Ga naar inhoud

Branko Collin

Legend
 • Aantal berichten

  1625
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

94

Over Branko Collin

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Abeleto
 • Branche
  Innovatie & concepten
 • Branche 2
  Huisvesting & vastgoed
 • Websiteadres

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Branko Collin

  Salaris uitbetalen om winst te voorkomen

  Zijn werkelijke salaris ligt onder het gebruikelijk loon en over dat laatste rekent hij IB af. Dus of hij zichzelf nou 45 euro per jaar betaalt of 45 000 euro, de IB die hij afdraagt is hetzelfde. (Al zou ik eens met de belastingdienst gaan praten als het werkelijk slechts 45 euro was.)
 2. Branko Collin

  Koppelen Excel aan website

  Een overzicht van spreadsheetcomponenten voor op websites: https://jspreadsheets.com/handsontable.html Overigens kan uit het overleg met je developer natuurlijk best volgen dat het er aan de bezoekerskant niet als een spreadsheet uit moet zien, dat ligt aan je toepassing.
 3. Het ligt er lijkt me ook aan hoe je e.e.a. presenteert. Er werken duizenden (tien-?, honderd-?) mensen van buiten de EER in Nederland die allemaal zijn binnengehaald met het excuus dat er geen Nederlander te vinden is die hetzelfde werk kan doen, en als ik in mijn vakgebied kijk, is dat vaak simpelweg niet waar. Maar dan ligt het er ook aan hoe breed je het trekt. Als ik zeg dat ik een programmeur zoek, ja, die heb je hier ook. Maar als ik zeg dat ik per se een programmeur nodig heb die ervaring heeft met het opzetten van populaire internationale sociale netwerken, ja, die vind je hier niet, want geen enkel populair internationaal sociaal medium komt uit Nederland. Ik kan me bijvoorbeeld van een Armeense schilder voorstellen dat hij specifieke Armeense technieken gebruikt die voor Nederlandse begrippen "bijzonder en innovatief" zijn.
 4. Branko Collin

  Wat vinden jullie van mijn nieuwe website?

  Ik vind het op het eerste oog een goeie site. Het enige wat me opvalt heeft niet zozeer met je site te maken, maar met je marketing: de pay-off "every delivery is a special delivery" is een platitude, is nietszeggend. Als ik 100 koeriers bel, dan zal er geen een zeggen: uw pakketje behandelen we slechter dan de rest. Dus precies het ding waarmee jullie je proberen te onderscheiden van de rest, heeft geen onderscheidend vermogen. Pay-offs kun je gelukkig altijd aan blijven sleutelen. Verder veel sterke dingen, te beginnen met jullie naam waar het woord Koerier in zit; de call-to-action bovenin het scherm; de heldere prijslijs; het tonen van de contactgegevens op een opvallende plaats; enzovoort. En ik weet niet waarom, het tonen van jullie wagenpark zou niets moeten uitmaken voor of ik jullie kies of een ander (het heeft niets met competentie te maken), maar het wekt op de een of andere manier wel vertrouwen.
 5. Hoe werkt zo'n commerciële balans bij investeerders? Ik kan me voorstellen dat als iemand 100.000 euro van me wil lenen en eerst met de fiscale balans aan komt zetten en vervolgens met een commerciële balans die veel rooskleuriger is, dat ik even met de wenkbrauwen frons. Dat komt dan op mij over als geschuif met cijfertjes om maar een investering te kunnen lospeuteren. Moet zo'n commerciële balans nog aan bepaalde eisen voldoen?
 6. Ik heb eens via Delpher.nl in oude kranten gesnuffeld, en shellac werd al in de jaren 1860 in Nederland verhandeld.
 7. Branko Collin

  Debiteur vs Incasso afrekening

  Niet alleen incassobureau's doen het zo, dit soort gemengde facturen is vrij gebruikelijk in veel branches.
 8. Volgens mij mag je best zeggen dat je namens BV X voor klant Y of aan project Z hebt gewerkt (tenzij dit onder een geheimhoudingsplicht/NDA valt). Wat niet mag is de klanten meenemen of binnen de BV ontwikkeld IE blijven gebruiken.
 9. Zoals bij zoveel juridische zaken is het antwoord: "het hangt ervanaf". De AVG (de privacywet) zegt: nee, dat mag niet, en hangt vervolgens flinke boetes aan overtredingen. Maar die wet definieert ook uitzonderingen (grondslagen voor verwerking, zoals dat in dit geval heet) en een van die uitzonderingen is: "eigen dringende noodzaak". Als Graydon (van wie Opencompanies blijkbaar is) jouw gegevens niet mag doorgeven aan Jan en alleman, hoe kunnen ze dan hun werk nog doen? Nu zou "eigen dringende noodzaak" zonder verdere voorwaarden voor iedereen een mooie Verlaat-de-gevangenis-zonder-te-betalen-kaart zijn, deze grondslag moet daarom worden afgewogen tegen het privacybelang van de betrokkene. En op dat vlak zou Graydon wel eens op zijn plaat kunnen gaan. Zoals Roel al aangeeft, voor jouw klanten is het belangrijk dat zij weten hoe je heet en waar je woont, zodat ze bij je langs kunnen komen als je ze belazert. Maar dat belang wordt al afgedekt door de Kamer van Koophandel met hun (wettelijk verplichte) handelsregister. Dus welk toegevoegd belang dient Graydon (anders dan zijn eigen) met het dupliceren van die dienst? Ook het feit dat Graydon jou aanbiedt je gegevens te verwijderen, suggereert dat die eigen dringende noodzaak blijkbaar niet zo noodzakelijk is. Dat gezegd hebbende, als Graydon al aanbiedt die gegevens voor je te verwijderen, waarom wil jij dan nog weten of het mag? De oplossing voor je probleem heb je dan toch al?
 10. Misschien ten overvloede, maar ik weet niet hoe lang je in het buitenland gezeten hebt en hoeveel je over de materie weet. De AOW van vandaag wordt betaald uit de premies van vandaag, aangevuld uit de algemene middelen. Er is al jaren gepruttel op de achtergrond over het afschaffen van de AOW. Zou dat gebeuren, dan is het geld dat je extra hebt ingelegd, gok ik ook verdwenen. Ik schat de kans op afschaffing zelf laag in, maar dat is meer een onderbuikgevoel dan dat ik daar redenen voor heb. Ik denk dat de X miljoen werkenden in Nederland het niet prettig gaan vinden als de AOW waar ze jaren premie voor hebben betaald, gaat worden afgeschaft voordat zij er de vruchten van hebben kunnen plukken.
 11. Branko Collin

  Tony's Chocolonely bij Aldi (grijze handel)

  Dat klinkt niet echt als een premium merk. Meer iets voor een discounter.
 12. Branko Collin

  Tagline/Payoff IT consulting

  "Van ruïnes staan meestal alleen nog de pilaren overeind. :) " Dat is dan denk ik een beeld wat je niet wil communiceren naar je klant. :-) Wat deed je hiervoor? Taglines en payoffs kun je altijd nog veranderen. Perfect is the enemy of good enough. Neem nu iets dat je werkzaamheden beschrijft, want niemand gaat aan de hand van je bedrijfsnaam raden wat je doet, daarvoor is "IT" te breed. En doe die SWOT over vijf jaar dan nog eens.
 13. Is het misschien mogelijk de VOF in een CV om te zetten? Wat zijn daar de fiscale gevolgen van?
 14. "Ben ik benieuwd: wie koopt nou zulke hopeloze vorderingen?" We hebben in 2008 een wereldwijde financiële crash gehad na een bubble die gebaseerd was om miljarden aan hopeloze vorderingen. Ik gok dat daar klanten voor zijn.
 15. Branko Collin

  BTW aangifte International SaaS

  Het is mij niet duidelijk wat jij wil dat wij zeggen dat niet al door de belastingdienst is gezegd. Met andere woorden, wat is jou uit de link onduidelijk? Als het niet in de lijst staat, krijg je geen vrijstelling.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké