Ga naar inhoud

henkh

Legend
 • Aantal berichten

  3564
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

Alles dat geplaatst werd door henkh

 1. Haha hij is leuk Norbert, maar zoals je in mijn bericht lees heb ik inmiddels aardig wat andere activiteiten ontplooid dus rondhangen op HL zal niet meer de hoofdmoot zijn.
 2. Een jaar geleden kondigde ik mijn afscheid van HL aan. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en afgelopen jaar toch mee blijven lezen en een enkele reactie geplaatst. Ook afscheid nemen van werk is toch wel een dingetje. Vorig jaar versneld afgebouwd en sinds deze maand is werken mogen en niet moeten. Blijf nog een beetje betrokken bij het bedrijf waarin anderen mijn taken grotendeels overnemen. De vele vrije tijd bevalt me prima, ik heb me inmiddels aangesloten bij een fit loopgroep, ga regelmatig met een vriend naar musea en lunchen en met een andere vriend ben ik al een paar keer naar Denemarken geweest om sterren te kijken en te klussen aan het huis van zijn dochter. En eindelijk tijd om alle in jaren verzamelde boeken te gaan lezen. Helaas vorig jaar heeft mijn lichaam ook 2 fikse waarschuwingen gekregen (geef de schuld maar aan mijn relaxte leven.) Gelukkig is na intensief onderzoek gebleken dat het allemaal 100% meevalt. Wel met het advies om beter op mezelf te passen. uiteraard blijf ik af en toe meelezen en wellicht komt er dit jaar nog eens een offline meeting. (@ Mikky als je hulp nodig hebt bij de organisatie, ik heb zeeën van tijd.)
 3. Joost, Norbert dank jullie wel, hier kan ik wat mee. Het onderwerp zal zeker ter sprake komen als we binnenkort de jaarstukken bespreken met onze accountant. De komende dagen mezelf hier eens in verdiepen en als er vragen zijn meld ik me wel weer.
 4. Die is nog niet toegepast. Echt staken zal waarschijnlijk 2027 worden als mijn partner ook haar AOW en pensioen krijgt. Hoewel ook al een beetje aan het afbouwen blijft ze voorlopig toch werken. Binnen de vof blijf ik wat klusjes doen en daarmee ga ik er vanuit dat ik als vennoot aan kan blijven. Hmm, dat zou leuk zijn.
 5. Dat is mooi dan kan ik daar wat mee spelen. De vof wil ik pas opdoeken als ook mijn partner met pensioen gaat. Zal in 2024 wel niet meer in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek maar kan als vennoot wel meedelen in de winst. Daarmee vervalt de noodzaak om er gelijk weer geld uit te halen. Wellicht is een andere optie in 2024 de winst grotendeels aan mijn partner toe te kennen en ik als pensionado alleen de aow en (klein) pensioen opstrijk. De FOr bijtel en daarover afreken. Ik ga er vanuit dat als ik dan onder de 35k blijf wat goedkoper uit ben vanwege de lagere belasting tot 35k. Of maak ik een denkfout?
 6. Nu ik druk aan het afbouwen ben en eind dit jaar de AOW gerechtigde leeftijd bereik realiseer ik me dat er ook nog een stukje FOR in de boeken staat. Het is geen schokkend bedrag, ongeveer 10k. Ik heb er verder nooit wat mee gedaan dus ben ik nu aan het kijken wat wijsheid is: 1) vrij laten vallen in 2024 en afrekenen 2) dit jaar een lijfrente voor een inkomensvoorziening kopen (als dat nog kan) In 2024 krijg ik AOW voor mijzelf want partner is jonger en pensioen vanuit het pensioenfonds schoonmaak. Daarnaast zal ik niet fysiek meer werk verrichten binnen de vof maar alleen nog wat administratieve hand en hand-en-spandiensten verlenen, uiteraard tegen een bepaald inkomen/winstaandeel. Als ik nu een lijfrente koop moet ik die dan vanaf 2024 uit laten keren of kan ik dat uitstellen tot bijvoorbeeld mijn partner met pensioen gaat? En als ik geen lijfrente koop maar gewoon afreken met de fiscus gaat dat tegen het reguliere IB tarief of komt er nog een andere regeling omdat de FOR verdwijnt? Kortom het bedrag is niet heel schokkend maar het loont wellicht de moeite om naar de meest gunstige afhandeling te zoeken.
 7. En vandaag dan het nieuws gehad dat het uiteindelijk toch meevalt, heel blij met de uitkomst van alle onderzoeken. Werken is vanaf 1 januari mogen en niet meer moeten. Om feeling te houden met het bedrijf besloten om toch maar een paar uurtjes per week te blijven werken. (helaas Mikky, kan het toch niet laten )
 8. De beste wensen voor 2023. Mijn grootste uitdaging is vooral gezond blijven, afgelopen maanden 2 serieuze waarschuwingen gehad en daar inmiddels mijn leefwijze op aangepast. Veel drinken(water) en wandelen(Nordic Walking) Andere uitdaging is het bedrijf dit jaar helemaal los laten en genieten van alle vrije tijd. (en voor die offline meeting hou ik me aanbevolen)
 9. En nog eens een stuk goedkoper dan vele online programma's. Vind het een heerlijk programma, met boekhoudkennis op niveau BKB kan je er prima mee uit de voeten. Versie 9 kan ik nog steeds zonder kosten gebruiken en als een nieuwe computer het niet meer aan kan schakelen we wel over. Maar als echte pensionado ga ik me volgend jaar met andere zaken bezighouden en komt er een eind aan dat "stoffige"boekhouden. Speedbalance 6 is mij al niet meer gelukt om onder windows 8 te draaien.
 10. Ik ben nog dagelijks trots op mijn laatste in 2013 gestarte bedrijf waarin ik nog wel maar niet heel actief ben omdat dit bedrijf er voor gezorgd heeft dat ik inmiddels rustig achterover kan leunen.
 11. Jaren met Speedbalance gewerkt maar sinds Windows 8 overgestapt naar Banana 9 omdat SB niet meer werkte met Windows 8. Banana 9 nog gekocht voor een eenmalige prijs maar ze zijn nu overgestapt op jaar licenties. En die versie werkt dus ook niet meer als je naar Windows 11 overstapt. Dus helemaal afhankelijk van welke Windows je op nieuwe laptop hebt of SB cq Banana 9 nog werkt. Leuker kunnen ze het niet maken maar voor 60 euri/jaar ben je altijd nog goedkoper uit dan een online pakket waar je per maand voor betaald.
 12. Die heb je prima geholpen, stevige factuur gestuurd? Als pre pensionado raken de belastingplannen me niet zoveel meer. ben nog wel vennoot maar steeds minder actief binnen het bedrijf en met wat lagere winsten wordt het belastingregiem ook weer wat vriendelijker. De hoge energieprijzen vind ik meer een dingetje. Omdat ik sinds juni van het gas af ben met heel veel panelen heb ik er minder last van dan veel (mkb) bedrijven en compensatie voor ze is twijfelachtig. De energie crisis zal bedrijven harder raken dan al die belastingplannetjes.
 13. Als grootgebruiker drink ik eigenlijk altijd zwarte koffie (koffie zoals koffie bedoeld is.) In een restaurant wil ik me nog wel eens laten verleiden met een koffiespecialiteit, als de omschrijving goed is de prijs geen issue. Al een tijdje niet meer uit eten geweest? gewoon kopje koffie is eerder 3 euro dan 2,20 en specialiteiten van 2,80 kom ik nergens tegen, van de week nog 5,75 afgerekend voor een speciaal bakkie. Heb gelijk nog even in de keuken gekeken en daar staat een aardige verzameling koffielikeuren en siropen stof te vangen. Staan in het zicht naast de bonenmachine maar druk altijd op de gewone toets voor een stevige bak zonder toevoegingen. En een pikante saus voor koffie? kan me er geen voorstelling van maken maar als je het ooit op de markt kan brengen zal ik het zeker eens proberen.
 14. Kijk in ieder geval ook naar de voorwaarden van opzegging. Opzegtermijn, manier van opzeggen en of het misschien stilzwijgend verlengd wordt. Tijdig actie ondernemen voorkomt een hoop gezeur.
 15. Dat is wel "sociale zekerheid" op termijn zoals bijv. AOW en exclusief arbeidsongeschiktheid waar je jezelf voor moet verzekeren. Ook pensioen zal je zelf moeten regelen. Wellicht komen voor deze 2 zaken nog verplichtingen maar momenteel is het nog vrijheid blijheid.
 16. Ik ben toch heel benieuwd waar je dat op baseert. kan je daar iets meer over vertellen? Bij een winst van rond de 35k is de IB ongeveer 1454 en de inkomensafhankelijke bijdrage ZVW 1256 als ik berekenhet.nl gebruik.
 17. Wellicht een optie, veel ZZPers hebben in de 2 corona jaren een lagere winst gedraaid, maar imho is het gebruiken van het verzamelinkomen in 2020 of 2021 een beter uitgangspunt. Dan hoef je niet achteraf te toetsen en eventueel terug te vorderen met alle stress en ellende van dien.
 18. In mijn woonplaats is nog weinig bekend, ZZPers (die een inkomen hebben tot 120% van het sociaal minimum:) worden in het geheel (nog) niet genoemd. Kwijtschelden "om niet" bij de definitieve IB aanslag. Alleen zuur als je dan net een paar % boven de norm zit, ik voorzie een hoop (tozo)leed.
 19. Zakelijk hebben we de afgelopen 2 jaar goed geboerd wel heeft het een zware wissel getrokken in privé. Met ons werk stonden we ineens in de frontlinie van bacillen en virussen en volop in de picture. Extra beschermingsmiddelen voor onszelf, klanten met veel vragen, extra schoonmaak rondes, sjouwen met desinfectie middelen, handdoekjes en toiletpapier omdat de klanten vooral niet zonder wilden zitten. Omdat niemand kon voorzien hoe lang alles duurde was extra personeel aantrekken ook geen optie dus wie beschikbaar was maakte veel uren. Gelukkig kon ik eind vorig jaar versneld gaan afbouwen en is mijn privé weer in balans. Deze "Opa" geniet nu van kleinkinderen en hobby's
 20. Heb je de cijfers inmiddels in kunnen zien? en zo ja welke jaren? Logischerwijs had je in september over de cijfers van 2018-2019 en 2020 moeten beschikken. Als je er nu (na alle adviezen) nog steeds verder mee wil zou ik ook (voorlopige) cijfers van 2021 willen zien. En geen smoezen van "ze zijn nog niet beschikbaar" accepteren. Ondernemingen in zwaar weer moeten juist nu hun cijfers beschikbaar hebben, hoe moet je anders als ondernemer sturen of proberen uit de sores te komen. Waarom ben je zo gefixeerd op dit sportcafé? Als ik het zo allemaal lees is het bepaald geen kip met de gouden eieren.
 21. Inderdaad heel leuk stukje bij het 20 jarig jubileum, geweldig dat ik er aan mee mocht werken.
 22. Tja, en ik had nog wel 4 foto's ingeleverd, 3 neutrale en de foto met het boek van Karen. Die is gemaakt tijden een The Next Event bijeenkomst waar Karen een van de sprekers of gewoon gezellig aanwezig was. (pfff lijkt al een eeuw geleden maar was 2013 of 2014) En verder is het gewoon een TOP boek voor iedere starter en ondernemer. staat nog steeds voor het grijpen in de boekenkast samen met de eerdere versies.
 23. 20 jaar HL dat is zeker een felicitatie waard. En een feestje, Zou leuk zijn als we elkaar dit jaar weer eens offline kunnen ontmoeten.
 24. henkh

  Afscheid van HL

  Dank je wel Mikky, In totaal 38 jaar ondernemerschap heeft mij alles gebracht. Goede tijden, slechte tijden en uiteindelijk toch weer opgekrabbeld. In de slechte tijden lid geworden van HL en met alle kennis en adviezen de slechte tijden achter me kunnen laten. Bij het bedrijf blijf ik nog 2 jaar aan de zijlijn staan zodat ik 40 jaar ondernemerschap vol kan maken. En de vrijgekomen tijd ga ik zeker van genieten. "afscheid van HL" is de topic titel maar stiekem zal ik nog wel eens inloggen om mee te lezen. Mikky, dikke knuffel en ongetwijfeld komen we elkaar weer ergens tegen.
 25. henkh

  Afscheid van HL

  Dank je wel Norbert voor de mooie reactie. Uiteraard blijf ik op de achtergrond meelezen maar de tijd is nu gekomen om 2 oude liefdes weer op te pakken. Astronomie en Analoge fotografie. (dat is momenteel weer helemaal hip.) Vorig jaar de zolder als "mancave" verbouwd waar ik mijn vrije tijd goed kan benutten. Omdat Waddinxveen het centrum van de lichtvervuiling in Zuid-Holland is ga ik ook meerdaagse tripjes naar donkere oorden ondernemen voor astro-waarnemingen . En analoog fotograferen maar vooral ook zelf afdrukken in de doka, iets wat ik al op 13 jarige leeftijd deed. Pfff, waar moet ik de tijd vandaan halen voor al die plannen? Het ga HL goed en als de tijd daar is kom ik die afscheidstoast graag uitbrengen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.