Jump to content

Edo van Santen

Legend
 • Content Count

  2,614
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

87

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  commercie en marketing
  expert advies
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.edovansanten.nl

Company info

 • Location
  Nederland
 • Phone number
  0610960909
 • Branch
  Communicatie & marketing
 • Branch 2
  Media & (vak)informatie
 • Website address

Vision

 • My opinion about entrepeneurship
  "Your Future Starts Here, Today"
 • My opinion about innovation
  Doen!
 1. Dit is echt wel een hele gave site, made me smile!
 2. ik vind het een leuke en frisse website, complimenten! De Courses & Trainings pagina vind ik wat onoverzichtelijk, wellicht beginnen een lijstje met de mogelijkheden, die ik kan aanklikken, waarna ik naar die positie op de pagina ga. De koppeling met Eventbrite vind ik handig en slim. Succes!
 3. Onderschat de power van deze investeerders niet. Ondanks dat je niet alles op tv ziet, is het serious business. En, de marketingwaarde kan voor een startup zeer interessant zijn. Ik verheug me er op!
 4. dit klinkt meer als een burnout of oververmoeidheid. het lijkt ogenschijnlijk een businessprobleem, maar is een persoonlijk probleem. blijf niet afwachten, maar ga op zoek naar een psycholoog of burnout coach. niet mee wachten, maar vandaag doen! sterkte!
 5. BV's verplaatsen naar bedrijfsverzamelpand, waar je je ook kunt inschrijven. problem solved.
 6. De bedragen die je vraagt zijn niet ongewoon. Je betalingsmethode wel. Je kunt in het gesprek emailadres vragen en direct na het gesprek per email de overeenkomst bevestigen en de factuur sturen. Vervolggesprekken laat je pas plaats vinden na betaling. Betaalt iemand niet? Dan geen klant. Je risico is dan beperkt tot dat ene intakegesprek. Voordeel, je houdt alleen die klanten over die echt willen.
 7. de vraag omtrent rchtsvorm is pas interessant als je groot groeit. Belangrijker is de vraag: hoe kom ik aan klanten? Ik raad aan het boek Calimeromarketing van Karen Romme.
 8. Google eens op "Broodfonds"... Wellicht is dat een betere oplossing voor jullie.
 9. Het blijft lastig om echt wat zinnigs te zeggen op basis van geschreven tekst. Maar er moet wel wat gebeuren, dat is duidelijk! Ik adviseer je zo snel mogelijk een personal of business coach te zoeken, iemand die met onbevangen blik naar jouw situatie kan kijken.
 10. Je "zwakte" is tegelijkertijd je kracht! Je weet wat het is om kopje onder te gaan. Daarnaast, eerlijk duurt het langst, altijd (kort) vermelden.
 11. In de laatste jaren merk ik een verschuiving in de SEO (organische zoekresultaten) naar SEA (betaalde zoekresultaten). Dat is lastig. Afgelopen jaren domineerde ik met voor mijn business relevante zoekwoorden de google rankings, variërend van positie 1 tot 7. Ik doe zelf geen acquisitie maar wel marketing. Rond de 60% van mijn omzet komt uit bestaande klanten en referrals, en 40% uit zoekopdrachten via Google. Wat is er gebeurd? Een aantal concurrenten/concullega's is stevig aan het adverteren geslagen. Veelal zijn er zo'n 3 tot 5 advertenties zichtbaar, waardoor mijn organische posities doorschuiven naar posities 11 en hoger. Dan sta je dus op de 2e zoekpagina en word je veel minder gevonden. Dat kost business. Eén van de oplossingen is dus ook maar zelf gaan adverteren, waarmee je toch op de 1e pagina komt. Is niet erg, met een paar honderd euro per maand advertentiebudget is dit prima te doen. Toch kan ik me voorstellen dat ik niet de enige ondernemer ben die hier de gevolgen van ondervindt. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en uiteraard ook je aanbevelingen.
 12. Guus, ik wist niet dat je in de erotische branche werkt, maar dat geeft niets, ook in die branche heb je wellicht naamsbekendheid nodig, dus de vraag blijft relevant. Groet van een "kleine" freelancer ;-)
 13. Als het in je product/dienst mix past, prima. In mijn geval ben ik onlosmakelijk verbonden met mijn "product", vandaar dat ik gekozen heb onder mijn eigen naam te ondernemen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept