelde tijdsbesteding per klant? Je zou ook een starttarief kunnen hanteren, of je uurtarief wat verhogen. Bij mij zou het raar overkomen, als je de ene keer meer kilometers in rekening brengt als bij een keer later.
  5. Als het goed is ben je aansprakelijk gesteld door de klant, dat doorzetten naar je verzekeraar, en dan stopt het voor jou even tot er vragen komen vanuit de verzekeraar. Even een zwarte bril op. , ik heb een brander in de schuur, kan ik zo een babyfoon mee zwart branden. Succes.
  6. Ik had op de begrafenis van Mikky al gehoord dat er Nieuwjaarsborrel zou komen, ook de datum al vastgelegd in m'n agenda, heb het thuis tegen mijn vrouw verteld, we zouden met zn tweeën naar de HL borrel gaan, ze was helemaal enthousiast om op 19 januari een laatste toost uit te kunnen brengen op Mikky, m'n vrouw had Mikky vaker ontmoet op HL events en was net als vele anderen bijzonder gesteld op Mikky. En dan nu deze boodschap, ik hoop dat @pingonline_admin@ping.nl een correctie aanbrengt op de gekozen locatie die te klein is, omdat dit m.i. afbreuk doet aan de gastvrijheid van Mikky.
  7. Maximaal aantal deelnemers nu al bereikt. Geen reservelijst?? Eigenlijk onbegrijpelijk dat gezien de laatste zeer treurige ontwikkelingen bij HL dit qua capaciteit zo beperkt wordt gehouden.
  8. Veel te vroeg, Mikky, wat een schrik. Alleen maar goede herinneringen aan jou. Rust zacht.
  9. Je begint net als ondernemer, maar ik vind je wel erg goedgelovig. 150 stops per dag, zijn afgerond naar boven 19 stops per uur, uitgaande van 8 uur/dag, dat is 3,15 minuten per stop? Wie laadt je auto vol, wie bepaalt de meest efficiënte route, wat doe je als er niet wordt opengedaan, waar gaan de pakketjes naar toe die je aan het eind van de dag overhoudt, en krijg je daarvoor ook betaald per pakketje? Of is dat 1 stop? Terwijl je voor elk niet leverbaar pakketje al een stop hebt gedaan? Ik wens je veel succes, veel stops en veel verdiensten, maar bovenal ook werkdagen van 8 uur.
  10. De BTW is eigendom van de belasting, periodiek meestal per kwartaal betaal je de 21% per stop aan de belastingdienst, minus de BTW die je zelf hebt betaald, b.v. de BTW over de brandstof. . Best goed? Als je 6 stops per uur hebt, ontvang je 8,40 euro excl. BTW./uur. Ga ervan uit dat je met af en aanrijden, in- en uitstappen, pakketje pakken, aanbellen, toch wel 10 minuten bezig bent per pakketje. Daar gaan je kosten voor de auto nog van af. Nadelen, De verdiensten zijn niet zo hoog, veel stress als het verkeer vaststaat. De voordelen, lekker zelfstandig bezig zijn. Maar succes, denk er nog eens over na!
  11. Wat levert het op als je terug gaat naar een beperkter assortiment, wat zijn de fastmovers of een product waar een klant specifiek naar op zoek is. Kun je een deel afstoten. Hoe lang is dit al aan de hand, is het een aanname dat er een terugloop van klanten is omdat je aan de aan de rand van de stad zit, of kopen klanten meer via b.v. een webshop. Zijn er inmiddels meer concurrenten verschenen. Naar verwachting komen er wat andere tijden, zouden mensen dan meer uitgeven of komen ze dan juist meer om koopjes.
  12. Ik lees hier nu zoveel antwoorden en adviezen, de informatie is te gering om er een passend antwoord op te geven. Verzendkosten, ca. 90,00 euro. Volgens mijn geringe kennis van eindvorsten zijn de kosten daarvan via google hooguit 50 euro, en dan nog 99 euro verzendkosten, correct me if I'm wrong. Wat voor klant is het, verdien je er met regelmaat geld aan, of is het een 1-malige klant. Wie heeft de fout gemaakt, heeft de klant verkeerd besteld of is het fout uit het magazijn gehaald. Dit laatste bepaalt wel jouw actie, die je nu correct hebt uitgevoerd. Hoe ver is het rijden voor de klant, valt dit nu onder onwil of moet de klant er een uur of meer voor rijden? Ik denk dat bovenstaand ook bepaalt hoeveel je voor de klant over moet hebben. Tijden het typen van dit, had je al een reactie geplaatst, keurig opgelost. Ik plaats dit toch, ter lering van andere soortgelijke situaties.
  13. Wat een triest nieuws. Veel te jong, geen woorden voor.
  14. Mijn advies is, om nog niets te verzenden alvorens er een jurist naar heeft gekeken. Het is intussen een heel epistel geworden, een overvloed aan woorden is niet altijd goed, in kwesties als deze. Ze geeft je een reactie-termijn van 14 dagen, waarbij het nog niet zeker is, in hoeverre zij in haar recht staat, ze heeft immers zelf veranderingen aangebracht. Laat je in deze bijstaan door UwJurist, mr. Monique Doomernik, ze heeft je hulp aangeboden in dit topic, maak er gebruik van, of geef in ieder geval inzicht aan UwJurist in het voorafgaande en de whats app gesprekken.
  15. Bovenstaand is onbegrijpelijk en gaat m.i. ook tegen alles in. De klant heeft jou origineel veranderd en aangepast. Je maakt en levert een handgemaakt iets, de klant is ontevreden en past dat aan en schuift de verantwoordelijkheid naar jou toe. Je hebt hopelijk zelf ook foto's van je origineel. Je krijgt hier overigens hele goede adviezen en handreikingen, waar ik zeker gebruik van zou maken als ik jou was. Sterkte en op een goede afloop.
  16. Een visie van mij, als absoluut geen belastingdeskundige, maar wel als zelfstandige. De belastingdienst mag absoluut geen mening geven over de manier waarop jij als zelfstandige de bedrijfsvoering doet van je bedrijf, zolang het legitiem is en binnen de kaders van de wet valt. Ga je nu dagenlang op internet surfen hoe je iets moet doen of je kennis te verrijken, dan sta je al een stuk sterker en ben je veel geloofwaardiger als je dagelijks aantekeningen hebt gemaakt en hebt vastgelegd hoe je dit gaat toepassen in je bedrijf, en wat je hebt geleerd, en vanaf welke websites je de kennis vandaan hebt gehaald. Ben je ook nog bezig geweest om klanten aan te trekken of evenementen te bezoeken waardoor je aan nieuwe klanten kunt komen? Hoe is de rest van je bedrijfsvoering? Voor wat ik nu lees in je openingspost, ervan uitgaande dat er niets is vastgelegd, dan ben je volledig afhankelijk van de belastinginspecteur en welke kleur pet hij of zij opheeft op die dag, mocht er een controle komen. Behalve in dit forum is er ook wel het e.e.a. op internet te vinden over rechtszaken en de daarbij behorende jurisprudentie die gevoerd zijn over het wel of niet toekennen van het uren-criterium. Veel succes.
  17. Ook al is je vraag beantwoord, kun je wat terugvinden in de historie oftewel eerder ontvangen facturen van het bedrijf. Het zou dan gaan om 2 uren, een monteur werkt normaliter 8 uur per dag, een uur bij jou en dan nog een uur onderweg. Het zal redelijk zijn, er zijn ook bedrijven die voorrijkosten rekenen, die zijn meestal ook niet gering.
  18. Nog een tip, ik heb je website bekeken. Je noemt jezelf loodgieter, de domeinnaam is weer iets met bouw. Dat schept al verwarring. Voorts is het een koude kille website die mij niet aanspreekt om je te bellen voor een kapotte kraan , het verplaatsen van een kraan, of laten aanleggen van een buitenkraantje. Er wordt op de website gesproken over goed opgeleide en gecertificeerde professionals en zelfs over hoogopgeleide loodgieters. Hoe hoog is hoog en waarin gecertificeerd. Daarnaast gebruik je ook nog u en jij door elkaar. De gehele website komt vrij bombastisch over. Wel goede recensies, dat is mooi. Juist met je website kun je wat klanten naar je toe trekken, spreek de taal van de klant, de klant wil iets en jij kunt dat fixen. Dat is wat een klant wil lezen. De klant wil helemaal niets lezen met wat voor apparatuur je een lekkage oplost, het enigste wat de klant wil, is dat de lekkage wordt opgelost. Ik heb de hulp ingeroepen van een helaas overleden HL forumlid Ruben, we hebben een goed gesprek gehad, er is toen door hem een mooi logo ontworpen en een mooie website, waardoor de klant al meteen weet, yes, deze installateur is er voor mij, dat heeft rendement opgeleverd. Ik heb de indruk dat Frank van C hetzelfde aangeeft, denk ik. Veel succes.
  19. Als je toch al projecten hebt, waarom dan zo veel geld uitgeven aan de leadbedrijven. Kost je te veel geld, dat is zonde. Het is zoals al gezegd, een nette website, nette kleding, nette auto. Zorg ervoor dat je de meest gangbare materialen bij je hebt, dan kun je de klant meteen helpen. Ben je lid van de branche-vereniging, dan is dat een extra waarborg voor een klant. Mag je onderhoud plegen aan c.v. ketels, want dat schijnt veranderd te zijn, (ik weet niet wat de status nu is, is al een aantal malen uitgesteld.) , daar zit natuurlijk veel werk in, vervangen c.v. ketels en onderhoud. Zorg ervoor dat je apparatuur en gereedschappen in orde zijn, hou contacten met je collega's en je leveranciers. Neem een pin-apparaat, je betaalt wat aan transactiekosten, maar het goedkoper dan een factuurtje versturen, checken of er al betaald is, want dat is gewoon extra tijd wat je besteed aan een particuliere klant. Bij particuliere klanten werkt dit vaak wel, de klant is al blij als je geweest bent, dan jij ook blij. En onderstaand een voorbeeld van een vakman die het uitstekend doet op social media, dat moet je wel kunnen, en deze man kan dat. Er zijn ook andere manieren, laat jezelf zien. :-) https://youtu.be/E98qh_pGI7c?si=mAupoQ1Q0zdHF-cr
  20. Ik zou in een dergelijk geval zelf de regie nemen. Leg de gebeurtenissen vast op papier met zoveel mogelijk details, wat deed je, wat gebeurde er, hoe reageerde de opdrachtgever. Hou dat voor je zelf. Stuur een aangetekende brief dat je overlast zoveel mogelijk vermijdt, maar stof bij het schuren, geuren bij gebruik van verf en plamuur, zijn onvermijdelijk bij het correct uitvoeren van de werkzaamheden. Alleen als opdrachtgever akkoord gaat met de noodzakelijke en niet te vermijden overlast van geuren en stof en je daarbij niet verder gestoord wil worden door de opdrachtgever, pas dan kun je verder gaan met de werkzaamheden. En dit ook schriftelijk is ondertekend door de opdrachtgever. Leg al het werk nu stil, stuur ook een rekening mee, voor de tot nu toe uitgevoerde werkzaamheden en onderneem verder geen actie. Ik zou zeker niet in gesprek gaan, je hebt nu al geen prettig gevoel, dan is er een kans dat het gesprek escaleert. Mogelijk dat een jurist kan bevestigen of dit een juiste manier is. @UwJurist@Frank v C
  21. Niet meer willen of kunnen? Je bent er mee begonnen, ik denk dat elke ondernemer in dit soort werkzaamheden wel eens het gevoel heeft, "ik kom hier nooit doorheen." Dan is het een kwestie van je er toe zetten om het af te maken of een collega inhuren en het met een collega afmaken. Het moment komt dat het klaar is, factuur verzenden en lering er uit trekken. En de gevolgen als je afhaakt, de opdrachtgever kan jou een aantal malen schriftelijk aanmanen de werkzaamheden af te maken, daarna kan je in gebreke gesteld en uiteindelijk bij niet nakomen mag de opdrachtgever op jouw kosten een ander bedrijf inhuren om je werk af te maken. Wees dat voor en maak het zelf af. edit: tenzij er een geldige reden is, om het niet af te maken. Zoals Frank al schreef, dat is lastig bij een aangenomen en reeds gestarte opdracht.
  22. Ik verwijs meestal in de factuur naar een offerte en plaats het te betalen bedrag op de factuur. In andere gevallen maak ik een specificatie van materialen en uren met een uniek nummer en verwijs in de factuur naar de bijgaande specificatie. En uiteraard komen de data van uitvoer op de factuur.
  23. Wie heeft bepaald dat er brandgevaar was? Waaruit bestond het brandgevaar? Wie heeft er opdracht gegeven tot verwijdering van het plafond? Was het brandgevaar al bekend tijdens het ondertekenen van de overeenkomst? Had het brandgevaar weggenomen kunnen worden zonder demontage (lees: slopen) van het plafond? Ik denk wel dat bovengenoemde vragen van groot belang zijn, in hoeverre was de verhuurder op de hoogte van bovengenoemde details.
  24. Heb je gesproken met de kok, vak- en aanverwanten. Werken ze er met plezier, krijgen ze hun salaris op tijd. Je kan een paard naar de bron leiden, je kan het niet dwingen om te drinken.
  25. Eens met Noa, het is een bijzonder waardevol forum wat draait op vrijwilligers, met allen een andere zienswijze en andere manier van vragen beantwoorden. Afgaande op je openingsbericht, je bent therapeut, daaruit haal je je voornaamste inkomen. De bijverkoop van orthopedische producten zou dan je "second income" kunnen worden. Je hebt gelijk, leuk voor erbij. Zet deze producten in het zicht bij je praktijk in de wachtkamer, kaartjes erbij met uitleg wat ze doen, zodat je je kostbare tijd zo weinig mogelijk verspild met 1001 vragen erover. Staan ze al op je website vermeld met uitleg en prijs? En FB en Insta werken, maar alleen als je met regelmaat berichten en nieuwtjes plaatst, het effect ervan is niet te voorspellen, wat ik ervan begrepen heb is dat er een regelmaat in moet zijn. Succes.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.