Jump to content

mmint

Legend
 • Content Count

  2,260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mmint last won the day on January 23

mmint had the most liked content!

Community Reputation

99

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 55998, Den Haag, 2505BB, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • Company or organization name
  Maxint
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. TIP: Als starter mag je de laptop willekeurig afschrijven.
 2. Een VOF met één vennoot bestaat niet. Je VOF is dus beëindigd. Dat betekent dat je met je ex-vennoot moet afrekenen. Wat voor problemen verwacht je? Je moet er rekening mee houden dat jullie beiden nog steeds aansprakelijk kunnen zijn voor aangegane verplichtingen. Kijk dus naar lopende contracten, openstaande bedragen, e.d.
 3. Aanbieden voor weinig op marktplaats? Gratis af te halen? Grofvuil?
 4. Ikzelf zou het onder "gebruik van onlinespelen" schare, maar ik ben natuurlijk geen fiscalist of medewerker van de belastingdienst. Aan geen enkel antwoord op dit forum kun je rechten ontlenen, dus ik zou het toch echt even voorleggen aan de belastingdienst en je laten doorverbinden met een specialist danwel de inspecteur een schriftelijk antwoord verzoeken.
 5. Welkom op het forum. Helaas kunnen we je niet helpen met je huiswerk. Van zelf uitzoeken leer je het meest. Vraag indien nodig hulp van je studie-begeleider. Mijn advies zou zijn om de stof nog eens goed door te nemen en te zoeken naar vergelijkbare voorbeelden. Succes!
 6. Begin maar met het gratis Handboek ondernemen van de belastingdienst...
 7. Je begon je topic met "Ik wil graag een thuiszorginstelling beginnen". Hoe zie jij dagbesteding in groepsverband als thuiszorg? (Overigens kan dagbesteding ook binnen de WMO vallen, uiteraard niet via PGB maar contract. Voor bepaling of mensen eraan toe zijn is een indicatie nodig. Vaak gaat dat via een Case Manager en een gesprek met een door de gemeente aangestelde consultant.)
 8. Als domeinnaamhouder zou ik dergelijke contactpogingen als onwenselijk beschouwen en reageren dat bij ieder volgend mailtje de prijs verdubbeld wordt.
 9. Beschouw het maar als leergeld en zet bij volgende opdrachten op de offerte dat deze aanvaard wordt door het doen van de aanbetaling. Tot ontvangst van die aanbetaling doe je niets en kan de klant vrolijk naar een ander...
 10. Kijk eens bij Home Instead. Dat is een fracnchise organisatie die (niet-medische) thuiszorg levert.
 11. Had je toen wel een BV of was het een eenmanszaak?
 12. Als ondernemer heb je geen recht op een werkeloosheidsuitkering. Je kunt hooguit beroep doen op een speciale bijstandsregeling voor ondernemers. Een huurovereenkomst is heel wat anders dan een arbeidsovereenkomst en het onverwacht tussentijds opzeggen valt onder het ondernemersrisico. Staat er geen termijn in je pachtovereenkomst?
 13. Nou, als je dan toch bezig ben, zet je er toch meteen een nieuwe projector bij? Die kan jij vast goed gebruiken voor je cursus en dan heb jij er ook nog wat aan... Misschien kun je meteen vragen aan die cursist of hij bij zijn verzekering niet kan opgeven dat ie koffie over jouw telefoon liet vallen, waardoor jij nu een nieuwe nodig hebt...
 14. Waarom vraagt hij geen Belgisch nummer aan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept