Jump to content

mmint

Legend
 • Content Count

  2,275
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mmint last won the day on January 23 2019

mmint had the most liked content!

Community Reputation

99

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 55998, Den Haag, 2505BB, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • Company or organization name
  Maxint
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. En jij wil dat wel? Loonbelasting, minimumloon, ziektekostenverzekering, vakantiegeld, etc?
 2. Ik denk dat je de rekening gesplitst moet opgeven. Deel 1 is zakelijk, deel 2 niet-zakelijk. Idem voor de rente en het eigen vermogen. Succes!
 3. Dat lijkt mij inderdaad de juiste boeking. Je krijgt geen geld in handen dus je kan het bankboek overslaan. Ik neem aan dat je de afpraak met je familie wel documenteert en dat je deze aflossing in jouw factuur aan hun vastlegt. Zij kunnen daarme de btw aftrekken en de kosten boeken.
 4. Dat je balans voor je gevoel klopt zegt weinig. De sommetjes moeten kloppen. Het belastingprogramma doet twee controles: je activa en passiva moeten overeenkomen en je resultaat moet overeenkomen met het verschil in vermogen. (EVeind=EVbegin+resultaat-opnames). Zelf gebruik ik (nadat ik het eerste jaar wat met Excel klooide), een boekhoudprogramma (Snelstart) waarmee alle boekingen kloppend zijn. Ter controle gebruik ik de mutaties en saldi van m'n zakelijke rekening. Heb je nog geen aparte rekening, dan raad ik je aan die zsm. te gaan gebruiken. Hmm... interessant dat je niet koos voor mijn tweede optie met aanhef "Wil je daarentegen correct indienen"... Zoals Rik al schrijft kun je je zo jarenlang niet-kloppende aangiftes op elkaar stapelen. Voor je gevoel gaat het dan goed, tot je controle krijgt... Jaren foute boekhouding is dan lastig recht te zetten. Ikzelf heb geen goed gevoel bij het kloppend maken via privé, omdat zelfs bij een paar tientjes verschil de oorzaak een veel grotere fout kan zijn. Daarnaast ben je mogelijk een dief van eigen portemonnee wanneer je gemiste aftrekbare kosten als privé boekt om het kloppend te krijgen. Ik heb de eerste jaren daarom m'n boekhouding nadat ik alles kloppend had ook nog door een boekhouder laten controleren. Belangrijkste aandachtpunten waren voor mij overlopende posten (bv. betaling in nieuw jaar voor een factuur uit het oude jaar) en correcte jaarafsluiting met afschrijvingen en privébijtelling btw/auto. Van Excel ben ik snel afgestapt omdat ik te makkelijk copy/paste fouten maakte.
 5. Zo te zien probeer je nu vooral om een aangifte in te vullen die door te controles van het programma komt. Is dat je doel? Dan kun je met het fabuleren van privé opnames de boel vast wel kloppend krijgen. Wil je daarentegen correct indienen dan is dat het makkelijkst wanneer je een kloppende boekhouding hebt met een bijpassende eindbalans. De posten op je eindbalans (activa/passiva en winst/verliesrekening) kun je dan invullen en zal behoudens een mogelijke euro afrondingsverschil geaccepteerd worden door het aangifteprogramma. Heb je zelf geen verstand van boekhouden en geen tijd/zin om het te leren, zoek dan hulp. Succes!
 6. Wanneer er nog werk gedaan moet worden heeft TS een machtspositie. Zodra de intermediair moet gaan betalen kan die daar moeilijk mee doen. Nb. de opmerking dat iets een standaard bepaling is, is vaak een drogreden. Ik heb ook wel eens gewerkt voor een intermediair die in de overeenkomst had staan dat ik m'n boekhouding door een onafhankelijk accountant moest laten controleren. Die bepaling heb ik doorgestreept met paraaf voordat ik de getekende overeenkomst terugstuurde. Verder nooit meer wat van gehoord...
 7. Heb ik ook wel eens gehad. Was een aanbieding voor een stukje in een middagprogramma op een tijd waarin m'n mogelijke klanten waarschijnlijk geen TV kijken. Wel raar dat je bedrijfsnaam niet vermeld zou mogen worden. Wat voor exposure hou je dan nog over. Dat was bij mijn aanbieding anders. Ik ben bang dat het lastig wordt om ervan af te komen. Dat zou dan iets als dwaling of misleiding moeten zijn. Was daar volgens jou sprake van? Wat is de reden waarom je er onderuit wil? Wat werd je in dat lange gesprek voorgeschoteld? Is er tijdens het gesprek wellicht gesuggereerd dat je er voordeel aan zou hebben terwijl dat voordeel er nauwelijks is?
 8. De kosten hangen vooral af van je behoefte. Bij Transip kun je voor aanzienlijk lagere bedragen al een VPS huren.
 9. In de BTW aangifte moet je de ontvangen BTW opgeven en kun je vervolgens de bij inkoop betaalde BTW als voorbelasting aftrekken. Daarna moet je het verschil afdragen. Om dat goed in orde te hebben zou ik gebruik maken van een boekhoudprogramma, of minimaal een spreadsheet waarin je alle bedragen goed bijhoudt.
 10. Wat heb je gedaan met de kilometer-aftrek? Toen ik nog m'n privé auto zakelijk gebruikte, betaalde ik alle kosten (incl.BTW) vanuit privé en trok ik 19ct.per zakelijke kilometer af. Die BTW heb ik destijds dus gewoon privé gehouden, maar wellicht heb ik daarmee mezelf tekort gedaan. In jouw geval kan het zijn dat je BTW bijtelling niet opweegt tegen de teruggevraagde BTW en het eenvoudiger is om die BTW gewoon uit privé te betalen.
 11. VOF? Met wie dan? Zichzelf?
 12. Bij 10.000 euro omzet zijn er maar weinig ondernemers die daar 50% belasting over betalen... Iets met kosten en winst...
 13. Hoe kom je daar bij? Waar heb je dat gelezen? Heb je een link? Er klopt volgens mij niets van...
 14. Nee. De aanslag over 2016 kan pas worden opgelegd na 2016 en dat is dus na ontbinding. Ontbinding ontslaat je niet van belastingheffing. Dat zou wel erg gemakkelijk zijn. Als bestuurder was je verantwoordelijk voor het doen van juiste aangifte en afdracht van belastingen. Doe je dat niet dan kan je persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. De BV kan bij mijn weten niet ontbonden worden wanneer zaken als schulden niet zijn afgewikkeld.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept