Jump to content

HenryP

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Henry
 • Last name
  P

Company info

 • Location
  Utrecht
 1. Als jij als Europees bedrijf uitvoert buiten EU dien jij geen BTW/VAT te heffen. Zie ook: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/zakendoen_met_het_buitenland/zakendoen_buiten_de_eu/ De importeur (klant) dient BTW te betalen bij invoer. Dat je dit niet kan vinden bij de IRS is ook logisch, aangezien USA een salestax kent die opgelegd word door de lokale staat. Dit word dus niet door de IRS geheven.
 2. Erg kort door de bocht. Had prima geweest als ik niet al 3 kinderen had gehad die ook hun ruimte nodig hebben. Of als ik niet door school en klant relaties nog enigszins gebonden aan de regio zou zijn en makkelijker naar goedkopere regio's toe kan. Ik woon zo'n 15km oostwaarts van Joost Rietveld, laten we zeggen dat het niet het goedkoopste stukje van Nederland is. Gebruikelijk loon in deze branch komt op zo'n €65k / jaar, dus dan kom je voor een DGA op €48.75k / jaar. Ik heb nu €97,2k / jaar (incl vakantiegeld). Zoals Joost Rietveld ook al aangeeft, denk ik nie
 3. "Vrijwillig" advies (via PB) mag altijd lijkt mij...
 4. Correct. Ik betaal geloof ik ergens rond de €48k per jaar aan IB en die €25k winst is na uitbetaling van mijn loon (zuivere winst dus). Als ik mijn loon zou verlagen en het in de onderneming laat zitten zal ik eerst weer 1 á 2 jaar moeten wachten om dit terug te laten zien op de jaarstukken, daar zit ik eigenlijk ook niet op te wachten.
 5. Beste mede ondernemers, Mijn vraag / verhaal gaat deels over een hypotheek als prive persoon. Ik snap dat dit hier niet de bedoeling is maar het zijn specifieke problemen waar ik tegenaan loop als DGA. Daarnaast noem ik een aantal partijen specifiek bij naam, dit is niet bedoeld als reclame of flamen van deze partijen, maar om context te creëren. Last but not least, ik vind het ook wel prettig om even mijn verhaal te kunnen doen en de frustratie die ik hierover heb van mij af te schrijven. De situatie schets: Ik heb sinds Mei 2018 een werkmaatschappij/hol
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept