Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  2,453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Branko Collin last won the day on October 17 2019

Branko Collin had the most liked content!

Community Reputation

198

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Branko
 • Last name
  Collin
 • Company or organization name
  Abeleto
 • Website address

Company info

 1. Wat is je USP? Je prijs blijkbaar, want je noemt jezelf spotgoedkoop. Misschien ligt het aan mij, maar 'goedkoop' vind ik niet echt onderscheidend klinken. Iedereen is spotgoedkoop als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt.
 2. Knab is al enige tijd alle randzaken aan het afstoten. Voor de uitgebreide pakketten zul je bij een van de drie grote banken moeten zijn.
 3. Of je formeel een werkgever bent, hangt af van de feitelijke omstandigheden, niet van het al dan niet gebruiken van een IB-47-formulier. IB-47 is voor incidentele werkzaamheden, zoals een dagvoorzitterschap of het doen van kleine verbouwingen. De locatie van de werkzaamheden maakt daarbij niet uit.
 4. Ik zou eerder verwachten dat matige en slechte influencers intermediairs nodig hebben. De goede influencers die ik ken moeten de (slecht passende) adverteerders van zich afslaan.
 5. Als zij jullie benaderen, willen zij dus iets van jullie. Dan zullen zij ook duidelijk moeten maken wat het jullie gaat opleveren. Het koren lijkt me dan de marktplaatsen die zo groot zijn, dat je ze al kent. Dat is een totaal andere conversatie. Sommig kaf kan koren worden, maar laat dat kaf maar bewijzen dat ze het in zich hebben. Om hoeveel nieuwe marktplaatsen gaat het? Hoe presenteren ze zich? Zat er eentje tussen waarvan je dacht dat het wel wat zou kunnen worden, of zijn het allemaal twijfelgevallen?
 6. Jij verkoopt het door, dus hoor jij ook weer btw te berekenen. De eindklant maakt in het voorbeeld hoe dan ook 121 euro over voor alleen de advertentiekosten; als de eindklant een ondernemer is, kan deze 21 euro als voorbelasting verrekenen/terugvragen bij de belastingdienst.
 7. Mja, wat wil je? Is dat te verenigen met waar je recht op hebt? En kun je dat recht vervolgens halen? Je remedies volgens de wet zijn: opschorting van je eigen prestatie (betaling, maar die heb je neem ik al gedaan), nakoming eisen (stel een termijn), ontbinden en/of een schadevergoeding. Ondertussen heeft je leverancier zowel je laptop als je geld, die heeft geen haast.
 8. Te laat leveren is een vorm van wanprestatie, al is mij niet duidelijk of er dan eerst een termijn moet zijn afgesproken, of dat je bij je ingebrekestelling alsnog een termijn moet noemen. Ik vermoed ook dat bij een ingebrekestelling sommige remedies wegvallen; het lijkt me dat je niet kunt ontbinden en tegelijkertijd nakoming kunt eisen, bijvoorbeeld. Verder hangt veel af van wat je bent overeengekomen door de algemene voorwaarden van de leverancier te aanvaarden. Weet je wat in deze AV staat? Want als daarin staat dat zij de levering mogen uitstellen tot Sint Juttemis, dan mogen
 9. Als leverancier ben jij verantwoordelijk voor het correct opstellen van een factuur: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/goederen_en_diensten_naar_andere_eu_landen/ Eventueel kun je de klant dit laten doen: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/administratie_bijhouden/facturen_maken/factuureisen/aangepaste_regels_facturen/factuur_uitgereikt_door_afnemer Dat laatste het self-billing en gebeurt voornamelijk bij platfo
 10. Zou het nuttig kunnen zijn pakketten aan te bieden? Dus: cursus + overnachting + enkele maaltijden.
 11. Misschien dat je die korting kunt zien als een enkelvoudige voucher. In dat geval had je btw in rekening moeten brengen en dat heb je ook gedaan. Dus in dat geval klopt het onder de streep. Misschien zou je een aantekening in je administratie moeten opnemen, zodat je over 5 jaar nog weet hoe het zat.
 12. Als er niet meer dan twee vennoten in de VOF zitten, kan deze sowieso niet als VOF worden voortgezet, maar als eenmanszaak. (Jezelf als eenmanszaak "VOF" noemen, mag vermoed ik ook niet.) Als je de onderneming na ontbinding van een VOF wil voortzetten, zul je daar afspraken over moeten maken. Google voortzettingsbeding, verblijvensbeding en overnamebeding.
 13. Dit zijn over het algemeen drie verschillende takken van sport. Een webshop laat je maken door een websitebouwer. Bekendheid krijgen op het internet kun je zelf leren, maar als het allemaal teveel is, kun je het laten doen door een SEO-/SEM-specialist. Ik weet niet wat voor tarieven die vragen, maar meen dat je dan aan duizenden euro's per jaar moet denken. Social media kun je laten verzorgen door een social media manager. Dit zit of standaard in de webshopsoftware of kun je erbij kopen. Het woord dat je zoekt heet fulfilme
 14. Is er misschien een branchevereniging die voor jouw soort verwerking een standaardplan heeft?
 15. Wil je een webshop beginnen? Zo ja, wat wil je verkopen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept