Jump to content

Ron van der Kolk

Legend
 • Content Count

  2,655
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Ron van der Kolk last won the day on November 24 2019

Ron van der Kolk had the most liked content!

Community Reputation

293

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  meedenken over organisaties en organiseren, zoals op dit forum.
 • My opinion about entrepeneurship
  is dat het je het niet kunt leren, net als leiderschap.
 • My opinion about innovation
  is dat "beter goed gekopieerd dan slecht geïnnoveerd" verdacht vaak klopt
 1. Dat klinkt nobel, maar ik weet niet of het een oplossing is. Of je het nu privé betaalt of zakelijk, het is een vorm van loon in natura die de werknemer krijgt op grond van zijn dienstbetrekking. Volgens het Handboek Loonheffingen 2019 maakt het niet uit van wie de werknemer het loon krijgt.
 2. Beste Dirk, Welkom op Higherlevel. In principe breekt verkoop geen verhuur, dus blijft de huurovereenkomst in principe geldig. Dat geldt dus ook voor de overeengekomen voorwaarden voor beëindiging en huuraanpassing. Of een huurverhoging van 25% mag, hangt dus af van de overeenkomst.
 3. Je kunt blijven theoretiseren over de chauffeur en de brievenbus, maar je hebt je hebt feitelijk te maken met PostNL.
 4. Helaas niet in dit geval, want bij steeds meer zelfscans staat een bordje dat je niet in gedeeltes mag afrekenen.
 5. Nee, door gebruik is de auto een bedrijfsmiddel geworden en moet je bij verkoop btw berekenen. Het maakt niet uit of er bij aanschaf btw is teruggevraagd of niet, dit geldt dus ook voor een auto die als margeauto is gekocht. Let op: dit mag bij een eenmanszaak alleen in bijzondere situaties.
 6. Beste Jochgem, Welkom op Higherlevel. De enige vergoeding waar de vennoot recht op heeft is exact dezelfde vergoeding als jij: 50% van de winst en 50% van de verevening (uiteraard met correcties voor priveopnames). Als een van jullie dat anders had gewild, dan had dat vooraf vastgelegd moeten worden in een vennootschapsovereenkomst en dat is blijkbaar niet gebeurd. Als je vennoot meer heeft opgenomen dan waar hij recht op heeft, zou het zelfs zo kunnen zijn dat hij moet betalen in plaats van dat hij wat krijgt. Ook hier: als je de opbrengstverdeling anders had gewild, dan had dat vooraf vastgelegd moeten worden in een vennootschapsovereenkomst en dat is blijkbaar niet gebeurd. Je kunt het oneerlijk vinden dat je meer hebt gedaan dan hij, maar daar kun je niks meer mee. Misschien geen handige toezegging. Dit zijn kosten voor de VOF en de VOF houdt op te bestaan. Waarom zou jij er dan alleen voor opdraaien? Advies: schakel zo snel mogelijk een fiscaal juridisch specialist in om de afwikkeling van de VOF in goede banen te leiden en brokken te voorkomen.
 7. Waar komen de 4 dagen dan vandaan? Beroept de klant zich alleen op verlate levering of (ook) op de kwaliteit en ongeschiktheid voor professioneel gebruik?
 8. De vraag is wat hier is overeengekomen. Als je een overeenkomst niet bent nagekomen kan er sprake zijn van een onrechtmatige daad met contractuele aansprakelijkheid voor geleden schade. Gederfde omzet geen (vermogens-)schade, gederfde winst wel (art 6:96 BW).
 9. Aanvullend op het antwoord van Norbert: ook in de gevallen waarin je volgens de AVG wel afspraken moet maken over de verwerking van persoonsgegevens, hoeft dat volgens de AVG niet in in de vorm van een aparte verwerkersovereenkomst. De afspraken moeten wel schriftelijk zijn, maar dat mag ook door ze op te nemen in je algemene voorwaarden of de specifieke voorwaarden bij een overeenkomst.
 10. Makkelijk, maar ook reëel? De afschrijving om tot die waarde te komen wel.
 11. Als je de bus nog gebruikt in je onderneming, heeft deze sowieso waarde, hoe laag ook. Daarbij komt nog eens de waarde van de toekomstige slooppremie ;-)
 12. Beste Jaap, Welkom op Higherlevel. Heb je meer informatie over waarop ze hun eis baseren? Je mag merkproducten die in de EU zijn ingekocht namelijk gewoon opnieuw in de handel brengen en daarvoor het merk gebruiken in advertenties, zolang je maar niet de indruk wekt dat je een verdere relatie hebt met het merk of de producent. De supermarkt op de hoek mag ook gewoon Calve Pindakaas verkopen zonder erkend dealer te zijn. De fabriek kan overigens wel stoppen met leveren aan de collega fietsenwinkel.
 13. Beste Mees, Welkom op Higherlevel. Volgens de forumregels is dit forum niet bedoelt voor studievragen. Kort antwoord: nee, dat mag niet zomaar - het is niet het hele jaar Koningsdag. Voor verkoopplaatsen en restricties daaraan kun je het beste terecht bij het Ondernemersloket van de gemeente waar je wilt gaan verkopen.
 14. Beste PrimaD, Welkom op Higherlevel. Boekhouder is net als belastingadviseur geen beschermd beroep en valt daarom niet onder het wettelijk geregelde beroepsgeheim. Je kunt wel kijken of de boekhouder in kwestie is aangesloten bij een beroepsorganisatie waar regels zijn afgesproken, of kijken in de voorwaarden die je met de boekhouder bent overeengekomen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept