Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,259
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

henkh last won the day on November 28 2019

henkh had the most liked content!

Community Reputation

255

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Branch
  Overig
 1. Dat belooft wat, op klacht.nl staan al weer genoeg klachten. kwestie van tijd dat we hier op HL ook reacties gaan krijgen. Dat is fietsendiefstal ook , daarvan zeggen ze zonder blikken of blozen dat dit geen prioriteit heeft. Kan me voorstellen dat ze voor aangiftes voor dit soort fraude een apart archief hebben nl. het ronde.
 2. van de week toen ik het hele topic nog eens na las viel het mij op dat er nog steeds nieuwe slachtoffers zich melden en het topic al in november gestart is. blijkbaar storen ze zich daar niet aan en gaan ze gewoon door met benaderen van bedrijven. in hoeverre is een bedrijf frauduleus of strafbaar als bij de KVK geen actuele gegevens te vinden zijn of een product verkoopt wat vervolgens niet te leveren is. En welke instantie heeft de bevoegdheid om dit bedrijf dan aan te pakken?
 3. Na een kort uitstapje als loonslaaf via VSO i n 2013 bij UWV terecht gekomen. Op basis van jouw 5 a4tjes een simpel plan gemaakt, voorgelegd en na 10 minuten buiten met groen licht voor de toen net nieuwe startersregeling. Na een half jaar kon ik prima mijn eigen broek ophouden en nooit meer mijn hand ophouden. Maar eigenlijk ken ik niemand die via UWV gestart en succesvol ondernemer geworden is. Geen idee of UWV daar cijfers van bijhoudt. 01-01-2020 aan de laatste 2 jaar van mijn arbeidzame leven begonnen dus mij zal het allemaal niet meer raken. Verder lijkt mij deze datum een beetje optimistisch. Gezien het politieke landschap zullen verkiezingen in 2021 gevolgd worden door moeizame onderhandelingen dus zelf denk ik dat in 2023 pas echte veranderingen komen.
 4. henkh

  WELKOM IN 2020!

  Ja hoor, daar zorgt het uurtarief wel voor. Sporten gaat goed, het laten varen van mijn Bourgondische levensstijl is nog een dingetje.
 5. misschien heb je hier wat aan?
 6. Ja en? 10K boetes bij Cjib zal waarschijnlijk niet op zich zelf staan dus is de kans groot dat anderen zich ook gaan roeren.
 7. In de proeftijd kan je toch dagelijks afscheid nemen? Gelijk doen voordat er nog meer "lijken" uit de kast vallen. dan denk ik aan bestuurlijke maatregel zorgverzekeringswet waarvoor ze bij jou aan kloppen en loonbeslag door deurwaarder. Geeft ook een hoop gezeur. En als jouw werknemer zich ziek meldt en ziek uit dienst gaat ben je helemaal de Sjaak. Zelf allemaal meegemaakt en als ik er aan terug denk begin ik gelijk weer te koken.
 8. Gezellig en heerlijk eten. Dank Mikky voor de prima organisatie. 8 januari 2021 herkansing voor iedereen die het gemist heeft?
 9. Is er nog een deadline voor aanmelden? Neem aan dat ze bij Winkel van Sinkel graag willen weten hoeveel mensen er komen.
 10. Ik denk niet dat voor de "rompslomp" alleen het zinvol is om een BV op te richten. TS had voor zijn VOF beter een goede overeenkomst kunnen (laten) opstellen waarin dit soort zaken voldoende geregeld zijn. (bij het uiteenvallen van de eerste vof kon mijn advocaat snel zaken doen aan de hand van de vof overeenkomst en konden alle partijen snel hun eigen weg vervolgen. De huidige met mijn vrouw bestaat al weer ruim 20 jaar maar ook hier hebben we een duidelijke overeenkomst)
 11. henkh

  WELKOM IN 2020!

  Sluit me graag aan bij TwaBla en Cosara met alle mooie wensen voor 2020. Vanaf 7 januari ga ik daar met mijn personal trainer serieus werk van maken
 12. Het gebruikelijk loon voor DGA is 45000 euro dus bij 2 DGA's zou dat 90000 zijn. Fiscus maakt soms uitzondering op de regel als je het zelf aanvraagt en onderbouwd. Heb je toestemming om een lager gebruikelijk loon te hanteren? Als ik het zo lees is er alleen maar over de BV gesproken vanwege de aansprakelijkheid en niet over de fiscale consequenties bij een te lage winst of niet kunnen voldoen aan gebruikelijk loon. Over het reilen en zeilen van een BV kan ik je niet heel goed advies geven, zelf onderneem ik al 35 jaar via een VOF iets wat me al die tijd fiscaal prima bevallen is. en wat betreft de privé aansprakelijkheid hebben we altijd "het huisje bij het schuurtje gehouden" (maar soms ook wel eens wakker gelegen hoor) gelukkig hebben we hier voldoende deskundigen die ongetwijfeld nog zullen reageren.
 13. Als ik mij ziek voel en Google vraag wat wijsheid is krijg ik altijd een antwoord. Vervolgens bij mijn huisarts hoor ik toch dat het iets genuanceerder ligt en krijg ik een juist advies (mag ik aannemen want de beste man heeft er voor gestudeerd) Zelf zoek ik ook wel eens naar zakelijke adviezen en antwoorden op Google en op Higherlevel. Vind dan een hoop nuttige info maar zaken als rechtsvorm, financiering en fiscale gevolgen leg ik altijd voor aan mijn adviseur. (en die heeft mij in al die 35 jaar nog nooit teleurgesteld.)
 14. Hoe heb je dat verlies gefinancierd? met eigen vermogen, (bank)krediet of zijn het gewoon onbetaald gebleven rekeningen? Privé ben je niet aansprakelijk voor de schulden van de BV maar die vlieger gaat niet altijd op. (iets met bestuurdersaansprakelijkheid, "wat al eerder aangestipt is") Uiteraard is de BV wel aansprakelijk voor de schulden en kunnen crediteuren vorderingen gewoon opeisen. Lukt betaling niet dan volgt of beslag of faillissement en worden de bezittingen van de BV verkocht. Maar wellicht heb je de bezittingen privé gehouden zodat schuldeisers van de BV daar niet aan kunnen komen.
 15. Geen idee, ik heb zelfs geen flauw benul hoe je dat zou kunnen zien.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept