Jump to content

Edo van Santen

Legend
 • Content Count

  2,623
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

92

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.edovansanten.nl

Company info

 • Location
  Nederland
 • Phone number
  0610960909
 • Branch
  Communicatie & marketing
 • Branch 2
  Media & (vak)informatie
 • Website address

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  "Your Future Starts Here, Today"
 • My opinion about innovation
  Doen!
 1. De bedrijfswaardering ligt niet in beton gegoten. Is afhankelijk van het businessplan en de ondernemer/ster (de vent of de tent, het wijf of het bedrijf). Realiseer je dat het tegelijkertijd makkelijk onderhandelen is voor de Dragon's, na de pitch volgt nog een Due Diligence om te kijken of de uitspraken tijdens de pitch ook op feiten berusten. Na de Due Diligence volgt een go/nogo moment met eventuele herwaardering van de investering en eventuele aanvullende voorwaarden/kpi's. Wat je op TV ziet is dus maar een deel van het proces en een deel van de waarheid. Maar, het blijft vermakelijk.
 2. Het merendeel van de inhoud van de pitches waren Product Pitches in plaats van Business Pitches. Dat maakt het ook minder interessant. Ben benieuwd wie de pitchers getraind heeft....
 3. Ik vond het een leuke aflevering. Realiseer je dat je niet alles ziet, het is een montage gericht op entertainment en kijkcijfers, dus natuurlijk mis je bepaalde aspecten die voor een breed publiek minder interessant zijn. Ik vind het een aanwinst dat het programma weer terug is.
 4. Ik verheug me er toch op. We moeten ons wel realiseren dat nu met de coronacrisis elke investering, businessmodel, product of dienst in een ander daglicht gezien moet worden. Het is toch een beetje in de historie kijken. Maar, laat maar komen!
 5. Van een goed gevulde opdrachtportefeuille, naar intussen een vrijwel lege agenda voor het 1e halfjaar wegens afzeggingen/verschuivingen. Gelukkig voldoende buffers om dit op te vangen, maar ik vrees dat het 1e halfjaar 2020 niet veel soeps meer wordt.
 6. Wij hebben 8 jaar in D gewoond (net over de grens Groningen -- A7), dus een vergelijkbaar geval. Werken in NL en belasting betalen in NL. In mijn geval zowel mijn BV's als mijn eenmanszaak in een bedrijfsverzamelgebouw in NL gevestigd, waardoor ik gewoon in NL belasting kon blijven betalen. Het is dus wel degelijk mogelijk en naar mijn mening ook aan te raden. De duitse wetgeving is toch echt wel anders... Laat je dus goed adviseren.
 7. De belangrijkste reden dat je 3 minuten krijgt, is dat het je dwingt om de belangrijkste zaken kort en krachtig te bespreken. Als je een idee niet in 1-3 minuten kunt uitleggen, is het gewoon geen goed idee. Na je pitch is er geruime tijd voor vragen/antwoorden. Realiseer je, dat het ENIGE doel van je pitch moet zijn, dat een ander denkt "daar wil ik meer van weten, met jou wil ik een uurtje koffie drinken."
 8. Geheel eens. Een goede pitch is van groot belang voor elke ondernemer. Daarnaast wil een investeerder ook altijd een businessplan (als is het maar 1 pagina).
 9. Het zal me niet in dank afgenomen worden, denk ik, maar hier mijn reactie... Valt dit niet gewoon onder ondernemersrisico? Ik kan me niet voorstellen dat de overheid (wij allen dus) hier een vergoeding voor geeft.
 10. Dit is echt wel een hele gave site, made me smile!
 11. ik vind het een leuke en frisse website, complimenten! De Courses & Trainings pagina vind ik wat onoverzichtelijk, wellicht beginnen een lijstje met de mogelijkheden, die ik kan aanklikken, waarna ik naar die positie op de pagina ga. De koppeling met Eventbrite vind ik handig en slim. Succes!
 12. Onderschat de power van deze investeerders niet. Ondanks dat je niet alles op tv ziet, is het serious business. En, de marketingwaarde kan voor een startup zeer interessant zijn. Ik verheug me er op!
 13. dit klinkt meer als een burnout of oververmoeidheid. het lijkt ogenschijnlijk een businessprobleem, maar is een persoonlijk probleem. blijf niet afwachten, maar ga op zoek naar een psycholoog of burnout coach. niet mee wachten, maar vandaag doen! sterkte!
 14. BV's verplaatsen naar bedrijfsverzamelpand, waar je je ook kunt inschrijven. problem solved.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept