Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,546
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

henkh last won the day on June 28 2020

henkh had the most liked content!

Community Reputation

299

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >

Company info

 • Branch
  Overig
 1. Sticker op je voorhoofd Onze kleindochter was gisteren al aan het oefenen met haar plakplaatjes Verder heb ik geen enkele moeite met vaccinatie registratie op wat voor manier dan ook, wacht met smart dat ik de boot weer op kan.
 2. henkh

  2x KOR aanvragen?

  Ik heb al jaren een vof met mijn vrouw en zonnepanelen. De vof heeft een eigen btw nummer en ikzelf kon als particulier gewoon de btw terug vragen en vervolgens vrijstelling aanvragen voor btw verplichtingen. Het energiecontract is privé en staat op mijn naam. Niet dat ik je een vof wil aansmeren maar het is een situatie die in de 3 bovenstaande opties niet ter sprake komt.
 3. Wat als het potje leeg is? stop met je afwachtende houding en kom direct in actie. Winkels kunnen inmiddels op afspraak klanten ontvangen. Voor dat je omzet kan maken moet de boel wel klaar zijn, dat had een mooie klus voor de lockdown periode geweest. In het artikel van Lex hebben ze het over de periode t/m 30 juni 2020, als dat blijft staan val je buiten de boot. Heb je werk, inkomen, uitkering of partner met inkomen maar zit je onder bijstandsniveau meld je dan bij de gemeente voor aanvulling of ga met ze in gesprek of een BBz traject
 4. Heb je ervaring in de verkoop en gebruik van desinfectiemiddelen? Of zijn het dollartekens vanwege de hype die corona heeft veroorzaakt. Gaat het om desinfectie voor oppervlakken of handgel? De markt daarvan is volledig verzadigd en in handen van een paar grote spelers. Maar ook de vraag naar desinfectie middelen en diensten is tanende zo merk ik binnen mijn schoonmaakbedrijf. De meeste ondernemers zijn of coronamoe of hebben de knaken er niet meer voor (over). Daarnaast zou ik ook voldoende werk maken van het afdekken van aansprakelijkheden. Als importeur ben je aansprakelijk vo
 5. En hobby's kosten geld. Er bestaat ook nog zoiets als excessief privé gebruik, wellicht een puntje van aandacht. Zelf rij ik altijd zakelijk met bijtelling terwijl ik jaarlijks heel weinig kilometers maak, gemak dient de mens. Ruil de auto iedere 4 jaar in maar neem een wat goedkoper merk en uitvoering. En hou me vervolgens alleen nog bezig met omzet en winst maken.
 6. Alternatief is dat je gewoon aan de aangifte begint en bij problemen hier hulp vraagt al dan niet met fictieve cijfers? Kennis genoeg op dit forum. Inloggen is weer een drama, lees net dat de aangifte termijn met 8 dagen verlengt is.
 7. Dat maakt het al iets makkelijker maar je zal merken dat wanneer je alles invoert vaak de melding fiscale winstberekening klopt niet krijgt. Daar worden hier in deze tijd voldoende topics aan gewijd met het verzoek om hulp. Heb je een boekhouder? is het een optie om je aangifte te laten verzorgen. Kost wel geld maar zal voor een startende ondernemer geen wereldbedrag zijn.
 8. In het aangifte programma komt een vraag bent u ondernemer voor de belasting (of zoiets) die moet je aanvinken. Je krijgt dan wel een berg vragen en cijfers in te vullen die moeten matchen ander krijg je je aangifte nooit afgesloten. Als je dit voor de eerste keer doet zou ik er hulp bij zoeken. Heb je jaarstukken (balans en winst&verliesrekening) opgesteld?
 9. Haha, zocht ook al en kwam er ook niet in. In de OLA simulatie heb ik afgelopen weken voldoende huiswerk opgaven gemaakt en het iedere niet aangevinkt. Het ligt op mijn lippen maar ja leeftijd begint een beetje op te spelen.
 10. Sta je wel als ondernemer ingeschreven bij de KVK?
 11. Je hebt een klauw geld uitgegeven voor het uitvinden van 2 machines maar je weet nog niet of er een markt voor is?
 12. De regels wil ik beslist niet ter discussie stellen maar idd de logica ontgaat me soms.Door mijn leeftijd, werk en bourgondisch uiterlijk val ik in de risicogroep. Zelf ben ik heel streng in het naleven van alle regels. Dat geeft ook effect want waar ik normaal door de aard van mijn werk jaarlijks een paar keer met "snottebellen" loop ben ik sinds vorig jaar niet meer verkouden geweest. Vanaf december hebben we zware maatregelen waarvan ik zelf geen effect zie in de cijfers (hooguit een stabilisatie) Dat zou imho betekenen dat of de regels niet streng genoeg zijn of dat hele volksst
 13. Raar eigenlijk dat dit niet voor supermarkten geldt. Nu laat ik alles thuisbezorgen maar had afgelopen vrijdag toch een vergeten boodschap. Supermarkt overvol en bij de zelfscan kassa stond ik als 10de in de rij met mijn doosje eieren. Ik ben zeker niet tegen maatregelen en er zal ongetwijfeld wel over nagedacht zijn maar elke logica ontgaat mij.
 14. als ze mijn postcode vragen zeg ik altijd dat ik onder de brug slaap en dat ik daar geen postcode heb. En verder heb ik weinig last van laster of slechte beoordelingen. mijn klanten zijn iedere keer weer blij dat ze zelf de "plee" niet hoeven schoon te maken (sluit me wel aan bij de adviezen om niet op chantage in te gaan)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept