Ga naar inhoud

henkh

Legend
 • Aantal berichten

  3050
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

henkh won de laatste dag op 5 februari

henkh had de meest gelikete inhoud!

Karma

215

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  46-50
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  commercie en marketi
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  kvk
  sproutstart
  be

Bedrijfsinfo

 • Branche
  29
 1. aan een coöperatie oprichten gaan minimaal 4 stappen vooraf. 1. bedrijfsplan opstellen 2. statuten opstellen 3. registreren bij de belastingdienst 4. inschrijven KvK Ben benieuwd of je deze stappen al hebt doorlopen?
 2. Met familie (en vrienden) moet je wandelen en niet handelen. ooit met een vriend een v.o.f. begonnen wat in eerste instantie goed liep tot er nog een vennoot bijkwam. 3 kapiteins op een schip is toch te veel van het goede gebleken.
 3. henkh

  een leven lang leren!

  Prima aanvulling Norbert, In een ver verleden heb ik via marktplaats en veel zelfstudie PDB en belastingassistent gedaan. Uiteindelijk wel de diploma's behaald maar nooit professioneel in verder gegaan
 4. henkh

  een leven lang leren!

  5. Zoek eens op marktplaats naar cursussen WFT. Geheid dat je voor een habbekrats een stapel boeken koopt. Kan je voor weinig kijken of het wat voor je is en zie je het toch niet zitten dan zet je ze gewoon weer op marktplaats.
 5. Idd, afschrijving is een vast gegeven en afhankelijk van de verkoopprijs maak je op de boekwaarde winst of verlies. uiteraard een prima mogelijkheid. Alleen denk ik dat TS wel heel veel reken en denkwerk op zich haalt om de huurtoeslag veilig te stellen. Een optie is misschien om toetsinkomen net onder de grens op te geven. Hij ontvangt dan maandelijks minder maar bij de definitieve aanslag wordt het weer gecorrigeerd. is een eventueel terug te betalen bedrag stuk lagen dan de 3000-4000 die hij nu ontvangt.
 6. Deze snap ik niet helemaal. Je schrijft toch af op basis van de aankoopnota? En je berekent het als het goed is per maand vanaf datum aanschaf. Als je in 2019 Vamil kan toepassen en 75% van 40k afschrijft staat deze in 2020 nog maar voor 10k in de boeken (even uitgaan van heel jaar) Verkoop je in 2020 voor 30k dan maak je een boekwinst van 20k en dat komt weer bij jouw winst over 2020. Zou je zomaar boven de huurtoeslaggrens uit kunnen komen. (in het rekensommetje geen rekening gehouden met restwaarde uiteraard)
 7. De quote hierboven is van de website. Maar in de brochure 2019 staat het op de zelfde manier.
 8. Als ik naar de codes kijk komen alleen waterstof auto's nog voor Vamil in aanmerking. Maar zoals gezegd de positieve lijst 2019 waar de merken zelf op staan kon ik nog niet vonden. Wellicht dat het daar anders in staat.
 9. Als ik deze informatie lees komen elektrische auto's in 2019 niet meer in aanmerking voor vamil. Op de positieve lijst 2018 staat de Tesla nog wel en de lijst voor 2019 is nog niet bekend/niet te vinden. Misschien dat de fiscalisten op het forum nog wel mogelijkheden voor vamil weten.
 10. om aan 3000-4000 huurtoeslag per jaar te komen moet je a: een hoge huur (rond de 700) betalen en b: een fors lager toetsinkomen dan genoemde huursubsidiegrens hebben. En uiteraard geen toeslagpartner met eigen inkomen of medebewoners met inkomen. En met dat lagere inkomen over die jaren wordt het waarschijnlijk onmogelijk om een hypotheek los te peuteren. Of het wordt een bedrag waar je net een "schuur" voor kan kopen. Ja, die wil ik ook wel (uiteraard vanwege de bijtelling) maar de kans dat die er komt schat ik niet hoog in. En is die dan in 2020 nog te verkopen voor 30k als er nieuwe auto's vanaf 40k leverbaar zijn. In plaats van allerlei fiscale constructies te bedenken kan je jouw energie beter in een hogere omzet en winst steken, kan je veel sneller naar dat koophuis verkassen.
 11. lastige vraag: als ik op "verjaring schulden belastingdienst bij faillissement" zoek dan krijg je een hoop info maar geen duidelijk antwoord. Hier vind je een hoop info over verjaring maar jouw specifieke geval weer niet. Je zou het de belastingdienst zelf kunnen vragen maar dan maak je waarschijnlijk slapende honden wakker.
 12. idd. zoals Norbert al aangeeft: soms ben je te lief voor je klanten.
 13. En het mooie is dat mijn grote klanten allemaal heel snel betalen. het topic heb ik ook niet gestart vanuit bijvoorbeeld liquiditeitsproblemen, meer uit kleine ergernis toen ik weer eens keek wat er nog openstond i.v.m. de btw aangifte. waardeer het meedenken heel erg en nu er binnen ons bedrijf mooie nieuwe ontwikkelingen zijn maak ik me wat minder druk hierover.
 14. graag gedaan, succes met de afhandeling.
 15. Wie doet de boekhouding? Ik verbaas me iedere keer weer over de heibel die vennoten kunnen maken bij dergelijke kleine belangen. een beetje boekhouder flanst zo een eindbalans in elkaar voor een paar knaken. (en ja scheiden kost nu eenmaal geld) Mits jullie duidelijkheid verschaffen en de administratie op orde is. Daarna is het een kwestie van afrekenen op basis van de kapitaalrekeningen van de vennoten.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké