Jump to content

Branko Collin

Legend
 • Content Count

  1,959
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Branko Collin

 1. Bij mijn weten ben je niet verplicht je BTW-nummer op je website te vermelden, alleen als je zaken via die website doet. Een webwinkel is het altijd verplicht, iemand met een contactformulier is het mogelijk verplicht, iemand met alleen een digitale brochure die vervolgens zijn zaken via de telefoon of in persoon doet is het niet verplicht. Voor zover ik weet, althans. Als ik het mis heb, zie ik graag het betreffende wetsartikel tegemoet.
 2. Verkijk je niet op de locatie. In een en dezelfde gemeente kun je binnen vijf minuten van winkelpanden met een huur van 200 euro per vierkant meter naar 2000 euro per vierkante meter gaan. En locaties kunnen om allerlei redenen opeens een stuk aantrekkelijker worden. De koper vertelt je misschien dat hij geïnteresseerd is in de boedel, maar de werkelijke interesse is dan de locatie. Wat wil je oud-oom?
 3. Hoe lang speelt dat verhaal met celebrity's die financiële producten aanprijzen dan al? Ik had het gevoel dat dat redelijk recent was.
 4. De wet zegt dat de opdrachtgever te allen tijde mag opzeggen (omgekeerd niet), maar dan wel een redelijke schadevergoeding verschuldigd is. Zoals je het nu oplost, lijkt mij correct. (Zoek in het burgerlijk wetboek naar Overeenkomst van Opdracht.) Wat strategisch de beste oplossing is, durf ik dan weer niet te zeggen. Ik zou het zelf op persoonlijk contact gooien (over de telefoon of in persoon), maar misschien is dat een dingetje van mijn generatie.
 5. Zoiets kan inderdaad een visexpeditie worden, waarbij het maar de vraag is of je iets vangt, en waarbij jij de belangrijkste deelnemer kan blijken te zijn. Jij kent immers de tegenpartij veel beter dan je advocaat of je deurwaarder hem kent. Zelfs al had je een bankrekening, wil dat niet zeggen dat er ook iets op staat. Zaken waar je tijdens de executie achteraan zou kunnen gaan: - boedel - bankrekeningen - licenties - aandelen in andere bedrijven En misschien ook: - schulden (van een ander aan jouw wanbetaler)
 6. Je hebt in de VS sinds kort iets als FOSTA/SESTA, twee wetten die in theorie zelfs het linken naar pornografie strafbaar maken – en dat geldt voor iedereen in de keten, ook de platformen. (Die wetten zijn ogenschijnlijk ingevoerd om seksslavernij tegen te gaan, maar zijn er in de pratijk om sekswerkers te straffen.)
 7. Bedoel je Aarsman? Die bestaan nog steeds. Zaten eerst op de Overtoom, zijn later naar de Achtergracht verhuisd. Bij de verhuizing gooiden ze veel incourante handel bij het grofvuil, waar ik voor ongeveer 4 jaar aan servetten, champagneglazen en een karaf aan heb overgehouden. Score!
 8. De voorraad raakt toch een keer op? Lijkt me heel raar dat je drie keer de waarde wil neerleggen voor iets wat je slechts één keer kunt verkopen. En die voorraad kun je wel weer aanvullen, maar dan moet je iemand als je oud-oom wel in de zaak houden. Als die zegt: "ik heb de poen, ik ga op Hawaii wonen", dan loopt de werkelijke waarde van de winkel zo de deur uit. Dan hou je alleen nog de goodwill over, maar die is gebaseerd op lokale kennis; online kent niemand je oud-oom of zijn winkeltje. Wat ik maar wil zeggen, ik vind het een raar verhaal.
 9. Zie ook deze discussie van eerder dit jaar. De verkoop van stimulerende middelen via een webwinkelinterface is de laatste tijd in het nieuws in Amsterdam. Een straatverkoper van lachgas laat klanten het lachgas online bestellen en levert het dan ter plaatse af (voor de duidelijkheid: koper en verkoper bevinden zich fysiek in dezelfde ruimte). De verkoper ziet dit als online verkoop gekoppeld aan bezorging. Beide zijn legaal. De gemeente Amsterdam ziet dat als straatverkoop: illegaal. Dus dat muisje krijgt nog een staartje, maar ik gok dat dit soort dingen gemeentes nerveus maakt.
 10. Volgens mij kun je een overeenkomst van opdracht altijd intrekken, je hoeft het niet eerst over wanprestatie o.i.d. te hebben. Wel ben je dan verantwoordelijk voor eventuele kosten.
 11. Er is een Europese rechtspersoon, de SE, maar die is nogal duur en ik weet ook niet of hij hier van toepassing is.
 12. Ik zie dit wel vaker, mensen die veel geld verdienen, dat eigenlijk niet willen opgeven, om dan uiteindelijk op hun 35ste toch met pensioen te gaan ... om vijf jaar later een wijnbar te openen of hun helikopterbrevet te halen.(Beginnen veel masseurs niet ook zo?)
 13. Ik wil daar wel verder over babbelen, maar dit lijkt me daar niet de geschikte draad voor.
 14. Dat heet in privacytaal de grondslag. Privacywetgeving verbiedt niet het gebruik van persoonsgegevens. Privacy verbiedt het gebruik van persoonsgegevens zonder grondslag. En er is vrijwel altijd een grondslag. Je kunt niet zomaar willekeurig bakstenen uit een gebouw halen – lijkt mij een prima grondslag. Zoals het in de EU en in Nederland wordt bekeken, is privacy een grondrecht. Botsende grondrechten, zoals privacy en vrijheid van meningsuiting in dit geval, moet je altijd tegen elkaar afwegen. Lees dit stukje op Iusmentis: Wie toestemming onder de AVG vraagt, snapt de AVG niet (of heeft een nieuwsbrief). (Dit heeft nog zijdelingser met deze zijsprong te maken; het gaat in op een specifieke grondslag, namelijk toestemming, en geeft aan waarom je deze grondslag eigenlijk nauwelijks nodig hebt.)
 15. Even terzijde over het privacyaspect: een pseudoniem is een persoonsgegeven. Een bericht kan persoonsgegevens bevatten. Een verzameling berichten die elk afzonderlijk geen privacyinbreuk maken, zou in zijn geheel een persoonsgegeven kunnen vormen. Iets houdt niet op privacyinbreuk te zijn als iemand een pseudoniem gebruikt.
 16. De FMB's door één persoon laten beheren lijkt me sowieso onverstandig. Geef minstens twee personen toegang, zelfs al is er een primair verantwoordelijk voor het beantwoorden/doorsturen. Verder lijkt me de oude secretaresse nogal een kampioen. Ze is naast secretaresse ook nog eens boekhouder, archivaris en accountmanager in een ("de boekhouding, de dossiers, maar ook in het contact naar onze klanten"). Uit het bovenstaande kan ik in elk geval niet afleiden dat de vervanger een slechte secretaresse is. Misschien is ze wel een totaal ander takenpakket gewend? Hoe kan het dat jullie er pas na twee maanden achter komen dat dingen scheef lopen?
 17. Als je de PC met een doel aanschaft dat meer dan 90% zakelijk is, dan ben je zelfs verplicht hem zakelijk te etiketteren. Je hebt het erover dat jij de PC zakelijk aanschaft. Wat bedoel je daarmee? Er zijn of waren volgens mij wel ooit regelingen voor het aanschaffen van PC's door werknemers, hoe dat werkt als jij als werknemer van de BV de aanschaf van de PC bij de BV declareert, weet ik niet.
 18. De NS zijn al zo'n twintig jaar bezig hun stations te verkillen; reizigers moeten er zoveel mogelijk geld kwijt raken, maar zo min mogelijk tijd doorbrengen (althans niet met enige comfort). Je zou eens kunnen uitzoeken wat hun doel daar nou mee is; dat soort informatie kun je afleiden uit persberichten, jaarverslagen, krantenartikelen en de dagelijkse praktijk. Een reizigersorganisatie als Rover heeft daar misschien ook een mening over. Op basis daarvan kom je misschien nog wel achter andere reizigersbehoeften die je kunt combineren met je plan voor een opslag. Particuliere bagageopslag kan ik me niet herinneren ooit te hebben gezien, maar particuliere fietsopslag komt hier in Amsterdam bijvoorbeeld redelijk vaak voor – zij het niet bij stations, want daar zijn fietsenrekken vaak gratis.
 19. Een artikel in Scientific American (datum onbekend) bespreekt het fenomeen dat vernieuwing vaak aan één persoon wordt toegekend, omdat dat het verhaal is dat we graag willen horen, maar in de praktijk vaak incrementeel en gelijktijdig is. Het gebruikt hiervoor als voorbeeld de techniek van frequency hopping, ook wel spread-spectrum genoemd, die in verschillende Wifi-standaarden wordt gebruikt. Een van de uitvinders van een frequency hopping-techniek was de actrice Hedy Lamarr die samen met componist George Antheil in 1942 een patent ontving voor een methode die gebruik maakte van pianorollen om radiofrequenties te selecteren. Lamarr-biopics doen het voorkomen alsof we geen Wifi, Bluetooth of GSM zouden hebben zonder Lamarr, maar zo is het volgens het artikel niet. Haar uitvinding lijkt buiten de glamourpers in WWII weinig aandacht te hebben gekregen. Scientific American noemt als andere innovators op het gebied van frequency hopping een lange lijst mensen die hun eigen varianten ontwikkelden, onder andere de Nederlanders Willem Broertjes (patent in 1929) en Jaap Haartsen (frequency hopping in Bluetooth, circa 1990); Vic Hayes (voorzitter van de 802.11-werkgroep en "Father of Wifi") wordt niet eens genoemd.
 20. Dit is de gerefereerde discussie. En dan is het eerste wat me opvalt, dat je nu zegt: "Ik heb laatst een topic aangemaakt «weinig traffic/leads». En daaruit kwam eigenlijk vooral dat mijn website nu niet goed genoeg is om veel bestellingen binnen te halen." en "De uitstraling van mijn oude website is nu niet professioneel, dat moet echt verbeteren". Maar als ik naar de gelinkte discussie kijk, dan zie ik voornamelijk twee opmerkingen die aan de website zijn te relateren: "Aan je website te zien lijkt het of je je meer op jongeren richt, terwijl je echte doelgroep daar volgens mij niet zit." en "Ik adviseer je om je website te voorzien van relevante content. De website is nu erg mager en staan er geen blogs met handige tips etc op." De opmerkingen over waar je met je site heen wil, rijmt voor mijn gevoel niet helemaal met de commentaren die je eerder kreeg. Voordat je je website professioneler maakt, zul je eerst moet uitzoeken op welke markt je je wil richten. (Merk op dat je ook twee merken en twee websites kunt hebben, een voor jongeren/gamers en een voor de zakelijke markt.) Eerst de site "professioneler" maken is het paard achter de wagen spannen. (Al is gewoon iets uitproberen om te kijken of het werkt, wel een legitieme marketingmethode – in geval dat je doel was.) De opmerking over blogs en content had voor mijn gevoel meer met SEO te maken. Als jij het alleen maar summier over productinformatie hebt, dan krijg je alleen bezoek van degenen die precies die zoekwoorden hebben ingevuld op Google – en zelfs dat niet altijd. Maar als jij een blog hebt en je schrijft artikelen over hoe mensen jouw skins gebruiken, dan trek je ook bezoekers die misschien helemaal niet wisten dat ze geïnteresseerd zijn in skins.
 21. Voorstel voor een nieuwe ondertitel: Higherlevel.nl, ondernemerssnobisme en belastingontwijking. Dat sluit misschien beter aan op de werkelijkheid en zal dan minder snel tot verwarring leiden.
 22. Hoe hebben je buren dat opgelost? Loopt hun eigendom tot dezelfde lijn? Ik zie dat er bij de HEMA fietsenrekken staan, die zijn dan gok ik van de gemeente? Maar Ons Genoegen en Cheers hebben dan weer hun terras tot aan die lijn. Misschien nuttig om eens met die ondernemers te gaan praten, als je dat al niet gedaan hebt.
 23. Als je de BV wil behouden, zul je dus een bestuurder moeten inhuren/aanwijzen die in Nederland woont. Substance, noemen ze dat meen ik (geen idee wat het Nederlandse woord is). Waarom behoud je liever de BV's?
 24. @jelle94 er lijkt bij het laatste bericht iets te zijn weggevallen.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept