willemj

Legend
 • Aantal berichten

  3254
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door willemj

 1. Kwam onlangs een leuke manier van 'watermerken' tegen. Het zwarte vlak bevat het logo van de webshop. De naam of logo van de meubelmaker vakkundig uit hout gemaakt en dat op de foto bij het meubel. Geen 'raar' watermerk en niemand wil de foto jatten ;)
 2. Pagina https://www.higherlevel.nl//ignore. Neem aan dat 'block_newsletter_signup' daar niet hoort te staan. (Chrome meest recente versie, voor zover relevant)
 3. AI is een interessante markt. Gouden beloftes. Nu al te weinig mensen - laat staan gekwalicifeerde. Mocht je zelf geen ambitie hebben om iets in de ICT te doen: ook in de juridische hoek wellicht mogelijkheden qua aansprakelijkheid e.d. Of 'buitenkansjes' in 'business modellen' en 'sales' (ik grinnik soms om de kneuterigheid van scam-mails, dat kan zoveel beter ;)) Privacy bestaat over tien jaar niet meer. De AVG - in combinatie met authoriteiten die niet kunnen handhaven - is een interessant randverschijnsel van die teloorgang. Nog zeker een jaar of tien kun je 'privacy' verkopen. Tot een zeker punt is dat gegarandeerd een groeimarkt. Qua 'food' zie ik de afgelopen jaren een trend om 'vergeten stukjes' vlees weer op de markt te brengen. Als iets exclusiefs. Met dito prijs. Wellicht is de separator-frikandel over een jaar of vijf populair. Nostalgie doet het bij de doelgroep 'ouderen (50+) met boven gemiddeld inkomen' sowieso goed - binnen andere demografische groepen vast ook maar misschien met minder passie ;) Kalfswang voor 30 euro de kilo... Geboorte, dood en voedsel zijn overigens vrij stabiele markten. Oorlog hier of daar heeft zijn invloed. Buiten die mogelijkheid: babies drinken de eerste zoveel maanden melk. Lijkt me een gouden kans als je een tienjarenplan op wilt stellen. Een eventuele pandemie is uiteraard wel een dingetje... Inkomen van vakmensen als loodgieters is de afgelopen (10?) jaren heel ruim gestegen. Dat beroep is niet te automatiseren, niet uit te besteden aan lage landen (je kunt ze wel importeren natuurlijk - geen idee wat dat doet voor prijs / omzet) Ijs verkopen. Of frikandellen. Eenvoud en een Mercedes :D
 4. Mijn goede bedoelingen en 2 x 50km extra reistijd per dag in overeenstemming krijgen is een mooie uitdaging ;) Indien dezelfde branche als die van mijn oud werkgever - die me tijdens een griepje belde om te vragen wat het hem wel niet kostte als ik ziek was - neem je 'verlies'. Als deze persoon een kritieke functie binnen je bedrijf heeft: zak geld en nog eens heroverwegen over het verhuizen wel zo verstandig was. Als je wat uitspraken wilt van kantonrechters die stellen dat risico bij werkgever ligt mag je me een PM sturen. In die zin mag je blij zijn dat je werknemer vrijwillig opstapt. Ik heb overigens geen mening of dat terecht is of niet.
 5. De 'gemiddelde' mens verwacht dat wat hij thuis kan doen ook elders kan. Zo werkt het tenslotte. Stopcontact + grillplaat = lekker (in ieder geval gebakken) vlees. Ik wacht de eerste rapportage van de curator nog even af voor ik alle hoop opgeef. In het faillisement van oud werkgever. Mijn vordering is, schat ik, intussen iets van 15k euro. Ik heb er weinig hoop op. Hoop op gerechtigheid of voldoening is intussen ook grotendeels vervlogen. Bewust een nieuwe bv. oprichten, activiteiten overhevelen en faillisement aanvragen voor de oude. Mensen zijn ook gewoon dieren. Sommige wat meer primaat dan anderen - en daarom is je laatste opmerking ook volstrekt niet relevant, je hebt in deze niet te maken met een denkende mens... Blijft k*t.
 6. Negatieve review waar een eigenaar / bedrijf correct op reageert is voor mij een grote plus.
 7. Registratie kost 248 euro. Je noemt het een 'sterke domeinnaam'. Wat is de winst / omzet en/of marktaandeel dat je denkt te verkrijgen door gebruik van deze handelsnaam? Dat die andere partij geen geld verdient met de domeinnaam daar heb je jezelf al van overtuigd. Ik vermoed dat de schade niet veel hoger kan zijn dan wat die andere ondernemer derft als jij de naam registreert en gebruikt.
 8. Yup. Vast. Je mag me een PB sturen Escritor. Ben zelf HB. Kan je in contact brengen met mijn (Z)HB coach en netwerk. Laatste bericht, van Roel, had ik niet gelezen voor ik mijn reactie plaatste. Lees het, vooral zonder cynisme. Ik kan Escriter in contact brengen met mensen die (Z)HB ondernemers op weg kunnen helpen. Mensen ook die meer lezen tussen de regels ;)
 9. In het verweer van mijn werkgever stond ook iets over niet de juiste rechtbank / wel of geen verzoekschrift danwel dagvaarding / andere procedure. Want geen opzegging arbeidsovereenkomst maar.. etc. und so weiter. bla. Zelfs mijn gebruik van het woord 'opzegging' en / of 'beeindiging' in een mail als reactie op een brief van de werkgever werd 'uitgemolken'. Naar mijn idee slechts tactieken om te rekken, kosten op te drijven en af te leiden van waar het om draait. Uitspraken in hoger beroep (of desnoods hoger) lijken dit soort geneuzel te beteugelen. In die zin is collectief procederen tegen dit soort partijen dus lucratief. Eén keer doorzetten! Overigens mooi begrip 'cessie'. Ik heb een vordering van een paar duizend euro op mijn oud werkgever. Als ik het goed begrijp kan ik die overdragen middels een cessie. Financiele kant boeit me intussen steeds minder. Afwikkeling die het recht recht doet des te meer.
 10. Henk, goed om te lezen dat de escape aan het einde van het jaar niet nodig is!
 11. En vervolgens ontkent werkneemster de inhoud van het telefoongesprek en gebruikt brief als (onregelmatige en tegen opzegverbod in) opzegging van de arbeidsovereenkomst. Ik zou die bevestigingsbrief uiterst zorgvuldig formuleren. @Henk, sterkte!
 12. Ten overvloede: rekestnummer 7050061 / LE VERZ 18-59 inzake Joosten vs. 50PlusIt. Nu 50plus IT de moeite nam failliet aan te vragen vermeld ik de uitspraak.
 13. Verrassing ze hebben hun eigen faillisement aangevraagd.
 14. Als iedereen zijn brood zou kunnen verdienen met waar hij goed in is. Of, tenminste, waarvan klanten aan vrienden vertellen dat hij / zij iemand weet dat hij goed is. Dan zou er geen verkoper meer zijn op deze aarde :) Ik ga nu even die twee overbodige rolgordijnen op marktplaats zetten. Gratis af te halen. Of guneconomie.
 15. ;D Of haar laten opnemen en dan laten zeggen dat ze pappa wel even roept om vervolgens de telefoon ergens tussen de kussens van de bank te verstoppen ;) Ergens is het ook treurig dit soort verkooppraktijken... Veelal 'jonge honden', net een of andere marketing- of businessopleiding afgerond en dan aan de slag als 'tele-marketeer'...
 16. Doe je het best door ze lang bezig te houden ;)
 17. Bel-me-niet-register was volgens de heren-energiecontract-leurders juist niet van toepassing op hen. Het ging immers om zakelijke aanbiedingen! ;D Er zijn vast maar een stuk of wat van zulke leurders actief. Stopt dus vanzelf.
 18. Of conservatoir beslag op privé zinvol is weet ik niet. Vermoed dat Cosara gelijk heeft. Een steunvordering vinden bij oud klanten van de vorige b.v. is denk ik ook niet zinvol. Die faillisementen zijn dit jaar afgerond (iets met verdelingslijsten - even te moe om het op te zoeken) De afwikkeling van die faillisementen loopt al jaren en na kosten van de curator blijft er voormoedelijk weinig over. Sowieso zijn dat vorderingen op een (rechts)persoon anders dan die van mij. Opmerking van Steven klopt helemaal: als ze hun activiteiten overgeheveld hebben naar een andere B.V. dan is de vordering die daardoor ontstaan is het eerste wat uitgewonnen moeten worden. Ergens zuur dat iemand een detacheringsbedrijf kan starten. Over de kop gaat omdat hij teveel bankzitters heeft (in 2014, niet het slechtse jaar voor de ICT geloof ik) Daarvan leert dat hij 'flexibele' contracten moet gaan gebruiken. Het vermoeden van paulianeus handelen zelfs niet verder onderzocht wordt vanwege zijn leeftijd. Half jaar na het faillisement een nieuw bedrijf start. Zieke werknemer op straat dondert en als die werknemer naar de rechter stapt de uitspraak gewoon negeert en allerlei kunstjes met bestuurswisselingen uithaalt en een nieuwe B.V. (kan) opricht(en). Intussen heb ik contact gezocht met de curator van het vorige faillisement. Ook met het UWV (om meerdere redenen) Je weet nooit.
 19. Ja. Zoals je zelf schrijft 'bla bla bla'. Als ze al iets voorrekenen is het ex-btw en zit je, als je niet oplet, voor een paar jaar vast aan een zakelijk contract. De contractsduur is waarschijnlijk het enige wat er zakelijk aan is overigens. Ik heb een aantal, voor de lol / om mijn verkoopvaardigheden wat aan te scherpen, hun hele verhaal laten doen overigens. Best leerzaam ;)
 20. Wonderlijk dat je meteen een ambtelijk stuk krijgt. Heeft de werknemer een advocaat ingeschakeld? Of noemt hij alleen kosten voor een jurist?
 21. De curator neemt in haar overweging bij de afhandeling van het vorig faillissement al de leeftijd van de bestuurder mee. Recht kent blijkbaar een leeftijd. Het rijpt of, in dit geval, rot...
 22. Inzet en kennis van mijn advocaat staan buiten kijf. Vertragings- / ontwijkingstactieken van de eigenaren, hun leeftijd, het feit dat de curator (vorig faillisment) hun leeftijd mee laat wegen bij het niet doorzetten van onderzoek naar pauliana, en persoonlijke indruk en ervaring met de heren doet me vermoeden dat aansturen op faillissement en aanspraak op loongarantie bij het UWV een 'rendabelere' weg is. Restant dan uiteraard vorderen via de langere weg. Maar misschien denk ik te ver door, of ben ik te ongeduldig ;)
 23. De kantonrechter heeft op 14 augustus jl. uitspraak gedaan in mijn zaak tegen mijn oud werkgever 50plus it. Het besloten vennootschap 50plus it (ingeschreven onder nummer 61533173 bij de kvk) heeft op de dag van de zitting een nieuwe b.v. opgericht. Onder de handelsnaam 'plusit' (onder nummer 72261366) Beide bv's onder de naam van dezelfde bestuurders of onder naam van hun bv's of STAK's. Ik heb tot op vandaag, nu 2 weken na de uitspraak van de kantonrechter, niets vernomen van beide heren of vertegenwoordigers van hun bv's. Ook betekening van het vonnis of bevel tot betaling heeft niets uitgehaald. Helaas. Beide eigenaren van het bedrijf zijn bekend met faillisement. Ook met ontslagfraude en pauliana - curator heeft in faillisementrapportage aangegeven dat na onderzoek, en mede vanwege de leeftijd van de eigenaar (intussen78) verhaalsmogelijkheid beperkt is en daarom 'dat onderzoek gesloten is'. Wat mij betreft mag ook 70+ aangesproken worden op wanbestuur binnen zijn b.v.
 24. Als de schrijver van de blog niet een - aantoonbaar - 'track record' had qua promotie van eigen diensten op dit forum zou de zuurgraad van mijn bericht wellicht ook lager zijn. Overigens niet persoonlijk richting Norbert. Ik heb eerder van leer getrokken tegen zijn posts met een commercieel karakter. Daarna, in een prettig persoonlijk gesprek, toelichting gegeven. Dit forum is een door de overheid gefinancierd platform. Ondernemers ontmoeten elkaar op deze site. Wisselen kennis uit. Strijden gezamelijk tegen wanpraktijken zoals die van Streya. En veel meer. Geweldig. Een zekere mate van commerciele activiteit, zeker op een platform dat zich richt op ondernemers, zal er altijd zijn. Prima - tot op zekere hoogte. Mijn punt is dat een platform als HL zijn betrouwbaarheid verliest als commercie de overhand neemt. Een beheerder van een platform heeft, hoe je het ook bekijkt, een zekere status. En komt daarmee betrouwbaarder over dan de gemiddelde persoon. Hij, of zij, is immers aangesteld als beheerder van een - zelfs - door het ministerie gefinancierde website! Enkel de schijn dat een beheerder van een forum dat door de overheid gefinancierd wordt is, voor mij, voldoende om de pH van mijn 'pissen' te verlagen ;)
 25. Nou Mikky. Ik pikte het commercieel (onge)diertje van groupon op deze site er zonder problemen uit. Door mijn opmerkingsvermorgen stond groupon in diverse media. Terecht. Is overigens al weer een paar jaar terug. Ben niet meer zo actief op dit forum. Niet alleen omdat ik - pas sinds een jaar - geen ondernemer meer ben... Gun ieder z'n commerciele plekje. Ook de plek om zijn mening te uiten in de vorm van een blog. Een stuk tekst op deze site dat alleen vragen oproept met daaronder de naam van een bedrijf dat die vragen beantwoord... Dat past hier niet. Is ook een reden waarom ik amper meer tijd besteed aan HL. Tja... Zeker als ook een ministerie betaalt voor zo'n platform? Dan geef ik Twa zondermeer gelijk.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.