Jump to content

mmint

Legend
 • Content Count

  2,204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mmint last won the day on January 23

mmint had the most liked content!

Community Reputation

98

Personal info

Register

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 • Company or organization name
  Maxint
 • Address
  Postbus 55998, Den Haag, 2505BB, Netherlands
 • Branch
  Industrie & bouw
 • Website address
 1. Wellicht haalt TS naast het maximeren van de IB-bijtelling ook het boeken van de BTW bijtelling door elkaar. Deze wordt soms als kosten geboekt om dubbele belastingheffing te voorkomen. Zie oa. dit topic: En in dit topic: @E. de Wolf: waar het in feite op neer komt is dat de autokosten tot het bedrag van het forfait niet aftrekbaar zijn waardoor ze tot het belastbare inkomen worden gerekend. De BTW bijtelling wil je niet dubbel belasten.
 2. Nog even voor de duidelijkheid: ook bij een zakelijke rekening is je EV zelden gelijk aan je banksaldo. Met een dergelijke jaarwinst is het lastig om rond te komen van je onderneming. Ben je wel aangemerkt als kndernemer voor de inkomstenbelasting?
 3. Welkom op HL! Die winst-berekening klopt niet om dat deel van je inkoop niet verkocht is en nu als voorraad op de balans komt. Wanneer je zelf de zakelijke IB aangifte wilt doen, dan is dat het makkelijkst wanneer je een kloppende balans hebt. Begin daar dus mee. Kom je daar niet uit, dan kun je hier verdere vragen stellen of een boekhouder zoeken. Ondernemingsvermogen: EV-eind = EV-begin +/+ resultaat -/- opnames +/+ storingen Vorderingen/schulden: denk hierbij ook aan de BTW die je nog krijgt of nog moet afdragen. Liquide middelen: hierbij gaat het om banksaldi en kasgeld. Succes!
 4. Met alleen een privé rekening maak je het jezelf lastiger dan nodig. Ik zou dan in ieder geval een aparte (privé) betaal of spaar-rekening openen om eea. te scheiden. Alternatief wellicht proberen alle zakelijke mutaties in een bankboek te administreren, maar met alles op één rekening kun je niet je saldo gebruiken om je administratie te controleren. Aparte rekening is dus beter...
 5. Hallo Trudy, welkom op HL! Het bedrag waar de belastingdienst naar vraagt is het Eigen Vermogen dat blijkt uit je balans (EV). Een beginvermogen van 0 is een prima start. De berekening die je moet maken is deze: EV-eind = EV-begin +/+ resultaat -/- opnames +/+ stortingen. Door het aangifte programma wordt dit eindvermogen gebruikt om een vermogenstoets uit te voeren, waarbij je een foutmelding krijgt indien de berekening niet overeenkomt met de ingevoerde cijfers. Dat eindvermogen is dan (meestal) weer gelijk aan het beginvermogen van het jaar erop. Belangrijk dus dat het klopt, anders heb je volgend jaar ook een probleem.
 6. Jammer dat door deze heen- en weertjes mijn reactie ondergesneeuwd raakt...
 7. Tja, mijn tip voor lezers in soortgelijke omstandigheden: ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting, lees dan het gratis Handboek Ondernemen en leer boekhouden of besteed het uit. Indien je zelf geen kloppende begin- en eindbalans kunt opstellen en toch je zakelijke aangifte gaat invullen, dan vraag je om problemen. Meest belangrijk is de vaststelling van het Eigen Vermogen. Klopt je EV niet, dan gaat er volgende aangifte nog meer mis...
 8. De belastingdienst bemoeit zich niet inhoudelijk met je onderneming, maar controleert wel (soms) of je daadwerkelijk een onderneming drijft. Jij bent bang dat de belastingdienst raar tegen je omzet vs. kosten aankijkt. Dat hoeft niet. In feite is het weggeven van je al je taarten net zo raar als het weggeven van al je winst. De belastingdienst zal wellicht de vraag stellen of je onderneming wel een bron van inkomsten is. Indien dat niet het geval is, dan voldoe je niet aan de criteria om fiscaal gezien als ondernemer te worden aangemerkt. Maak je af en toe een taart tegen kostprijs, dan is er dus weinig aan de hand. Verdien je door al het weggeven te weinig om van rond te kunnen komen, dan trekt dat de aandacht. Verder sluit ik me aan bij wat al genoemd is. Als ondernemer staat je arbeid niet in de boekhouding. Doe jij 20 uur over een taart, in plaats van 10 uur, dan zet je dat niet in je boekhouding...
 9. Mijn tip voor vandaag: Geef expliciet aan welke gegevens je nog nodig hebt en stel dat je de opgeleverde software als geaccepteerd beschouwt wanneer hij niet binnen de aangegeven redelijke termijn reageert. Doe dit schriftelijk en bel of - beter misschien nog - bezoek hem om de betekenis daarvan toe te lichten en te bespreken. Probeer de boel te deescaleren, maar neem wel het heft in handen. Sommige klanten hebben wat meer begeleiding nodig en uit wat ik hier lees concludeer ik dat het daaraan heeft ontbroken. Succes!
 10. Wanneer je uit de VOF stapt zal je met de andere vennoten eea. moeten bespreken, afrekenen en je bij de KvK laten uitschrijven. Hoeveel schulden/bezittingen zitten er in de VOF? Wellicht kun je wel aanspraak maken op huursubsidie of bijstand?
 11. Mijn eerste reactie: niet doen maar gewoon je uren op uurtarief factureren. Dat is duidelijk en scheelt een hoop gedoe in de toekomst.
 12. Wanneer jij je klant een factuur stuurt inclusief de catering en de cateraar jou een factuur stuurt voor de catering, dan lijkt het mij het eenvoudigst om niet een commissie af te spreken, maar een korting op de factuur die jij van de cateraar ontvangt.
 13. In je vorige topic vroeg je hetzelfde. Daar is toen flink op gereageerd, maar je hebt daar zelf niet meer gereageerd. Misschien wil je dat alsnog doen?
 14. Iemand in de Jumbo op de Leyweg in Den Haag vertelde dat het daar opvallend rustig was op de zaterdag voordat de uitkeringen uitgekeerd waren... Bij de snackbar van een kennis is het rustig wanneer het slecht weer is en gaat het slechter wanneer er nieuwe eettentjes in de straat komen. Het wordt er drukker wanneer het slechter gaat met de economie... Trends voldoende. Naar welke ben jij op zoek? Ik denk dat het vooral interessant is om de trends in je eigen omzet cijfers tot in de details te kennen, zodat je precies weet hoe jij jouw omzet kan beïnvloeden. Welke trends heb jij zelf al waargenomen?
 15. Wat bedoel je met "verlegd"? Als verkoper ben jij het eerste aanspreekpunt. Indien jij aansprakelijk wordt gesteld voor een miljoen euro schade, dan kun jij wellicht je leverancier aansprakelijk stellen, maar daar heeft de koper niets mee te maken. Wanneer bij die particulier of die chinees dan niets te halen valt (door onverzekerd/onvindbaar), dan heb jij volgens mij nog steeds hetzelfde probleem als wanneer je direct bij die chinees zou kopen...

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept