Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  2,416
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Branko Collin

 1. Je betaalt belasting over je winst (enkele uitzonderingen daargelaten). Als je weet wat je winst gaat zijn, kun je uitrekenen wat je belasting gaat zijn: https://www.berekenhet.nl/ondernemen/netto-inkomen-ondernemer.html Bij de belastingdienst kun je ook een vooraangifte doen, dan weet je het ook. Merk op dat je als ondernemer over het algemeen met bedragen exclusief btw rekent. (Btw is een apart type belasting dat niet in de inkomstenbelasting wordt meegenomen.) Wat ben je van plan te gaan doen?
 2. Ik kan mij lastig verbergen, want ik ben het bedrijf. Ik zou 30 jaar internetactiviteiten moeten wegschrobben om te voorkomen dat mensen ontdekken wat ik denk.
 3. Dit lijkt me een zelfde soort insteek als een groentenbox of een vakantieboek. Misschien eens uitzoeken hoe de marketing voor die zaken werkt? Je kunt bij verschillende fabrikanten voor vanaf 25 euro per stuk legpuzzels laten maken van bijvoorbeeld foto's van geliefden. Dat is gok ik wat te duur voor wat jij wil, dus zul je met drukkers en dergelijke moeten gaan praten. Merk op dat op het beeld op een legpuzzel meestal een auteursrecht zal zitten. (Er zijn uitzonderingen, bijvoorbeeld foto's van NASA en schilderijen uit de Gouden Eeuw. Zelfs daar zul je willen checken d
 4. Als je voedsel verwerkt, dan moet je (de opvolger van) een HACCP hebben. Bij puur de losse verkoop is dat niet nodig, maar ik ben ook maar slechts een webdeveloper, dus weet er niet veel van. Als je een webshop met een magazijn runt, moet je er rekening mee houden dat je van veel gemeenten niet een magazijn in een woonwijk mag hebben en niet een winkel op een industrieterrein; check dus bij de ondernemingsdesk van jouw gemeente of jullie uberhaupt klaar zijn voor het jaar 2010.
 5. Dat wordt inderdaad zorgvuldig schaatsen. Zet je jouw naam op de verpakking, dan geldt jij als de producent. Besluit Mars gif in jouw batch te stoppen, dan mag jij de schadevergoeding betalen. Maar zet je op de verpakking dat er een Mars in zit, dan schendt je al gauw het merkrecht. Verder kan op een chocoladereep ook een modelrecht zitten. Wat je eventueel zou kunnen doen is Mars bellen en vragen of ze ook white-label-producten hebben. (Ik noem dat nu white label, daar bestaan nog andere namen voor, @TwaBla kent ze allemaal. Allemaal?)
 6. Voor de meelezers, dit was de oorspronkelijke discussie:
 7. Een overeenkomst is (meestal) vormvrij. Je mag via de telefoon, via SMS, Whatsapp, rooksignalen, handjeklap of wat dan ook overeenkomsten aangaan. Beide partijen zijn dan aan die overeenkomst gebonden. Algemene voorwaarden zijn niet volledig vormvrij (ook al maken ze deel uit van de overeenkomst). De vorm van je algemene voorwaarden hangt vooral af van de vorm van je overeenkomst; dit stukje legt goed (maar niet volledig) uit hoe je a.v. ter hand stelt. Je mag op je website zetten wat je wil, maar uiteraard is een bezoeker daar niet automatisch aan gebonden. Een over
 8. Volgens Google zijn pannenkoekenbezorgrestaurants gewoon mogelijk.
 9. Dat moet je de boekhouder vragen. (Vervolgens kun je ons vragen of de boekhouder gelijk heeft.) Inderdaad. Zie bijvoobeeld hier. De hele onderneming in de BV stoppen heeft bij mijn weten alleen nut als je minimaal 150.000 euro winst per jaar maakt. Haal je dat? Wat voor inkomen heb je (niet de hoogte, maar hoe verdien je het)?
 10. Als dat je zorg is, waarom dan niet het Chinese kantoor van een Europees keuringsbureau inschakelen?
 11. Volgens de belastingdienst gaat afschrijven erover dat bedrijfsmiddelen "een aantal jaren meegaan, [daarom] mag u niet alle kosten aftrekken in het jaar van aanschaf." Hm, de logische conclusie zou dan zijn dat je studiekosten over een oneindig aantal jaren mag afschrijven, maar minimaal over vijf jaar? Hoezo daalt een studie trouwens niet in waarde? Wat is de studie kokendwaterverkoper vandaag de dag nog waard?
 12. Onfortuinlijk voorbeeld, want het zijn allebei Unox-rookworsten (zij het in verschillende verpakkingen).
 13. Wat zijn de struikelblokken die maken dat jij je IB-aangifte niet zelf kunt doen?
 14. Er zijn banken waar je gratis meerdere rekeningen kunt openen en daaronder zijn er bij welke je een bepaalde vrijheid hebt in de tenaamstelling. ING zegt bijvoorbeeld dat de naam van een zakelijke rekening moet overeenstemmen met een van je handelsnamen. Of een extra rekening onhandig is voor je boekhouding, laat ik in het midden. Dat een andere naam op een bankafschrift altijd verwarrend is, daar ben ik het niet mee eens. Als ik naar mijn privéafschriften kijk, dan verschillen de namen die daarop staan vaak sterk van de namen van de partijen waarbij ik iets heb gekocht
 15. Je kunt het ook zien als dat jij schade lijdt doordat zij de foto's hebben vervangen; die zou je moeten kunnen verhalen op hen. Ik weet echter niet precies wat de regels van Bol zijn waar het gaat om productfoto's. Mogen zij uberhaupt hun naam op die foto's zetten? Ik meen me te herinneren dat dit bijvoorbeeld bij Google Shopping verboden is. Leg een dossier aan. Heb je schermafdrukken van hoe de foto's er eerst uitzagen?
 16. Wie het auteursrecht heeft is vastgelegd in de wet (namelijk: de maker). Daar verdeel je niet zo gauw iets aan. Wel kan een auteursrechthebbende zijn of haar recht verkopen middels een onderhandse akte. Als de derde partij substantiële aanpassingen maken, dan zijn zij medeauteursrechthebbende van die aanpassingen. Om die aanpassingen te mogen maken, heeft die derde partij de toestemming nodig van de auteursrechthebbenden. Zo'n toestemming heet over het algemeen een licentie en is vormvrij, al zul je dit ook willen vastleggen.
 17. Dit toekennen van een gebruik aan een bedrijfsmiddel heet etiketteren en is verplicht. Zoals je ziet etiketteer je zowel voor de inkomstenbelasting als de btw, maar hoe je dat doet, verschilt per belastingtype. Weet jij op basis van cijfers van de afgelopen jaren (toen je naar ik aanneem nog met twee telefoons werkte) hoeveel je de telefoon privé, en hoeveel zakelijk gebruikt?
 18. Dit gaat over het algemeen via dezelfde provider als waar je de website host. Bij wie zit je nu? Bij de provider maak je een mailbox aan; hoe dat werkt, verschilt per provider. In de instellingen van je e-mail-programma neem je twee servers van de provider op, de SMTP-server (voor het verzenden) en de IMAP- (of POP-)server voor het ontvangen van e-mail. Ook die gegevens zijn bij je hostingprovider bekend. Er zijn mensen die het prettig vinden om alle mail vanuit hun Gmail-account te beheren, maar ik behoor niet tot die groep, dus dat zou ik je niet durven ui
 19. Dit: botst met dit: Bestuurdersaansprakelijkheid gaat over daadwerkelijk verrichte handelingen, niet (of niet slechts) over formele afspraken over wie de bestuurder is en wie niet. (Of dat relevant is, is een tweede. Het bovenstaande dus terzijde.)
 20. Gezien de koper 6 weken heeft gewacht, lijkt me dat dergelijke schade niet heel groot kan zijn. Dat is alsof de Zutphense waterjuffer de hoofdkraan 6 weken heeft laten openstaan – waarbij de kanttekening dat de vraagsteller erin heeft toegestemd dat de klant "nog heel even kon wachten" met de hoofdkraan spreekwoordelijk af te sluiten.
 21. Maybe the Halfbakery would be a good fit for your ideas? Good ideas are a dime a dozen, it is the implementation that is the hard part. You appear to follow the South Park Gnome Underpants model for innovation – phase 1: come up with ideas; phase 2: ???; phase 3: profit" – but the hard part is phase 2, and that is the part you do not appear to be willing to invest in. For example, about your idea of creating a game maker or graphics library that will create the illusion of hand drawn 3D graphics. How much research have you put into this to come to the conclu
 22. Als Google zoals jij beweert "totaal niet aan moderatie doet", dan kun je alleen de lasteraar zelf aanpakken. Die zul je dan (eventueel via de rechter) zover moeten krijgen om de laster ongedaan te maken. Als die persoon in het buitenland zit, wordt het wel heel lastig. Google is in dit geval slechts een doorgeefluik. Door een knop "Flag as inappropriate" aan te bieden, presenteert Google zich als een partij die wel actief modereert, dus op die basis zou je Google rechtstreeks moeten kunnen aanpakken. Smaad lijkt me in een reviewsectie nog lastiger aan te pakken.
 23. In my (extremely dated) experience, if you don't look like a business (yet), they will be hesitant to register you as one. On the other hand it is illegal to do business (sustained, with the intent of making a profit) without registering, so it may be useful to insist. See also : https://ondernemersplein.kvk.nl/inschrijven-bij-kvk/ https://www.kvk.nl/informatiebank/vooraf-inschrijven-bij-kvk/ The belastingdienst expects that you may have preparatory costs: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontent
 24. Zoek op Google eens op het begrip "keuzestress". Overigens is het niet zo dat je keuzestress opheft met een beperkt aanbod; jouw winkel is niet de enige winkel waar je bezoekers kijken. Het lijkt me dat je van een breed, maar toch zorgvuldig samengesteld aanbod ook je USP kunt maken. Je klanten komen dan niet voor een sierraad in een bepaalde stijl, maar specifiek voor jouw smaak.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept