Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,073
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

henkh last won the day on February 5

henkh had the most liked content!

Community Reputation

218

Personal info

 • Gender
  Male
 • Location
  -
 • Country
  Nederland

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  kvk
  sproutstart
  be

Company info

 • Branch
  29
 1. Misschien een idee om lid te worden van FNV zelfstandigen. Op het inlogdeel van hun website staat behoorlijk wat info voor zzpers die hun eigen aangifte willen doen. Zelfs een excelsheet waarmee je de cijfers van je w&v rekening om kan zetten naar fiscale cijfers.
 2. Dan gaat de gift naar privé en kan het topic op slot.😛
 3. Er bestaat een formulier voor periodiek schenken in natura. Maar of je hiermee uit de voeten kunt? Joost mag het weten.😉
 4. Voor 700 euro zou ik geen hoofdpijn willen hebben. Draag de software over, zeg tegen de klant dat je het prima vind dat een ander het afmaakt en sluit het boek. Als je een advocaat in moet schakelen zullen de kosten een factor x hoger zijn.
 5. Kijk door het raampje en doe dan geen eens open. En als ze bellen dan is mijn duim op het rode hoorntje net zo snel als Lucky Luke zijn vinger aan de trekker.🤣
 6. Lees in het andere topic toch een heel duidelijk advies van Roel. En anders heeft Google ook prima adviezen en tips. 😉 voorraad vernietigen
 7. zie nu dat het wat complexer ligt. Niet de vorige eigenaar maar de eerste gaat vrolijk verder met verkopen. Dan is het helemaal afhankelijk van wat er in de contracten staat. Zeker als jij geen enkele overeenkomst hebt met de eerste eigenaar. hooguit dat hij inbreuk maakt op de merknaam als die in jouw bezit is. Zonder de inhoud van de contracten te kennen is er geen zinnig woord over te zeggen. Een eerste verkennend gesprek bij een advocaat zal je de kop niet kosten en dan heb je een inschatting of verder gaan haalbaar is.
 8. Met het contract zo snel mogelijk naar een advocaat. Zeker als je serieus knaken hebt betaald voor overname van die webshop. Afwachten of doe het zelven is funest.
 9. Toen ik in 1984 mijn eerste bedrijf startte was dit idd de algemene tendens. De bank ging er automatisch al van uit dat er de eerste 3 jaar geen winst gemaakt zou worden en bood zelfs een ruimer krediet. (de bomen groeiden toen nog tot in de hemel en dat krediet had een mooie stapel bakstenen als onderpand.) In 1993 bij mijn 2de bedrijf was het al anders en heb de bank met veel moeite kunnen overtuigen dat er het eerste jaar al geld verdiend zou worden. Na een korte periode in loondienst en ww ben ik in 2013 met de startersregeling gestart met mijn derde bedrijf. Heb mezelf toen voorgenomen dat a: ik binnen een half jaar er van moest kunnen leven en b: dat ik geen bankkrediet meer wilde voor mijn bedrijf. Als beginnend ondernemer wil je graag alles goed doen en dichtgetimmerd hebben en besteed je onnodig veel tijd hier aan terwijl voor ondernemen maar 3 dingen van belang zijn: Product en of dienst aanbieden, Omzet genereren en Winst maken. En die periode van 3 jaar om tot winst te komen is niet meer van deze tijd, of je moet een suikeroom hebben. En die kinderopvangtoeslag ? Als vrijwilliger bij diverse bonden doe ik heel veel belastingen en toeslagen maar daar wil ik mijn vingers niet aan branden. Mensen met vragen stuur ik altijd door naar de organisatie die de opvang regelt of de belastingdienst. Of een specialist inhuren.
 10. Kijk, als de politiek dat nou eens regelt. hoeven er geen bepaalde groepen benoemd te worden en anderen uitgesloten. En kunnen alle opgenomen gesprekken meteen weer gewist worden. (vallen die eigenlijk niet onder enige privacywetgeving?)
 11. Bij ons is de vrijdag de beste (drukste) dag. En dan met name in de avond omdat iedereen op maandagochtend met een schone werkplek wil beginnen.
 12. Uiteraard je goed recht maar die paar platforms dicteren wel de voorwaarden. En als kleine partij heb je die maar te slikken. Wetgeving omtrent "onredelijke" voorwaarden is in het B2B traject heel beperkt. Is er geen belangenvereniging voor "kleine" webshops die hier iets in kan betekenen?
 13. Prima advies, Je zal meer moeten doen om zelf te verkopen maar de marge zal ook hoger zijn. En vaak ben je bij Bol niet de enige aanbieder. Hoewel ik zelf nauwelijks nog bij zelfstandige shops bestel. Service en gemak gaan bij mij voor uitpluizen van het internet voor een paar knaken besparing.
 14. Wellicht opent dat nieuwe mogelijkheden, tenslotte is er ook een markt voor gedragen slipjes.
 15. Helaas (of gelukkig) niet Norbert, de verzekering loopt momenteel voor 1 jaar door en is nu maandelijks opzegbaar. En dat komt mij wel goed uit met de huidige plannen. Gezien mijn leeftijd wil ik gaan afbouwen en in januari deed zich een mooie gelegenheid voor om de zaak over te dragen. We hebben er een ruim tijdpad voor gekozen maar sneller uitvoeren is ook een optie. De adviseurs krijgen het er nog druk mee.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept