Jump to content

IkBenBas

Newbee
 • Posts

  5
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe

Recent activities

 1. Dat speelt pas vanaf bepaalde inkomsten, toch? En als eenmanszaak niet perse verplicht lees ik. Momenteel ben ik nog verzekerd via de “AOK”, kost me niets in Duitsland, en betaal ik elke maand aan VSZ in Nederland.
 2. Wellicht even handig als ik wat extra toelichting geef over de 'app'. Mijn doel is niet een simpele app in de appstore, maar een (web-)app dat je kunt zien als SaaS oplossing. Denk bijvoorbeeld aan het boeken van ruimtes op kantoor tegen vergoeding, maken van reserveringen voor restaurants, whatever. Ik wil me dus echt richten op het leveren van een dienst (webapp / SaaS) die waarschijnlijk ook op mobile devices beschikbaar wordt, zou goed kunnen dat er t.z.t. een app voor komt in de appstore, maar dat is niet de eerste intentie. De oplossingen worden op abonnementsbasis aangeboden. Mocht ik het niet meer leuk vinden wil ik het ook makkelijk kunnen verkopen (waardoor ik dacht het handig was dit in een BV te duwen). Zo heb ik dus een aantal ideeën, die ik in eerste instantie wil uitproberen op de Nederlandse markt. Werkt het, dan wordt het internationaal. Werkt het niet dan gaat de stekker er ook weer uit. Overigens - prima om dit te doen via een Duitse eenmanszaak, maar weet iemand wat daarvoor dan de consequenties zijn? Zo las ik deze week ergens op een blog ergens iets over dat je dus loonbelasting betaalt in Nederland over het inkomen uit loondienst, maar dat je voor de belastingdienst in Duitsland dus je "wereldinkomen" (=loondienst & winst uit eigen zaak) op moet geven en dat je dus in feite rond de 50% ofzo moest aftikken. Nu weet ik niet of dit klopt...
 3. thanks voor je uitgebreide reactie, verhelderend! in eerste instantie wil ik mijn app richten op de Nederlandse markt, ook Nederlandstalig. In de toekomst wordt dit mogelijk meer.. maar dat weet ik allemaal nog niet. kan ik hiervoor dus beter terecht bij een fiscalist?
 4. Hoi allemaal, Ik heb al een aantal topics gelezen over emigreren en een eigen zaak, maar eigenlijk heb ik er nog geen gevonden die aansluit bij mijn situatie. Mijn situatie is dat wij (ik, vrouw, dochter) al enige jaren in Duitsland wonen en allebei in loondienst zijn in Nederland. Nu wil ik naast mijn loondienst nog wat voor mezelf erbij doen (apps maken/exploiteren/verkopen) maar vind ik het erg lastig over wat nu de gevolgen hiervan zijn voor bijvoorbeeld onze belasting aangifte en dus de hypotheekrente aftrek. Ik ben er nog niet helemaal over uit wat ik nu wil qua ondernemingsvorm (zzp of B.V.), ik weet wel dat als ik enkele van mijn ideeën wil uitwerken in een échte app of "oplossing" ik deze in een B.V. zou willen plaatsen vanwege eventuele risico's afdekken en het intellectueel eigendom veilig stellen. Het idee is wel dat ik vooralsnog fulltime in loondienst blijf en dat ik dus wat extra geld erbij ga verdienen. Het is niet mijn intentie om deze apps te ontwikkelen voor anderen en mezelf in die zin uit te huren en declarabel te zijn. Inmiddels heb ik ook contact gehad met het GrensInfoPunt die mij ook aanraadde beter te praten met een fiscalist. Nu kosten die over het algemeen direct geld en wil ik proberen alvast zoveel mogelijk informatie van te voren te vergaren. Wat mij nu vooral onduidelijk is: 1. Om het mezelf niet te moeilijk te maken heeft het de voorkeur om een bedrijf in Nederland te registreren. Kan dit gewoon met een Duits adres? 2. Wat voor effect gaat het maken van omzet op een eigen organisatie hebben op mijn belastingaangifte? We doen nu namelijk alleen belastingaangifte in Nederland, dat zou ik natuurlijk graag zo willen houden. Kan dit, of ben ik straks verplicht ook in Duitsland aangifte te doen? Ik las ergens in de krochten van het internet dat je in dat geval in een situatie terecht kunt komen waarbij je omzet van de eigen onderneming flink belast wordt, iets met je totale wereldinkomen, premies, ik kan helaas de link nu even niet vinden. 3. Hoe complex is de Duitse belastingaangifte? Kun je deze over het algemeen zelf doen, of niet? 4. Zou het registreren van een onderneming op een Nederlands adres (virtueel? postbus?) hier iets aan veranderen? Is er hier iemand die toevallig ervaring hiermee heeft? Ik heb vast nog wel wat vragen, maar tot nu toe zijn dit mijn belangrijkste. Alvast hartelijk dank!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept