Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,546
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by henkh

 1. Sticker op je voorhoofd Onze kleindochter was gisteren al aan het oefenen met haar plakplaatjes Verder heb ik geen enkele moeite met vaccinatie registratie op wat voor manier dan ook, wacht met smart dat ik de boot weer op kan.
 2. henkh

  2x KOR aanvragen?

  Ik heb al jaren een vof met mijn vrouw en zonnepanelen. De vof heeft een eigen btw nummer en ikzelf kon als particulier gewoon de btw terug vragen en vervolgens vrijstelling aanvragen voor btw verplichtingen. Het energiecontract is privé en staat op mijn naam. Niet dat ik je een vof wil aansmeren maar het is een situatie die in de 3 bovenstaande opties niet ter sprake komt.
 3. Heb je ervaring in de verkoop en gebruik van desinfectiemiddelen? Of zijn het dollartekens vanwege de hype die corona heeft veroorzaakt. Gaat het om desinfectie voor oppervlakken of handgel? De markt daarvan is volledig verzadigd en in handen van een paar grote spelers. Maar ook de vraag naar desinfectie middelen en diensten is tanende zo merk ik binnen mijn schoonmaakbedrijf. De meeste ondernemers zijn of coronamoe of hebben de knaken er niet meer voor (over). Daarnaast zou ik ook voldoende werk maken van het afdekken van aansprakelijkheden. Als importeur ben je aansprakelijk vo
 4. En hobby's kosten geld. Er bestaat ook nog zoiets als excessief privé gebruik, wellicht een puntje van aandacht. Zelf rij ik altijd zakelijk met bijtelling terwijl ik jaarlijks heel weinig kilometers maak, gemak dient de mens. Ruil de auto iedere 4 jaar in maar neem een wat goedkoper merk en uitvoering. En hou me vervolgens alleen nog bezig met omzet en winst maken.
 5. Alternatief is dat je gewoon aan de aangifte begint en bij problemen hier hulp vraagt al dan niet met fictieve cijfers? Kennis genoeg op dit forum. Inloggen is weer een drama, lees net dat de aangifte termijn met 8 dagen verlengt is.
 6. Dat maakt het al iets makkelijker maar je zal merken dat wanneer je alles invoert vaak de melding fiscale winstberekening klopt niet krijgt. Daar worden hier in deze tijd voldoende topics aan gewijd met het verzoek om hulp. Heb je een boekhouder? is het een optie om je aangifte te laten verzorgen. Kost wel geld maar zal voor een startende ondernemer geen wereldbedrag zijn.
 7. In het aangifte programma komt een vraag bent u ondernemer voor de belasting (of zoiets) die moet je aanvinken. Je krijgt dan wel een berg vragen en cijfers in te vullen die moeten matchen ander krijg je je aangifte nooit afgesloten. Als je dit voor de eerste keer doet zou ik er hulp bij zoeken. Heb je jaarstukken (balans en winst&verliesrekening) opgesteld?
 8. Haha, zocht ook al en kwam er ook niet in. In de OLA simulatie heb ik afgelopen weken voldoende huiswerk opgaven gemaakt en het iedere niet aangevinkt. Het ligt op mijn lippen maar ja leeftijd begint een beetje op te spelen.
 9. Sta je wel als ondernemer ingeschreven bij de KVK?
 10. Je hebt een klauw geld uitgegeven voor het uitvinden van 2 machines maar je weet nog niet of er een markt voor is?
 11. De regels wil ik beslist niet ter discussie stellen maar idd de logica ontgaat me soms.Door mijn leeftijd, werk en bourgondisch uiterlijk val ik in de risicogroep. Zelf ben ik heel streng in het naleven van alle regels. Dat geeft ook effect want waar ik normaal door de aard van mijn werk jaarlijks een paar keer met "snottebellen" loop ben ik sinds vorig jaar niet meer verkouden geweest. Vanaf december hebben we zware maatregelen waarvan ik zelf geen effect zie in de cijfers (hooguit een stabilisatie) Dat zou imho betekenen dat of de regels niet streng genoeg zijn of dat hele volksst
 12. Raar eigenlijk dat dit niet voor supermarkten geldt. Nu laat ik alles thuisbezorgen maar had afgelopen vrijdag toch een vergeten boodschap. Supermarkt overvol en bij de zelfscan kassa stond ik als 10de in de rij met mijn doosje eieren. Ik ben zeker niet tegen maatregelen en er zal ongetwijfeld wel over nagedacht zijn maar elke logica ontgaat mij.
 13. als ze mijn postcode vragen zeg ik altijd dat ik onder de brug slaap en dat ik daar geen postcode heb. En verder heb ik weinig last van laster of slechte beoordelingen. mijn klanten zijn iedere keer weer blij dat ze zelf de "plee" niet hoeven schoon te maken (sluit me wel aan bij de adviezen om niet op chantage in te gaan)
 14. Goed dat je dit nare hoofdstuk hebt kunnen afsluiten. En niet meer omkijken maar de blik op de toekomst richten. Sterkte, en hopelijk kunnen we snel offline bijpraten.
 15. Ik ben voor. Maar zal wel met mijn leeftijd te maken hebben.
 16. Leuk bedacht Herman maar ik zit niet op te wachten op vragen waarmee ik schoonmaak om vervolgens iets anders aangeboden te krijgen. Ongetwijfeld zal iedereen de grenzen en de mazen in de wet opzoeken. Ik lig er niet van wakker en klagen of je recht zoeken als je onterecht gebeld wordt gaat meer tijd (en geld) kosten dan het snel afpoeieren van bellers. Bij het noemen van de naam door de beller heb ik al beslist aanhoren of afkappen.
 17. Wat zegt jouw leverancier hier van? Neem aan dat hij wel meer klanten met een webshop heeft. Staan er in zijn algemene voorwaarden uitsluitingen of beperkende voorwaarden?
 18. Horeca, scholen en verenigingen liggen allemaal op hun gat, Zijn vaak al voorzien en zullen momenteel niet vooraan staan om te veranderen. En de kantoormarkt gaat komende jaren ook fors veranderen. De berichten in de diverse facilitaire vakbladen die ik lees zijn weinig positief. (ook voor de schoonmaakbranche.)
 19. Er zijn ook meerdere franchiseformules op het gebied van koffie en machines. Wellicht je licht daar eens op steken. Dan hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.
 20. Het openen van een zakelijke rekening is op dit moment lastiger dan de lotto winnen. Met de meest vreemde vragen. Zelf geprobeerd een zakelijke rekening te openen bij een andere bank (geen bv) zonder dat ik een bkr heb en geen krediet nodig heb begonnen ze ineens dat ze de jaarstukken van voorgaande jaren wilden inzien. Dacht het dus niet, de enige die daar inzage in hebben zijn ik en de belastingdienst. Ben wel minderheidsaandeelhouder in een BV waar ik later dit jaar 100% van de aandelen verwerf. Benieuwd hoe dat met de bestaande zakelijke rekening gaat. Is trouwens e
 21. Via Google dit in heldere taal gevonden over 290 bedrijfsruimte. (en nee heb er geen belangen in) Als ik lees wat je allemaal al gedaan hebt kan de verhuurder wat mij betreft het moeras in zakken. Jammer dat de hier aanwezige professionals nog niet gereageerd hebben. Die zullen ongetwijfeld een beter advies hebben. Doe je eigenlijk direct zaken met de eigenaar van het pand voor wat betreft de huurovereenkomst of is dat uitbesteed aan een makelaar? Wellicht toch maar even in de telefoon klimmen.
 22. Een zakelijke uitgave van 650 euro vind ik geen wereldbedrag meer anno 2021. Daarbij gaat het om een soort opgeklopte stofzuiger met een omgekeerde motor. Nu een hype en volgend jaar in de ramsj te koop. Kan me wel vinden in de reactie van Roel. Heb nog een heel jaar om te beslissen wat te doen. Schoonmaaktechnisch is het geen eens een interessante investering. Desinfectie blijft toch een momentopname. Na iedere gebruiker zou je weer opnieuw moeten beginnen.
 23. De eerste 2 in de Ramsj gekocht (ondernemers zijn soms ook vrekken ) en de 3de als verjaardagscadeau gekregen.
 24. Door toedoen van Corona, Lockdown en veel vrije tijd door een ongeval aardig wat boeken stukgelezen. Een paar titels waarvan ik denk dat deze voor ondernemers wel interessant zijn. Deflatie in aantocht. Eric Mecking De schuldenberg. Jaap van Duijn De wereld van gisteren. Stefan Zweig Het laatste boek geeft een indrukwekkend beeld van Europa eind 19de eeuw/begin 20ste eeuw.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept