Jump to content

ragapeldoorn

Senior
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • Gender
  Male
 • Country
  Nederland
 • First name
  Richard
 • Last name
  Gabriel
 • Company or organization name
  Retulp
 • Website address

Company info

 • Location
  7312

Vision

 • I'm looking for people who
  ervaring hebben in de retailbranche en promotionele gift branche
 1. Dank, ik ga weer een poging wagen met UWV contact te hebben... 3 weken geleden 2 keer contact gehad maar kreeg toen reactie dat ik helaas net tussen wal en schip val en dat zij niets anders kunnen doen dan de regels uitvoeren die helaas niet voor iedereen gunstig uitvallen.
 2. Ik heb in totaal 3 medewerkers in dienst en alle 3 per 1 februari in vaste dienst genomen. Voor 1 februari werkten ze alle 3 via een uitzendbureau bij mijn bedrijf. Voor de eerste NOW regeling heb ik afwijzing gekregen vanuit UWV aangezien ze in februari en in november nog niet bij mijn bedrijf in dienst waren. Heel zuur om zo tussen wal en schip te vallen aangezien wij qua omzet fors zijn getroffen sinds maart. Daarom ben ik nu rechtsbijstand bezwaar aan het maken, zijn er toevallig meer ondernemers die ook in zo'n bizarre situatie zitten? Nu lees ik dat er een tweede NOW regeling zit aan te komen waarbij de referentiedatum voor de loonsom maart 2020 wordt. Dat zou dan voor mij waarschijnlijk gelukkig dan wel gunstig vallen, weet iemand hier meer van?
 3. Ik heb vorige week een aanvraag voor de COL lening gedaan en 3 weken geleden bij de ING. Bij beiden ben ik nog in afwachting. Ik merk echter dat hoe sneller je de aanvraag hebt gedaan hoe meer kans op toewijzing. Want ik heb vernomen dat anderen die direct de aanvraag bij ING of COL hadden gedaan de toewijzing hebben gekregen en daarna moeten ze door de vele aanvragen ineens veel strenger zijn. Dus vraag me nu af of ik op de COL en ING moet wachten of toch voor dit MKB Krediet moet gaan .... welke heeft nu de beste voorwaarden? En welke wordt het makkelijkste toegekend?
 4. Ik ben inderdaad een paar weken geleden begonnen met zowel nieuwe producten als aanvraag overbruggingskrediet. Ben met COL aanvraag bezig, daar moet je echt een paar dagen voor uittrekken. En daarnaast bezig met allerlei (Europese) fabrikanten om oa duurzame wasbare mondkapjes te ontwikkelen. Pittige tijden nu.
 5. Heeft er iemand toevallig succes gehad met het aanvragen van een nieuwe SIB code? Ik zit in een branche waar omzet gemiddeld 50% lager is maar ik heb dus net de verkeerde code helaas.
 6. Ik heb net het UWV gebeld en voor mijn bedrijf bizar slecht nieuws: Ik heb 2 medewerkers sinds 1 februari in vaste dienst, beiden werkten daarvoor al een jaar via het uitzendburo bij mij. Maar ik val daarmee dus buiten de boot. Zijn er mensen die ook een dergelijke ervaring of kennis hiervan hebben??? Voor mij heel heftig want > 70% omzet is nu weggevallen en heb beiden in dienst gehouden omdat ik ervan uitging NOW te krijgen wat nu heel noodzakelijk is.
 7. Aangezien er op andere Corona Topics allerlei medische en politiek discussies beginnen te ontstaan probeer ik er bij dit topic achter te komen hoe bedrijven die meer dan de omzet voorlopig zien wegvallen nu aan het ondernemen zijn. Mijn grootste klanten bevinden zich in de toeritsiche, festival, relatiegeschenken en retail branche. Momenteel is de omzet daar ca. 75% minder en de verwachting is dat ook na de intelligente lock down de omzet de helft minder zal zijn. Met ons bedrijf zijn we dus hard op zoek naar nieuwe markten en diensten/producten. We richten ons nu ipv alleen op bedrijven meer op consumenten, meer op de online markt en zijn het assortiment aan het verbreden. Er beginnen kleine lichtpuntjes te ontstaan maar het kost veel tijd en geld en best pittig voor mijn bedrijf wat net 5 jaar bestaat. Wie zitten er in een zelfde situatie en welke oplossingen zie je nu?
 8. Zelf heb ik een klein bedrijf van 3 werknemers, 2 daarvan werkten tot 1 februari via een uitzendburo bij mij en beiden heb ik per 1 februari in vaste dienst (dus geen jaarcontract) genomen. Ik heb 5 weken geleden NOW aanvraag gedaan en nog niet gehoord of ontvangen. Dus ik heb geen idee hoe dat mij gaat verlopen en hoe je daar achter kunt komen?
 9. Als ondernemer ben ik in dit topic benieuwd hoe het andere ondernemers momenteel vergaat. Ik heb hier 2 weken geleden gemeld dat onze omzet met 75% is gedaald door de maatregelen en mede doordat wij net niet in aanmerking komen voor overheidssteun moet ik nu hard op zoek moet naar innovatie en marktontwikkeling. Ik ben erg benieuwd hoe anderen het nu vergaat maar zie nu vooral allerlei politieke en medische opmerkingen voorbij komen. Daar is deze topic en ook dit hele platform niet voor bedoeld?
 10. Er gaan bedrijven failliet door de overheidsmaatregelen en niet door het virus! Ik zie bedrijven om mij heen die door de overheidsmaatregelen hun omzet x 10 zien gaan sinds maart. Ik zit helaas in een branche/keten waar o.b.v. branche onderzoek is gebleken dat heel 2020 vergeleken met 2019 ca. 50% zal zijn door de huidige overheidsmaatregelen voor de branche. Mijn bedrijf is toeleverancier van Festival, Relatiegeschenken, Souvenier en Retail branche, waar je sinds deze week de eerste bedrijven ziet omvallen. Wat er met mijn bedrijf gebeurt is vergelijkbaar als met KLM. De KLM gaat het niet redden zonder staatslening, volgens jou hoort dat dus bij ondernemersrisico? en je zegt dat dergelijke bedrijven iets anders moeten doen? en ze hadden voldoende reserves moeten opbouwen? Dus jij vind dat ze bedrijven zoals mij en KLM failliet moeten gaan? Enige verschil met mij en KLM is de grootte van het bedrijf. En dat mijn bedrijf een milieu missie heeft en groot deel van de opbrengst naar goede doelen gaan. Als jij vind dat bedrijven als KLM wel recht op op een staatshulp of staatslening wat is dan de criteria? Omvang van het bedrijf bedrijf of de maatschappelijke waarde of wat? En je geeft aan dat het aan mijn debiteuren beleid licht. Ik kan merken dat jouw bedrijf nauwelijks getroffen wordt en dat jouw klanten dat ook niet zijn. Maar wat voor debiteuren beleid zou jij voeren dan richting klanten die de komende 2 maanden niet kunnen betalen omdat ze geen omzet hebben?
 11. Wat mij betreft dus iedereen redden of niemand redden. En als er keuzes moeten worden gemaakt dan obv wat je bedrijf in de toekomst voor de planeet kan betekenen En wat betreft geen prive voor lening willen inzetten: ik heb 5 jaar geleden er alles al ingestopt en dat gaat nu weer opnieuw op. En zou dat nu eventueel best nog een keer willen doen maar als de overheid volgend jaar door virus weer de een markt op slot kan doen waar ik dan in zit houd het op, dat heb ik zelf niet in de hand. Met KLM is er hetzelfde aan de hand als met mijn bedrijf op micro nivo. Kan de KLM ook alleen lenen als de directie prive er in gaat? Zou de directie daar nu ook veel minder of zelfs geen inkomen hebben deze maanden? Bij mijn bedrijf is door overheids maatregelen situatie grofweg: 50% van de klanten/markt gaat dit jaar geen order meer plaatsen, 25% van de klanten wil een order plaatsen indien ze na 150 dagen mogen betalen en loop het risico dat ze helemaal niet gaan betalen en 25% klanten wil wel weer een order plaatsen maar heeft de vorige factuur nog niet betaald en kunnen ook niet garanderen dat ze eind van het jaar nog bestaan. Daarom heb ik een lening aangevraagd om naar een nieuwe extra product/markt te kunnen gaan kijken om dit te kunnen gaan opvangen. Zou de KLM ook de lening gaan gebruiken om te gaan innoveren en iets heel anders te gaan doen?
 12. Wie moet dit dan betalen? Degene die de markt heeft gesloten uiteraard... dus de overheid / belasting betaler! Waarschijnlijk zit jij niet in een kapitaal intensieve branche die levert aan een markt die op slot zit door overheidsmaatregelen dat je zo cijfermatig/theoretisch reageert? Mijn bedrijf heeft niet te leiden aan het virus maar aan de overheidsmaatregelen. Die overheidsmaatregelen zijn voor veel doelgroepen goed maar doelgroepen (bedrijven en anderen) die daardoor wat afgepakt moeten daarin gecompenseerd worden. In mijn branche gaan veel bedrijven failliet, mijn bedrijf heeft voor een paar maanden reserves (dus meer dan gemiddeld) opgebouwd ondanks het feit dat we een kapitaal intensief bedrijf zijn wat net 5 jaar bestaat. De overheid heeft de schuld en niet het virus, als het we het virus zijn gang zouden laten gaan zou mijn bedrijf een beetje omzet verliezen. Neemt niet weg dat ik respect heb voor wat de overheid doet en vanuit gezondheid perspectief waarschijnlijk een goed keuze. Maar de overheid kiest ervoor om sommige branches en bedrijven zoals KLM te redden en sommige niet. Ik snap echt wel dat de overheid niet alles kan redden maar bedrijven die vanaf juli failliet gaan zullen er alles aan gedaan hebben om dat te voorkomen. Een natuurramp, een financieele crises etc hoort bij ondernemersrisico maar deze overheidsmaatregelen niet. Dat is een keuze.
 13. Waarom vind je dat logisch en deze crises bij ondernemers risico vallen? De overheid trekt er nu bij veel branches de stekker toch uit daar kun je als ondernemer niet op anticiperen. Stel dat de overheid vanaf oktober een complete lock down gaat doen voor een paar maanden dan kunnen vele bedrijven toch geen kant op. Dus dat ben je door een keuze van de overheid niet alleen je bedrijf maar ook je huis kwijt. Ik moet nu lenen om nieuwe producten/markten te ontwikkelen omdat grootste deel van de mijn huidige omzet uit winkels, festivals, congressen en personeelsfeesten kwam waar we onze producten aan leveren. Maar als er hierna nog weer zo'n lock down komt dan ben je echt alles kwijt en is dat ondernemers risico als de overheid je markt op slot gooit?
 14. Ik heb ook een kapitaal intensief bedrijf maar kan alleen een lening krijgen indien ik met € 50.000 prive garant wil staan. Dwz als mijn klanten mij niet meer betalen dan huis verkopen. Met mijn bedrijf nu 80% minder omzet en 70% van de kosten lopen door en helaas valt mijn bedrijf ook net niet in de goede SBI code (al zou dat ook een pleister voor het bloeden zijn geweest).
 15. In onze branche, de relatiegeschenkenbranche, hebben wij en velen anderen de komende maanden 80% minder omzet en de branche verwacht dat geheel 2020 ca. 50% lager zal zijn dan in 2019. Met goede marketing en markt strategie gaan we er alles aan doen om dit gat zo klein mogelijk te maken maar zullen ook naar geheel nieuwe wegen op zoek moeten. Er is nu een run op webcams, zeep, puzzels, online cursussen etc maar naar welke (relatie)geschenken zal er vanaf september waarschijnlijk veel vraag zijn? Wat zijn goede personeel-, kerst- en thuiswerk kado's in komende tijden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept