Jump to content

sports

Junior
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Gewoon pech en terecht. Je woont in Spanje en betaald geen inkomstenbelasting in Nederland.
 2. Overigens gebruik Corona niet als excuus voor oude vorderingen. Vorige maand durfde een klant mij te vertellen dat hij niet kon betalen door Corona. Dit was een vordering van 1500 euro uit september waarbij heel de smoezen reeks al was gebruikt. Ik heb de klant gevraagd het RIVM te bellen aangezien dit nieuw inzicht was in het ontstaan van Corona. Het is blijkbaar in september in een klein dorpje bij Utrecht ontstaan i.p.v. in China. Voor deze klant gaat volgende week de faillissementsaanvraag de deur uit wanneer de vordering niet is voldaan.
 3. De "Corona-Surceance" is eigenlijk al bijna vanzelf ontstaan. 1. Leveranciers hebben meer begrip voor later betalen klanten. Behalve bij oudere vorderingen. 2. Deurwaarders leggen minder snel beslag 3. Rechtbanken behandelen maar weinig zaken momenteel Er is dus meer tijd om met een goed plan te komen. Eventueel met een betalingsregeling voor leveranciers naar mijn mening met daarin uitstel maar geen afstel. Ook de leverancier heeft zware tijden. Kom wel met een goed plan wat haalbaar is en waarbij je ook je onderneming in de toekomst bestendig maakt voor omzet verlies. Naar mijn mening zullen leveranciers sneller willen meedenken dan normaal in deze tijd. Zijn de schulden te groot en had de onderneming ook in de goede tijd maar een beperkte winst is eigen faillissement aanvragen een optie. Dat dit geld kost en er schulden over blijven is vervelend maar dit is ook zo voor je leveranciers. Schouders er onder en zoveel mogelijk aflossen zou ik zeggen.
 4. Afspraak is afspraak telt niet in deze? Je maakt een afspraak voor 2 jaar (is al relatief kort voor commerciële ruimtes) en probeert nu een gaatje in het contract te vinden om hier onderuit te komen? Niet echt netjes naar mijn mening. De verhuurder heeft ook kosten gemaakt waarschijnlijk om deze ruimte aan je te verhuren. Verhuurder kan er niets aan doen dat u een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Enige wat je naar mijn mening kunt doen is met de verhuurder om tafel om te kijken of hij uit goede wil iets voor je kan betekenen. Je kunt bijvoorbeeld voorstellen de ruimte binnen een maand op te leveren maar ongeacht of de verhuurder een nieuwe verhuurder vindt nog 9 maanden (helft van je nog resterende huurtermijn) te betalen. Andere optie is een indeplaatsstelling waarbij je zelf dus een nieuwe huurder zoekt die het huurcontract overneemt. Onder voorwaarden moet en wil een verhuurder hier vaak aan mee werken. In deze tijden zal dit wel extra lastig zijn.
 5. Pallet zending binnen Nederland kan voor rond de 40 euro met weinig aantallen. I.v.m. gewicht is een pallet zending noodzakelijk. Kun je het pakket eventueel opsplitsen in 2 zendingen van 20 kilo? Dan betaal je slechts 2x 4-5 euro.
 6. U kiest voor deze business die kapitaalintensief is en blijkbaar niet al te hoge marges heeft. de belastingbetaler kiest hier niet voor. nu wil de overheid u helpen door voor een groot deel garant te staan voor een lening zodat u verder kan en dan bent u zelf hiertoe niet bereid? dus met de lening heeft u ook weinig vertrouwen in het overleven van uw onderneming? Die garantstellingen zijn er niet voor niets anders wil iedereen wel een lening van 5 ton. Lukt het niet jammer dan.
 7. Gaaf, weet niet wat de eisen zijn aan materialen en gereedschappen voor deze in een IC mogen worden gebruikt. denk overigens dat je Tiller straks in de 1,5 meter economie ook wel eens een betekenis kan spelen. tillen van zware maar niet lange objecten mag niet meer met twee personen. ik zou zeggen start de marketing machine op en adverteer je gek 😀
 8. Wie moet dit dan betalen? Schuld ligt niet bij de overheid maar bij het virus. Overheid neemt alleen noodzakelijke maatregelen. U heeft in het verleden gekozen geen buffer op te bouwen. Vervolgens wil u nu geld lenen waarbij de overheid al voor een groot deel garant staat maar bent u zelf niet bereid een borg af te geven? niemand heeft dit gewild maar we hebben wel gekozen zelfstandige te worden en dat ben je dan in goede en slechte tijden. de afgelopen jaren was iedereen een succesvolle ondernemer met een goede visie en tesla. nu zit het even tegen en kunnen ze er niets aan doen want Corona en moet de overheid bijspringen. ook in deze tijd liggen er kansen grijp die ipv naar de overheid te wijzen.
 9. Hoop dan ook dat dit na deze crisis eens veranderd. je kunt zo niet je bedrijf runnen en dna bij de eerste tegenslag je leveranciers niet betalen en steun vragen. Laatst een heftruck gekocht. bijna niet mogelijk zonder lease. stonden ze van te kijken. Een normaal bedrijf maakt van een euro 1,5 euro en vervolgens 2 euro. De laatste jaren maken veel bedrijven van een euro 1,05 euro en leasen dan een Audi en een nieuwe machine die 25% efficiënter werkt. dan is het niet gek dat je veel vaste kosten hebt en geen omzet kunt missen.
 10. Ik zeg niet dat de complete sectoren weg moeten. maar wel het totale aanbod minder. Zodat er gezondere bedrijven komen die echt reserves kunnen opbouwen. niet alleen voor de rustige periodes. Het is toch van de zotte dat door 2-3 maanden geen omzet je al bijna omvalt.
 11. Maar als dit zo al jaren is loop je dus al jaren een super hoog risico. Ik heb het idee dat er in deze branche hard gewerkt wordt maar uiteindelijk dus bijna niets verdient om buffer op te bouwen. Zit je in deze branche dan zou toch mijn advies zijn de komende tijd na te denken hoe dit anders kan. Of zelfs helemaal te stoppen in deze sector. Voor de sector denk ik ook goed dat er de komende periode een groot aantal bedrijven omvallen zodat in de toekomst er minder aanbod is en de marges omhoog kunnen.
 12. Wij doen een stapje extra voor onze klanten maar betalingen uitstellen etc. niet. Dit is en blijft verantwoording voor de klant. Ik heb hier nu een werknemer van een bevriend bedrijf zonder werk die nu hier aan het werk is (pand onderhoud, klusjes die lang zijn bljiven liggen, andere niet noodzalijke dingen)
 13. Als een bedrijf 2 maanden niet kan volhouden dan denk ik dat het de komende jaren helemaal moeilijk wordt. Ze zouden eigenlijk de eerste 3 maanden niets moeten uitkeren en daarna wat meer. Is namelijk ook gewoon bedrijfsrisico. Nu doet iedereen heel zielig en niemand had dit kunnen zijn aankomen etc. Tendens is de laatste jaren groeien met weinig marge, bedrijfsmiddelen financieren en leasen. Dus hoge vaste kosten en lage marge. Recept voor omvallen bij het minste of geringste wat tegen zit. Probleem is dus niet de afgelopen maand ontstaan maar in het voortraject de jaren hiervoor. Gezonde bedrijven hebben in de goede tijd last van dit soort ondernemingen en moeten de komende jaren extra belasting betalen om ze met een staatsinfuus overeind te houden. Lunchtenten schieten uit de lucht, op elke hoek van de straat een festival maar ze verdienen te weinig voor een goede risico verzekering, een miljoen ZZPérs die niet mee betalen aan sociale lasten en weinig inkomsten belasting betalen maar nu wel geld willen hebben. Iemand die in loondienst is betaald maandelijks veel geld aan alle voorzieningen en moet nu weer de portemonnee trekken voor dit soort bedrijven. en als ze over een paar jaar allemaal met pensioen gaan staan ze weer bij Nieuwsuur te klagen dat ze altijd hard hebben gewerkt maar te weinig verdient om pensioen op te bouwen.
 14. Vergeet niet dat je dan ook de kosten van de curator/bewindvoerder moet betalen. Dat komt nog eens extra bij je schuld.
 15. Denk dat wanneer nu al faillissement is uitgesproken er ook voor de Corona al iets niet goed zat / weinig buffers waren. Is denk ik voor veel ondernemers ook een les voor de toekomst. Buffer aanhouden ben je verplicht naar jezelf, leveranciers, en personeel. Wij hebben ook al meerdere klanten die nu niet meer kunnen betalen. Uiteraard gaan we er coulant mee om maar van de ene kant ook wrang dat wij nu geen geld krijgen terwijl andere risico's hebben genomen die niet verantwoord waren. Weet dat we elkaar in deze tijd moeten helpen en dat deze reactie mij niet door iedereen in dank wordt afgenomen. We moeten in deze tijd solidair zijn en kunnen niet hard optreden tegen wanbetaling maar het probleem bij deze bedrijven is in voorgaande jaren ontstaan terwijl de economie toen op volle toeren draaide.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept