Ga naar inhoud

Ron van der Kolk

Legend
 • Aantal berichten

  2441
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

229

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  via een kennis
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  41-45
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 • Welke andere websitesover ondernemerschap en/of innovatie bezoek je regelmatig?
  Geef hier svp een aa

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Inflection
 • Adres
  Postbus 1000 (box 125), Leidschendam, 2260BA, Nederland
 • Telefoonnummer
  0705690505
 • Branche
  Overheid
 • Websiteadres

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  meedenken over organisaties en organiseren, zoals op dit forum.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  is dat het je het niet kunt leren, net als leiderschap.
 • Mijn mening over innovatie
  is dat "beter goed gekopieerd dan slecht geïnnoveerd" verdacht vaak klopt
 1. Ron van der Kolk

  Btw in de zorg

  Die SBI codes zijn leuk voor de statistieken van KvK en CBS, maar geven je verder geen fiscale rechten of plichten. Staat helemaal los van de activiteiten van de Belastingdienst. De algemene keuze van de Belastingdienst of je onderneming (!) wel of niet btw-plichtig is cq. of je een BTW nummer krijgt ook niet. Wat telt is of je activiteiten btw-plichtig zijn. Het kan zijn dat in jouw eenmanszaak zowel activiteiten zijn die zijn vrijgesteld van btw of waar 9% of 21% btw van toepassing is. Het is aan jou om dat goed te bepalen, toe te passen en te administeren. Als ondernemer wordt je geacht de wet te kennen. Als de Belastingdienst komt controleren, kun je dus achteraf op je kop krijgen als je het niet goed hebt gedaan. Het toepassen is soms erg lastig. De werkstudenten aan de telefoon kunnen dat ook niet goed. Soms kun je de inspecteur verleiden tot een schriftelijke uitspraak voor een specifieke situatie. Op de website van de Belastingdienst staan lang niet alle mogelijkheden. In de meeste gevallen is het proberen het zo goed mogelijk toe te passen en waar nodig een goede boekhouder/fiscalist in te schakelen.
 2. Ron van der Kolk

  Kosten doorverwijzing in de boekhouding?

  In je voorbeeld 248+165=413 als omzet en 40%x165=66 als kosten.
 3. Ron van der Kolk

  Belastingvragen voor Crypto mining ondernemer met hoge verliezen

  Ondernemen is voor een deel gokken. Je hebt geinvesteerd in apparatuur en kosten gemaakt voor stroom omdat je gokte op winstgevendheid. Als je activiteiten kwalificeren als onderneming vindt de Belastingdienst het op zich geen probleem als je verlies maakt. Voor de manier waarop je een en ander administratief verwerkt (kosten, investeringen, afschrijving, boekverlies, percentages voor partners) heb je zo te lezen duidelijk een boekhouder nodig, zoals Cosara al aangeeft. Je raakt hier zoveel dingen dat het te ver gaat hier een cursus boekhouden te gaan geven. Sommige zaken, zoals buitenlandse reizen, zullen mogelijk niet of niet volledig als bedrijfskosten zijn op te voeren. Daar zijn allerlei specifieke regels voor, waarover een goede boekhouder je kan informeren.
 4. Als er klanten emotioneel verbonden zijn met de oude eigenaar, dan kan het helpen als niet jij, maar de oude eigenaar de brief stuurt. In die brief kan hij zijn vertrouwen in jou overbrengen en aangeven dat hij nog verbonden blijft met het bedrijf. Nog mooier is het als je geen brief stuurt, maar een evenementje organiseert, als afscheid van hem en introductie van jou. Hij kan dan letterlijk voor het publiek het stokje overdragen en in een speech zijn vertrouwen uitspreken in de toekomst. Jij kunt dan voor de klanten je plannen een beetje toelichten. Voor de mensen die niet konden komen kun je een video-opname online zetten.
 5. Ron van der Kolk

  Salaris uitbetalen om winst te voorkomen

  Omdat daarvoor hele andere regels gelden. De gebruikelijkloonregeling is onafhankelijk van het aantal uren dat je werkt.
 6. De vraag is met wie je hier nu een probleem hebt: de dealer, de importeur of de fabrikant. In het algemeen is er weinig over de problemen te zeggen. Diverse onafhankelijke onderzoeken met testauto's hebben geen nadelig effect van de softwareupdate gevonden. Toch zijn de gebruikerservaringen wisselend, op internetfora en bij een enquete van Radar. Bij een aantal 1.2tdi motoren heeft de update geleid tot een defect motorcomputer, maar dan doet de auto helemaal niets meer. Wat regelmatig voor lijkt te komen is een defect aan de EGR, die in combinatie met de update het slechte motorgedrag kan veroorzaken. Je kunt bij een garage de werking laten controleren cq. storingen laten uitlezen, en aanspraak proberen maken op een coulanceregeling voor reparatie.
 7. Ron van der Kolk

  Tony's Chocolonely bij Aldi (grijze handel)

  Waarom zou de producent de prijs bij de supermarkt moeten verantwoorden? Daar is de supermarkt verantwoordelijk voor. Als je een beetje rondshopt, dan zie je behoorlijke verschillen in de supermarktprijzen van Tony. Bij Albert Heijn zijn die prijzen het hoogst, in mijn ervaring. Deze supermarkt neemt blijkbaar extra marge op een premium product, en dat is niet de keuze van de producent.
 8. Je wilt jezelf dus graag voordoen als stichting, omdat mensen je dan makkelijker spullen geven? Doen mensen dat dan niet juist omdat ze erop vertrouwen dat hun gaven volledige ten goede komen van het goede doel? Ondertussen zijn jouw werkelijke bedoelingen anders, want je wilt een beloning aan jezelf te betalen.
 9. Die krijg je niet, maar kun je wel kopen. Denk aan occasions met en zonder 6 maanden BOVAG garantie. Je kunt de auto dus niet voor een meeneemprijs verpatsen aan jezelf en dan ook nog eens gratis garantie geven, want dat is onzakelijk. Eventuele garanties zouden verdisconteerd moeten worden in de prijs, net als elke andere verkopende partij dat zou doen. Een goed bestuurder zorgt daarnaast dat de BV het garantierisico kan dragen, of koopt het risico af via bijvoorbeeld een autodealer.
 10. Achter dit soort projecten schuilt vaak een hoop ongezien werk, dank voor alle inzet achter de schermen! Alles lijkt te werken en de gegevens lijken er op het eerste ook allemaal te zijn, knap staaltje werk! Wat opmerkingen: In de desktopversie zijn de donkeroranje en lichtoranje balken zo hoog dat ik onderaan maar 1 topic van de lijst kan zien zonder schrollen; ik vind dat zelf erg onprettig. Desktopversie: zowel in de lichtoranje balk als het wit eronder staat nu een kruimelpad, dat is dubbelop. In de mobileversie kan ik de taalswitch niet vinden en blijven de menu's dan ook in het Engels. Aanklikken van topictitels in de lijst brengt me niet automatisch bij de laatste of laatstgelezen reactie maar brengt me aan het begin van het topic. Klikken op het tijdstip van de laatste reactie ("2 uren geleden") brengt me wel bij de laatste reactie. (Overigens is het denk ik "2 uur geleden", maar soit).
 11. Ron van der Kolk

  Van loondienst naar detachering bij werkgever, risico's?

  Beste JFP, Welkom op Higherlevel. Hij blijft hetzelfde werk doen, maar voor fors minder salaris? Verwacht hij dat verschil alsnog te krijgen via een andere weg?
 12. Ron van der Kolk

  Overname aandelen BV constructie

  Zit die potentie in het bedrijf of in de markt? Misschien het goedkoper om zelf een bedrijf te beginnen om de potentie te benutten. Zie bijvoorbeeld dit draadje.
 13. Ron van der Kolk

  DGA loon verminderen BV

  De logica dat je de gebruikelijkloonregeling niet hoeft te te passen als er naar jouw mening even te weinig inkomsten zijn, gaat volgens mij niet zonder meer op. Pas al er structureel te weinig winst te verwachten is, kun je vooraf afspraken maken met de belastinginspecteur om de gebruikelijkloonregeling minder of niet toe te hoeven passen, door een onderbouwd verzoek te sturen. Zo lang je daar geen antwoord op hebt, blijven de regels gewoon van kracht. Met het risico van naheffingen en boetes; mocht de bv die ook niet kunnen betalen, dat zou dat misschien zelfs gezien kunnen worden als onbehoorlijk bestuur.
 14. Ron van der Kolk

  gebruik kajuitjacht als bedrijfsruimte

  Gaf Joost niet reeds aan dat zulks niet zomaar kan bij een bv?
 15. Tip: verander alle nieuwjaarsborrels 2019 in eindejaarsborrels 2018 ;D

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké