Ga naar inhoud

mmint

Legend
 • Aantal berichten

  2163
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

mmint won de laatste dag op 23 januari

mmint had de meest gelikete inhoud!

Karma

96

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  zoekmachine
 • Jij bent:
  ondernemer
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  36-40
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen

Bedrijfsinfo

 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Maxint
 • Adres
  Postbus 55998, Den Haag, 2505BB, Nederland
 • Branche
  Industrie & bouw
 • Websiteadres
 1. Dat je in loondienst bent gegaan was denk ik een goede keuze en heeft hopelijk al wat rust gebracht. Heb je je werkgever al benaderd? Soms is het mogelijk om een voorschot op het salaris te krijgen. Een familielid van mij heeft een wat grotere IB schuld bij de BD. Hij heeft een betalingsregeling getroffen. Volgens mij hoefde hij niets te doen met borgstelling of garantie, maar was het wel enorm belangrijk dat hij zich goed aan de afspraken houdt. Sterkte!
 2. Volgens mij is het wettelijk niet toegestaan om iemand onbezoldigd werk te laten verrichten. Op basis van wat hier gepost is ligt een verkapt dienstverband voor de hand en dan zal snel sprake zijn van minimumloon en minimum uren. De constructie die Hans schets komt volgens mij al snel neer op een verkapte VOF. Wat vraagsteller schijnbaar wil is een ongelijke samenwerking op een nieuwe activiteit. Het gros van het werk wordt door de pseudo-werknemer uitgevoerd die daarmee een groot deel van het risico draagt. Ik denk dat het antwoord daarop een dubbel nee is. Mijn suggestie: Waarom nodig je deze persoon niet uit om zelf ook hier op HL te reageren. Ik vermoed dat zijn percepties en intenties net iets anders zijn en voor het beste advies lijkt het me beter om het verhaal van beide kanten te kunnen lezen.
 3. Wanneer de steiger minder dan 450 euro ex. kost, kun je de kosten ervan net als die van bv. je kwasten direct als kosten nemen. Je hoeft deze dan miet op de balans te activeren en af te schrijven (ongeacht de restwaarde). Echter, je schrijft dat deze duurder is dan 450,- ex btw. ("Het lijkt me niet de bedoeling dat ik de kosten van de steiger gewoon weglaat bij de eindvoorraad 2018 en de inkoop 2018 en deze dan volledig (3250) bij inkoop 2019 en afgeschreven (325) bij eind voorraad 2019 toevoeg aan de aangifte."). In dat geval zet je de steiger op de balans en schrijf je deze af. Normaliter is dat met maximaal 20%, maar bij willekeurige afschrijving mag je een hoger percentage (tot 100%) hanteren. Nb. ik reageerde alleen op je laatste opmerking ("Als ik de steiger "afschrijf", moet ik dan op de balans de waarde bij voorraad ook aanpassen en daarbij dus ook het EV op de balans ?"). Inderdaad. In 2019 boek je de afschrijfkosten waarmee de balanspost verlaagd wordt.
 4. De steiger is geen voorraad maar inventaris. Voorraad is voor producten die je opgebruikt of verkoopt, zoals verf. Bij het afschrijven boek je afschrijfkosten (die de winst verlagen) tegen de balanspost inventaris.
 5. mmint

  Berekening KOR (kleineondernemersregeling)

  Reken eerst maar het hele jaar (dus ook Q4) door zonder KOR. Kijk dan waar je op uitkomt...
 6. Welkom op HL! Kun je iets meer vertellen? Wat voor onderneming? Hoe groot? Wat vind jij zelf redelijk? Wanneer vind je het zelf goed? Waarom specifiek China?
 7. Mijn oom is ook dement aan het worden, in zijn geval door Alzheimer. Indien het nog kan kun je zsm. bij de notaris een notariële volmacht regelen. Wanneer je schoonvader onvoldoende wilsbekwaam is (bv. niet meer weet hoeveel spaargeld hij heeft) dan kan dat niet meer en is bewindvoering de volgende stap. Dat moet via de rechter. De bewindvoerder heeft een financiële verantwoordelijkheid waarbij het vermogen moet worden beschermd ten gunste van de betrokkene. De bewindvoerder kan proberen overeenkomsten voortijdig te beëindigen, maar het kan zijn dat de verhuurovereenkomst geen passende ontbindingsclausule kent. Je zou dan kunnen aanvoeren dat de huurbetaling toch wordt stopgezet en dat het voor beide partijen een lastig traject kan worden wanneer er geen overeenkomst wordt bereikt. Wanneer er weinig vermogen is kan het zijn dat de extra zorgkosten het onmogelijk maken om de ontstane huurschuld te voldoen. Ik kan me zo voorstellen dat 3 maanden aan de korte kant is voor de verhuurder, want hoe vindt hij zo snel een nieuwe huurder. Tot juni 2020 is nou ook niet heel lang (nog 19 maanden), maar misschien kun je de verhuurder vragen om een tegenvoorstel dat rekening houdt met de belangen van beide partijen? Mocht dat niet lukken dan kun je misschien een andere huurder vinden die de boel overneemt?
 8. Nou, nog maar een duit in het zakje dan. Ik persoonlijk heb geen probleem met aanbevelingen, zeker niet wanneer er expliciet om gevraagd wordt. Dat een zekere webbouwer eerder in gedachte komt dan een al dan niet nieuwe andere is vooral het effect van de nadrukkelijke aanwezigheid. Bij zoekacties komt die webbouwer net zo goed vaker bovendrijven. Is dat oneerlijk ten opzichte van nieuwe of minder prominent aanwezige leden? Misschien, maar wat mij betreft geen probleem. In een willekeurige kroeg of rond de dorpspomp gaat het niet veel anders en dat incrowd gedoe geeft het forum een zeker karakter. Zelf hou ik ervan wanneer leden in de grootst mogelijke vrijheid kunnen reageren. Voor het bewaken van de forumetiquette hebben moderatoren zich in het verleden voldoende bekwaam getoond. Wil je hier de dienst uitmaken, zorg dan dat je ook moderator bent en vecht de verschillen dan maar achter de schermen met andere moderatoren uit. Sorry Hans, wanneer een topicstarter overduidelijk op zoek is naar Toiletvloeistof en reinigers voor caravan, camper en boot, zal ik niet schromen om de pas gelezen aanbeveling voor Kemdirect onder de aandacht te brengen. Dat scheelt weer zoeken... ;-)
 9. Mijn suggestie: Ga eens zelf met die producent praten en kijk daar hoe de vork in de steel zit.
 10. De heffing in box 3 is aangepast en kan lager uitvallen dan een paar jaar terug. Mogelijk is dat wat je las veroudert en slaat de balans nu anders uit.
 11. Helaas, de wet bepaalt anders. De lotsverbondenheid die je bent aangegaan is met de echtscheiding niet zomaar verbroken. Overigens geldt dat wederzijds: wanneer je partner een hoger inkomen heeft dan jij kun jij partneralimentatie eisen. Alles hangt af van de berekende draagkracht. Wel kun je proberen om er onderling al dan niet met een mediator andere afspraken te maken. Succes!
 12. mmint

  Kosten gedeeld bankpakket

  Scenario 3: je maakt een app waarin men de overtollige extra rekeningen tegen kleine vergoeding kan verkopen, waarna jij ze met minimale winstmarge voor anderen beschikbaar stelt....
 13. Eh.. misschien als eerste je auto laten onderzoeken door een onafhankelijk deskundige en laten te meten of je trekkracht conform de specificaties is?
 14. Geziens de omstandigheiden vermoed ik ook dat de belastingdienst redenen ziet om je fiscaal (nog) niet als IB-ondernemer aan te merken. ik schat zo in dat de verhouding inkomsten uit onderneming vs. uit loondienst daarvoor nog niet overtuigend genoeg is. Wellicht helpt het wanneer je aantoont dat je onderneming een inkomstenbron is, maar met de cijfers van 2018 acht ik dat lastig te doen. Wellicht wel in 2019. Overigens kun je bij inkomsten uit loondienst je overige inkomsten (die uit je onderneming) aangeven als omzet minus kosten en hoef je daar geen uitgebreide boekhouding voor te hebben. Succes met je onderneming!
 15. Volgens mij kijkt de belastingdienst oa. of je geen windhapper was. Na aftrek van die paar duizend euro aan kosten blijft er van die 6500 euro maar weinig over om van te leven. Heb je van de lucht geleefd of had je nog overige inkomsten? Om fiscaal als ondernemer te worden aangemerkt, dient je onderneming een inkomstenbron te zijn. De bekende criteria (aantal klanten, risico lopen, uren, etc) worden hierbij bekeken. Zie verder belastingdienst.nl

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké