Jump to content

jochem8

Legend
 • Content Count

  266
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

22

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing

Company info

 • Location
  Apeldoorn
 1. Een vriendin van mij is schoonheidsspecialiste en huurt een ruimte buitenshuis. Sinds half december moest zij haar salon sluiten. Nu geeft zij aan geen enkele steun te kunnen krijgen vanuit de overheid. Weet iemand of dat echt zo is? Ze heeft geen inkomen uit haar werk, moet wel alle vaste lasten van haar salon (huur, servicekosten, g/w/l etc) betalen en privé haar huis. Het kan toch niet zo zijn dat zij nergens recht op heeft?
 2. Het is een bedrijfsmiddel en kun je meetellen voor de kia.
 3. Klopt, accu's e.d. heb ik niet, dus het wordt gewoon terug leveren aan het net. Mijn kantoor is aan huis (met aparte ingang en sanitaire voorzieningen, voor het geval dat nog wat uit mocht maken), dus momenteel zal ik wel meer dan 10% zakelijk verbruik hebben, denk ik. Ik heb ook geen aparte meter voor het woongedeelte en kantoor. Klopt, mijn eenmanszaak hou ik inderdaad aan en ik verwacht ook dat ik daar meer dan €20k omzet in zal blijven maken. Is het dan het verstandigst om de zonnepanelen privé aan te schaffen maar wel zakelijk omzetbelasting over de terug geleverd
 4. Ik haak even in op dit redelijk recente topic. Momenteel heb ik een eenmanszaak. Vanaf 1 januari ga ik in loondienst en ik maak geen gebruik van de KOR en ga dat ook niet doen. Mijn boekhouder geeft aan dat ik zonnepanelen het beste privé kan aanschaffen, omdat ik anders ook weer BTW moet afdragen over het gebruik en teruglevering aan de energiemaatschappij. Maar heb ik die keuze wel?
 5. Ja, succes met die rechtszaak. Een grotere kans op succes heeft het laten rapporteren door level 10 users. Maar als de reviews door blijven gaan is het wel een gebed zonder eind.
 6. Vandaag ook een artikel in De Stentor: https://www.destentor.nl/apeldoorn/koelvesten-koelen-medewerkers-in-bloedhete-productiehallen-van-talens~abe83913/
 7. Geldt dit interview van Bouw&Wonen ook?
 8. Zou het 301-en van de domeinnaam ook gelden als 'gebruiken in het handelsverkeer'? Immers, als die domeinnaam wordt ingetikt, verwacht men bij dat bedrijf uit te komen, maar komen uiteindelijk bij mij terecht.
 9. 301-en naar een van mijn eigen webshops. Met de domeinnaam zelf ga ik dus verder niks doen. Ik ga er geen website achter bouwen ofzo. We vissen beiden in dezelfde vijver, maar mijn product is heel erg niche in de hele grote branche waar zij werkzaam waren. De merkcategorieën overlappen wel, maar ik ga niks met de merknaam zelf doen, enkel de .nl-domeinnaam 301-en. Het merk kopen lijkt me financieel niet haalbaar. Het was in Nederland een vrij bekend merk in deze branche.
 10. Ik heb een domeinnaam op het oog van een bedrijf dat failliet is gegaan. Op de website van boip zie ik twee inschrijvingen, op woordmerk en beeldmerk met woordelementen. Er staat bij beide inschrijvingen Type: Pandrechten. In pand gegeven aan een bank. Deze bank heeft de domeinnaam blijkbaar laten verlopen. Kan ik deze met een gerust hart registreren zodra deze vrij komt of ga ik me dan in een wespennest begeven?
 11. Bij een Office Centre afgeven, daar nemen ze dat spul ook in.
 12. Kijk in elk geval of de vergunningen over te nemen zijn. Soms kan dat niet en moet je een nieuwe vergunningsaanvraag doen, die maanden of langer kan duren.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept