Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

henkh last won the day on February 5

henkh had the most liked content!

Community Reputation

222

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Gender
  Man
 • Country
  Nederland
 • First name
  Henk
 • Last name
  van Houten
 • Company or organization name
  Rieel-schoonmaak

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  -
 • Branch
  Overig

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  Niet l*llen maar poetsen
 1. Voor de ontvanger wel. uitgaande dat er geen tegenprestatie verlangd wordt. 😁 en die zal het een zorg zijn dat de rekening bij een ander ingediend wordt. 😛
 2. Gratis geld dus. 😁 Daar hebben we toch een ander topic voor. 😛 Wat mij betreft vind ik een verplichte AOV een prima idee. Inkomensafhankelijk en volledige acceptatieplicht. In een ver verleden een gehad totdat de crisis de torenhoge premie in de weg stond. Een tijdje minder noodzakelijk geweest vanwege loonslaaf en in 2013 geprobeerd maar niet haalbaar vanwege allerlei uitsluitingen. Kon het brandende huis wel verzekeren maar zonder dekking. En nu? niet echt actueel meer met mijn afbouwplannen maar moet ik nog een paar maanden of jaar er in meedraaien dan zij het zo. 😉
 3. blij mee, natuurlijk kan het altijd beter maar dit is waarschijnlijk het hoogst haalbare. NU maar hopen dat in mijn geval het 66+4maanden blijft, kan ik prima mee leven.
 4. ook ik ben erg nieuwsgierig wat het gaat worden. Beetje vergelijkbare situatie, nu 62 binnenkort 63. ondernemer in de schoonmaak met personeel. Sta nog dagelijks met mijn hoeven in de bagger maar wil dat per januari afbouwen naar minder dagen en minder op de werkvloer. Werk er nu zelf naar toe om met 65 te stoppen en het laatste stukje tot 66 en 4 maanden te overbruggen als parttime ondernemer met wat bureauwerk. wordt het inkomensafhankelijk of iets anders. Verplicht met volledige acceptatie vind ik prima maar met uitsluitingen zoals ik nu al tegen aanloop schiet voor mij niet echt op. 2-3 jaar arbeidsongeschikt kan ik momenteel prima aan.
 5. Dus heb ik voor gestemd. 66 jaar en 4 maanden is voor mij een aantrekkelijke optie omdat ik op 65 wil stoppen. 1 jaar en 4 maanden is prima te overbruggen. Als de FNV nee zegt is het akkoord volgens Rutte definitief van de baan. liever een stukje kaas en een glas goede port!!! 😉
 6. Vind dat wel meevallen. Ben al sinds 1984 ondernemer (hé dit jaar 35 jaar😊) Na de fotozaak klein tijdje als loonslaaf (en ondertussen in deeltijd ondernemen) En sinds 2013 weer fulltime ondernemer. Eigenlijk nooit wat van tegenwerking gemerkt, Bij de terugkeer naar fulltime nog een klein zetje in de rug gehad waar ik nog steeds blij mee ben. Veel ondernemers zoeken de grenzen van het (belasting) systeem op, druk bezig met wat kosten op voeren, wat bijtelling ontwijken en vergeten gewoon waar het om gaat. Omzet maken en geld verdienen. En verplichte aov? prima als de premie aftrekbaar is. (tenslotte zijn de uitkeringen ook gewoon belast toch?)
 7. Inderdaad 😂 Onder mijn originele inschrijving van de jaren 90 hangen inmiddels een paar andere handelsnamen. Met de 1 genereer ik heel veel omzet, met de andere een paar knaken en de derde is momenteel slapend. Alle wat binnenkomt gaat op de grote hoop en geeft aan het eind van het jaar een balans en V&W rekening. Onbedoeld heb ik wel een voordeel er mee, Kopers van kvk adressen vragen steevast naar de eigenaar/verantwoordelijke van de hoofdinschrijving. 😛Ben ik dus heel snel klaar met die gasten. 😁
 8. Als adviseur zou je dat toch moeten weten en als HL lid zou je ook moeten weten dat klantvragen hier niet thuishoren.😁 (henkh die dit jaar al 35 jaar bij dezelfde adviseur zit en die in al die jaren goud geld voor me heeft verdient.)
 9. Bestanden bij de BD inkopen en doorverkopen aan iedereen die ondernemers een poot uit willen draaien? 😛
 10. Let op: De ingangsdatum van deze (wets)wijziging is nog niet definitief. Inwerkingtreding is afhankelijk van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer of afkondiging van de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) of ministeriële regeling én publicatie in het Staatsblad of de Staatscourant. (bron: ondernemersplein) Maar wel interessant omdat ik al meer dan 20 jaar een vof samen met mijn vrouw heb. Toch maar eens in verdiepen.
 11. En weer wordt de BV "ZALIG" verklaard. en er een vrijbrief van maakt om onder schulden uit te komen.
 12. Waarom zouden ze dat niet willen? Met een aantrekkelijk product ligt er een gigantische zzp markt voor ze open. Mooi, het zal mijn tijd wel uit duren. Toen ik in 2013 opnieuw voor mezelf begon kon ik me al niet meer verzekeren. (iets met een brandend huis en zo 😁)
 13. Misschien volgend jaar met de veranderende wetgeving. 😛 Uiteraard, dossieropbouw hoewel daar ook allerlei regels aan zitten. Erg mager. In onze contracten staan hier duidelijke bepalingen in met daaraan gekoppelde sancties. Maar je gelijk halen gaat vaak alleen via procedures helaas.
 14. dat geldt eigenlijk bij overname van het object door ander schoonmaakbedrijf en houdt in dat het nieuwe schoonmaakbedrijf personeel wat een bepaalde tijd op een object werkzaam is overgenomen dient te worden. Alleen als werknemer niet met overname instemt dien je hem/haar gelijkwaardig werk (tijdstip, afstand en uren) aan te bieden. De in het artikel beschreven wetswijzigingen hebben alleen betrekking op tijdelijke en vaste contracten.
 15. Ik heb me nog eens verdiept in de wet en denk dat de voordelen van een soepeler ontslagrecht in het niet vallen bij de nadelen (extra kosten) die gaan gelden voor tijdelijke contracten. Zeker voor kleinere werkgevers in een branche met lage tarieven. Mijn plan was om per eind 2021 te stoppen vanwege leeftijd maar het wordt nu interessanter om eind dit jaar al te stoppen. Zeker als de AOW en pensioen op 66 + 4 maanden bevroren wordt in plaats van 67 en 3 maanden waar ik tot nu toe mijn plannen op baseer.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept