Jump to content

inventor

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Hallo, Ik heb een webdesign & online marketing bedrijf. hoe weet ik of en hoeveel btw ik moet betalen aan de IRS ( Amerikaanse belasting)? Als ik kijk naar de info op de website van IRS kom ik niet echt veel verder. kan ook niks vinden over drempelbedragen. Heeft er iemand ervaring met het leveren van diensten buiten de EU? alvast bedankt
 2. Dank voor al jullie antwoorden. Ben er al wat wijzer van geworden. Ik heb het ook via twitter aan de Belastingdienst zakelijk gevraagd. Die zegt: Als je begint als ondernemer, zit je in de aanloopfase.Als je over deze periode btw wilt terugvragen, stuur dan een brief met de kopieën van de betreffende facturen en een uitleg waarom je vindt dat je recht hebt op een teruggaaf. Met een link naar de belastingkantoren in NL. Vind dat wel een gedoe voor zo'n kleine vraag. En heb dan ook geen antwoord van hun of ik het in de BTW aangifte moet doen of in de inkomstenbelasting. Een moni
 3. Bedankt voor uw snelle reactie. Ik had ook gelezen dat je tot 5 jaar terug de btw mag terugvragen van producten die je gebruikt voor je bedrijf, kan ik dit dan ook gelijk in deze aangifte verwerken? Ik heb namelijk vorig jaar al de website/hosting aangeschaft en nog wat andere dingen gekocht.
 4. Hallo allemaal, Ik heb me in februari 2020 ingeschreven bij de kvk en ik moet binnenkort al btw aangifte doen. Nou heb ik nog geen omzet gemaakt omdat ik nog druk bezig met andere dingen. Ik heb inmiddels wel dingen aangeschaft waarvan de ik de btw zou kunnen terug vragen, zoals een webhostingpakket, visitekaartjes, mobiele telefoon en een printer. Mijn vraag is nu of ik dit nu in de aangifte van maart/april moet invullen als voorbelasting of kan ik dit beter doen wanneer ik al wat omzet heb gemaakt (bijvoorbeeld in de volgende kwartaalaangifte)? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept