Jump to content

Ron van der Kolk

Legend
 • Content Count

  2,489
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ron van der Kolk last won the day on June 13

Ron van der Kolk had the most liked content!

Community Reputation

242

Personal info

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  meedenken over organisaties en organiseren, zoals op dit forum.
 • My opinion about entrepeneurship
  is dat het je het niet kunt leren, net als leiderschap.
 • My opinion about innovation
  is dat "beter goed gekopieerd dan slecht geïnnoveerd" verdacht vaak klopt
 1. Toch wel. Handelingen die volgens de AVG onder verwerken vallen zijn in ieder geval: het verzamelen, vastleggen, ordenen, structureren, opslaan, bijwerken of wijzigen, opvragen, raadplegen, gebruiken, doorzenden, verspreiden, beschikbaar stellen, samenbrengen, met elkaar in verband brengen, afschermen, wissen en vernietigen van gegevens. Bron.
 2. Ik ben geen fiscalist, maar ik vermoed dat de regels voor het gebruikelijk loon (en heffingen en belastingen daarover) gewoon van kracht blijven. Toevoeging: een interessante bachelor scriptie over inkomen bij de bosbouwvrijstelling.
 3. Uhm, ik denk niet dat het om de slagroom gaat hoor 😏 In Enschede doet Alex Bierservice dit zelfs al sinds 1994! 😊 Artikel . Stichting Alcoholpreventie deed in 2005 overigens een onderzoek naar zogenaamde bierkoeriers. Een bezorgdienst voor drank is niet per se een slijtersbedrijf in de zin van de Drank- en Horecawet. De wet loopt wat achter op de praktijk, blijkt uit deze casus.
 4. Het aanpassen van het Word bestand van de vorige factuur lijkt me toch een stuk sneller dan alles hier steeds in te moeten vullen.
 5. Misschien is na een jaar 25% met zijn hulp (en vast salaris) wel meer waard dan 100% zonder zijn hulp, wie zal het zeggen...
 6. Je kunt maar één eenmanszaak hebben, maar wel met een oneindig aantal handelsnamen en activiteiten. Dat mag gewoon in één administratie en onder één btw nummer, maar als je dat graag wilt mag het het ook splitsen. Voor je aangifte inkomstenbelasting moet je het allemaal weer optellen.
 7. In eerste instantie wel, maar toen het aanbod van de medewerker kwam werd dat blijkbaar toch verleidelijk:
 8. Het verkoopkanaal is niet bepalend voor de belastingplicht. Het wel of niet gecompileerd zijn ook niet. Deze inkomsten moet je gewoon opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting als inkomsten uit overig werk.
 9. Loondienst voortzetten als ondernemer bij dezelfde werkgever/opdrachtgever kan door de Belastingdienst gezien worden als voortgezet dienstverband in plaats van als een overeenkomst van opdracht, dus schijnzelfstandigheid. Directeur/bestuurder zijn en ondertussen ook leverancier? Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van opdrachten aan je eigen EMZ, wat een schoolvoorbeeld is van belangenverstrengeling.
 10. Dan lijkt een nieuwe proefperiode niet van toepassing. In sommige CAO's is bepaald dat dit niet meetelt, maar hier is geen CAO van toepassing schrijf je, dus dan mag het meetellen voor de rest inderdaad. Dan zou ik het niet "terug naar zijn huidige functie" noemen, maar tijdelijk extra werkzaamheden toekennen en tijdelijk een toeslag toekennen. Dan is de einddatum al bepaald en hoeft hij niet "terug" maar eindigt de tijdelijkheid automatisch. Op dat moment kun je altijd nog beslissen om, bij success, over te gaan naar een nieuwe arbeidsovereenkomst met nieuwe voorwaarden. Leg de tijdelijke situatie goed vast en benadruk het tijdelijke karakter, zodat de medewerker er niet blijvend aanspraak op kan maken. Leg ook duidelijk vast hoe de toeslag doorwerkt in vakantiegeld, pensioenopbouw e.d. Leg ook vast wat er gebeurd als de medewerker in de tijdelijke periode ziek wordt, bijvoorbeeld.
 11. Het gaat zo te lezen niet om een tijdelijke loonsverhoging, maar om een nieuwe functie met nieuwe arbeidsvoorwaarden. Je zou dan ook kunnen spreken van een nieuwe arbeidsovereenkomst. Bij een normale promotie mag je dan geen nieuwe proeftijd afspreken, maar dat mag wel als voor de nieuwe functie aantoonbaar en duidelijk andere vaardigheden of verantwoordelijkheden vereist zijn en de werkgever zich daarvan geen beeld heeft kunnen vormen bij de vorige arbeidsovereenkomst. Bij de overgang van medewerker naar leidinggevende is dat wel aannemelijk te maken. Tenminste, als de medewerker zijn leidinggevende niet al eens heeft vervangen. Je mag dan een nieuwe proeftijd afspreken, met dezelfde spelregels als een normale proeftijd. Als de medewerker de proeftijd niet haalt, kun je hem niet ontslaan maar valt hij terug naar de vorige overeenkomst. Tijdelijke loonsverhoging betalen als toeslag lijkt makkelijk, maar heeft nadelen voor de werknemer (geen vakantiegeld en pensioenopbouw over de toeslag) en kan in strijd zijn met bepalingen in de CAO.
 12. Dat had je nog niet verteld. Wat ontbreekt er nog meer in het plaatje? Zo simpel is het niet. De BV moet fiscaal juridisch netjes worden afgewikkeld, en ik krijg het idee dat je niet goed weet hoe een BV werkt. Ik denk dat je gedegen advies nodig hebt op basis van de overeenkomsten. Je geeft al aan dat het wat mag kosten, dus ik adviseer je wederom om een deskundige in te schakelen die je volledige inzage geeft in alle stukken.
 13. BTW moet in dit soort berekeningen logischerwijs inderdaad volledig buiten beschouwing blijven. Omzet ex BTW is € 8.264,46. Winst is dan maar € 2.264,46. Factuur van partner zou dan € 5.132,23 ex BTW moeten zijn, dus een stuk lager dan 6K.
 14. Hoe is die verplichting tot storting overeengekomen danwel vastgelegd? Nee, die 8000 euro moet de BV betalen, niet jij. En die 3.000 moet zij betalen, als die verplichting aantoonbaar is overeengekomen. Als de BV niet kan voldoen aan de verplichtingen (facturen en salarissen betalen), heeft in eerste instantie de BV een probleem (en de leveranciers en medewerkers, natuurlijk). In tweede instantie kunnen de bestuurders een probleem hebben, als zij daarvoor aansprakelijk gesteld worden. Als je compagnon haar verplichtingen aan de BV niet is nagekomen, en daardoor is de BV in de problemen gekomen, dan ligt dat mogelijk wel op de loer. Laat de overeenkomsten dus goed bestuderen en laat je goed fiscaal juridisch adviseren, voor je gaat redderen en zelf alles maar gaat betalen. Doe dat snel, want binnenkort heb je waarschijnlijk een paar boze leveranciers en medewerkers.
 15. Als dit zou mogen zou het geweldig zijn... Stel, ik neem een baan voor 100.000 per jaar. Ik neem direct fulltime verlof, wat me 100.000 per jaar kost. Per saldo werk ik dus niet in die baan, maar krijg ik ook geen geld. Vervolgens start ik een onderneming en maak ik 125.000 omzet. Ik voer direct die 100.000 op als kosten. Per saldo hoef ik nog maar over 25.000 winst inkomstenbelasting te betalen. Door zelfstandigenaftrek, startersaftrek, oudedagsreserve, mkb-vrijstelling, heffingskorting en arbeidskorting is die nihil. En hop, belastingvrij 125.000 binnengeharkt! Briljant!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept