Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,218
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

henkh last won the day on November 3

henkh had the most liked content!

Community Reputation

242

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Branch
  Overig
 1. PP dus 6666, dan is er eigenlijk sprake van een vof ware het niet dat dit niet is vastgelegd vanwege hun uitkeringssituatie. Het bedrijf is nog steeds een eenmanszaak en alles staat in jouw boekhouding. Zij kunnen niet zomaar een eigen balans creëren. Doet het bedrijf btw aangifte en ib aangifte als ondernemer?
 2. Dat zou zo maar kunnen, bij de ww aanvraag had je aan moeten geven dat je bezig was met de plannen voor een bedrijf.
 3. Ik vind het wel nadrukkelijk aanwezig. en ik heb niet "iedere dag" een mening. Kan er geen knop in de menubalk van de startpagina opgenomen worden?
 4. Klinkt alsof Herman een Spaans avontuur begonnen is. Financieren via een krediet en al dan niet eigen middelen is geen optie? Overwaarde op eigen huis? iets in de trant van ik vertrek? Investeerders zullen graag een deel van de winst willen, dat is prima als er voldoende winst gemaakt wordt maar wat als dat niet het geval is. Opbrengsten van vakantie woningen zijn vaak wisselend en grillig. Zelfs aan de zonnigste Costa zul je met leegstand te maken hebben.
 5. Zoveel aanbieders met allemaal hun eigen voorwaarden. Heb 3 tankpassen voor de auto's en kan bijna overal tanken. Krijg 12 cent korting op de landelijke adviesprijs. Geen borg betaald. Zal ongetwijfeld niet goedkoop uit zijn (je betaald ook een bedrag per maand per pas. Voordeel is duidelijke factuur en nooit meer bonnetjes kwijt.
 6. In mijn voorlopige planning had ik een tijdje geleden op 10-01-2020 een kruisje gezet. Goeie gok dus.
 7. uurtarief met 10% verhogen dan kan je de intake gratis doen. En misschien toch maar op offertebasis werken, Neem aan dat je lang genoeg bezig bent om werkzaamheden op tijd in te schatten. En meerwerk tijdens het werk duidelijk aangeven en vastleggen voordat je er aan begint. En idd soms heb je klussen waar je een stukje verlies op moet nemen. Dat is vaak beter dan een hoop gezeur.
 8. is een behandeling door een geschillencommissie geen optie?
 9. Lijkt me een goed plan Norbert. en Winkel van Sinkel een prima locatie. Gezellig en goed bereikbaar.
 10. waarom zo'n verschil in prijs? is bij de volwassenen de verdediging in een strafproces inbegrepen?
 11. Nog mooiere prestatie Herman. Ga ik niet halen, vanaf januari ga ik echt afbouwen. Officieel nog 4 jaar maar nu aan het bekijken of stoppen over 2 jaar haalbaar is.
 12. bedenk me vandaag dat ik vorige maand al 35 jaar zelfstandig ondernemer was. Na het sluiten van mijn winkeltje een paar jaar op een laag pitje maar nu al weer jaren met prima resultaten. En al 35 jaar bij dezelfde accountant. "Time Flies"
 13. Dat belang zal iedere (startende) ondernemer wel duidelijk zijn, hoe men dat bereikt wordt via jouw huidige website totaal niet duidelijk. Wil je scoren zal je daarmee eerst aan de bak moeten. Daarnaast is er veel concurrentie. Er zijn veel gebruiksvriendelijke administratietools (bijvoorbeeld moneybird) waar je een heel eind mee komt. Profit First is een ander simpel systeem, Op die basis werkte ik al sinds mijn (her)start in 2013 lang voordat het in Nederland bekend werd. Tegenwoordig gebruik ik een conventioneel boekhoudprogramma welk mij realtime inzicht geeft in de toestand van mijn bedrijf. Bottleneck is alleen het tijdig invoeren van de data. In het dos tijdperk werkte ik al met een spreadsheet waar ik de mooiste tabellen en grafieken mee maakte. tegenwoordig kijk ik alleen naar balans en resultatenrekening. Van een niet financiële ondernemer heb ik me ontwikkeld in een ondernemer met financieel inzicht.
 14. Je geeft zelf al aan dat je 99% van de kilometers privé en woon- werkverkeer in loondienst maakt. dan is de bijtelling net zo veel als de werkelijke kosten. (maar misschien dat de fiscalisten hier nog een ontsnappingsroute weten, ik ben maar een amateur fiscalist )
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept