Jump to content

Ron van der Kolk

Legend
 • Content Count

  2,604
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Ron van der Kolk last won the day on October 4

Ron van der Kolk had the most liked content!

Community Reputation

280

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  meedenken over organisaties en organiseren, zoals op dit forum.
 • My opinion about entrepeneurship
  is dat het je het niet kunt leren, net als leiderschap.
 • My opinion about innovation
  is dat "beter goed gekopieerd dan slecht geïnnoveerd" verdacht vaak klopt
 1. Daar lijk je mee weg te kunnen komen, zolang voor de lezer duidelijk is dat het jouw site is en niet die van de concurrent. Als het merk van de concurrent zichtbaar in jouw vermelding op Google terecht komt (in de tekst, de titel of de URL) kan de concurrent je aanspreken op merkinbreuk omdat je verwarring veroorzaakt bij de lezer. Zie verder dit artikel op ICTRecht uit 2014 en dit artikel op Emerce uit 2016.
 2. In principe is het mogelijk dat tussen de vereniging en de leverancier een langdurige overeenkomst bestaat tot exclusieve levering van bestellingen in ruil voor korting, ook onder de voorwaarde dat reeds verleende korting wordt verrekend bij schending van de overeenkomst. Een overeenkomst met oneindige looptijd en oneindige mogelijkheid tot verrekening van verleende kortingen lijkt echter niet redelijk en billijk. Een en ander moet natuurlijk wel goed worden afgesproken. Een mondelinge overeenkomst is ook een overeenkomst, maar het is wel lastig voor beide partijen om aan te tonen wat er nu precies is overeengekomen en onder welke voorwaarden. Als een en ander niet is vastgelegd, kon de leverancier wel eens bot vangen bij een poging om de verleende korting te incasseren. Maar goed, dit forum is eigenlijk niet voor klant- of leveranciersdossiers en niet voor verenigingen. Wat mij betreft laat je de verantwoordelijkheid ook waar die hoort: bij de vereniging. Het is aan hun om de impasse met hun leverancier te doorbreken.
 3. En toch lukt heel veel ondernemer dat prima. In theorie zouden "ze" kunnen kijken naar potentiële winst versus risico in je ondernemingsplan, maar als "ze" in de praktijk alleen kijken naar gerealiseerde winst zit er maar één ding op: winst gaan realiseren met je huidige voorraad en zo aantonen dat je een winstgevend ondernemingsplan hebt. En als dat niet blijkt te lukken, dat hadden "ze" misschien toch wel een punt...
 4. Als het echt moeilijk vervulbare functies zijn, zijn de kandidaten nu veelal bezet. Die kun je proberen online te verleiden om moeite te gaan doen en bij jou te laten solliciteren, maar dat is lastig en een te passieve benadering. Bij dit soort functies moet je zelf op jacht, actief bepaalde mensen benaderen, om in gesprek te komen over de inhoud en dan een persoonlijk aanbod te doen. Mensen die lekker zitten gaan namelijk niet zoeken en brieven schrijven.
 5. Vast, en ik heb het ook wel ergens liggen geloof ik, maar ik kom er niet aan toe om het te lezen
 6. Was dit in eerste instantie een consument of een ander bedrijf? Waarom verander je dat als je al met een betalingsprobleem zit? Heb je de oorspronkelijke factuur aangepast of gecrediteerd en een nieuwe factuur gemaakt? Welke rechtsvorm heeft dat salesbedrijf? Daar kunnen we over filosoferen, maar ik zou me richten op het betaald krijgen van de factuur.
 7. Voorwaarde voor succesvolle mediation is dat alle betrokkenen vrijwillig meedoen en de intentie hebben om samen tot een oplossing te komen. Dat wil zeggen dat alle betrokkenen erkennen dat ze een conflict hebben en samen willen voorkomen dat het verder escaleert. Op dit moment zie ik nog dat, ook niet bij Indegroot; ik zie vooral eenzijdige teleurstelling en de zoektocht naar rechten. @Indegroot, hoe schat je dat in bij jezelf en bij de andere betrokkenen?
 8. Als je doelstelling ideëel is, is dit misschien niet het juiste forum. Wil je wel ondernemer worden? Die cliënten hebben veelal het geld niet, schrijf je al. Financiering kun je zoeken bij de partijen die belang/verantwoordelijkheid hebben dat jouw doelgroep zichzelf beter kan redden in hun sociale omgeving. Waarschijnlijk is dat in dit geval de gemeente of daarmee verbonden welzijnsorganisaties. Klop daar eens aan of men bereid is je in te huren in plaats van aan te stellen.
 9. Beste Indegroot, Welkom op Higherlevel. Wat vervelend dat je deze ervaring hebt opgedaan. Dat er niets op papier staat zegt niet alles, want mondeling afspraken zijn in principe ook rechtsgeldig; het is alleen veel lastiger om je recht te halen. Zonder nadere informatie is er weinig over te zeggen. Als de onderneming alleen op jouw naam stond en de opdracht verleend is aan de onderneming, zou de opdracht wel eens aan het bedrijf kunnen toebehoren, bijvoorbeeld. Hoeveel tijd, geld en energie wil je steken in het halen van je recht? Is dat het waard? Of kun je deze ervaring zien als leergeld en met frisse moed beginnen aan een nieuw avontuur?
 10. Dat kan wel maar dat mag niet. Het zonder toestemming van de oorspronkelijke merkhouder in de handel brengen van een merkproduct waarvan het merk is verwijderd of vervangen, is inbreuk op het merkrecht, volgens het Hof van Justitie.
 11. De wetgeving stelt eisen aan alle schakels in de productieketen tot aan de consument. Dus ook aan jou. Een NVWA-vergunning of erkenning is waarschijnlijk niet nodig, registratie bij de NVWA waarschijnlijk wel. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk om je te verdiepen in de geldende regelgeving. Je kunt voor advies niet terecht bij de NVWA maar wel bij een brancheorganisatie, of een (gespecialiseerd) particulier adviesbureau. Aannemen dat de etikettering klopt is een gok; hoe ga je borgen dat dit ook echt zo is, en dat jij alleen spullen verkoopt waarbij dat klopt en de consument geen gevaar loopt?
 12. Je kunt factureren wat je bent overeengekomen. Zo te lezen lijk je alleen de uitvoering te zijn overeengekomen, niet het intakegesprek en het meten. Voor jou is het misschien "vanzelfsprekend dat dit betaald dient te worden", voor een ander misschien "vanzelfsprekend dat dit onder service valt".
 13. Hoi Piet, ik heb ooit een lijstje geprobeerd te maken van alle combinaties en de regels die ik daarvoor toepas: zie hier. Zie ook de rest van dat draadje voor de discussie erover.
 14. Beste IHEV, Welkom op Higherlevel. Wat is precies de reden dat het stagebedrijf dit verzoekt? Stel nu eens dat het zo ligt: "ik heb tijdens mijn stage meegewerkt aan het nieuwe model iPhone dat volgend jaar pas op de markt komt, hier zijn alvast wat foto's en specificaties." Dan lijken de bezwaren van Apple voor de hand liggend, niet?
 15. Als je met de trein door Nederland raast, dwars door de weilanden, zie je amper dieren buiten. Het lijkt een hoop drukte om een paar koetjes. De meeste dieren staan echter binnen, onzichtbaar voor de buitenwereld. Volgens het CBS werden er in Nederland in 2018 2.237.000 koeien (waarvan 1.629.000 kalfjes), 15.907.000 varkens, 519.000 schapen (waarvan 380.000 lammetjes), 17.951.000 kippen en maarliefst 605.487.000 kuikens geslacht (bron). Dat zijn duizelingwekkende aantallen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept