Ga naar inhoud

Ron van der Kolk

Legend
  • Aantal berichten

    3253
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    9

Ron van der Kolk won de laatste dag op 22 juli 2020

Ron van der Kolk had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke info

Bedrijfsinfo

Visie op

  • Ik zoek mensen die
    meedenken over organisaties en organiseren, zoals op dit forum.
  • Mijn mening over innovatie
    is dat "beter goed gekopieerd dan slecht geïnnoveerd" verdacht vaak klopt.
  • Mijn mening over ondernemerschap
    is dat het je het niet kunt leren, net als leiderschap.
  1. Ik zat tijdens het lezen al te wachten op een zinnetje als dit: Een stichting is bedoeld voor het realiseren van een maatschappelijk, sociaal of ideëel doel. Een stichting mag commerciële activiteiten en ontplooien, als de opbrengsten maar ten goede komen aan dat doel. Het is echter niet de bedoeling om een stichting op te richten of te besturen met het doel daar zelf van te leven, want dat leidt tot belangenverstrengeling. Als groot sportmerk zou ik dan ook niet met iemand in zee gaan die dat zo voorstelt en een bestuur eisen dat niet afhankelijk is van de inkomsten uit de stichting.
  2. Ik kan even geen geschikte woorden vinden. Sterkte, allemaal.
  3. En wie is of zijn de bestuurder(s)? Als je zelf (ook) bestuurder bent laat je daar zelf ook steken vallen, want je zou moeten sturen op basis van de feiten. Dat je er niet in thuis bent ontslaat je niet van verantwoordelijkheid (en aansprakelijkheid). Zoals je zelf al zegt: je hebt geen inzage in de feiten en bent niet in de materie thuis. Laat het oordelen nog even achterwege en probeer eerst de feiten op tafel te krijgen. Als bestuurder en/of aandeelhouder heb je recht op bepaalde informatie over de onderneming. Wat is er afgesproken over wie er beslist over de te maken kosten?
  4. Dubbel: zoals Joost al zegt: het is niet dubbel, het zijn twee verschillende dingen. Normaal: wat ben je met het bedrijf in kwestie overeengekomen over reiskosten en reistijd?
  5. Welkom op Higherlevel. Wanneer je een auto koopt, moet je met hulp van de verkoper het kenteken op jouw naam laten zetten. Hoe je dat doet, lees je bij de RDW: kenteken overschrijven. Dat klopt, bij een eenmanszaak komt het kenteken op de eigenaar van de eenmanszaak te staan. Wanneer je een auto aan een klant verkoopt, moet je het kenteken op naam van de klant zetten. Zolang je nog RDW bevoegdheid Tenaamstellen Voertuigbedrijf hebt, kunt je kentekens overschrijven via een kentekenloket, RDW-balie of -keuringsstation. Hoe je dat doet, lees je bij de RDW: kenteken overschrijven. Bij een eenmanszaak of maatschap komt het kenteken op de persoon, bij een bv op naam van de onderneming.
  6. Welkom op Higherlevel. Adverteren, je auto bestickeren, kleding met logo dragen, een kaartje achterlaten bij klanten (voor herhaalopdrachten en mond-tot-mond reclame), je klanten aanmoedigen tot Google reviews, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn talloze mogelijkheden. Maar waar wil jij je op toeleggen, of waar zie je een gat in de markt? Welke klanten zoek je: particulier en/of zakelijk? Wat voor werk zoek je: projecten, regulier onderhoud, crisisdienst? In welk gebied zoek je: buurt, stad, regio, landelijk? Iets meer focus helpt.
  7. Mening is dat je het buitensporig vind, en herinnerd had willen worden. Feit is dat het al die tijd in de voorwaarden stond en dat je daarmee akkoord bent gegaan. Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor de overeenkomsten die je aangaat en moet je zelf de deadlines in je agenda zetten; je geniet immers niet dezelfde bescherming als een consument.
  8. Wat ik hierbij dacht heeft Joost al verwoord in zijn eerste alinea. Gegokt en verloren, lijkt het. Heb je jezelf laten begeleiden door een fiscaal-juridisch adviseur bij het oprichten van danwel investeren in de onderneming? Investeren is niet zonder risico. Ga zelf vooral NIETS doen wat ook maar enigszins op besturen lijkt zonder eerst alsnog een fiscaal-juridisch adviseur te raadplegen. Besturen is ook niet zonder risico.
  9. Precies! Als je iemands interesse weet te wekken, dan leest iemand vaak wel verder. Een foto werkt daarbij veel beter dan tekst. Voor een hondentrimsalon werkt een foto van een hond ook beter dan het woord TRIMSALON in grote letters. Wat is jouw doelgroep en wat voor foto zou hun aandacht trekken? Dit hoeft dus niet je product zelf te zijn! Andersom zie ik wel eens auto's met heel veel tekst ("FrutselCo B.V. - uw zakelijke partner die uw dromen waarmaakt - vertrouwde kwaliteit - sinds 1954" plus internetadres, telefoon, fax, openingstijden...) waarbij ik echt geen idee krijg wat ze doen, dus daar kan ik niets mee. Die reclame zorgt hooguit voor bevestiging bij klanten die FrutselCo al kennen (wat overigens een hele legitieme marketingstrategie is, als dat is wat je wilt). Als je QR-codes verkoopt wel, maar anders mag het dus gewoon klein, voor de geïnteresseerden.
  10. Dank voor je uitleg! Mijn citaat was incompleet, omdat ik het verband niet begreep, maar nu wel.
  11. Hoe wil je een waardedaling van 90% in één jaar op een nieuwe auto onderbouwen aan de belastinginspecteur? Wie gaf dat advies, de autoverkoper?
  12. Er zit er meer werk in het controleren dan in het opstellen van de stukken. Dat opstellen zal je vast gaan lukken, maar heb je ook het idee dat je administratie klopt? Je kan het werk misschien ook omdraaien: je besteedt het boekhouden uit en stelt zelf de stukken op (als een account niet verplicht is voor jouw situatie dan). Dat is vast een stuk goedkoper en je behoudt toch overzicht.
  13. Het verschilt per hypotheekverstrekker wat er kan en mag. Sommige hypotheekverstrekkers hoeven jouw administratie en aangiftes zelf niet te zien, maar accepteren inkomensverklaringen van daartoe gespecialiseerde bureaus. Die bureaus kijken desgewenst niet naar afgesloten boekjaren, maar ook van bijvoorbeeld half 2021 tot half 2023 als jou dat beter uitkomt.
  14. De IVA uitkering is voor werknemers die duurzaam en volledig arbeidsongeschikt zijn. Je hoeft dan niet te re-integreren, maar het mag wel, als je mogelijkheden ziet. De beste manier om nadelige consequenties te voorkomen is door het UWV te betrekken bij het mogelijk weer gaan werken; dat is ook verplicht. Het UWV kent de specifieke situatie van je vriendin en kan verder adviseren en begeleiden. Je partner kan het daarom beste contact opnemen met UWV Telefoon Werknemers om een gesprek met een arbeidsdeskundige te vragen. Ze kan dan de mogelijkheden en gevolgen van vrijwilligerswerk, een betaalde baan of het ondernemerschap bespreken.
  15. Goed bezig! Erg vervelend dat je nu niet verder komt. Wat zijn voor jou "normale huishoudelijke producten en gadgets"? Welke SBI-codes staan er op je KvK inschrijving? Staat je vestigingsadres/magazijn mogelijk in een risicogebied? Je kunt ook eens met je bank gaan praten. Daar heb je blijkbaar wel een rekening. Ook zij moeten een risicio-inventarisatie maken; mogelijk willen zij iets vertellen wat ze zijn tegengekomen. Misschien is het een kwestie van andere SBI-codes over een ander vestigingsadres.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...