Jump to content

Roel J

Moderator+
 • Content Count

  6,156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  57

Roel J last won the day on July 4

Roel J had the most liked content!

Community Reputation

934

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  46-50
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  regio Utrecht

Vision

 • My opinion about innovation


 1. De urenvrijlating is niet hetzelfde als een vrijstelling, de sollicitatieplicht zal gewoon blijven bestaan. Het betekent alleen dat je tot 40 uur voor eigen onderneming mag werken zonder korting op je uitkering. Maar je zult nog steeds moeten solliciteren naar vervangend werk voor 36 uur per week om je uitkering te behouden. Vaak worden bij een urenvrijlating ook daar (maatwerk) afspraken over gemaakt. Daarnaast moet je natuurlijk wel kunnen aantonen dat je daadwerkelijk 26 weken voorafgaand aan einde dienst betrekking gemiddeld elke week 40 uur aan je onderneming werkt naast een baan van 36 uur.. Als je nu nog op vakantie moet vallen er al 2 of 3 weken uit die het gemiddelde flink zullen drukken.. 76 uur per week betekent 7 dagen 11 uur per dag.. daar kun je wel een paar kritische vragen over verwachten..
 2. Hi Broodjes, Dat is heel vervelend, normaal slaat je telefoon of pc inderdaad lokaal een kopie op, maar dat is ook de enige plek.. We hebben niet hier ergens een kopie van je bericht.
 3. Dat is niet nodig hoor.. sommige mensen zijn wat minder tactvol. maar dat betekent niet dat jij geen vraag mag stellen.. Je geeft zelf aan dat je veel aan de reacties hebt qua inzicht. Je zit in een lastige positie waar je graag uit wil.. Enige wat je moet gaan doen is op een andere schaal gaan denken en niet denken dat je in 3 tot 6 maanden zomaar uit de bijstand bent.. Je kunt je geen (financiële) uitglijders veroorloven dus je zult met kleine stapjes moeten opbouwen naar een situatie waar je zelf een stabiel inkomen kunt verdienen. Kleine stappen helpen ook om de faalangst een beetje in toom te houden..Als ik denk aan 40.000 euro moeten investeren aan een eerste productie serie, zou ik een deel van die potten ook kunnen vullen met mijn angstzweet.. En bedenk ook dat er in Nederland misschien maar 10 merken zijn die met hun broodjes of soepen in heel Nederland in de winkels liggen maar er zijn in elke woonplaats minstens 10 kleine winkels / horecazaken die broodjes verkopen die ook gewoon een redelijke boterham verdienen.. Je hebt allerlei ideeën alleen het vertalen naar een zakelijke kans gaat nog niet goed.. Ga eens met je werkcoach of begeleider bij de gemeente praten over (eerst) parttime overnemen en daarna misschien via de BBZ met bedrijfskapitaal lening en of zij daarvoor ook cursussen voor aanbieden.. Je kunt ook eens contact op kunnen nemen met stichting ondernemersklankbord https://www.ondernemersklankbord.nl Die begeleiden ondernemers ook bij het vormgeven van plannen en de eers en je zou kunnen kijken om als "thuiskok" en via www.thuisgekookt.nl bepaalde producten aanbieden. Daar hoef je helemaal geen ondernemer te zijn, dat zijn feitelijk gewoon mensen die het leuk vinden om te koken of bakken en dat aanbieden voor een klein prijsje.. Zij kunnen je helpen met je ideeën beter structuur te geven.
 4. Dat heeft vermoedelijk te maken met het feit dat wij wel de verborgen reacties ook kunnen zien en andere leden niet. De paginering van topics gaat (vermoedelijk) op zichtbaar aantal reacties waardoor wij een maand geleden al reacties niet zagen maar er geen andere klachten kwamen en nu heeft het zichtbaar aantal reacties het punt bereikt dat het probleem ook voor leden zonder moderatorrechten opgemerkt wordt. Althans dat is mijn theorie..
 5. Dat is een hardnekkig bugje in de weergave van lange topics. zodra we over een bepaald aantal reacties gaan worden nieuwe reacties niet altijd goed getoond.
 6. Ik heb in 2009 met de Mexicaanse griep hetzelfde gehoopt.. Maar ik zie nu al weer heel veel mensen hun pas vertragen bij een zuil om vervolgens toch maar door te lopen.. En iets meer ontopic, ben ik het wel eens met henkh, te laat om nu nog in te stappen.. ondernemen is vooruit zien.. misschien een bedrijsplannetje voor milieuvriendelijke ontzuiling maken :D Maar als ik via google bij de juiste L&A dienstverlening ben uitgekomen dan zou het wellicht een goed idee zijn om te bekijken of er komend jaar marktkansen liggen in een andere aanpak van ziekteverzuim bij griep, ik denk dan aan een - plannetje voor meer structurele handgel voorzieningen of "upgraden" toiletvoorzieningen danwel handenwas voorzieningen bij koffiecorners.. - Thuiswerkprotocol ontwikkelen voor bepaalde groepen klachten.. zodat verzuim laag blijft en minder verspreiding via werkplek gebeurd. (ik geloof er al langer in dat mensen die zich grieperig voelen alleen al sneller herstellen als ze een paar dagen niet de woon-werkverkeer stress hebben en thuis even ieder uur een even pauzeren in eigen omgeving in plaats van pas thuis blijven als je ziek genoeg ben om in je bed te moeten blijven) - werkplek analyse, is structureel 1,5 meter haalbaar of moet de kantoortuinconcept op de schop of volstaat een goed thuiswerkprotocol
 7. Hallo Dion, Vervelende situatie om in te zitten.. Er zijn best mogelijkheden inderdaad. Probleem is dat de meeste bedrijven het niet zien zitten omdat ze het risico blijven houden dat jij als werknemer wordt gezien. De meest flexibele oplossing gezien de omstandigheden is dat jou beoogd werkgever jou niet ook in de flexpool duwt omdat zij lijden aan de "vaste contracten" angst.. Gewoon een arbeidsovereenkomst voor 6 maanden zou in deze situatie waarschijnlijk het meest handig zijn. En ja ook voor de informatie op HL geldt hij klopt maar in de helft van de gevallen, in de andere helft is je situatie net te afwijkend. Voor heel veel kvk handelingen is in persoon verschijnen niet meer nodig maar dat geld alleen nadat zij één keer bij inschrijving jou identiteit hebben kunnen vaststellen.. Als particulier of échte freelancer te werken hoef jij niet veel meer te doen dan elke maand door te geven hoeveel je wilt hebben voor de geleverde werkzaamheden. En op je IB aangifte de inkomsten als inkomen uit overige werkzaamheden op te geven.. Zolang de inkomsten laag genoeg blijven is kvk inschrijving niet verplicht. BTW kan we een dingetje worden, maar goed als jij als particulier diensten levert vanuit Bali dan heeft de NL belastingdienst daar weer niet zoveel over te zeggen. Wellicht zou de meest veilige optie (als in gezeik voorkomen) zijn je toch als ondernemer voor de BTW te laten kwalificeren. Aan de kant van de werkgever moeten ze dan werken met IB47 verklaring ook wel uitbetaalde bedragen aan derden. Beperking daaraan is dat dit voor incidentele situaties geld en daar gaat het vermoedelijk dan ook op stuklopen omdat je 6 maanden Laatste optie is om er een payroller tussen te zetten die jou gaat verlonen, dan ben je wel gewoon werknemer in dienst bij payroller en die stuurt een factuur naar jou werkgever. Payrollers nemen meestal wel genoegen met een "digitale kopie" van je paspoort voor de identificatie.. In bijgevoegde link staan de varianten ook kort beschreven https://www.zzpinside.nl/zzp/nieuws/ondernemen-zonder-inschrijving-bij-de-kvk/2110
 8. Zijn advocaat denkt in elk geval van wel.. anders had je geen brief van hem gehad. Voor de rest is er veel te weinig informatie om er iets over te zeggen dat hout snijdt. Behalve je dan te wijzen op de risico's van onrechtmatige daad jegens A als jij klanten weghaalt bij A.
 9. Als je het B&B bedrijf op naam van je vrouw zet dan heeft zij nog wel ruimte wel voldoende ruimte tussen de 25000 zzp inkomsten en de ca 68.000 einde tariefschijf om de winst onder de 37,95% te laten vallen. dat jij ook werkzaamheden kun je eventueel afvangen met de meewerkaftrek. Dan wordt die winst nog wat meer gedrukt zonder dat dit bij jou inkomen wordt belast. kijk bijvoorbeeld eens op https://www.berekenhet.nl/ondernemen/netto-inkomen-zzp-er.html om de zzp-scenario's door te berekenen. Er staan op die site nog veel meer rekentools waarin je allerlei (proef)berekeningen kan maken. Grootste probleem wat je niet noemt zal vermoedelijk zijn of je wel een B&B met 7 kamers mag runnen in jou gemeente. 7 kamers zo zomaar als een (klein) hotel kunnen worden gezien met allerlei vergunningen en strenge veiligheidsvoorzieningen tot gevolg die voor 2 a 3 kamers in een woonhuis niet gelden. Als je wilt nagaan of je dingen hebt gemist verwijs ik je naar het stappenplan Bed & breakfast starten op het ondernemersplein. Die hebben goed hun best gedaan een redelijk volledige lijst te maken en ook een handvol links naar andere nuttige instanties die informatie of hulp kunnen verstrekken. https://ondernemersplein.kvk.nl/stappenplan-bed-breakfast-starten/
 10. Fijne algemene waarschuwing. Ik zou alleen een distributeurschap met Iran overwegen als het niet meer dan 10%-20% van je totale omzet gaat uitmaken, of in elk geval een aandeel van de omzet dat je kan missen zonder in problemen te komen.. Iran wordt met enige regelmaat bestookt met (economische) sancties, dus het kan zomaar zijn dat de producten die jij wilt inkopen daar opeens onder een handelsban vallen of een importheffing van 100% krijgen waardoor het opeens nagenoeg onverkoopbaar wordt. En omdat het om levensmiddelen gaat kan het ook zijn dat de Iraanse overheid export verbied als de economische sancties leiden kunnen leiden tot voedselschaarste.. Kortom niet handig om van die omzet afhankelijk te zijn of daar personeel voor te hebben rondlopen bijvoorbeeld.. Vanwege het vraagteken vermoed ik dat je hem nog niet had gevonden dit is denk dan de link die je zoekt https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/importeren/importeren-in-14-stappen/ concrete informatie over vergunningen en voorwaarden kan ik je helaas niet mee helpen.. te weinig noten ehh kaas van gegeten..
 11. Hallo Agnetha, Welkom op Higherlevel. Hoe hard zijn die verwachtingen rondom de omzet? en verwacht je de 35.000 voor frankrijk ook al te halen in 2020 (6 maanden) of in de eerste helft 2021? Want op basis van de huidige wetgeving moet je inderdaad een frans btw nummer aanvragen en ook in frankrijk een aparte btw aangifte doen. Maar je hoeft dat pas te doen ca een maandje voordat je voorziet dat je over de 35.000 heen gaat. je kunt als starter dus prima afwachten hoe het gaat lopen en de btw heffing en aangifte nog even eenvoudig in NEderland houden. 2 reden voor afwachten is dat er is een wetswijziging is aangenomen waarvoor de ingangsdatum nu op 1 juli 2021 staat en dan is het niet meer nodig om een frans btw nummer aan te vragen. Lees ook de informatie hieronder van de KvK. De al bestaande mini-Moss regeling voor digitale diensten worden dan uitgebreid naar afstandsverkopen. https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationaal-ondernemen/e-commerce/btw-regels-europa/ Als je toch een btw nummer in Frankrijk wilt gebruik dan de volgende google zoeklink https://www.google.com/search?q=btw+aangifte+frankrijk daar vind je meerdere commerciële partijen die je kunnen helpen met zowel de aanvraag van het nummer als de aangiftes zelf. Ik noem bewust geen namen omdat ik geen ervaring heb met dit soort partijen.. En als je vloeiend danwel voldoende Frans spreekt en alles zelf wil regelen dan moet je eens gaan rondneuzen op de site van de Franse belastingdienst https://www.impots.gouv.fr/portail/
 12. Wat je eventueel eenzijdig kan zal afhangen van wat daar over in de overeenkomst staat. Maar je mag het altijd op tafel leggen. Wijzigingen moeten echter wel altijd met wederzijdse instemming gebeuren. Maar dit soort verhalen moet je serieus nemen. Als er vervallen facturen zijn en geen duidelijke betaaltoezegging mag je ook het werk opschorten tot er betaald is of duidelijke nieuwe afspraken zijn. Het lastige is dat van betaling achteraf naar betaling vooraf is bij iemand die het financieel zwaar heeft vrijwel altijd onmogelijk en dan ontstaat vaak een patstelling. Wat ik een aantal keer heb gedaan in dat soort situaties is heel andere afspraken maken, bijv wekelijks uitgevoerd werk factureren. of gespreidde betaling van de deeltermijn (wekelijks een deel) toestaan.
 13. Branco wel even van te voren bellen he als je met een halve bakfiets vol met 10 jaar opgespaarde e-waste langsgaat En in de categorie hopelijk nuttige toevoeging. - Wellicht eens kijken of er een repaircafé in de buurt zit die wel wat ziet in de defecte onderdelen voor pluk onderdelen.. - of een ROC waar ze die apparaten zonder HD kunnen gebruiken voor lessen - Op marktplaats of lokale gratis af te halen facebook groepen zie je ook nog wel eens oproepen van techneuten die oude apparatuur vragen - of je geeft hem aan een buurjongen of meisje die best een 1,5 jaar oude laptop wil zonder HD die ze zelf kunnen (proberen) inbouwen dan hebben ze voor een paar tientjes een vrij nieuwe laptop..
 14. Als een klant onvoldoende gegevens verstrekt en je geen zekerheid hebt over het land van vestiging dan zou ik gewoon een factuur met 21% btw maken dan kunnen zij dat bedrag op je Paypal account storten en jij gewoon BTW afdragen. Bij de BTW wetgeving is het namelijk zo dat je in principe 21% btw rekent (hoofdregel) tenzij er een benoemde uitzondering van toepassing is en je aan alle criteria voldoet, dan mag je verleggen of btw heffing achterwege laten. Dat lijkt hier niet het geval. Het is vooral het probleem van de Chineese leverancier dat ze de belasting niet terugkrijgen en als je erover klagen dan geef je nogmaals aan welke gegevens je nodig hebt. Buiten EU is dat een bewijs dat ze niet in de EU gevestigd zijn, btw nummer is alleen een eis binnen de EU. Oo
 15. Zie ook deze discussie (ik verwijs naar het bericht waarin de vraagsteller een antwoord citeert van de rechtswinkel) Een briefadres wordt niet geaccepteerd als vestigingsadres. Het briefadres in het BRP heeft in principe alleen tot doel om als burger bereikbaar te blijven voor de overheid, bank e.d. Het kwalificeert niet als vestigingsadres bij de KvK voor een onderneming. Dat is het formele verschil. Maar als je briefadres bij een familielid of vriend is dan kun je met zijn of haar toestemming dit ook als vestigingsadres gebruiken. Als het briefadres bij een instelling is dan zullen die waarschijnlijk niet zo snel toestemming geven.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept