Jump to content

henkh

Legend
 • Content Count

  3,455
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by henkh

 1. helaas, mijn plannen passen altijd op een paar a4tjes hooguit dat ik mijn accountant vraag om een en ander door te rekenen. Maar dat is dan meer voor uitbreiding van bedrijf met nieuwe activiteiten. kijk eens op de website van de Rabobank. daar staan diverse voorbeelden voor meerdere branches. En zoeken met Google levert nog veel meer op.
 2. wellicht een beetje verwarrend, het ging om onderstaande reactie. oftewel de ouwe gouwe van hans. prima om mee te beginnen en je ideeën zelf op papier te krijgen.
 3. Waarom wil je dat? financieringsaanvraag? Een professioneel geschreven plan is geen garantie voor het verkrijgen van krediet. Het beste plan schrijf je toch zelf. Kijk eens naar dit topic waarin ik het format van Hans van den Bergh wederom ter sprake breng. Een prima begin om je plannen mee op papier te zetten. In 2013 het format zelf gebruikt voor mijn huidige bedrijf en ruim voldoende om het van de grond te krijgen. En jouw vraag is er eigenlijk 1 voor de rubriek vraag&aanbod.
 4. Leuk boek, net even het eerste hoofdstuk gelezen. Heb zelf niks met mode (op mijn werkkleding na) maar lijkt me een prima startpunt voor iedereen die droomt van een eigen kledinglijn.
 5. dacht eerder aan lijken uit de kast Maar goed, topic nog eens nagelezen en eigenlijk is alles al gezegd. Benieuwd wat je besluit en wanneer je dat hier deelt.
 6. De wens is de vader van de gedachte. In dit topic zijn al diverse adviseurs langs gekomen, geheel onbezoldigd met goede adviezen vanuit hun eigen ervaring en kennis. Dit is de enige adviseur die ik voor jou kan bedenken om de juiste man voor jouw bedrijf te zoeken. Je kan eindeloos blijven wikken en wegen maar daar kom je niet verder mee. Je wilt groeien dus gewoon de knoop doorhakken, alleen bij twijfel nooit inhalen.
 7. Goed om te lezen dat er toch mogelijkheden zijn, Jij bijt je er in vast maar doet de gemiddelde adviseur dit ook? En legt iemand die een afwijzing heeft gehad zich misschien uit onwetendheid zich er te snel bij neer?
 8. Gezien de kwaliteiten die je hem toedicht zou ik niet langer dralen. Contract van een half jaar geven waarin hij zich dan kan bewijzen. Betaal hem gewoon 2000 netto dan heeft hij het dubbele van zijn bijstandsuitkering. Dat hij in een te dure woning zit is niet jouw pakkie an. Freelance of zzp constructie gaat het niet worden omdat er gewoon sprake is van verkapt dienstverband. Aantal jaren geleden met hetzelfde bijltje gehakt. medewerker op alle fronten geholpen, was er blij mee totdat schuldeisers in de smiezen kregen dat er weer geld te halen viel en via de deurwaarder loonbeslag gelegd werd. motivatie weg en ineens was ik de gebeten hond. Niet aan beginnen, gewoon aangeven dat hij zijn eigen broek op moet houden en nu je zijn situatie kent op voorhand laten weten dat je als werkgever gehouden bent om aan loonbeslag mee te werken.
 9. Van de week maar eens wat ouwe administratie door de versnipperaar gehaald als tijdverdrijf en kwam nog wat aanslagen WAZ tegen. Het was natuurlijk een minimale verzekering die niet iedereen zou passen. Tophypotheek en studerende kinderen gaat het hiermee niet worden, aanvullen met een vrijwillige dekking is dan zeker een noodzaak. Of een verplichte AOV in deze tijd nog haalbaar is weet ik niet feit is wel dat particuliere aanbieders best wel wat drempels opwerpen.
 10. Begin eens met het advies van Hans van den Bergh Blijf het een ouwe gouwe vinden en je beperkt je in eerste instantie mee tot hoofdlijnen.
 11. Dat is voor weinigen weggelegd, wat topics bekeken over "eigen kledinglijn" maar de meeste topic starters komen niet verder dan 1-3 berichten en successen worden nooit gemeld. Jammer omdat we vaak veel energie in het antwoorden steken.
 12. ondernemen begint met dromen
 13. gebruik de zoekfunctie rechtsboven eens en zoek op "eigen kleding label" of "kleding lijn"
 14. Alles komt in 3en dus heb ik nog wat ongeluk te goed puur verveling
 15. Tja. mentaliteit van klanten is soms ver te zoek. Zelf had ik een urinaal besteld omdat ik de eerste dagen na de operatie geen kant op kon. inmiddels kan ik met krukken prima uit de voeten en zit deze weer in de doos. Gekscherend tegen mijn vrouw gezegd dat de retour periode nog niet voorbij was en zij vond dat het best wel terug kon sturen. schoongespoeld en in de onbeschadigde doos. Dat ging met toch iets te ver, dus maar verhuisd naar zolder en hopen dat ik het nooit meer nodig heb. Zelf heb ik ook wel eens gedacht aan een webshop te starten maar met alle sores die ik op HL lees hou ik het maar bij "uurtje factuurtje"
 16. Na het ongeluk op 14 juli en de door de orthopeed gestelde slechte prognose heb ik me wel even achter de oren gekrabd en schoot ik gelijk in de modus van: had ik maar... en als ik..... Helaas schiet je daar niets mee op en AOV afsluiten was jaren geleden al geen optie vanwege vele uitsluitingen door medisch verleden. Bleef over een broodfonds, heb daar wel naar gekeken maar nooit verder mee gegaan. Inmiddels zijn we 3 weken verder en heb ik die modus volledig verlaten. Het bedrijf draait wonderwel door en genereert voldoende omzet en winst om het nog wel even uit te houden. Zelf ben ik nu aan het kijken wat ik wel nog kan als fysiek werk niet meer haalbaar is en staan diverse plannen al ruw op papier. Daarnaast richt ik me toch op herstel en stiekem hoop ik toch op een volledig herstel. In mijn situatie is het ontbreken van een AOV voorziening geen onoverkomelijk probleem maar denk er toch wel aan wat het zou zijn als dit mij 10 jaar eerder overkomen was. Wat mij betreft komt er toch weer een verplichting als de vroegere WAZ met een volledige acceptatieplicht en een minimale uitkering. Aanvullen met een particuliere AOV of broodfonds is dan een keuze die iedereen dan zelf kan maken.
 17. Pff, bestel ik een medisch knie kussen voor mijn herstel bij een externe partner van Bol krijg ik een 18 delig massage set. laat ik daar nou net niet op zitten te wachten. Volgens de aanvullende voorwaarden kan ik het geen eens retourneren. En moet ik het via het postkantoor retourneren aan de externe partner. Dat wordt een aardige tocht met mijn rollator. Niet echt een ondernemersklacht maar wil het toch even met jullie delen.
 18. of je hem op de loonlijst zet of een zzp constructie bedenkt het blijf een terugkerende verplichting. Kan jouw bedrijf dat aan? heb je voldoende buffer om iedere maand "salaris" te betalen en gaat het niet ten koste van jouw eigen winst. Als je 100k winst maakt kan je wel iets lijden maar als je modaal of minder winst over houdt en hij kan zijn eigen kosten niet terug verdienen dan ga je dat direct voelen. crediteuren kan je wel eens laten wachten maar salaris is gelijk aan het eind van de maand overmaken. Iemand in de bijstand kan best wat bijverdienen maar dat wordt wel verrekend, per saldo schiet hij er niets mee op.
 19. Ik koop regelmatig voor mijn bedrijf spullen via Bol, gewoon uit gemak en luiigheid wist niet dat Bol zo snel uitbetaald. zou bijna partner worden. maar zoals Roel al zegt: ze zullen het kunnen lijden.
 20. ja alleen de leesbril +5 ontbreekt. Verder werkt het prima, kan wel een fotootje voor en na plaatsen maar denk niet dat HL leden geïnteresseerd zijn in mijn knieën
 21. Dat kan, zitten wel wat regels aan. ook dat is mogelijk heb je dat bij de oude machine ook toegepast dan krijg je wellicht te maken met desinvesteringsbijtelling. aan de hand van door jou zelf opgestelde jaarstukken?
 22. zullen we er dan gelijk een openen: Blij met Bol?
 23. Heb je eigenlijk ervaring met werk in een callcenter? en heb je daarmee aantoonbare resultaten behaald? Zomaar een schot voor de boeg geven is leuk maar niet een solide basis voor een succesvolle onderneming. Voordat ik met mijn huidige bedrijf begon ben ik gewoon met de bezem begonnen, ik had 0 ervaring in de schoonmaak maar wel als ondernemer. korte tijd in loondienst mij alle ins en outs eigen gemaakt wat geresulteerd heeft in een vliegende start en een gezonde onderneming.
 24. Ik voorzie een carrière switch voor Cosara. tegeltjesaandemuur.nl
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept