Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  2,018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Branko Collin last won the day on October 17

Branko Collin had the most liked content!

Community Reputation

139

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Branko
 • Last name
  Collin
 • Company or organization name
  Abeleto
 • Website address

Company info

 1. Overige voorbeelden van zaken die mensen over hun tanden schuiven: - Snurkbeugels. - Knarsbitjes. - Gebitsbeschermers voor tijdens het sporten. Hier is een voorbeeld van een knarsbitje wordt gemaakt door de klant een afdruk van de tanden te laten opsturen.
 2. Als eerste uitvoerder van een idee heb jij first mover advantage. Zodra anderen (met beter gevulde portemonnees) zien dat je idee werkt, zullen zij proberen een deel van je markt af te pakken. Als iemand hier zegt dat je meer moet vertellen, is dat omdat wij niet kunnen raden wat jij weet. Maar dat gaat dan om de kwaliteit van ons advies. Dat wordt (hopelijk) beter naarmate wij meer over jouw idee weten. Maar je zult nog altijd zelf moeten bepalen hoeveel informatie jij wil delen. Je zult uiteindelijk iemand moeten overtuigen van de waarde van je product.
 3. De laatste keer dat ik keek, had je twee opties: all-in zakelijke rekeningen voor detaillisten of een zakelijke rekening voor professionals waar je als detaillist tegen een meerprijs eventueel allerlei payment services aan vastknoopt. De eerste categorie werd toen (2016) door de grote drie bediend: ING, ABN/AMRO en Rabobank. De tweede categorie was voornamelijk de 'prooi' voor hetzij nieuwe banken (KNAB), hetzij banken die nieuw in betaalrekeningen waren (ASN, Triodos). De overige banken hadden producten die er een beetje tussenin zweefden. Wat gaan jullie doen? Met hoeveel transacties per jaar heb je in je ondernemingsplan in het gemiddelde scenario rekening mee gehouden? Wat zijn voor jullie de gewenste algemene voorwaarden? (Je hebt het over "wij" - heb je bijvoorbeeld meerdere bankpassen en logins nodig?)
 4. Als er niets is afgesproken: jij bent niet verplicht aan iedereen te leveren*, en je klanten zijn niet verplicht bij jou te kopen. Je kunt dus de prijs verhogen wanneer en hoe je wil. Als er wel iets is afgesproken, dan is alles anders en zul je ons eerst moeten uitleggen wat er is afgesproken. Hou er rekening mee dat je akkoord kunt zijn gegaan met de inkoopvoorwaarden van afnemers. *) Er zijn uitzonderingen. Het zou me niet verbazen als bepaalde post- en vervoersbedrijven verplichte verzorgingsgebieden hebben. Als je luxemerken verkoopt, mag je wederverkopers niet uitsluiten als je exclusieve kanalen wil hanteren, en zo zullen er nog veel meer uitzonderingen zijn.
 5. Kun je het probleem dat je probeert op te lossen wat verder uitleggen? Ik kom bijna nooit bij de drie genoemde 'restaurants', maar meende me te herinneren dat er inderdaad een soort warmhoudplaatje is waar ze de hamburgers vanaf halen, en dat je dus heel snel met voedsel buitenstaat. Het enige wachten dat ik ooit heb moeten doen, is wachten om geholpen te worden. Probeer je de wachttijd van heel weinig naar nog minder terug te brengen? Wie help je daarmee? Welke aanpassingen moet het personeel van de fastfoodzaak maken om jouw app te ondersteunen? Als ik nu telefonisch een bestelling zou plaatsen, zou ik dan niet al een zelfde service kunnen krijgen?
 6. Bij een betalingsplatform kun je ook denken aan een stichting derdenrekening. Ook een rechtsvorm met een afgescheiden vermogen, maar niet een waar je vervolgens verplicht bent jezelf minimaal 45.000 euro per jaar uit te keren. (Al is er een uitzonderingsregel voor start-ups, als ik het me goed herinner.) Daarnaast zou je aan een IE-BV kunnen denken (zonder activiteiten).
 7. Een tarief bepaal je over het algemeen zelf, al is het natuurlijk aan de afnemer (en in dit geval ook de fabrikant) om te bepalen of ze je op basis van dat tarief met je in zee willen gaan. Het lijkt me dat het sowieso nuttig is om je te verdiepen in hoe dit product in de markt ligt en dan kom je er vanzelf achter wat gebruikelijke tarieven zijn. Andersom redenerend: kun jij het product voor dit percentage verkopen? Maak je dan voldoende winst? En in verband met vraag 2: welke investeringen moet je doen om te kunnen beginnen met verkopen? Of de fabrikant elk moment het contract kan opzeggen heeft een andere betekenis met veel investeringen vooraf dan met geen investeringen vooraf.
 8. Bij een norm van 1/1000e zal er rekening mee zijn gehouden dat niet de hele populatie wordt getest, maar dat er wordt gemonsterd. Dat ik op plek x een waarde T/1000 detecteer, wil nog niet zeggen dat er op plek y geen T in de grond zit. Het oprekken van zo'n norm kan daarom misschien vergezeld worden van extra eisen en maatregelen: vaker monsteren, veiliger afgraven, meer en betere protocollen voor als het misgaat enzovoort. (Vraag de astronauten van Columbia en Challenger maar hoe zij het oprekken van de veiligheidsnorm met één orde van grootte hebben ervaren. Oh, wacht, dat kan niet meer...) Cosara zei: Wat heeft dat met demonstreren te maken? Zwarte Piet-demonstratie? Werd door "boze boeren" op de snelweg tegengehouden. Bozeboerendemonstratie? Werd geen haarbreed in de weg gelegd. De les is niet dat er iets mis is met demonstreren, maar dat je alleen nog maar mag demonstreren waar niemand je kan horen of als je mening de overheid bevalt. En in dat laatste geval, weten we nu, mogen eigenrichting en vandalisme blijkbaar ook.
 9. In mijn ervaring betaalt de belastingdienst het teveel afgedragen bedrag gewoon terug, al is het weer even geleden dat ik een dergelijk foutje heb gemaakt, dus misschien vergis ik me.
 10. Als freelancer die tegen de IT-hoek aanleunt zie ik dit soort dingen regelmatig voorbij komen, en ik kan niet zeggen dat ik ooit moeite heb moeten doen om de neiging ja te zeggen te onderdrukken. Het is namelijk geen uitgestelde beloning; het is een uitgestelde kans op een beloning. Het moet er nog maar van komen dat het platform groot wordt en jij kunt daarnaast er op elk moment de stekker uittrekken. Je vraagt je leveranciers tegelijkertijd investeerder te zijn.
 11. Een gratis logo lijkt me daarnaast een juridische molensteen. De auteursrechten blijven bij de ontwerper; als het om een betaalde opdracht gaat, zal er vaak een gebruiksrecht voor het logo verstrekt worden. Maar waarom zou een scholier dat doen?
 12. Dat is dan die vaardigheid in de persoonlijke levenssfeer. Wat je erbovenop leert tijdens een typecursus is dan een beroepsvaardigheid. We moeten allemaal kunnen typen. We hoeven er lang niet allemaal goed in te zijn. Net zoals we allemaal moeten kunnen koken, maar niet allemaal kok hoeven te zijn.
 13. Het wordt nu wel heel speculatief allemaal. De oorspronkelijke vraag dekt bijvoorbeeld ook het scenario dat in het plaatje een beeldmerk staat en in de alttekst de naam van het bedrijf. Dus het plaatje is ✓, de tekst is "Nike". Misschien kan de vraagsteller verduidelijken waar hij het over heeft.
 14. In hoeverre zijn apps, polsbandjes en muntjes bedoeld om "van elk evenement een leuke ervaring te maken" en in hoeverre zijn ze bedoeld om ze veel mogelijk geld uit de portemonnee van de bezoeker te zuigen? Ik stel me zo voor dat Disney het meeste voordeel geniet van de polsbandjes en de festivalorganisator het meeste voordeel van de muntjes; waar gaat het geld dat de app genereert naar toe?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept