Jump to content

Roel J

Moderator+
 • Content Count

  5,399
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Everything posted by Roel J

 1. Je maakt allemaal niet relevante vergelijkingen. Een vaas is geen versnellingbak.. een vaas kan je wellicht vergelijken met een deuk.. het is objectief waarneembaar. Schade aan mechanische of andere slijtdelen kun je als verhuurder niet verhalen omdat de schade niet door 1 handeling komt. Als een klant een klapband of lekke band krijgt moet hij dan ook een nieuwe band betalen bij jou? Je hebt helemaal niets aan bewijs in handen waar je juridisch iets mee kan.. Een bepaling in je voorwaarden dat alle schade die later wordt ontdekt wordt in een procedure zo van tafel geveegd want het is ronduit onredelijk dat jij na vertrek van de huurder nog eens op zoek gaat naar schades en die dan maar toerekent aan de laatste huurder..
 2. Kortom het gaat naar jou inschatting om een subjectieve klacht. Klant heeft 3 dezelfde producten maar vind dat er eentje niet goed is. Bijv een kleurverschil.. Het lijkt me dat je dan de meest redelijke aanbiedingen hebt gedaan.. klant kan kiezen 1 omruilen of alle 3 terug brengen.. Je zou hooguit om er vanaf te zijn een kleine korting kunnen aanbieden op de hele order.. Maar veel meer zou ik niet doen..
 3. Beste w.ild, Beleggingsvraagstukken rekenen we op hl niet tot actief ondernemerschap en valt buiten onze focus.. Om die reden sluit ik dit topic..
 4. Deze vraag is veel te algemeen om te beantwoorden.. wat versta jij onder kantoorkosten?
 5. Nee.. het consumentenrecht zorgt dat de verhuurder (=professional) zijn zaakjes op orde moet hebben.. Zoals een garage zoeken die binnen paar uur een diagnose maakt en niet pas na zijn vakantie.. En ja, bij elke uitgifte en inname maak je met de klant een rondje om de auto voor zichtbare schades.. Zo'n versnellingsbakschade kan lastig te constateren zijn en de klant heeft ook een punt dat verkeerd schakelen niet tot grote schade zou moeten leiden.. Dus ja los van de gebrekkige afhandeling bij vaststelling van de schade zou dit altijd wel een discussie zijn geworden.. Ik huur 2 a 3 keer per jaar een auto en altijd lopen we om de auto. Waar ik mijn auto huur plakt ook stickertjes bij bekende schades.. dus ik weet als klant dat die schade mij later niet aangewreven wordt.. Als verhuurder moet je met dat soort dingen rekening houden en doe je dat niet dan moet je niet klagen over het recht.. Je kunt nalezen wat de rechten zijn en er zijn diverse branche richtlijnen waar je je aan kan houden of op baseren. Zodat zowel de consument als jij weet waar je aan toe bent..
 6. Nick, naast adwords campagnes en buitenkansjes op bedrijfsmiddelen.. zou ik ook eens kijken of je ergens een paar ons, of misschien een kilo (ondernemers)geduld kunt inkopen. Hier en daar ga je veel te snel en denk je na 2 maanden ondernemen al aan het moeten hebben van machines van duizendrn euros om een tientje op een meter glas te besparen.. Als iemand oppert ga onderhoud of koop een geasmaaier doen roep je wel. Ik ben pas 16 dus niet alles kan.. maar als het op aquariums bouwen gaat heb je wat oogkleppen op. Die machine in Engeland moet er komen want een buitenkansje.. Ondernemen is kansen zien maar ook kansen durven laten liggen omdat hor uniek de kans ook lijkt.. als je hem niet kunt betalen moet je het gewoon niet doen.. de les zou kunnen zijn dat je met je volgende 5000 euro omzet niet werr alles meteen in gereedschap stopt ondat je toch geld hebt.. maar eens 2000 apart zet zodat als zich een echte buitenkans voordoet (faillisementdveilingen zijn er het hele jaar door) dat je dan de middelen hebt en kunt handelen. Tussen alle enthousiaste meedenkers wilde ik toch ook deze kritische noot plaatsen.. niet om je te ontmoedigen of af te kraken.. maar als 16 jarige heb je nog veel te lerrn en een buil vallen van 3000 euro op een vermeende buitenkans is heel veel geld als je dat met een 3,5e per uur baantje moet terug verdienen..
 7. Volgens mij is de deal een stuk minder beroerd sls je het doet voorkomen... Tenminste als het is Vinny 12x2500= 30k arbeidsbeloning en de rest 50/50.. zoals ik het lees.. een toko die maar 25k overname kost moet ik nog zien dat daar meer dan 30k winst uitkomt (de eerste 2-3 jaren). Het zal op de ondernemerskwaliteiten van Vinny aankomen om dat te halen en te overtreffen.. Daar zit dus het investeerdersrisico.. of zou het in een goede deal moeten zitten.. eerste jaren nauwelijks rendement omdat eerst die arbeidsbeloning eruit gaat.. maar over 5 jaar wellicht een goede verkoop of uitkoop voor beide.. Maar die 5 jaar of wellich 7 of 10 jaar is wel een belangrijk deel van de deal.. dit moet geen open eind deal zijn zodat je over 20 jaar nog voor 2500 pm + 50% vd overwinst. Ergens moet of de hele toko weer doorverkocht of de investeerder uitgekocht. Zodat je als (ervaren) ondernemer ook de vrij hand hebt en alle vruchten plukt van je succes.. een investeerder mag best in 5 tot 7 jaar bij een succes zijn inleg verdubbelen. Maar "levenslang " 10k rendement (na 3 jaar 0 voor opbouwfase winstgevendheid) op 25k inleg is niet reëel als daar alleen wat boekhouding en advies tegenover staat..
 8. Je gaat bij geld opnemen dezelfde trend zien als met post verzenden. De dienst wordt steeds duurder door het dure distributiemodel en snel afnemende volume.. Ik wilde van de week bij de kapper contant betalen.. ze moesten de kassa lade nog even van achter halen want iedereen pint tegenwoordig..
 9. Voedselbanken.nl zou ik ook eens kijken.. Zaken als schampoo, zeep, wasmiddel worden ook verstrekt door voedselbanken.. Deze behoren zeker tot levensbehoeften. Voordeel van die site is dat het de overkoepelende organisatie is en zij eigen normen hebben voor wat na tht kan worden verdeeld. Dan heb je ook een beetje een beeld wat het beleid is.
 10. Hier zit wellicht een muizengaatje. Als inwerken betekent uitleggen wat je functie inhoud en meekijken of ze niks vergeten te doen dan is er weinig ruimte. Dat is voortzetting.. Als inwerken echter betekent, het trsinen en aanleren van vaardigheden dan kan er misschien ruimte ontstaan. Voorbeeld ik ben interim boekhouder in loondienst geweest, deed mijn werk bij klanten van mijn baas. Onderdeel van mijn werk was werken met excel. Ik ben daar specialist in en gebruikte het veel in mijn werk zoals een timmerman den hamer gebruikt. Kort na mijn vertrek wilde mijn werkgever alle boekhouders trainen in excel. Ze hebben offertes gevraagd bij trainingsbedrijven. Maar die konden te weinig op maat leveren. Uiteindelijk heb ik de training gegeven als zzper. Ik heb zelf bij een uitgever boeken gekocht voor de cursisten en dasr zelf een training op maat omheen gebouwd.. Doordat die trainingswerkzaamheden heel wat anders waren dan mikn loondienst wrrk kon dat.. Als je het dus overweegt moet je de werkzaamheden voldoende anders inrichten en absoluut door een arbeidsjurist laten toetsen of het voldoende afwijkt om als zzp klus te kunnen kwalificeren. Maar zoals ik zei het is een muizengaatje en ik ben het ook met de voorgaande stellige standpunten. Er zit een flink risico in. Maar als jouw werkgever er zo op gebrand is om jou te behouden dan willen ze ook wel wat budget stuk gooien om uit te zoeken hoe het wel kan. En of dat nou eens door een heel andere opdrachtformulering of door er een bureau tussen te zetten. Dat is dan onderwerp van onderzoek
 11. Ik zou eens bellen of mailen met de voedselbank. Er is een overkoepelende vereniging. Zij kennen de normen vrij goed. Sommige producten kunnen prima na tht omdat het niet bederft maar gewoon minder krachtig is. Heel veel tht datums zijn meer vanuit de leverancier om de kwaliteit te garanderen. Gebruik na tht levert dan geen gevaar op.. het hang dus van het product af..
 12. Ik vraag me af of dat wel kan kloppen.. Je zegt namelijk in een andere post dat je 4500 euro omzet hebt gemaakt, als dat ex btw is dan betekent dat dat je 945 euro btw (21%) moet afdragen over die omzet (781 als 4500 incl 21% btw is) Als je per saldo 400 euro terug zou krijgen dan moet je ca 6.000 euro geïnvesteerd hebben om recht te hebben op terug gave van 400 euro. Gezien wat je hier schrijft lijkt dat uitgesloten. Ik zou daar nog eens heel goed naar kijken naar je btw aangifte en de verwachting van een teruggave.. Verder een onderneming heeft niet vanaf maand 1 stabiele omzet het is heel normaal als je vanuit het niets met niets begint dat het 6 maanden tot een jaar duurt voor je enigszins stabiele omzet kunt gaan draaien. Niks om je druk om te maken, niks wat verklaard moet of kan worden met geduld en verstand uitbouwen is de enige manier, er zijn geen shortcuts naar snelle omzet..
 13. Ga je je activiteiten wel op Nederland richten? Dat kan ook van belang zijn bij (de beoordeling) van je inschrijving. De KvK in Rotterdam is aangewezen om Ondernemers die vanuit het buitenland ondernemen te helpen met vragen. Mogelijk had je deze informatie al gevonden, maar dit is een link naar een themapagina over zzp-en en buitenland https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/zzp/zzpen-vanuit-het-buitenland/
 14. Nee jasper, dat gaat helaas niet.. Ingevoerde teksten/concepten worden alleen lokaal opgeslagen en niet in de hl database.
 15. Dat is wel specifiek iets wat in jou branche speelt inderdaad, maar feitelijk moet je eigenlijk kijken of je je handel een beetje kan opsplitsen. Ik begrijp dat in de georganiseerde catering voor beurzen, bedrijfsfeesten en festivals er mogelijk een betaalcultuur van 60 dagen geldt en dat je daar niet omheen kan. De vraag voor de zomerdagen is hoeveel handel je zou verliezen als je wel werkt met betaling vooraf of met een aanbetaling ter bevestiging van de order. Juist omdat je in dat soort periodes geen tijd hebt om je alle reservering na te bellen of alles klopt. Zomerpiek is maakt jou product schaars en extreem gewild dat mag best doorklinken in je leveringsvoorwaarden. Voor deze zomer waarschijnlijk te laat om iets te bedenken maar in de winter heb je weer tijd zat om eens te kijken naar een iets andere aanpak die zowel jou planning vereenvoudigd als kansen op missers verkleind. Ijscoman voor de deur zie je toch steeds vaker, wellicht wordt het ook tijd voor een zomerabonnementje voor dat soort grote partijen. in tijd van 3 of 4 maanden kom je 4 of 5 keer, datums mogen ze 3-5 werkdagen van te voren opgeven, afhankelijk van wat jij nodig hebt. Ik denk dat vriendelijk zou bedanken voor de eer.. zeg eens tegen zo'n klant voor jou tien anderen. Of je bied ze een tijdslot dat je anders nooit verkocht krijgt maandagochtend 11uur ofzo.. Als er een oprechte vergissing in het spel is dan doe je niet moeilijk, maar bij deze klant klinkt de bureaucratie wel erg door. Op maandag jou wegsturen en zeggen dat er niets besteld is en een dag later mailen om een (nieuwe) datum te prikken.
 16. Als de wetgever oplegt dat het maximum 3000 is dan is het daarboven geen wettig betaalmiddel meer. Net als de oude grap om met een kruiwagen stuivers je (gemeente)belastingen te gaan betalen Iets is wettig binnen de aangegeven kaders van ofwel wet ofwel van redelijkheid en billijkheid bij uitvoering van de wet. Al googlend kwam ik deze link tegen (pdf) https://www.europe-consommateurs.eu/fileadmin/user_upload/eu-consommateurs/PDFs/PDF_EN/Limit_for_cash_payments_in_EU.pdf het geeft een gedeeltelijk beeld van hoe de hazen lopen in Europa op dit gebied. Frankrijk lijkt redelijk streng met ook 3000 euro voor eigen inwoners met een ruimere limiet voor niet inwoners. terwijl andere landen vaak rond 5000 schommelen. Ik snap de achtergrond van de regeling, maar ben het wel eens met de kritiek van o.a. de Bovag. 3000 lijkt wat weinig en voor de witwascriminelen is 3000 of 5000 allebei klein bier.. dus daarvoor is die aanscherping niet nodig. Voor mij klinkt omzetting van de huidige meldingslimiet van 10.000 in een maximum en een meldingsplicht vanaf 5000 (of 3000) wel logischer in de oren. Daarmee beperk je het cashverkeer maar geeft ondernemers de ruimte om meer vrijheid te hebben. Zeker bij aanschaf van zaken als auto's komt toch al de nodige administratieve last dus lijkt mij een paar extra vragen bij contante betaling niet heel bezwaarlijk. Ik heb bij de laatste aanschaf van mijn auto de dag ervoor mijn pin limiet opgehoogd tot het bedrag van aanschaf, tegenwoordig kan dat bij mijn bank al via mijn mobiele telefoon een paar minuten voor pinnen. Enige nadeel is dat je na het afrekenen van de auto niet ook nog ff je boodschappen moet willen pinnen 😳 gelukkig koop ik bij een Jumbo met franchise ondernemer die zijn vaste klanten kent en vooral heel hard moest lachen om mijn verhaal en zei, kom morgen maar even betalen..
 17. Als er met PO nummers wordt geschermd voelt de bellende medewerker zich vaak niet verantwoordelijk. Ik zou toch een rekening sturen voor het nutteloos verschijnen, volledig bedrag, grote kans dat men het niet wil betalen, maar niet gefactureerd is zeker geen geld. Verder zou ik in jullie bestelproces bij dit soort bedrijven nadrukkelijk werken met de term offerte en voorlopige datums en duidelijke deadlines. bijv hier. Om u op 3 juli van dienst te zijn dient uw getekende opdracht uiterlijk x werkdagen voor de datum bij ons binnen zijn. Na ontvangst van uw PO bevestigen wij binnen 24 uur de gevraagde datum en tijd. Pas na onze bevestiging is de reservering definitief. In je reserveringssysteem zou ik de datum voorlopig invullen en als er een andere klant komt die wel gewoon binnen een paar uur een getekende PO en dus opdracht geeft voor dezelfde datum dan heeft klant 1 pech.. slome sjakies vissen achter het net.. Zeker dit soort activiteiten worden vaak georganiseerd door een welwillende office manager of assistent met blijkbaar een tekenbevoegdheid van 0 euro. Dat zijn de lastigste in hun ijver iets leuks te organiseren willen ze van jou het liefst de toezegging dat je de wagen 14 dagen voor ze reserveert omdat het wel even duurt voor ze akkoord hebben.. Maar laten we wel zijn.. als approval voor een ijscoman al een maand moet duren dan is er iets mis bij het bedrijf en niet met jou onwilligheid om een datum een maand vast te houden voor het geval de goedkeuring komt. Waarschijnlijk hebben ze vorige maand de medewerkers ook al moeten teleurstellen omdat de aangekondigde midwinter schaatsborrel niet door kon gaan omdat de tijdelijke ijsbaan in het centrum opeens al weer bleek afgebroken..
 18. Ik denk dat dit gewoon een overijverige medewerker was, die misschien niet eens aan jou had hoeven te melden dat ze een melding ging maken, maar gewoon intern even naar de 2e lijnsafdeling een verzoekje had kunnen sturen. De regels zijn er om logistieke problemen te voorkomen. Als AH een stuntaanbieding met blikjes frisdrank heeft samen met coca-cola wil niet je dat die alle snackbars en strandtent houders de vestigingen of albert.nl leegroven omdat die aanbieding onder inkoop horeca ligt. En je wilt ook niet onder elke aanbieding max 2 producten per klant zetten.. Zowel de inkooplogistiek als distributie van Albert.nl is ingesteld op consument of klein zakelijke klant, bijv 2-4 bezorgkratten per adres. X adressen op een route. Bij het plannen van de AH inkoop baseert men zich op statistieken zo kunnen ze zo goed mogelijk inkopen om nee verkopen te voorkomen en klanten netjes de volgende dag te kunnen beleveren. Als er dan teveel afwijkende bestellingen tussen zitten omdat de halve kleine horeca maar even 200 blikjes inslaat op de aanbieding dan stort het kaartenhuis van AH logistiek in elkaar en ontstaan tekorten of extra kosten om producten beschikbaar te houden.. Bij de zakelijke variant(en) van supermarkten en bij groothandels kun je ook lang niet altijd voor "next day delivery" kiezen vaak zijn er vaste bezorgdagen en wordt op basis van de bestellingen de eigen inkoop gepland, kortom er zit een andere bedrijfsvoering achter om grote overschotten of tekorten aan producten te voorkomen. In dit geval gaan die paar kilo appels of mail meel echt geen verschil maken, het is alleen zo'n dingetje waar klantenservice medewerkers gevraagd wordt op te letten en mogelijk zat er een controle vraag in haar vergoedingsscript zodat ze als consument vermomde zakelijke gebruikers eruit kunnen halen zodat die of overgehaald kunnen worden zakelijk klant te worden met wat lokkertjes. Nu is de mededeling zo gebracht dat het klonk als dreigement, service technisch niet heel handig dus..
 19. Topic gesloten ivm vermoeden van vraag tbv klantdossier
 20. Dat laatste is goed nieuws, dan blijft de schade waarschijnlijk beperkt tot het bedrag van de persoonlijke borg, mocht het zover komen.. Maar blijf kijken naar mogelijkheden om van die "verrotte" borg af te komen eventueel met een nieuw gesprek met de bank na overleg met een jurist. Soms kan doordat er met een juridische bril naar de overeenkomst is gekeken wat onderhandelingsruimte ontstaan, bijvoorbeeld doordat er kleine vormfoutjes zijn en jullie laten doorschemeren de borg bij opeisen daarop te zullen aanvechten. De kunst is soms een beetje om de bank te overtuigen door zoveel mogelijk obstakels op te werken zodat ze het eigenlijk niet de moeite vinden om de borg op te eisen. Als jij borg staat voor 10.000 euro en ze moeten 5000 kosten maken om die van jou uit te winnen kunnen ze ervoor kiezen dan maar niet te innen. Maar voor jou geldt dat netzo. Als je 10.000 euro moet betalen maar je moet een paar duizend euro kosten maken om dat te voorkomen kun je misschien beter het verlies van 10.000 nemen dan eindigen met 10.000 borgschuld en 5000 juridische kosten. De bedragen pluk ik zo even uit de lucht om een context te schilderen voor afwegingen die je moet maken. Geen idee om welk bedrag het gaat en daar hoef je ook geen uitspraken over te doen als je niet wilt uiteraard.
 21. Het mailverkeer maakt weinig uit waar het om gast is hoe je bij de kvk staat ingeschreven. Ik zou dat meteen checken want je zou zelfs nu nog als bestuurder kunnen zijn ingeschreven. Zowel jij of je holding kunnen best bestuurder zijn. Het roepen dst jij directie bent geeft mij wrl het vermoeden.. Als jij persoonlijk borg staat voor de lening zal de bank dit deel opeisen, daar kun je niet veel aan doen.. behalve wat Marco al in zijn reactie noemde, namelijk de borg door een jurist laten checken op procedure fouten. Of je wel of geen bestuurder was is bij het opeisen van de persoonlijke borg niet relevant.
 22. Alleen voor de btw geldt in principe de eis dat facturen op naam van de onderneming staan. Maar voor ondernemers met een eenmanszaak is het voldoende dat deze op naam van de Ondernemer. Bij een eenmanszaak kun je dus ook btw aftrekken van facturen die op jouw persoonsnaam staan als het om zakelijke kosten gaat. Bij een auto waar je expliciet kiest voor zakelijke etikettering is dat dus geen enkel probleem.. Voor de inkomstenbelasting zijn de eisen minder streng daar is het voldoende dat je kunt aantonen dat de geboekte kosten gemaakt zijn ten behoeve van jou onderneming. Uiteraard is het wel het verstandigst om facturen op naam te hebben dat kan een hoop discussie schelen. Maar zeker bijzaken als het leasen van een auto zal het geen enkel probleem opleveren voor de aftrekbaarheid van de kosten als facturen op jouw naam staan.
 23. Volgens mij moet je helemaal weg uit de hoek van schenking maar gewoon gaan zoeken naar de mogelijkheden in overname van aandelen. Er is genoeg te doen met waarderingsmethoden om de waardering niet op de hoofdprijs te krijgen. Het lijkt mij dat bij emigratie sprake is van gedegen voorbereiding zeker als je gelijkwaardig aandeelhouder ben in een gezamenlijk onderneming ik neem niet aan dat hij op een zonnige vrijdagmiddag komt vertellen dat hij volgende maand vertrekt.. Je schrijft dat je bang bent dat de overdracht prijzig is. Maar iets is vooral prijzig als het te duur is. Als er op een goede manier en waardering wordt vastgesteld rekening houdend met het doel van de overname en de beschikbare middelen. Kan zo'n overdracht van aandelen prima worden voorbereid Stel dat de ondernemer 1 jaar van tevoren weet dat hij definitief wil gaan emigreren dan kun je besluiten om geen dividend meer uit te keren over het lopende boekjaar en het boekjaar waarin hij emigreert. Het geld wat daardoor in de BV achterblijft kan worden gebruikt om een deel van zijn aandelen terug te kopen. tegelijkertijd Kun jij misschien in die jaren zolang je nog samen werken in jou Holding ook geldmiddelen opbouwen om als het uitkoop moment daar is ook een deel van de aandelen over te nemen. Zo financier je dan deels uit jouw Holding en deels uit eigen middelen van de BV. Norbert noemde al een ander scenario met een earn-out strategie. Het kan voor iemand die emigreert ook best aantrekkelijk zijn om 5 jaar lang een deel van de koopsom te krijgen zodat je voor die jarig gegarandeerd ben van inkomen in het nieuwe woonland. Er zijn afhankelijk van beider wensen vast goede scenario's te bedenken die voor beide goed werkbaar zijn Je moet nadenken over exit scenario's als je nu al weet dat de kans groot is dat dat gebeurt maar pas op dat je ook niet het hele Script als schrijft alsof je al precies weet hoe dat gaat verlopen. Er zullen ongetwijfeld dingen veranderen in de plannen die andere zaken noodzakelijk maken. Belangrijkste lijkt een goede clausule over de aanbiedingsplicht eventueel een lange opzegtermijn bij vertrek en wat richtinggevende afspraken over de waarderingsmethode.
 24. Er zijn natuurlijk meer opties. Voeg elementen toe waardoor het wel maatwerk wordt -Kies producten waar de custom elementen makkelijk te vervangen zijn waardoor je het opnieuw kan verkopen met een ander "frontje" - limiteer het aantal dat je kunt bestellen bijvoorbeeld met een dropdown met de keuze 1 tot en met 5 en de optie meer. Bij kiezen van meer maak je eerst een offerte en kun je eventueel werken met een proef product zodat ze eerst kunnen bekijken of ze de hele partij willen. Andere opties om retouren te beperken is natuurlijk ook om de klant zelf de verzendkosten voor retourneren te laten betalen. Als ik nog wat verder out-of-the-box denk Wellicht kun je dan de elementen los aanbieden En als aparte dienst de montage zelf kan kiezen of hij losse delen besteld en zelf in elkaar zet of dat jij het als dienst doet Waarbij je na retourneren de dienst wellicht niet terug hoeft te betalen, maar alleen de componenten, die jij vervolgens weer kunt hergebruiken. Misschien niet de meest voor de hand liggende optie en ik heb het ook niet uitgezocht of dat kan maar ik zou me voor kunnen stellen dat dat wel mogelijkheid is. Er zijn immers ook aanbieders die bijvoorbeeld met meubels zelfbouwpakketten aanbieden maar je kunt ook als extra dienst het in elkaar zetten afnemen.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept