Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  2,233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by Branko Collin

 1. Supermarkten hebben er al sinds decennia een hele wetenschap van gemaakt hoe je klanten tot nutteloze aankopen kunt verlokken, onder andere door routering. Je maakt mij niet wijs dat het doel van die borden is een gedragsverandering teweeg te brengen. In de eerste plaats zou dat haaks op de doelen van de supermarkt staan en in de tweede plaats hebben supermarkten dus al de kennis die nodig is om te bepalen hoe je mensen het gunstigst langs schappen kunt laten lopen. Het lijkt me dat het hoofddoel van die borden een vorm van reclame is: kijk eens hoe goed wij bezig zijn.
 2. Wat je nog wel eens ziet is dat de ene vennoot meer in de VOF heeft geïnvesteerd dan de andere; bij het onderling afrekenen, moet die andere dan soms de ene nog betalen. En als de andere dat geld niet heeft, heb je mogelijk een probleem (want jij krijgt je geld niet of niet meteen, maar moet er wel belasting over betalen). In die zin kunnen schulden van de vennoot meespelen.
 3. ING heeft trouwens een korte gids voor het invullen van de W-8IMY. Ik weet niet hoe up-to-date deze is.
 4. Weet je zeker dat dit voor jou geldt? Als ik in de gauwigheid e.e.a. google, lijken de W8-formulieren er voornamelijk te zijn voor inkomstenbelasting, op inkomen in de VS verdiend door buitenlanders, en aangegeven door de werkgever of de tussenpersoon. Die laatste schijnt met name te zijn waar W-8IMY om gaat. Ik vermoed dat jij al inkomstenbelasting in Nederland betaalt (al ontslaat jou dat mogelijk niet van bepaalde administratieve handelingen).
 5. Ik zou hem inhuren, hetzij als iemand die dat als bijverdienste doet (inkomsten uit overig werk/IB47), hetzij als ZZP-er. Let erop dat er bij herhaalde opdrachten geen verkapt dienstverband ontstaat. Lees ook het Handboek Ondernemen van de belastingdienst als je dat al niet gedaan had. Mocht het na een handvol opdrachten gaan lopen, dan kun je nog altijd aan andere structuren denken. Hou er ook rekening mee dat zolang je vriend niet bij jou in loondienst is, de rechten van het werk over het algemeen bij hem zullen liggen. Je zult dus een licentie moeten afspreken voordat je de app doorverkoopt.
 6. Hoe kun je voor de schulden van de vennoot opdraaien? Schulden lijken me pas pertinent te worden als de VOF schulden heeft (dit kunnen ook lopende overeenkomsten zijn zoals een leasecontract of de huur van een pand).
 7. Is dit een medewerker in de zin van een werknemer die bij jou in dienst is, of in de zin van een zelfstandige kapper die bij jou een stoel huurt?
 8. Recente discussie over bedrijven die sterke drank verkopen zonder eigen slijterij:
 9. Branko Collin

  Doorgroeien

  Interessant dat je juist mannen meer aanspreekt. Mannen winkelen weliswaar online meer dan vrouwen (al is het verschil klein), maar online kopen vrouwen vaker kleding dan mannen. Je weet blijkbaar wat mannen aanspreekt. Dat lijkt me een duidelijke USP. Heb je betere conversie bij mannen dan bij vrouwen, of komen vrouwen uberhaupt de site niet binnen. https://www.businessinsider.nl/vrouwen-shoppen-ook-online-anders-dan-mannen-dit-zijn-de-verschillen/
 10. Your contract with your employer may limit your ability to work for or own other companies or to compete with your employer. Even if the contract doesn't contain a non-compete clause, a judge may find competing with your boss unlawful. Is this a part-time or a full time job? Does the new company compete with your boss'? Is the new company a legal person? Some countries have more stringent requirements for incorporation than the Netherlands — depending on the type of company, you are not always required to incorporate in the Netherlands. You often will have to register with the Chamber of Commerce and the revenue service.
 11. Hoe zou je normaal gesproken omgaan met een relatie die jou iets aanrekent waar jij geen invloed op hebt? COVID-19 is nieuw, het probleem van een plotseling bekoelde relatie is dat niet.
 12. Volgens Wikipedia doet zelfs het kabinet aan heidagen. Van programmeurs is het bekend* dat zij prikkelarme omgevingen van tijd tot tijd dringend nodig hebben. *) Althans is dit bekend onder de programmeurs zelf, hun bazen daarentegen...
 13. Is the seller a consumer or a business? I.e. does the seller have to charge btw?
 14. Dat geldt voor elke vraag op dit forum.
 15. Om de boekhouding van een jaar te controleren lijkt me 3.250 euro best een hoog bedrag; voor dat geld zou je alle bonnetjes opnieuw kunnen invoeren en een nieuwe boekhouding kunnen opzetten. Het zou me zelfs niet verbazen als dat is wat ze uiteindelijk hebben gedaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor je boekhouding en je bent zelf verantwoordelijk voor de aangiftes. (Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat je niet de enige bent die het zo heeft moeten leren.) Als de oude boekhouder nog bonnetjes en facturen onder zich heeft, dan is deze verplicht deze over te dragen, maar dat geldt bij mijn weten niet per se voor de documenten die ze zelf heeft samengesteld. Veel hangt af van wat je precies met de twee boekhouders hebt afgesproken, wat voor boekhouders het zijn (boekhouder of accountant) en bij welke brancheverenigingen ze zijn aangesloten. Ik vind het bijvoorbeeld vreemd dat je 120 euro per maand afspreekt en dat ze vervolgens een rekening van meer dan 3000 euro sturen. Dat klinkt als een tweede, separate overeenkomst, maar die noem je verder niet. Was die overeenkomst er dan wel of niet? Je stuurt ook sterk op aannames en gevoelens. Eerst voelen 240 euro p.m. goed, vervolgens heb je toevallig een klant in de taxi die zegt je meer kunt krijgen voor dat geld. Dat lijkt me net het moment om bij een aantal boekhouders een offerte op te vragen en zelf op zoek te gaan naar hoe de vork in de steel zit. Op het moment echter dat jij een bepaald bedrag voor een bepaalde werkzaamheid afspreekt, zit je daar ook aan vast - zelfs al is dat bedrag alleen op een gevoel gebaseerd. Ik heb moeite om jou hier zonder meer als de benadeelde partij te zien.
 16. Ik heb zojuist deze schermafdruk gemaakt van anti-fakenieuws.nl, maar zie geen namen.
 17. Probeer de klant zoveel mogelijk tegemoet te komen. Als die kasten de opslag in moeten, dan moet dat maar. Je hebt het geld al, wordt de koopovereenkomst ontbonden, dan trek je de overeengekomen kosten voor de opslag van het koopbedrag af en betaal je de rest terug. Zet het geld op een spaarrekening of zoiets, zodat je niet de neiging hebt eraan te komen. Als je tijd over hebt, hou je AV tegen het licht om te kijken of er dingen beter kunnen. Dat klinkt als: ik krijg steeds meer kansen om klanten beter te bedienen en mijn concurrentie achter me te houden.
 18. Als in de algemene voorwaarden staat "dat meubels binnen 14 dagen opgehaald moeten worden, omdat ze anders in een opslag worden geplaatst", dan denk ik dat de klant daar op mag vertrouwen. De koopovereenkomst ontbinden, omdat je geen zin hebt je eigen regels te volgen, zou dan wel eens onrechtmatig kunnen zijn.
 19. Verkoop de werkmaatschappij aan je werknemers, hef je overige Nederlandse rechtspersonen op en ga lekker in Colombia ondernemen.
 20. Volgens mij is de bestuurder de bestuurder. Alleen als een derde (jij) daadwerkelijke bestuurstaken gaat uitvoeren, begint het labeltje bestuurder ook aan hem te kleven. Als (groot)aandeelhouder hoor jij je volledig afzijdig van bestuurstaken te houden. Ik weet verder niet wat de bestuurstaken in een BV zonder activiteiten zijn.
 21. Als je googlet op zowel 'franchisenemers' als 'franchisegevers' stuit je op een groot aantal organisaties die, tegen betaling of ideëel, uitleggen hoe je een franchise opzet. Zie bijvoorbeeld de Nederlandse Franchise Vereniging.
 22. Ik zou uitzoeken waarom Blendle is gestopt met betalen-per-artikel, en waarom ze daar opnieuw mee zijn begonnen. (In het kader van ken uw kansen en bedreigingen.)
 23. Ze reageert zo, gok ik, omdat haar advocate dat heeft aangeraden. Het probleem dat die advocate daarmee probeert te voorkomen, is dat jij achter de rug van de advocate om rechtstreeks afspraken met de eiser gaat maken. Doe je dat wel namelijk, dan maak je het werk van de advocate een stuk lastiger, want die weet niet meer wie nu precies wat heeft gezegd. In principe gaat het in dit soort gevallen zo: jouw advocaat praat met de advocaat van de tegenstander. (Het vervolg is: 2) er komt een oplossing die voor beide partijen bevredigend is. 3) de beide advocaten laten zich een vleugel aan hun huis bijbouwen.)
 24. Zoals Prinsenhof aangeeft, marketingonderzoek beperkt zich niet tot enquêtes. Je kunt ook met een emmer sop op stap en zien hoe ver je komt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept