Jump to content

Edo van Santen

Legend
 • Content Count

  2,636
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Edo van Santen

 1. Arjen, de bank zal naar de volgende aspecten kijken: 1. onderpand waarde van het pand; 2. jouw businessplan; 3. hoeveel eigen geld steek jij er in? 4. hoe ziet de markt van detailers er uit en hoe verhoudt jou plan zich daar toe? 5. jouw kennis en ervaring. Ik vrees voor jou dat dit, zeker in deze coronatijd, een kansloze zaak zal zijn.
 2. ik denk dat je je beter kunt richten op het zoeken van iemand die de commerciële kant uitbouwt en (op termijn) aandeelhouder kan worden. Wellicht zoeken via een executive search buro, zoals https://www.haselhoff.nl/ (ervaring mee) . Google maar even op "executive search", en kijk welk buro bij jou past. Succes!
 3. wellicht zijn er 2e-hands productiemiddelen te vinden? Maakt de berekeningen heel anders...
 4. Joost, de 4K verlies ontstaat bij liquidatie, dus is nog niet eerder geboekt.
 5. Joost, de deelneming is minder waard geworden, dus dat moet zichtbaar zijn in de V&W van de holding, dat noem je "resultaat deelneming"
 6. Het is nu ruim 40 jaar geleden dat ik mijn praktijkdiploma boekhouden heb gehaald, maar sommige kennis wordt wat roestig... de situatie: holding bv met dochter bv in fiscale eenheid. balans holding: (onder andere) deelneming 4K debet intercompany 4K credit balans deelneming intercompany 4K debet aandelenkapitaal 18K credit reserves -14K credit de deelneming gaat in liquidatie wegens gebrek aan baten. de boekingen die ik zou maken: dochter: reserves 4K debet intercompany 4K credit holding: i
 7. Check Robert Benninga van www.mindpower.nl en vooral www.couplepower.nl . Succes!
 8. 3 factoren: omzetsnelheid, marge en klanttrekkers. die bepalen de aantrekkelijkheid voor een retailer
 9. Een nette e-mail met daarin een schitterende en complete PDF. De aanvrager zal deze informatie binnen het bedrijf moeten delen met anderen, dus zorg er voor dat de PDF er top uitziet. Succes!
 10. Google even op George Ammerlaan, hij is voorzitter van de Hong Kong Kamer van Koophandel in Nederland. Wellicht heeft George ingangen voor jou.
 11. een succesvol bedrijf is 1% inspiratie en 99% transpiratie. het gaat dus niet vanzelf.... waarom probeer je niet een 100-tal potjes te maken en die in lokale winkels weg te zetten? je kunt die potjes wellicht bij de Makro of Sligro kopen. kleinschalig beginnen en zelf langs de winkels gaan. je krijgt dan 9 keer nee en 1 keer ja. dat is een begin. zo kan je je afzet gestaag uitbouwen zonder grote investeringen. bijkomend voordeel, je krijgt echte feedback van je potentiële klanten. de grote valkuil is dat je vanuit je product en productie denkt. maar de echte uitdaging zit in je d
 12. Met alle respect, 2 uur productietijd per video is echt wel heel weinig. M.i. ben je die tijd al bezig met afstemmen met opdrachtgever. Dan plannen, opnemen en 1e montage. renderen en uploaden. Dan 1e viewing door klant, vaak willen er meerdere mensen meekijken, dus reken op 2 correctierondes. Ik denk dat je beter 8 uur per video kunt rekeken, dan verdien je nog wat. Je behoudt het auteursrecht op de video en levert het niet-overdraagbare exclusieve gebruiksrecht aan de klant. maak het niet ingewikkelder dan dat. keep it simple!
 13. Er zijn al veel verschillende templates om een businessplan mee te bouwen. Elk van die templates heeft zijn sterke en zwakke kanten. Het is aan de ondernemer om zelf na te denken en zijn/haar gezond verstand te gebruiken, en dan zelf te kiezen welke aspecten te beschrijven. Kortom, ik geloof niet in templates en je concept. Sorry.
 14. De bedrijfswaardering ligt niet in beton gegoten. Is afhankelijk van het businessplan en de ondernemer/ster (de vent of de tent, het wijf of het bedrijf). Realiseer je dat het tegelijkertijd makkelijk onderhandelen is voor de Dragon's, na de pitch volgt nog een Due Diligence om te kijken of de uitspraken tijdens de pitch ook op feiten berusten. Na de Due Diligence volgt een go/nogo moment met eventuele herwaardering van de investering en eventuele aanvullende voorwaarden/kpi's. Wat je op TV ziet is dus maar een deel van het proces en een deel van de waarhei
 15. Het merendeel van de inhoud van de pitches waren Product Pitches in plaats van Business Pitches. Dat maakt het ook minder interessant. Ben benieuwd wie de pitchers getraind heeft....
 16. Ik vond het een leuke aflevering. Realiseer je dat je niet alles ziet, het is een montage gericht op entertainment en kijkcijfers, dus natuurlijk mis je bepaalde aspecten die voor een breed publiek minder interessant zijn. Ik vind het een aanwinst dat het programma weer terug is.
 17. Ik verheug me er toch op. We moeten ons wel realiseren dat nu met de coronacrisis elke investering, businessmodel, product of dienst in een ander daglicht gezien moet worden. Het is toch een beetje in de historie kijken. Maar, laat maar komen!
 18. Van een goed gevulde opdrachtportefeuille, naar intussen een vrijwel lege agenda voor het 1e halfjaar wegens afzeggingen/verschuivingen. Gelukkig voldoende buffers om dit op te vangen, maar ik vrees dat het 1e halfjaar 2020 niet veel soeps meer wordt.
 19. Wij hebben 8 jaar in D gewoond (net over de grens Groningen -- A7), dus een vergelijkbaar geval. Werken in NL en belasting betalen in NL. In mijn geval zowel mijn BV's als mijn eenmanszaak in een bedrijfsverzamelgebouw in NL gevestigd, waardoor ik gewoon in NL belasting kon blijven betalen. Het is dus wel degelijk mogelijk en naar mijn mening ook aan te raden. De duitse wetgeving is toch echt wel anders... Laat je dus goed adviseren.
 20. De belangrijkste reden dat je 3 minuten krijgt, is dat het je dwingt om de belangrijkste zaken kort en krachtig te bespreken. Als je een idee niet in 1-3 minuten kunt uitleggen, is het gewoon geen goed idee. Na je pitch is er geruime tijd voor vragen/antwoorden. Realiseer je, dat het ENIGE doel van je pitch moet zijn, dat een ander denkt "daar wil ik meer van weten, met jou wil ik een uurtje koffie drinken."
 21. Geheel eens. Een goede pitch is van groot belang voor elke ondernemer. Daarnaast wil een investeerder ook altijd een businessplan (als is het maar 1 pagina).
 22. Het zal me niet in dank afgenomen worden, denk ik, maar hier mijn reactie... Valt dit niet gewoon onder ondernemersrisico? Ik kan me niet voorstellen dat de overheid (wij allen dus) hier een vergoeding voor geeft.
 23. ik vind het een leuke en frisse website, complimenten! De Courses & Trainings pagina vind ik wat onoverzichtelijk, wellicht beginnen een lijstje met de mogelijkheden, die ik kan aanklikken, waarna ik naar die positie op de pagina ga. De koppeling met Eventbrite vind ik handig en slim. Succes!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept