Ga naar inhoud

Branko Collin

Legend
 • Aantal berichten

  1696
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Branko Collin won de laatste dag op 4 februari

Branko Collin had de meest gelikete inhoud!

Karma

100

1 Volger

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Abeleto
 • Branche
  Innovatie & concepten
 • Branche 2
  Huisvesting & vastgoed
 • Websiteadres
 1. Branko Collin

  export van medicijnen - wat te doen?

  Misschien kun je hier beter een apart topic voor openen. Breng jij de fabrikanten in contact met Arabische ziekenhuizen en apotheken of koop jij de medicijnen en exporteer je ze vervolgens naar Arabische landen?
 2. Branko Collin

  Uurtarief computer branche

  Wat methoden die ik gebruikt zie: - Naar boven afronden (het dichtstbijzijnde kwartier bijvoorbeeld). - Een vast bedrag aan onderzoekskosten berekenen (bij reparaties). - Een vast bedrag per dienst. - Een fooienpot c.q. de klant zelf laten bepalen wat hij wil betalen (dit zag ik een schoenmaker doen voor kleine werkzaamheden zoals gaatjes in een broekriem knippen). Zelf rond ik naar het eerste volle uur af, maar ik heb zo weinig kleine klanten dat ik ook makkelijk kan onthouden of ze nog 40 minuten van me tegoed hadden.
 3. Branko Collin

  ZZP-certificaten

  Trouw: ZZP-certificaten zijn die zelfstandigheid moeten garanderen zijn waardeloos. Wat is er aan de hand? Er duiken de laatste tijd 'bedrijven' op die voor een klein bedrag aan ZZP's (of hun klanten) een certificaat verschaffen dat verklaart dat de ZZP daadwerkelijk zelfstandig is. Zo zegt uitzendbureau Multiflexx: "Ons ZZP certificaat biedt de garantie dat een zzp’er voldoet aan alle eisen van zelfstandigheid en specifieke beroepseisen." Er staan wat rare dingen in het Trouwartikel waaruit blijkt dat de auteur weliswaar een klok heeft horen luiden, maar geen idee heeft waar de klepel hangt. Wat voor mij de interessantere vraag is: waar blijkt meer zelfstandigheid uit? Zelf uitzoeken of je zelfstandig bent of daar derden en scan voor laten uitvoeren? Misschien bewijzen beide meer zelfstandigheid dan niets doen en hopen dat het alziend oog van de fiscus door belangrijkere dingen wordt getrokken.
 4. Een groepsactie lijkt me inderdaad het handigste.
 5. Branko Collin

  Nieuw btw-nummer in 2020 voor alle eenmanszaken

  Alle eenmanszaken in Nederland krijgen vanaf 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met jouw BSN-nummer (burgerservicenummer). maar Het nieuwe btw-nummer van jouw eenmanszaak is bestemd voor vermelding op bijvoorbeeld facturen en de website. Het wordt ook gebruikt voor intracommunautaire transacties (handelsverkeer binnen de EU) en andere transacties op basis van EU-regelgeving. Voor de communicatie met de Belastingdienst blijft het oude, op het BSN gebaseerde nummer in gebruik. Er is dus wel een koppeling. Wat de auteur (vermoedelijk/wellicht/hopelijk) bedoelde is dat het nieuwe btwnummer niet is gebaseerd op het BSN.
 6. Branko Collin

  Vijf veelgebruikte subsidies en regelingen

  "4. Borgstelling MKB-kredieten" Voor de duidelijkheid, dit zorgt ervoor dat je makkelijker een lening krijgt die je je eigenlijk niet kunt veroorloven. En als het misgaat, moet je zelf alles terugbetalen. Zie ook deze discussie.
 7. Ik vind het allemaal nogal vaag. Ik zou als ik de vraagsteller was iemand in de directe omgeving zoeken die hem kan helpen dit op te lossen. Wat je in elk geval wil weten: - Wie host momenteel de website? - Wie host momenteel de domeinnaam? - Wat wordt er momenteel onder die domeinnaam gehost? (Web? E-mail? FTP? Iets anders?) - Waar komt momenteel de e-mail voor die domeinnaam binnen? - Tussen welke twee partijen is er momenteel een (doorlopende) overeenkomst voor het hosten van de domeinnaam? - Tussen welke twee partijen is er momenteel een (doorlopende) overeenkomst voor het hosten van de website? - Zijn er overeenkomsten tussen jou en eventuele gebruikers? Bijvoorbeeld als je een forum host onder je domeinnaam, mag je dat dan zomaar stop zetten? En verder heb je een hele zwik gegevens nodig (klantnummers, gebruikersnamen, wachtwoorden) om veranderingen te kunnen bewerkstelligen. Het verhuizen van een domeinnaam gaat meestal direct, voor het opzeggen van een websitepakket zullen de AV van de leverancier aangeven wat de opzegtermijn en -methode zijn.
 8. Branko Collin

  Onderneming starten in 2dehands meubels

  Op de websites van veel banken vind je sjablonen voor ondernemingsplannen. Ik weet dit, omdat als je googlet op 'ondernemingsplan', je deze websites veel tegenkomt.
 9. De enige manier om op te zeggen is toch per aangetekende post? Klink als criminele oplichterij.
 10. Branko Collin

  Kansspel of niet?

  Het hof in 2016 greep terug op een oudere definitie van het kansspel: "Uit de Memorie van Toelichting bij de huidige wet volgt dat artikel 1 van de Wet op de kansspelen een algemene verbodsbepaling betreft waarmee is beoogd alle op dat moment bestaande voorschriften op het gebied van kansspelen, zoals inzake de loterij of het hazardspel, (destijds) onder één wet te brengen. De wettelijke definitie van hazardspel luidde, voor zover van belang: ‘onder hazardspel wordt verstaan elk spel waarbij in het algemeen de kans op winst van het toeval afhangt, ook wanneer die kans toeneemt met de meerdere geoefendheid of de grotere behendigheid van de speler’." [...] "Elk pokerspel vangt aan met de toedeling van twee gesloten kaarten op de toekenning waarvan de speler geen invloed heeft. Reeds hierin is naar het oordeel van het hof “enige kansbepaling” gelegen waarop de speler geen (overwegende) invloed heeft. De verkrijging van de na elke ronde open toebedeelde kaarten is evenmin beïnvloedbaar." Vervolgens noemt het hof dat er behendigheid aan te pas komt als je om geld speelt: heb je goede kaarten, zet je veel in; heb je slechte kaarten, zet je weinig of niets in. Maar het hof gaat daar vervolgens aan voorbij om een reden die mij niet duidelijk is. Het lijkt er in elk geval op neer te komen, dat alle spelers een min of meer gelijk uitgangspunt moeten hebben, wil het een behendigheidsspel zijn. Al vraag ik me dan af hoe het hof een hardloopwedstrijd in de open lucht zou beoordelen waarbij de eerste helft van het deelnemersveld met rugwind start en de tweede met tegenwind.
 11. Branko Collin

  Aandelen uitgeven, gevolgen werknemer als ondernemer

  Ik weet dat de scope van het forum is uitgebreid zodat ook werknemers met voor ondernemers relevante vragen hier terecht kunnen, maar "welke gevolgen heeft dit voor mij als werknemer?" lijkt me dat bij uitstek niet.
 12. Branko Collin

  Doorgroei mogelijkheden? Groothandels contacteren?

  Heb je gebeld en gevraagd naar de afdeling Inkoop?
 13. Branko Collin

  McDonald's verliest alleenrecht op merknaam BIG MAC in Europa

  Het Nederlandse merk Big Mac stamt uit 1971, als ik BOIP goed begrijp.
 14. Als je een werkende (werknemer of ondernemer) van 45 jaar of ouder bent, kun je tot 600 euro aan loopbaanadvies gesubsidieerd krijgen. Deze regeling geldt tot en met 10 januari 2020. https://www.uitvoeringvanbeleidszw.nl/subsidies-en-regelingen/tijdelijke-subsidieregeling-ontwikkeladvies-voor-vijfenveertigplussers Aanvankelijk was deze regeling er voor een (zeer) beperkt aantal beroepsgroepen en eindigde ergens in de eerste helft van 2019, maar hij is dus nu uitgebreid naar alle beroepsgroepen en verlengd tot en met begin januari 2020. Van de gelinkte site: "Het Ontwikkeladvies is [...] Onderdeel van het Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers." "Hierbij gaat het erom dat deelnemers actief gaan nadenken over hoe zij werkend hun pensioenleeftijd kunnen bereiken en uitval door ziekte of werkloosheid kunnen voorkomen. Het product dat uit het Ontwikkeladvies voortkomt is dan ook een [pijler onder de neoliberale heilsstaat]."
 15. Nu kwam ik een artikel tegen van iemand die met hetzelfde probleem zat en het ook op deze manier opgelost had. Zij hadden namelijk beide een aparte eenmanszaak gestart, adverteren/factureren onder 1 naam en factureren elkaar voor de gewerkte uren. Helaas stond daar niet bij wat voor constructie zij daarvoor gebruikt hebben. Dat ís de constructie. Sorry, ingewikkelder is het nu eenmaal niet. Als je niet wil dat de samenwerking bij de eerste de beste onenigheid vastloopt, kun je besluiten afspraken over de samenwerking op papier te zetten. Volgens mij is op dit forum @uwjurist de specialist op dat gebied. Lees voordat je naar de KvK gaat voor een VoF eerst meer topics over VoF-problemen hier op HL. Er zijn er zat. Ter aanvulling: als het goed gaat met VOF's, hoor je er nooit van, dus laat je niet afschrikken door de verhalen hier, maar de VOF-problemen waarover mensen op Higher Level posten geeft je wel een goeie kwalitieve indruk van de soort dingen waar je bij de oprichting van een VOF op moet letten.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké