Ga naar inhoud

Hans van den Bergh

Moderator
 • Aantal berichten

  9925
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  22

Beste antwoorden

 1. Hans van den Bergh's bericht in Keurmerken en veiligheidsregels was marked as the answer   
  Welkom op HL 
  Kort en bondig:"Neen, het moet op de verpakking staan."
 2. Hans van den Bergh's bericht in [Hotel] Markt en Locatieonderzoek was marked as the answer   
  Intensief en een opdracht wordt primair niet voor jou uitgevoerd, maar het kan bijdragen aan jouw doelen.
   
  Dat is maatwerk (ook weer primair met de studenten centraal)
   
  Varierend van stageplek aanbieden en student daar mede op beoordelen (er wordt van de ondernemer soms ook wel enige didactische inbreng gevraagd), in jouw vraagstelling zal vermoedelijk verwacht worden dat je in staat bent (afstuderende) HBO-ers te begeleiden.
   
  Dat is precies wat Ruben eerder aangaf: je zult zelf al een goed beeld en helder afgebakend vraagstuk moeten kunnen voorleggen.
   
  Wisselend, geen peil op te trekken
   
  Ook wisselend, een stagièr(e) kan ineens afhaken, terwijl je er toch in de bezetting rekening mee hield; een opdracht wordt min of meer als een invuloefening behandeld, terwijl jij op meer diepgang had gehoopt.
   
  In het algemeen komt het er (ik herhaal maar even wat eerder is opgemerkt) op neer dat je zèlf enorm beslagen ten ijs zult moeten kunnen komen, een ondernemersplan maak je altijd zèlf, voor jezèlf en vanuit jezèlf (niemand kan immers in jouw hoofd kijken).
   
  Een opdracht aan een kennisinstelling moet voldoen aan eisen waarop een student de vereiste competenties kan ontwikkelen c.q. kan verwerven en daarop behoorlijk concreet zijn afgebakend...
 3. Hans van den Bergh's bericht in Moet bv jaaropgave maken voor zzp'ers? was marked as the answer   
  Misschien moet je de term 'jaaropgave' niet te letterlijk nemen en de factuurnummers en bedragen bij elkaar opgeteld even in één documentje als 'jaaroverzicht' verstrekken en daarin een noot opnemen met een verwijzing naar de onderliggende overeenkomst van opdracht. Bijzonder verzoek is het wel inderdaad. 
 4. Hans van den Bergh's bericht in Concurrentiebeding was marked as the answer   
  Als het een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd betrof en als de werkgever bij het aangaan van de overeenkomst in het contract niet gemotiveerd heeft gespecificeerd wat hij als een "zwaarwegend belang" beschouwt...
   
  Nogmaals:
  https://www.arbeidsrechter.nl/concurrentiebeding-in-de-arbeidsovereenkomst-bl/#Concurrentiebeding
 5. Hans van den Bergh's bericht in niet alle uitgaven opgeven inkomstenbelasting was marked as the answer   
  Mee eens, dit forum is er niet voor bedoeld om iemand basiskennis boekhouden bij te brengen. Ik sluit dit topic met het dringende advies aan Sim Meijers om voor de eerste 'ondernemers'-jaren een boekhouder in te schakelen én de zelfstudie in het Handboek Ondernemen te gaan doen.
  Als je geen deugdelijke boekhouding wilt voeren, dan kun je inderdaad geen ondernemer zijn, ook niet met €130 omzet (wat jij hardnekkig en onterecht 'inkomsten' noemt), dan heb je alleen maar een dure hobby. 
 6. Hans van den Bergh's bericht in Wat vind je van een nederlandse podcast over Internet of Things? was marked as the answer   
  Ik haak even aan (en in) op Norberts vraag nadat ik al een beetje op de site had teruggebladerd via de link. De podcasts trekken alle wel mijn (als ontwerp gedreven innovator) aandacht en interesse, omdat ze gaan over innovaties, inderdaad met steeds de 'Hoe'-vraag van 'IoT' als rode draad. 
   
   
  Dat lijkt nu nog niet zo: 
   
   
  Is het wellicht mogelijk dat jij de proposities van de pod-gesprekspartners tegen één of ander vergoedingsmodel langs deze weg onder de aandacht brengt of wilt brengen?
   
  Naarmate de groei van de onderwerpen van de 'IoT' podcasts wordt de doelgroep van de site ook groter, daar zou je iets mee kunnen doen, de gesprekspartners advertentieruimte bieden bijvoorbeeld?
 7. Hans van den Bergh's bericht in Nieuwe opgerichte BV, zieke werknemer en faillissement was marked as the answer   
  Verzuim is te verzekeren, daar kun je op Google-en...
 8. Hans van den Bergh's bericht in Zakelijk krediet goedkeurings gesprek was marked as the answer   
  Welkom op HL 
   
  Globaal:
  In grote lijnen wil een financier weten met wie ze (mogelijk) zaken doen, wat jij kunt en met de financiering van de onderneming wilt bereiken, dat je degelijk kunt onderbouwen hoe dat te bereiken is en wat ervoor nodig is om dat te bereiken. Dat laatste met name ook v.w.b. de zekerheden die jij tegenover de financiering kunt stellen.
   
  De diepgang zal vaak fors zijn, maar met name afhankelijk van de omvang van de te financieren som in combinatie met jouw risicoprofiel.
   
  Dus ja, een oerdegelijke onderbouwing d.m.v. een sluitend verhaal in een ondernemingsplan compleet met een goed uitgewerkte, financiële paragraaf is al snel nodig.
 9. Hans van den Bergh's bericht in Oude Ajax logo als basis voor kunstwerk van staal was marked as the answer   
  Ga eens vragen bij Ajax of ze daar licentie voor willen verlenen...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...