Jump to content

sports

Junior
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Voor wat klanten zorgen is anders dan ook al direct omzet maken en deze niet opgeven. Tussenstap zou inderdaad kunnen zijn dat je eerst wat klanten zoekt en bijvoorbeeld de omzet van december dit jaar nog als overige inkomsten aangeeft bij de belastingdienst. Als de plannen zijn een succesvol bedrijf op te starten dan zou mijn advies zijn direct vanaf het begin officieel. Belastingdruk is bij lage omzet verwaarloosbaar en je hebt wel direct cijfers vanaf het begin wanneer je later bijvoorbeeld een investering wil doen waar vreemd kapitaal voor nodig is. Poetsbedrijven werken vaak ook vo
 2. Bedankt voor alle reacties. Ik heb besloten het pand voorlopig gewoon leeg te laten staan en te wachten op een huurder. Alle andere activiteiten kosten relatief veel tijd / personeel en moet zeggen dat ik het verdienmodel van een sportschool / andere vrije tijds ondernemingen niet echt zie. Ik zelf kan er weinig tijd insteken en ik denk dat een sportschool meestal hard werken door de eigenaar zelf en dan nog relatief weinig verdienen is.
 3. Ga kijken hoeveel geld je maximaal bij elkaar kunt krijgen. (familie, prive huis / spullen verkopen, etc.) Gebruik dit om een regeling met de belastingdienst te treffen. Je moet met een redelijk percentage van de schuld komen met daarbij een voorstel wanneer je de rest inlost. Een regeling is er met de belastingdienst vaak wel te treffen maar zoals ik het verhaal lees heb je waarschijnlijk al meerdere regelingen gehad en niet nagekomen of de belastingdienst volkomen genegeerd. Je zult dus voor een nieuwe regeling moeten beginnen met een redelijk percentage van de schuld per d
 4. Je kan daarvoor een indeplaatsstelling regelen maar volgens mij heeft de verhuurder eerder al aangegeven het contract te willen ontbinden met een heel redelijk voorstel. Alleen een paar maanden huur inlopen.
 5. Eventueel kun je proberen via bijvoorbeeld familie extern kapitaal aan te trekken en alle schuldeisers een voorstel doen. bijvoorbeeld 30% van de vordering betalen tegen finale kwijting. Wat ik niet begrijp is hoe je het in hemelsnaam voor elkaar krijgt een schuld van een ton op te bouwen met deze activiteiten. Was toch neem ik aan vooraf ook wel duidelijk dat 6 studio's verhuren nooit voor een normaal inkomen kan zorgen. Dit zijn activiteiten / hobby's waar je nog een full time baan langs moet hebben.
 6. Per direct aan hem voorstellen de portefeuille Finance samen te gaan beheren. Eventueel toezicht van accountant wanneer de kennis ontbreekt. Grootste gevaar voor je bedrijf dat er fouten m.b.t. belastingen, betalingsachterstanden etc. ontstaan.
 7. Gewoon pech en terecht. Je woont in Spanje en betaald geen inkomstenbelasting in Nederland.
 8. Overigens gebruik Corona niet als excuus voor oude vorderingen. Vorige maand durfde een klant mij te vertellen dat hij niet kon betalen door Corona. Dit was een vordering van 1500 euro uit september waarbij heel de smoezen reeks al was gebruikt. Ik heb de klant gevraagd het RIVM te bellen aangezien dit nieuw inzicht was in het ontstaan van Corona. Het is blijkbaar in september in een klein dorpje bij Utrecht ontstaan i.p.v. in China. Voor deze klant gaat volgende week de faillissementsaanvraag de deur uit wanneer de vordering niet is voldaan.
 9. De "Corona-Surceance" is eigenlijk al bijna vanzelf ontstaan. 1. Leveranciers hebben meer begrip voor later betalen klanten. Behalve bij oudere vorderingen. 2. Deurwaarders leggen minder snel beslag 3. Rechtbanken behandelen maar weinig zaken momenteel Er is dus meer tijd om met een goed plan te komen. Eventueel met een betalingsregeling voor leveranciers naar mijn mening met daarin uitstel maar geen afstel. Ook de leverancier heeft zware tijden. Kom wel met een goed plan wat haalbaar is en waarbij je ook je onderneming in de toekomst bestendig maakt voor omze
 10. Afspraak is afspraak telt niet in deze? Je maakt een afspraak voor 2 jaar (is al relatief kort voor commerciële ruimtes) en probeert nu een gaatje in het contract te vinden om hier onderuit te komen? Niet echt netjes naar mijn mening. De verhuurder heeft ook kosten gemaakt waarschijnlijk om deze ruimte aan je te verhuren. Verhuurder kan er niets aan doen dat u een verkeerde inschatting heeft gemaakt. Enige wat je naar mijn mening kunt doen is met de verhuurder om tafel om te kijken of hij uit goede wil iets voor je kan betekenen. Je kunt bijvoorbeeld voorstel
 11. Pallet zending binnen Nederland kan voor rond de 40 euro met weinig aantallen. I.v.m. gewicht is een pallet zending noodzakelijk. Kun je het pakket eventueel opsplitsen in 2 zendingen van 20 kilo? Dan betaal je slechts 2x 4-5 euro.
 12. U kiest voor deze business die kapitaalintensief is en blijkbaar niet al te hoge marges heeft. de belastingbetaler kiest hier niet voor. nu wil de overheid u helpen door voor een groot deel garant te staan voor een lening zodat u verder kan en dan bent u zelf hiertoe niet bereid? dus met de lening heeft u ook weinig vertrouwen in het overleven van uw onderneming? Die garantstellingen zijn er niet voor niets anders wil iedereen wel een lening van 5 ton. Lukt het niet jammer dan.
 13. Gaaf, weet niet wat de eisen zijn aan materialen en gereedschappen voor deze in een IC mogen worden gebruikt. denk overigens dat je Tiller straks in de 1,5 meter economie ook wel eens een betekenis kan spelen. tillen van zware maar niet lange objecten mag niet meer met twee personen. ik zou zeggen start de marketing machine op en adverteer je gek 😀
 14. Wie moet dit dan betalen? Schuld ligt niet bij de overheid maar bij het virus. Overheid neemt alleen noodzakelijke maatregelen. U heeft in het verleden gekozen geen buffer op te bouwen. Vervolgens wil u nu geld lenen waarbij de overheid al voor een groot deel garant staat maar bent u zelf niet bereid een borg af te geven? niemand heeft dit gewild maar we hebben wel gekozen zelfstandige te worden en dat ben je dan in goede en slechte tijden. de afgelopen jaren was iedereen een succesvolle ondernemer met een goede visie en tesla. nu zit het even tegen en ku
 15. Hoop dan ook dat dit na deze crisis eens veranderd. je kunt zo niet je bedrijf runnen en dna bij de eerste tegenslag je leveranciers niet betalen en steun vragen. Laatst een heftruck gekocht. bijna niet mogelijk zonder lease. stonden ze van te kijken. Een normaal bedrijf maakt van een euro 1,5 euro en vervolgens 2 euro. De laatste jaren maken veel bedrijven van een euro 1,05 euro en leasen dan een Audi en een nieuwe machine die 25% efficiënter werkt. dan is het niet gek dat je veel vaste kosten hebt en geen omzet kunt missen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept