Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,327
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

henkh last won the day on November 28 2019

henkh had the most liked content!

Community Reputation

267

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Branch
  Overig
 1. Na 35 jaar ondernemen kan ik je vertellen dat dit een illusie is. Situaties maken het ondernemerschap iedere keer weer een uitdaging.
 2. Ook weer zo'n vraag van "als ik......" Is het niet beter om gewoon in Nederland te beginnen, knaken verdienen om die vervolgens in het buitenland te investeren en een paar daarvan te reserveren voor goed advies? Bedrijfsvormen zijn in ieder land anders en de regelgeving ook, zelfs als het EU landen zijn.
 3. Maar we dwalen af. Door deze crisis zie ik nieuwe mogelijkheden en op basis van deze prima column ga ik er mee aan de bak. Ieder probleem is ook een kans.
 4. Niks zien aankomen en niks voorbereid. alleen een buffer opgebouwd voor wat voor (financiële) crisis dan ook. Hadden meer mensen moeten doen.
 5. Idd in 2006 was de shit van mijn oude bedrijf giga. Dat hebben we met hard ploeteren in 2012 kunnen afsluiten. Toen bij mezelf gedacht, eens maar nooit weer. Toiletpapier heb ik momenteel per pallet op voorraad. 😜
 6. 4 jaar overbruggen is nu iets te veel. In januari wel het plan gemaakt om dit jaar te knallen en vanaf januari 2021 sneller afbouwen. De winstcijfers die ik toen in gedachten had zullen er niet in zitten. Maar wellicht kan het meevallen, het jaar is nog niet om en hoewel er omzet is weggevallen komt er ander werk voor terug.
 7. In 2013 een ondernemingsplan gemaakt op 5 a4tjes en begonnen. Van het oorspronkelijke plan is weinig over gebleven en is het bedrijf heel anders gegroeid. Plan op papier ook nooit meer aangepast. Wel vanaf de start voorgenomen van wie dan ook niet meer afhankelijk te zijn. Dat is aardig gelukt zodat we nu relaxed de crisis kunnen weerstaan. Hooguit dat de crisis mijn plannen om eerder te stoppen een klein beetje zal dwarsbomen.
 8. Dat zeg ik ook niet maar meer om aan te geven dat hun tarieven een factor 5 zijn dan die van mij.😜 Verder ben ik heel blij met ze, sommige werk ik al meer dan 30 jaar mee samen. 😀
 9. Advies van een forum kan heel waardevol zijn maar je kunt er geen rechten aan ontlenen. Nu ik met een nieuwe fase in mijn arbeidzame leven kom heb ik diverse adviseurs ingeschakeld. Daar zijn toch echt de nodige knaken mee gemoeid. 😜
 10. Nee. We vechten elkaar net nog niet de tent uit. 😜 en verder in 2 boeken begonnen: Deflatie in aantocht en de schuldenberg. Kost waar je depri van wordt maar nu actueler is dan ooit. Gelukkig zit er maar een zondag in de week en kunnen we de andere dagen vol aan de bak.😀
 11. Daar zullen alleen dik betaalde adviseurs een antwoord op kunnen geven, als het al mogelijk is. Hopelijk heb je bij de start van jouw bv' s voldoende knaken in kas om ze in te huren.
 12. Ga maar uit van dalende belastinginkomsten en oplopende begrotingstekorten. Ben benieuwd bij wie ze de rekening neer gaan leggen.
 13. Wellicht wat voor de OSB, die zijn al gestart met de actie " schoonmakers bedankt" op radio en in de krant. Petje af voor de mensen die momenteel in de ziekenhuizen het schoonmaakwerk doen.
 14. Hmm, vandaag te veel op HL gezeten. Niet alleen Google doet raar zelfs pokkie doet vreemd. Misschien HL toch maar weer via laptop lezen. 😜
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept