Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  2,166
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Branko Collin last won the day on October 17 2019

Branko Collin had the most liked content!

Community Reputation

153

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Branko
 • Last name
  Collin
 • Company or organization name
  Abeleto
 • Website address

Company info

 1. Als je vindt dat er geen sprake is van een overeenkomst, dat dit een civielrechtelijke zaak is en dat dit geintje nu lang genoeg heeft geduurd, dan zou je een verzoekschriftprocedure kunnen starten. Als de rechter je gelijk geeft, kan die een dwangsom op verdere overtredingen opleggen. Merk overigens op dat het een-na-laatste dreigement was dat - binnen het buitengerechtelijke traject - de vorderingen zouden worden doorverkocht aan een deurwaarder of zo. En nu is opeens het buitengerechtelijke traject voorbij en ... gaat het buitengerechtelijke traject door met dreigementen. Is iedereen hier die deurwaarder vergeten te vermelden of kunnen we dat nu achteraf als een loos dreigement beschouwen?
 2. 91 cent voor 500 kg? Ik denk niet dat je een fabrikant gaat vinden die daar een productielijn voor opstart. Of bedoel je 455 euro?
 3. Zie ook eerdere vragen van minderjarigen op dit forum, die hebben vaak al hetzelfde huiswerk moeten doen. Overigens mogen jongeren wel degelijk sommige rechtshandelingen verrichten; als een 10-jarige een ijsje koopt, kunnen de ouders die handeling niet terugdraaien. De grens is: wat is gebruikelijk voor jongeren (van een bepaalde leeftijd) en wat niet. Als ik deze pagina op Ondernemersplein bekijk: https://ondernemersplein.kvk.nl/bedrijf-starten-als-minderjarige/ dan lijkt het aantal jonge ondernemers behoorlijk in de lift te zitten. Misschien dat jullie je eens moeten verenigen, want de problemen die je nu tegenkomt, komen steeds meer jongeren tegen.
 4. Een particulier mag wel om een betalingsbewijs vragen, overigens.
 5. Merk op dat sec volgens de wet een handelsnaam niet kan worden verkocht. Er zal binnen de verkopende onderneming nog iets anders in verbinding met de handelsnaam moeten beëindigen. (Bijvoorbeeld de verbonden activiteit gaat mee, of het klantenbestand, of de volledige presentatie naar de buitenwereld, enzovoort.) Uit je vraag is niet helemaal duidelijk waar 'dit' op slaat; de makelaardij of alleen de handelsnaam? In het eerste geval kun je de handelsnaam dus meenemen (kopen).
 6. We hadden hier een jaar geleden een interessante discussie van een verkoper van tweedehands meubels, waar een klant zich bekloeg over een losse verbinding in een meubel. Ter illustratie: https://www.higherlevel.nl/forums/topic/59894-klant-bedrijf-in-uk-wil-kapotte-zending-retour-sturen-op-onze-kosten/
 7. Ik vroeg me trouwens af: wat doe je nu al? Als ik het goed begrijp heb je een systeem nodig dat betere metadata over je producten naar de platformen krijgt. De metadata heb je al, maar je moet over verschillende lagen naar de platformen en daar gaat het mis. Vat ik het zo goed samen? Mijn vraag is dan, doe je überhaupt al iets om de productbeschrijvingen beter te krijgen, bijvoorbeeld voor de 100 best lopende producten?
 8. Als je hier niemand kunt vinden, zou je het Ondernemersklankbord eens kunnen proberen.
 9. Een eigen meter voor stroom is niet zo duur, 15 à 25 euro voor het apparaatje als ik het me goed herinner, en dan nog wat euri voor de erkende elektricien. (Je zou hem zelf kunnen plaatsen, maar ik vermoed dat jij dan ook ultiem verantwoordelijk bent voor eventuele schade die daaruit volgt.)
 10. Nee, de plicht tot betaling volgt uit de overeenkomst, niet uit de levering.
 11. Wederzijdse verbintenissen uit een overeenkomst zijn bij mijn weten per direct opeisbaar, al zullen daar wel grenzen aan zitten - als jij een taart bestelt, moet de bakker wel de kans krijgen deze te bakken. Je had zelfs je facturen kunnen sturen voordat je überhaupt iets had geleverd. Omgekeerd moet de klant dus ook de kans krijgen om te betalen. Daartoe stuur je een factuur met betaalinstructies en een redelijke betalingstermijn. Ik gok dat de betalingsherinnering en aanmaning er vooral voor zijn om te voorkomen dat de klant achteraf kan zeggen dat hij de factuur nooit ontvangen heeft. Het draait allemaal om de redelijkheid. Als de brief die jij ontvangen hebt, een reactie op de factuur is, dan lijkt me dat een aanmaning strikt genomen niet nodig is. Je kunt je ook afvragen wat een aanmaning nog toevoegt als de klant al heeft aangegeven pas na 90 dagen te betalen. Wat is jouw plan na dertig dagen en wat verwacht jij dat de uitkomst zou zijn? Als jij bijvoorbeeld incassokosten gaat rekenen en wettelijke rente, denk je dat je klant die betaalt? Was het deze keten?
 12. Vergelijking uit de IT: een goede programmeur, zegt men, schrijft 20 regels code per dag. Dat is, wat? Tien minuten werk? De rest van de tijd ligt hij/zij op de bank na te denken. Een slechte programmeur typt non-stop.
 13. Misschien gerelateerd dan wel leerzaam: Leveranciers van zonnepanelen bieden hypotheekadviseurs leadvergoedingen, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners, NVHP. En dat weet ik dan weer van Eigen Huis Magazine, dat bij mijn weten alleen in druk verschijnt, maar hier is een soortgelijk nieuwsbericht op Amweb. Volgens die laatste: Financieel adviseurs een andere zorgplicht dan BHV-trainers, dus de situatie is niet helemaal hetzelfde.
 14. Als in de eerdere overeenkomst stond dat ze de voorwaarden eenzijdig kunnen aanpassen, dan lijkt me dat laatste niet per se een probleem. Misschien wilden ze papier besparen? Maar als jij je opzegging hebt verstuurd, en je hebt bewijs dat die opzegging is ontvangen, dan lijkt me die dienst ook opgezegd.
 15. Dank je, dat is een uitgebreider en vollediger antwoord dan ik had durven hopen. Het bespreekt de wet, hoe soortgelijke randgevallen eerder uitvielen in de jurisprudentie, en sluit af met praktische tips voor de ondernemer die hiermee te maken krijgt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept