Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,476
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

henkh last won the day on June 28

henkh had the most liked content!

Community Reputation

289

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >

Company info

 • Branch
  Overig
 1. Goodwill bepalen is vaak gewoon handjeklap zeker nu de omzet tot het 0 punt is gedaald. maar ik val in herhaling. Als vennoot ben je nog steeds aansprakelijk voor alle schulden van het bedrijf en aangezien jouw ex geen inzage meer geeft zou ik me daar veel meer zorgen om maken dan eventuele goodwill. Dat je omwille de kinderen het rustig aan wilt doen is mooi maar als jouw ex de boel opblaast en jij de schuldsanering in moet is een groter drama.
 2. Dat is balen, zeker in deze tijd waarin thuisbezorgen booming is. Gezien de markt is het logisch dat concurrenten instappen daar is weinig aan te doen. Maar concurrentie is ook een kans om het beter te doen. Vind klanten en maak ze heel blij met jouw diensten. Blije klanten zijn gratis reclame voor jouw bedrijf. Zelf zit ik ook in een sterk concurrerende markt maar dat is geen beletsel geweest om een mooi bedrijf op te bouwen. succes ermee.
 3. Dank je wel Hans, het is bizar om te constateren waar ik tot 14 juli gemiddeld 45 uur (bijna fluitend) per week werkte ik nu na 2 uurtjes afgepeigerd ben.
 4. Het zijn er uiteindelijk 12 geworden, sinds vorig weekend zonder. Deze week voorzichtig begonnen met 2 uurtjes werken per dag (meelopen met personeel en lichte werkzaamheden) Dat valt toch tegen, conditie is na 12 weken 0,0 revalidatieprogramma is er nu op afgestemd om dat weer op te bouwen.
 5. Nee en als het goed is staan in jouw algemene voorwaarden welke consequenties van toepassing zijn bij te laat betalen. Maar als de klant weigert en zich beroept op schade die jij veroorzaakt hebt wordt het gewoon een gang naar de (kanton)rechter. Met alle kosten en risico's die daar aan verbonden zijn. Ooit zelf ondervonden: schade aan een trouwfoto geclaimd door klant na niet betalen facturen tw van 3000 NLG (pff waar blijft de tijd) Maandenlang gesteggel, advocaat, kantonrechter en uiteindelijk in gelijk gesteld. Klant inmiddels failliet kosten voor ons en niks nada noppes ontva
 6. Producenten kan ik je niet aan helpen, als schoonmaakbedrijf legen we ze alleen. Nu zijn er honderden soorten prullenbakken van heel simpel tot design. Bij de meeste klanten kom ik de simpele plastic of metalen tegen met voor en vooral nadelen. Niet passende plastic zakken (die bij het eerste klokhuis volledig in de bak verdwijnen) of slecht schoon te houden als er geen zak in zit door allerlei randjes en richels of structuur. Te klein, te groot enzovoort. Dus altijd geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. Wellicht kan je hier iets over jouw nieuwe model vertellen?
 7. ik weet niet of het verplicht is (denk het niet) maar deze pakketten werken wel prettig en professioneel. Fiscaalgemak heb ik via een vrijwilligers organisatie een tijdje kunnen gebruiken en vond ik persoonlijk heel fijn werken. Jammer dat de organisatie daar mee gestopt is. Tegenwoordig werken we als vrijwilliger met E herkenning en loggen dan direct bij de BD in. Op zich werkt dat goed alleen in de start van het aangifteseizoen is het vaak lastig inloggen. Iets wat met FG nooit problemen opleverde. Er zit vaak een stevig prijskaartje aan dit soort pakketten en moet j
 8. verlies op een bepaalde dienst is niet zo'n probleem (heb ik binnen mijn toko ook wel eens) als het resultaat van de grote hoop maar positief is.
 9. Hier in het dorp hanteren de meeste bezorgrestaurants een minimum order tussen 10 en 15 euro en diverse berekenen ook bezorgkosten van 2 tot 2,50 euro. En thuisbezorgd rekent tegenwoordig ook kosten voor ideal betalingen. Als de dienst naar waarde is dan heb ik geen moeite met kosten. de meeste pizzaboeren in het dorp vechten elkaar de tent uit, zie zelfs aanbiedingen van 2de pizza voor 2 euro. de doos waar die in zit is waarschijnlijk duurder. Het einde van de online supermarkt zie ik niet gauw gebeuren, eerder aanvullende voorwaarden als ordergrote
 10. Bezorgen bij de Picnic is in naam gratis maar zal ongetwijfeld wel in de prijs van de meeste producten verrekend zijn. Bestel al tijden bij de Picnic vanwege de service en het gemak van de gebruiksvriendelijke app en de hele korte tijdssloten die ze hanteren bij de bezorging. Maar als ik bestelde producten vergelijk met de folders die dezelfde dag binnenkomen dan zit daar best wel prijsverschil in. Maar goed gemak is ook wat waard. en de minimum bestelorder is sinds corona van 25 naar 35 euro gegaan onder het mom dat de kratjes efficiënter benut worden.
 11. Hoe moeilijk kan het zijn!! Google is your friend.
 12. Je geeft zelf het antwoord al, als je geld verdient dan ben je daar belasting over verschuldigd. Het netto bedrag kan je als je het niet nodig hebt voor privé herinvesteren in de vof als een soort privé storting. Hoeveel belasting je er over betaald is hier niet te beantwoorden. dat is afhankelijk van wat je in je eenmanszaak verdient en of je zelfstandigenaftrek hebt.
 13. Met de sportclub die ik sponsor heb ik een simpel contract gesloten in de trant van: "henkh betaalt jaarlijks bedrag xxx aan de club en de club zorgt als tegenprestatie voor ......." Met mijn vorige bedrijf sponsorde ik ook soms particulieren die iets "bijzonders" deden bijvoorbeeld een expeditie naar verweggiestan. Ik zorgde dan voor fotorolletjes en het afdrukken en als krantjes er iets over vermelden zorgden ze voor naamsvermelding daarvan. Gewoon op een simpel kattebelletje met 2 krabbels eronder. uiteraard zonder btw vermeldingen of berekeningen. Zette
 14. Het artikel in het AD staat ook op de voorpagina van De Ondernemer.nl Zou bijna jaloers worden op zoveel free publicity
 15. Ik werk(te) voor een cateringbedrijf, die branche is momenteel kommer en kwel. Ben wel benieuwd hoe jouw doelgroep er uitziet. Of wordt het in die winkelstraat een broodjeszaak/lunchroom?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept