RubenT

Legend
  • Aantal berichten

    676
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RubenT

  1. Welkom op Higherlevel. Heb je al bij het microkrediet van Qredits gekeken?
  2. Wat voor e-mailadressen heb je van die zorgorganisaties verzameld? Hun algemene info-adres? Of heb je een specifieke afdeling (of zelfs persoon) gevonden die mogelijk geïnteresseerd is in jouw product, zoals een innovatie of inkoopafdeling? Zijn er geen kansen om veel gerichter de juiste personen te benaderen? Wellicht door een keer langs te gaan? Of misschien kun je ze via LinkedIn benaderen? Dat verhoogt verhoogt waarschijnlijk je succeskansen.
  3. Ik vind het concept op dit moment nog wat dun om een mening over te kunnen geven. Welk probleem hopen jullie op te lossen of welke kans denken jullie te grijpen?
  4. Welcome at Higherlevel! You won't need to register as a business if you want to run a forum without any commercial purposes. You can find more about that on this page where you can find the main criteria to qualify as an entrepreneur.
  5. Welkom op Higherlevel. Dat bereken je niet goed. Het uitgangspunt is dat jij een prijs vaststelt die je voor jou product wil vragen en daarna komt daar btw (in jouw geval 9%) bovenop. Jouw prijs is dan 100%, met de btw erbij wordt dat 109%. Je verkoopprijs van € 55,- incl. 9% btw is dan € 50,46 excl. btw. (Berekening: 55/109*100, of 55/1,09). Als de derde (jouw koper) het product voor € 55,- (incl. btw) gaat verkopen en jij wil hem 20% marge aanbieden, dan kun je hem een inkoopprijs aanbieden van € 42,05 (excl. 9% btw). Namelijk: Zijn verkoopprijs excl. btw is 50,46 (zie berekening hierboven) en als hij 20% marge moet overhouden, bereken je dat als 50,46/120*100 (of 50,46/1,2) = 42,05.
  6. Dan rijst bij mij de vraag of dat een haalbaar bedrag is, als je vooralsnog merkt dat de prijzen op het viervoudige liggen. Ook daar is het karton de laatste jaren duurder geworden, maar je zou het kunnen verkennen. In mijn ervaring hebben zij ook vaak forse MOQ's en lukt het juist in Nederland beter om iets lagere oplages te krijgen. Verkijk je ook niet op transport en invoer als je het uit China haalt.
  7. Heb je al eens contact gehad met partijen als Twepa, Rotim of Paardekooper? Ik neem aan dat zij je wel kunnen vertellen hoe je zoiets noemt (en of ze het kunnen leveren).
  8. Je kunt ook nog onderzoeken of er een mogelijkheid is om met de huidige eigenaar een overeenkomst te sluiten om een deel te lenen en dus later af te betalen.
  9. Wat heb je daarin uitgewerkt m.b.t. de financiering? Wat heb je een investeerder te bieden voor die 350k? Welk rendement kan er behaald worden? Welke zekerheden kun je geven? Heb je een prognose waarin duidelijk wordt of er ruimte is om af te lossen etc?
  10. Hoeveel vermogen kun je zelf inbrengen en voor welk deel zoek je een financier?
  11. Aanvullend op Derek-Jan: als je serieus naar fulfilment gaat kijken raad ik je aan om ook op dat moment naar systemen zoals Channable, ChannelEngine, EffectConnect, etc te gaan kijken. Dan kun je meteen bekijken met welke systemen je toekomstige fulfilmentpartner kan koppelen en voorkom je dat je opeens weer over moet stappen op een ander systeem.
  12. Ik kan me voorstellen dat het voor jullie veel waardevoller is om de drie onderdelen (uitbouw, energielabel, keuken/badkamer renovatie) die je benoemt te gaan onderzoeken om (per onderdeel) je eigen conclusies te kunnen trekken welke invloed jullie werkzaamheden op de waarde van de woning hebben. Ben je er echt mee geholpen als iemand hier bijvoorbeeld noemt dat er 20% marge te behalen valt? Dan zal je toch nog steeds (per huis) moeten berekenen of je in dat geval ook marge kunt behalen? Je bedrijfsplan volledig baseren op één getal wat hier wordt genoemd lijkt me erg onverstandig. Ga aan de slag met jullie eigen onderzoek: welk type woningen voldoen aan jullie 'voorwaarden' om opgeknapt te kunnen worden? Wat doet een extra m2, beter energielabel of nieuwe badkamer momenteel met de gemiddelde vraagprijs? Welke kosten (kosten koper) komen er kijken bij jullie aanschaf/inkoop? Hebben jullie de financiële middelen? Welke kosten maak je voor de renovatie? Welk inkomen/winst hebben jullie nodig om te tijd te kunnen besteden aan de renovatie? Welk inkomen had je kunnen verdienen als je de renovatietijd in andere werkzaamheden had gestoken? Wat als je niet de verwachte marge op een verkoop lijkt te kunnen maken? Kun je dan wachten op een beter bod? Kun je een financiële tegenslag opvangen? Ongetwijfeld nog (veel) meer vragen om te stellen en onderzoeken..
  13. Welkom op Higherlevel. Kun je wat meer vertellen over wat je zelf al hebt bedacht of opgezocht? En bijvoorbeeld waarom je iets met sieraden wil doen? Als je wat meer context geeft kun je gerichter geholpen worden, maar er zal hier niemand een kant en klaar businessplan in je schoot werpen. Je kunt er schatrijk mee worden, maar het kan ook bij een beetje wisselgeld blijven. En je kunt ook met verlies achterblijven. Dit antwoord is van toepassing op iedere branche.
  14. In het geval van defecten is wettelijke garantie natuurlijk wel gewoon van toepassing, ook als het in een fysieke winkel is gekocht. Als winkelier zou ik verwachten dat mijn leverancier (jij dus) artikelen die binnen de wettelijke garantie moeten worden vergoed aan de klant, door mijn leverancier aan mij vergoed worden. Wat betreft artikelen die worden teruggebracht maar nog in goede staat zijn: het is aan de winkelier of ze dat terugnemen (en hoe ze dat vergoeden, waar Hans ook al wat over zei). De winkelier kan het artikel vervolgens weer opnieuw verkopen, dus daar hoef jij als leverancier niks mee te doen, lijkt me.
  15. Two times implies it's a fixed amount, which it isn't, like Daxto mentioned. The amount your employer has to pay is based on your salary and the amount you, as an entrepreneur, have to pay is based on your profit. In the situation where you were not an entrepreneur but just worked those extra hours (or just get extra salary) at your employer, the amount your employer has to pay for the ZvW would become higher aswell. So it's based on the total income (salary when you're employed or profit when you're an entrepreneur).
  16. Ik hoop dat je iets verder kijkt dan alleen het fiscale aspect bij de afweging tussen een privé of zakelijke rekening voor je bedrijf. Goeie suggestie, ik zal het in m'n achterhoofd houden als ik ooit nog wat anders wil gaan doen.
  17. Het hebben van een zakelijke rekening heeft natuurlijk wel de nodige voordelen, zoals een professionele uitstraling en een duidelijke scheiding van je transacties t.b.v. je administratie. Daarnaast hebben verschillende banken in hun voorwaarden staan dat privérekeningen niet zakelijk mogen worden gebruikt. Een bank zal het niet accepteren dat een BV een privérekening wil openen, omdat de BV de rechtspersoon is en niet jij persoonlijk.
  18. Nee, want het is überhaupt niet verplicht om een zakelijke rekening te hebben.
  19. Heb je al contact opgenomen met de support van Snelstart?
  20. Een goed begin. Heb je ook al rekening gehouden met directe kosten zoals transport naar de klant? En heb je alle indirecte kosten, die ook onderdeel zijn van je kostprijs, ook al in kaart gebracht? Het feit dat zij bepaalde kosten, zoals fysieke winkels en personeel, wel hebben en jij niet, is toch juist een argument dat hun kostprijs wezenlijk kan verschillen ten opzichte van die van jou? Als je iets meer inhoud van je businessplan deelt hebben deelnemers hier wat meer context om je relevante antwoorden te geven. Het blijft andere nogal in algemeenheden waar je weinig mee opschiet. Hier is dus ook alleen een zinnig antwoord op te geven als de andere P's inzichtelijk zijn voor ons.
  21. Dat hangt o.a. af van je merk en je plan daarmee. Dopper positioneert zich als een merk met een missie en ze hebben dat op een goede manier weten te laden. Daar wil je (hun doelgroep) bij horen en dan wil je misschien zelfs graag met een Dopper (incl. groot logo) gezien worden. Zoals Ron al aangaf betekent dat wel dat ze meer moeten doen dan alleen het logo groot op hun product zetten, er is een hoop promotie voor nodig. Overigens heeft het logo van Dopper ook nog de functie dat het een soort handvat/grip op de fles is. Heb je dit al aan je huidige klanten gevraagd?
  22. Wat heb je zelf al onderzocht of bedacht? Het is niet echt te verwachten dat iemand hier een briljante prijsstrategie voor je gaat presenteren. Nog los van het feit dat je, zoals Hans al aangaf, het aspect prijs in de context van je hele marketingstrategie moet bekijken. Heb je, in hoofdlijnen, al een businessplan uitgewerkt? Ik ben overigens wel benieuwd hoe je inzicht in de kostprijs van al je concurrenten hebt gekregen.
  23. Een degelijke administratie is wettelijk verplicht. Daarbij moet je bepaalde gegevens bewaren. Voorraadbeheer is over het algemeen niet de route die de BD neemt om je administratie inzichtelijk te krijgen, daarvoor zijn o.a. je in- en verkoopfacturen en banktransacties. Derving is een reëel aspect bij het houden van voorraad, dat kun je dan dus ook afwaarderen. Als jij anderzijds geen sluitende administratie bijhoudt en dus je in- en verkopen niet duidelijk kunt aantonen en ondertussen heb je ook nog je halve jaarvoorraad weggeschreven als derving, waardoor er onderaan de streep geen winst over lijkt te blijven, dan kan een inspecteur wel vragen gaan stellen.
  24. Deze schuld verdwijnt niet vanzelf. Het ingetrokken btw-nummer lijkt me momenteel niet je hoogste prioriteit. Welke actie heb je al ondernomen om die belastingschuld op te lossen? Kun je het geld bij elkaar krijgen? Is er perspectief voor een betalingsregeling om in delen af te lossen?
  25. RubenT

    Wederverkoop

    En dan zijn jouw artikelen in die fysieke winkel significant duurder dan op je webshop. Wat zouden de klant en de winkelier daarvan vinden? Heb je al onderzoek gedaan naar welke marges gebruikelijk zijn in jouw markt? En dus welke factor de winkelier vermoedelijk over jouw inkoopprijs moet doen om er iets aan over te houden? Heb je een beeld van waar de 'macht' ligt tussen jou en de winkelier? Je geeft aan unieke producten te hebben, zou een winkelier jouw assortiment graag in z'n winkel willen hebben? Dat geeft jou wat meer ruimte om een betere prijs uit te onderhandelen. Andersom: als de winkelier het een risico vindt om jouw artikelen in te kopen omdat diegene nog niet weet of het interessant is voor zijn klanten, kun je er ook voor kiezen om consignatie aan te bieden. Daarmee verklein je het risico voor de winkelier. Dat hangt vooral af van de vorm van jullie samenwerking, dus of de winkelier inkoopt of dat jij in consignatie levert. What's in it for them? Sluit je assortiment aan bij de doelgroep van de winkel? Kun je een mooie marge aanbieden? Neem je onverkochte voorraad terug? Heb je een mooie (en efficiënte) display waarin het verkocht kan worden? Ga je je assortiment uitbreiden? Krijgen ze exclusiviteit?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.