Jump to content

mmint

Legend
 • Content Count

  2,267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mmint last won the day on January 23 2019

mmint had the most liked content!

Community Reputation

99

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 55998, Den Haag, 2505BB, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • Company or organization name
  Maxint
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. De kosten hangen vooral af van je behoefte. Bij Transip kun je voor aanzienlijk lagere bedragen al een VPS huren.
 2. In de BTW aangifte moet je de ontvangen BTW opgeven en kun je vervolgens de bij inkoop betaalde BTW als voorbelasting aftrekken. Daarna moet je het verschil afdragen. Om dat goed in orde te hebben zou ik gebruik maken van een boekhoudprogramma, of minimaal een spreadsheet waarin je alle bedragen goed bijhoudt.
 3. Wat heb je gedaan met de kilometer-aftrek? Toen ik nog m'n privé auto zakelijk gebruikte, betaalde ik alle kosten (incl.BTW) vanuit privé en trok ik 19ct.per zakelijke kilometer af. Die BTW heb ik destijds dus gewoon privé gehouden, maar wellicht heb ik daarmee mezelf tekort gedaan. In jouw geval kan het zijn dat je BTW bijtelling niet opweegt tegen de teruggevraagde BTW en het eenvoudiger is om die BTW gewoon uit privé te betalen.
 4. VOF? Met wie dan? Zichzelf?
 5. Bij 10.000 euro omzet zijn er maar weinig ondernemers die daar 50% belasting over betalen... Iets met kosten en winst...
 6. Hoe kom je daar bij? Waar heb je dat gelezen? Heb je een link? Er klopt volgens mij niets van...
 7. Nee. De aanslag over 2016 kan pas worden opgelegd na 2016 en dat is dus na ontbinding. Ontbinding ontslaat je niet van belastingheffing. Dat zou wel erg gemakkelijk zijn. Als bestuurder was je verantwoordelijk voor het doen van juiste aangifte en afdracht van belastingen. Doe je dat niet dan kan je persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. De BV kan bij mijn weten niet ontbonden worden wanneer zaken als schulden niet zijn afgewikkeld.
 8. TIP: Als starter mag je de laptop willekeurig afschrijven.
 9. Een VOF met één vennoot bestaat niet. Je VOF is dus beëindigd. Dat betekent dat je met je ex-vennoot moet afrekenen. Wat voor problemen verwacht je? Je moet er rekening mee houden dat jullie beiden nog steeds aansprakelijk kunnen zijn voor aangegane verplichtingen. Kijk dus naar lopende contracten, openstaande bedragen, e.d.
 10. Aanbieden voor weinig op marktplaats? Gratis af te halen? Grofvuil?
 11. Ikzelf zou het onder "gebruik van onlinespelen" schare, maar ik ben natuurlijk geen fiscalist of medewerker van de belastingdienst. Aan geen enkel antwoord op dit forum kun je rechten ontlenen, dus ik zou het toch echt even voorleggen aan de belastingdienst en je laten doorverbinden met een specialist danwel de inspecteur een schriftelijk antwoord verzoeken.
 12. Welkom op het forum. Helaas kunnen we je niet helpen met je huiswerk. Van zelf uitzoeken leer je het meest. Vraag indien nodig hulp van je studie-begeleider. Mijn advies zou zijn om de stof nog eens goed door te nemen en te zoeken naar vergelijkbare voorbeelden. Succes!
 13. Begin maar met het gratis Handboek ondernemen van de belastingdienst...
 14. Je begon je topic met "Ik wil graag een thuiszorginstelling beginnen". Hoe zie jij dagbesteding in groepsverband als thuiszorg? (Overigens kan dagbesteding ook binnen de WMO vallen, uiteraard niet via PGB maar contract. Voor bepaling of mensen eraan toe zijn is een indicatie nodig. Vaak gaat dat via een Case Manager en een gesprek met een door de gemeente aangestelde consultant.)
 15. Als domeinnaamhouder zou ik dergelijke contactpogingen als onwenselijk beschouwen en reageren dat bij ieder volgend mailtje de prijs verdubbeld wordt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept