Jump to content

Ron van der Kolk

Legend
 • Content Count

  2,470
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ron van der Kolk last won the day on March 31

Ron van der Kolk had the most liked content!

Community Reputation

238

Personal info

Register

 • How did you find us:
  via een kennis
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Company or organization name
  Inflection
 • Address
  Postbus 1000 (box 125), Leidschendam, 2260BA, Netherlands
 • Phone number
  0705690505
 • Branch
  Overheid
 • Website address

Vision

 • I'm looking for people who
  meedenken over organisaties en organiseren, zoals op dit forum.
 • My opinion about entrepeneurship
  is dat het je het niet kunt leren, net als leiderschap.
 • My opinion about innovation
  is dat "beter goed gekopieerd dan slecht geïnnoveerd" verdacht vaak klopt
 1. Met als uitzondering op de regel de kleineondernemersregeling. Als je in aanmerking komt voor deze regeling en de ontvangen omzetbelasting deels of geheel niet af hoeft te dragen, telt dit voordeeltje wel mee als belaste winst voor de inkomstenbelasting.
 2. Er zijn manieren om er mogelijk onderuit te komen (zie de andere antwoorden), maar niet omdat je de gang van zaken niet redelijk vind, omdat je de mail niet goed gelezen hebt of omdat het telefonisch was. Voor een ondernemer is een telefonische overeenkomst gewoon geldig.
 3. Maar wel voor het betalen van belasting over de stakingswinst. Bij het starten van een nieuwe onderneming of overname van een bestaande onderneming kan er mogelijk gebruik worden gemaakt van de doorschuifregeling.
 4. Los van de verkoop kan de Belastingdienst stellen dat de verkrijgingsprijs van 25K destijds niet reëel was, en het verschil tussen de verkrijgingsprijs en een reële prijs gezien moet worden als loon in natura. Daarover zou dan alsnog loonheffing en premies moeten worden afgedragen. Het is goed om vast na te denken hoe je de waardestijging aannemelijk kunt maken, danwel hoe je aannemelijk kunt maken dat de verkrijgingsprijs destijds reëel was. De Belastingdienst zal, als ze er een probleem van maken, moeten onderbouwen wat zij dan een reële verkrijgingsprijs zouden vinden; de hoge verkoopprijs na een jaar speelt ze daarbij wel in de kaart.
 5. Het lijkt me beter om bij de Belastingdienst niet het vermoeden te wekken dat je inkomsten buiten de boeken houdt, dus dat zou ik goed bijhouden.
 6. Een faillissement komt pas ter sprake als je je financiële verplichtingen aan meerdere schuldeisers structureel niet nakomt. Dan kunnen de schuldeisers (of de persoon/onderneming zelf) naar de rechtbank stappen en om een faillissement verzoeken. Dat wil niet zeggen dat je je zomaar in kunt schrijven bij de KvK en het daarbij laten. Het starten van een onderneming brengt toch wat verplichtingen met zich mee richting KvK en/of Belastingdienst. Lees het Handboek Ondernemen eens.
 7. Door je niet te begeven in afhankelijkheidssituaties (maar dat is theorie, dat kan nooit volledig). In je verhaal lees ik niets over machtsmisbruik, maar wel over een beslissing dat bepaalde cliënten niet naar jou worden doorverwezen. De zorg gaat om mensen, maar niet tegen elke prijs. De zorg gaat ook over het betaalbaar houden van die zorg. De zorgsector zit daar misschien niet op te wachten, maar de maatschappij wel. Een inkoper heeft daar een rol in. Als jou dat als leverancier (tenminste, dat maak ik op uit het verhaal) niet zint omdat je een bepaald beeld hebt bij de zorg, dan is dat wel lastig. Verenigingen en stichtingen met een maatschappelijke of ideële doelstelling en stamrecht BV's die uitsluitend een pensioen beheren en qua ondernemerschap geen commercieel belang meer hebben, behoren niet tot de doelgroep van dit forum, volgens de forumregels. Ik weet dan ook niet of je hier zult vinden wat je zoekt.
 8. Als ik je verhaal lees, dan denk ik dat jullie grotere problemen hebben op te lossen dan een paar lettertjes in een overeenkomst.
 9. Bij de margeregeling berekent de ondernemer de btw niet over de omzet, maar over het verschil tussen verkoopprijs en inkoopprijs, de winstmarge.
 10. Dat geeft nog geen reden om voor een BV te kiezen, want in een EMZ heb je sowieso geen gebruikelijk loon. Als je vrijstelling van het gebruikelijk loon wilt wegens te lage winst (geen omzet), dan zou er ook geen geld zijn om in de BV te sparen. Je kunt niet zomaar de activiteiten heen en weer schuiven tussen EMZ en BV al naargelang dat fiscaal beter uit lijkt te komen.
 11. De informatieplicht energiebesparing voor bedrijven en instellingen (hierna inrichtingen) treedt vanaf 1 juli 2019 in werking, en drijvers van inrichtingen die daaronder vallen moeten voor die tijd inderdaad een rapportage inleveren bij het bevoegd gezag. Gelukkig zijn kleinverbruikers (jaarlijks elektriciteitsverbruik < 50.000 kWh en een jaarlijks gasgebruik < 25.000 m3) uitgezonderd van de energiebesparingsverplichting en daarmee ook van de informatieplicht.
 12. Briefje en factuur sturen? - we zijn deze opdracht en deze voorwaarden overeengekomen - u geeft aan de opdracht tussentijds te willen beëindigen - volgens de overeenkomst betekent dit betaling van X (reeds gemaakte uren + 30%) - we zijn in onderling overleg op datum Y niet tot een alternatieve oplossing gekomen - ik ga akkoord met beëindiging van de opdracht en stuur u hierbij factuur voor bedrag X En vervolgens de factuur strak handhaven met herinnering, aanmaning, incasso. Naar de rechter stappen is zonder rechtsbijstandsverzekering mogelijk niet rendabel, dus als de factuur onbetaald blijft misschien toch je verlies maar nemen.
 13. Derde optie: een goede adviseur inschakelen die al die polissen begrijpt, jouw business begrijpt en praktijkervaring heeft met die maatschappijen.
 14. Maar daar kun je de bron niet toe dwingen, dus dan houdt het op.
 15. Het zou kunnen dat het Europees Hof van mening is dat ook jouw producten door reiniging of ontsmetting geschikt te maken voor een nieuwe verkoop, waardoor je ze niet meer uit zou kunnen sluiten. Gebruikte matrassen mogen ook gewoon teruggestuurd worden, meent het Europees Hof.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept