Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

henkh last won the day on April 28

henkh had the most liked content!

Community Reputation

273

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >

Company info

 • Branch
  Overig
 1. Doe veel zaken met leveranciers uit Duitsland en soms uit België, Nog nooit die vraag gehad en btw wordt door iedereen naar mij verlegd. Goederen worden gewoon bij mij in Nederland afgeleverd.
 2. Dan nog is het eigendom van de vof, bij eventuele verkoop dient er afgerekend te worden over de boekwinst.
 3. Vraag me af hoe vennoot a het bedrijf nog kannen redden met een roodstand. Of je moet privé voldoende cash of een geldschieter achter de hand hebben maar normaal gesproken is dit einde oefening. enig voordeel is wellicht dat je geen overeenkomst hebt en dat je misschien niet gebonden bent aan anti concurrentie bedingen. juristen zullen daar wellicht een ander oordeel over hebben. Uit eigen ervaring heel lang geleden al weer kost het met of zonder advocaat toch een hoop geld en energie om een vof te ontbinden en vervolgens opnieuw te beginnen. is mij wel gelukt samen met mijn nieuwe vennoot waar ik al bijna 37 jaar naast lig. Hebben ook wel eens bonje maar met een aai over haar bol en een bos bloemen kom ik een heel eind.
 4. Geen idee wat de O-O-D-A loop inhoudt maar na de eerste schok van 15 maart met een omzetverlies van 25% voor evenementenschoonmaak (geen idee hoe lang dat nog gaat duren) ben ik gelijk gaan nadenken, lobbyen en de boer op gegaan bij mijn andere klanten om extra mogelijkheden in kaart te brengen met als gevolg dat ik vanaf mei zonder de evenementenbranche weer op mijn oude omzet niveau zit. En een nieuwe klant verwelkomd die mijn auto bij zijn buurman zag staan en belde of ik zijn in aanbouw zijnde pand ook wilde schoonmaken. (graag dus in deze barre tijden)
 5. Vanaf dag 1 na de sluiting van 2 van mijn klanten ben ik dat blijven doen, luisterend oor geboden, hulp aangeboden en waar mogelijk wat water bij de wijn gedaan. Vandaag met mijn contactpersoon bij de sportvereniging een plan van aanpak besproken, materialen bezorgd en instructies verzorgd zodat morgen de jeugd weer veilig kan gaan sporten. Alles gedaan om de kosten te beheersen waarbij ik toch weer omzet en winst kan genereren.
 6. Of gewoon door hard buffelen En die bbz was minder dan een half jaar waarbij de bijverdiensten in die periode het jaar daarna weer teruggevorderd werden. Puur voor levensonderhoud, alle kosten en schulden nog jaren over gedaan
 7. Aan het begin van de crisis direct op tv een paar zzp'ers met krokodillen tranen dat opdrachten geannuleerd werden en ze geen rooie cent om van te leven hadden. Dat zijn de "ondernemers" waar ik op doel.
 8. Meerdere auto's die iedere 4 jaar vervangen worden. Machines voor zwaardere klussen, ook schoonmaakbedrijven investeren hoor. Een buffer opbouwen heeft niets met hoge kosten te maken. Maar in Nederland zijn we gewend aan potverteren en lenen tegen de klippen op.
 9. Idd. Nu door de crisis maar dit is van alle tijden. Langere tijd ziek en niet verzekerd bijvoorbeeld. Ik kan 1 jaar overbruggen en door partner met inkomen waarschijnlijk langer. Goed dat er bij deze crisis regelingen zijn maar daarna zal iedereen toch moeten gaan nadenken hoe je de volgende crisis gaat overleven met minder stress.
 10. Helaas is elkaar helpen op dit moment ver te zoeken. Het is ieder voor zich en God voor ons allen. Ben het met diverse mensen wel eens dat er ook een stukje eigen verantwoordelijkheid is. Zelf zorg ok al jaren voor een stevige buffer nadat ik jaren geleden in zwaar weer raakte met mijn vorige bedrijf. Ik heb me toen voorgenomen "eens maar nooit weer" Leef met al mijn klanten die zwaar geraakt worden heel erg mee en probeer ze te helpen naar vermogen. Bij de een de facturatie stopgezet en de ander machines geleend zodat hij eigen personeel grote schoonmaak kan laten doen. En voor een 3de de weinige al gemaakte uren in maart maar geschrapt. Daar komt momenteel niets binnen. Hoef ik ook niet wakker te liggen dat betaling van de factuur uitblijft. Wat doen jullie eigenlijk?
 11. Ik onderneem in een vof en heb daar een ander btw nummer voor. De zonnepanelen en energiecontract zijn prive. De ruim 500 euro btw hebben we ons lekker laten smaken. 😜 blij met zulke Europese wetgeving. 😀
 12. De crisis heeft toch ook wel zijn voordelen. Lekker lummelen op HL. 😂😜
 13. Ik heb zelf niet zoveel moeite met de noodhulp van de Tozo, wat wel steekt is dat vervolgens mensen hard roepen dat ze daar de hypotheek niet van kunnen betalen.
 14. Als ondernemer doe ik al 35 jaar btw afdragen en voorbelasting verrekenen. Als particulier uiteraard de btw van mijn zonnepanelen teruggevraagd, we zijn tenslotte hollanders. 😜 en er vervolgens lekker van uit eten geweest 😀 Nooit begrepen waarom deze regeling bestaat. Kost de overheid bakken geld en de BD volop capaciteit.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept