Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  2,311
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Branko Collin last won the day on October 17 2019

Branko Collin had the most liked content!

Community Reputation

163

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Branko
 • Last name
  Collin
 • Company or organization name
  Abeleto
 • Website address

Company info

 1. Toevallig had een Bonairse sportschoolhoudster hier van de week een vraag, misschien dat zij je wat inzichten over de markt kan geven? (Ik wil niet zeggen dat iedereen er elkaar kent, maar het is maar een klein eiland.) https://www.higherlevel.nl/forums/topic/66538-btw-terug-vragen-bij-aankoop-in-de-ukraine-zending-naar-bonaire/
 2. Ja en nee? Zolang jij de domeinnaam niet in het handelsverkeer gebruikt in dezelfde categorieën als waarvoor het merk is geregistreerd, zie ik het probleem merkrechtelijk niet. Eventueel zou de merkhouder nog bij de betreffende NIC bezwaar kunnen maken omdat jij de naam hebt geregistreerd terwijl je wist dat deze met een merkrecht belast is, maar zoiets lijkt me pas bij gebruik duidelijk te worden. Wat zijn jouw intenties? Als jij met de domeinnaam in hetzelfde water wil gaan varen als waar eerst dat merk aanwezig was, is het dan niet handiger het merk van de bank te kopen? Om welke NIC gaat het? Botsen de merkcategorieën?
 3. Zoals je zelf al aangeeft, een naamsvermelding is verplicht. Een link is dat niet. Misschien iets om voortaan in je overeenkomst op te nemen? 5% korting als je een link mag plaatsen.
 4. Er zijn twee problemen met het verhalen: 1) van een kale kip is het lastig plukken, en 2) de kale kip zit in het buitenland. Aan het eerste probleem kun je weinig doen, behalve van tijd tot tijd je vordering stuiten, zodat als de oud-huurder weer boven water komt (zowel financieel als geografisch), je alsnog het bedrag kunt verhalen. Wat het tweede probleem betreft, als de wanbetaler binnen de EU is gebleven, moet je misschien eens naar het Europese Betalingsbevel (EBB) kijken.
 5. De magische formule is pakkans × boetebedrag. Áls je gepakt wordt, ga je nat. Er zijn geen juridische foefjes waarmee je onder die overeenkomst uitkomt en ik ken geen jurisprudentie waarin de rechter zegt: "weet je wat? laat maar zitten!" Het omgekeerde, rechtszaken waarin de volledige boete werd toegekend, daar zijn er heel veel van. (Dat suggereert ook dat er redelijk wat mensen zijn die denken dat ze er wel mee weg komen.) Als je ene opdrachtgever de andere via de tennisclub kent, kom je daar wellicht pas bij de dagvaarding achter. Maar ook: Dit is paradoxaal. Wat gun je ze nou wel en wat niet?
 6. Die weeffout zal wel snel hersteld worden. Misschien tijd voor een zwartboek? Dit zijn twee aparte dingen die door hun nabijheid de indruk wekken dat ze met elkaar te maken hebben. Ik neem aan dat je hier parafraseert. Vandaar mijn vraag hier om verheldering: Zegt Z-Works: a) dat het OK is dat een verkoopmedewerker liegt over redacteur-zijn? of b) dat de ondernemer zelf had kunnen vaststellen dat de medewerker geen redacteur is? B lijkt me onwaarschijnlijk, omdat Z-Works daarmee zou zeggen dat oplichting geen oplichting is zolang het slachtoffer zelf niet vooraf de moeite heeft gedaan om vast te stellen of het om oplichting gaat.
 7. Ik weet toevallig dat als het om hypotheken gaat, het een sterk verschil uitmaakt bij welke bank je het vraagt. Dat heeft met interne bedrijfscultuur te maken. Een bank die, ik noem maar iets, vaak aan zeevissers hypotheken verstrekt, zal de eerstvolgende zeevisser makkelijker een hypotheek verstrekken. Ik vermoed dat dat voor alle soorten leningen geldt, niet alleen voor hypotheekleningen. Zoals je zelf al aangeeft, je wil met iemand praten die jouw business snapt. Die zul je dus moeten vinden. Aan 'een paar banken' vragen, zoals jij het zegt, is daarom waarschijnlijk niet genoeg. Vraag in elk geval aan de banken die jou afwijzen welke bank zij aanraden. Als de zaken zo goed gaan, kunnen je leveranciers je misschien helpen?
 8. Dit staat trouwens letterlijk in de reactie die de vraagsteller van een bank kreeg. Zie de post van 11 mei. Je moet óf een heel grote zak met geld meenemen (meer dan 250 miljoen euro per jaar), óf je probeert het te regelen vanuit je eigen bank in het buitenland. Daarnaast zal voor veel van die belastingontduikingsconstructies gelden dat ze al bestonden voordat de Wwft er was.
 9. Opeens snap ik de naam Yelp: Yell & Pee.
 10. Hij weet wie zijn doelgroep is ("ondernemers [...] die plannen hebben zaken te gaan doen in Centraal- of Oost-Europa, de Baltische staten, de Balkan"), maar niet waar ze zitten. Weet je dan écht wie je doelgroep is? Ik zou op zijn minst: - eens gaan googelen. - de KvK bellen. - in de kring van familie en bekenden rondvragen. - organisaties bellen die zich bezighouden met genoemde landen enzovoort. Al is het maar om de contouren van je doelgroep een beetje in beeld te krijgen. Het zou mij niets verbazen als er heel specifieke groepen organisaties en ondernemers zijn die zich op die landen richten, dus die contouren moeten wel duidelijk krijgen zijn. IT-bureaus die een afdeling in Oost-Europa willen opzetten, bijvoorbeeld.
 11. Als je niet weet waar je doelgroep zit, is mijns inziens je ondernemingsplan ook nog niet klaar.
 12. Dat zul je dus in dat land, in dit geval de VS, moeten uitzoeken. Volgens mij is dit per Amerikaanse staat verschillend. Is dit niet iets wat je bij de KvK kunt navragen?
 13. Voorraad mag je niet afschrijven, als ik het goed begrijp. (Wel afwaarderen? Ik heb zelf geen voorraad, dus nogmaals: veel weet ik er niet van af.)
 14. Buiten de btw om heb je ook met voorraad te maken. Nu heb ik daar geen verstand van (bestaat dat bij snel veranderlijke waar wel, voorraad?), maar volgens mij is het zo dat voorraad die je onttrekt voor promotie, een bedrijfsmiddel wordt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept