Jump to content

dadada

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Bedankt. In dat geval lijkt mij de conclusie dat BTW aftrek niet echt de moeite is omdat vrijwel al mijn zakelijke kilometers naar deze "vaste" werkplek worden gemaakt. Mocht deze conclusie niet kloppen, dan hoor ik het natuurlijk heel graag
 2. Bedankt voor de reactie! Gelden de kilometers naar mijn opdrachtgever in dit geval als woon werk verkeer? Feitelijk is mijn huis mijn kantooradres en reis ik naar de opdrachtgever gedurende een periode van ongeveer een half jaar voor een aantal dagen in de week. Los hiervan: zouden de kosten van mijn private lease contract wanneer ik gebruik wil maken van deze regeling het beste vanaf mijn zakelijke rekening moeten worden afgeschreven of moet ik deze kosten op een andere manier in mijn administratie invoeren?
 3. Hallo allemaal, Ik start volgende maand als freelancer in de automatisering. Ik rijdt al jaren een lease-auto van de zaak, maar moet nu dus "zelf" dingen gaan regelen. Zoals het er nu uit ziet lijkt het verstandig om auto privé te leasen, maar ik lees veel tegenstrijdige berichten over de vraag of de BTW hier nou wel of niet over terug te vorderen is. Hier lees ik bijvoorbeeld heel simpel dat het _niet_ mogelijk is, terwijl ik in een al wat oudere post op Higherlevel weer lees dat het wél mogelijk is. Volgens mijn logica zou het ook wél moeten kunnen. Voorbeeld: Ik lease prive een auto van 500 euro (incl. BTW) per maand Ik tank elke maand voor +/- 300 euro. Elke maand maak ik 2000 zakelijke kilometers en 250 privé kilometers (80% zakelijk dus) Ik houdt een sluitende kilometerregistratie bij (hierover nog een sub-vraag: als het gaat om het aantonen van de verhouding, is het bijhouden van alleen zakelijke ritten dan niet al genoeg?) Ik bewaar netjes mijn tankbonnen of maak gebruik van een tankpas Bij de kwartaalaangifte vorder ik 100% van de BTW over de gemaakte autokosten (leasebedrag + brandstof) terug Bij mijn laatste aangifte van het jaar pas ik een correctie op basis van de daadwerkelijk gereden verhouding. Laten we zeggen 80/20. In dit geval zou ik volgens mijn rekenwerk moeten uitkomen: 800 per maand x 12 = 9600 euro 9600 / 121 * 100 = 7.933 9600 - 7933 = 1677 1677 * 0,8 = 1341 Op jaarbasis zou dit dan dus een BTW voordeel opleveren van 1341 euro Ik ben benieuwd of mijn logica klopt, of dit voor de belastingdienst geldig is en wat ik zou moeten doen om dit aannemelijk te maken.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept