Jump to content

Roel J

Moderator+
 • Posts

  7,018
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Community Answers

 1. Roel J's post in Weinig btw afdracht was marked as the answer   
  Nee dat vind de belastingdienst niet raar, je geeft je omzet gespecificeerd op, dus de belastingdienst weet dat je vooral tegen het lage btw tarief factureert en weet ook dat de meeste kosten tegen 21% zijn, dat is bij elk bedrijf die vooral 9% factureert zo.. Je hebt recht op teruggave van voorbelasting omdat je ondernemer bent en omdat je btw belaste producten of diensten levert. Of het saldo van te betalen en terug te vorderen BTW dan negatief is maakt niks uit..
   
  De kans dat je gecontroleerd wordt is net zo groot als elke andere starter.
 2. Roel J's post in Courtage aankoopmakelaar bedrijfspand was marked as the answer   
  Pff de ziekte van deze tijd.. "Alleen de computer weet dat"
   
   
  maar de bedragen komen op een courtage % van tussen de 0,5 en 0,75% dat lijkt me vrij redelijk. een verschil van 1500 tussen offertes is ook niet heel raar het is ca 30% tov laagste offerte, dat zijn normale prijsverschillen. Een kilo kip kost bij de supermarkt ook de helft van wat het bij de poelier kost. Daar zit kwaliteitsverschil tussen.
  Zo is het ook met makelaars. Het is dus ook een kwestie van aangeboden diensten voor die prijs vergelijken. Het zijn grote bedragen die je niet dagelijks uitgeeft maar ze liggen niet schokkend ver uit elkaar. Persoonlijk beslis ik voor dit soort aankopen op welke het beste gevoel geeft (ook bijv kunnen uitleggen waarom het 5000 euro is) en minder op wat het uiteindelijk kost. Als de beste man (of vrouw)  een beetje scherpe onderhandelaar is praat ie misschien wel een halve ton van de vraagprijs af.. of hij regelt dat het pand beter wordt opgeleverd zodat je minder hoeft te slopen of verbouwen.. Op dit soort koopsommen moet bijna elke makelaar zich makkelijk terug kunnen verdienen.
 3. Roel J's post in Aandelenoverdracht nooit plaatsgevonden na betaling was marked as the answer   
  Juridische strijd vermijden na drie jaar? 
  Morgen naar een advocaat en een plan maken.. Hoe lang wil je nog aardig blijven doen?
   
  Sorry hoor, bij dit soort acties is 3 weken wachten om actie te nemen al te lang. Voor je kinderen en je (schoon)moeder moet je aardig zijn als ze eens een afspraak niet nakomen..
  In zaken houd je elkaar aan afspraken en als je genegeerd wordt dan sla je de juridische weg in. Jaren gaan zitten wachten heeft echt geen nut ze nemen nu gewoon een loopje met je.
   
  Het kan echt wel eens gebeuren hoor dat dingen door onvoorziene omstandigheden een paar maanden later wordt, maar dat kan alleen als je met elkaar in gesprek bent en blijft en de andere partij zich ook schuldbewust gedraagt dat iets eigenlijk niet gaat zoals het had gemoeten.
  Als de andere partij niet eens reageert is het snel klaar met vriendelijk en geduldig zijn.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept