Jump to content

mmint

Legend
 • Content Count

  2,284
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mmint last won the day on January 23 2019

mmint had the most liked content!

Community Reputation

100

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 55998, Den Haag, 2505BB, Netherlands
 • Country
  Nederland
 • Company or organization name
  Maxint
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen

Company info

 1. Hier ook een Brother mfc. Doet het al zeker tien jaar zonder problemen, ook bij sporadisch gebruik. De printer heeft vaste koppen met losse containers. Maakt zichzelf automatisch schoon, dat kost wat inkt maar voorkomt verstoppingen. Met cartridges van 123 inkt langdurig geen problemen. Wil je vaak een nieuwe printer kopen, neem dan de goedkoopste die je kunt vinden. Bij sporadisch gebruik verstopt de kop gegarandeerd. HP, Canon, maakt niet uit...
 2. Dan kan je ook niks zinnigs zeggen iver de overnameprijs...
 3. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe het verlopen is met je geniale idee uit 2011. Hoe is dat toen gegaan?
 4. Jij bent je eenmanszaak. Jouw eenmanszaak is onlosmakelijk verbonden. Nee dus.
 5. Wat bedoel je met "nergens recht op"? Je kunt toch uit de VOF stappen? De VOF houdt dan op te bestaan en nadat alles onderling is verrekend wordt deze opgeheven. Staat er niets in je VOF overeenkomst?
 6. Mijn eerste gedachte gaat uit naar een maatschap van persoonlijke BV's of eenmanszaken. Een kennis van mij werkt op die manier in de ICT.
 7. Ja. Je hebt geen loon. Niet uitgekeerde winst is fiscaal vergelijkbaar met uitgekeerde winst die je terugstort op de zakelijke rekening.
 8. Ook al is het misschien meer werk, ik boek eerst al m'n facturen. Daarna kan ik m'n bankboekingen inlezen en aan de factuur koppelen. Dit zorgt voor een uitstekende controle waarbij ik zowel kan zien wanneer ik een factuur ben vergeten in te boeken, maar ook kan zien wanneer een betaling niet is ingeboekt of de factuur nog openstaat. De enige posten waar ik nu nog extra moet opletten zijn boekingen zonder factuur. Meestal zijn dit boekingen zonder BTW, zoals wegenbelasting of bankkosten.
 9. Zit Engeland alweer in de EU? Moet je met dat NL btw nummer niet gewoon 21% BTW rekenen?
 10. En jij wil dat wel? Loonbelasting, minimumloon, ziektekostenverzekering, vakantiegeld, etc?
 11. Ik denk dat je de rekening gesplitst moet opgeven. Deel 1 is zakelijk, deel 2 niet-zakelijk. Idem voor de rente en het eigen vermogen. Succes!
 12. Dat lijkt mij inderdaad de juiste boeking. Je krijgt geen geld in handen dus je kan het bankboek overslaan. Ik neem aan dat je de afpraak met je familie wel documenteert en dat je deze aflossing in jouw factuur aan hun vastlegt. Zij kunnen daarme de btw aftrekken en de kosten boeken.
 13. Dat je balans voor je gevoel klopt zegt weinig. De sommetjes moeten kloppen. Het belastingprogramma doet twee controles: je activa en passiva moeten overeenkomen en je resultaat moet overeenkomen met het verschil in vermogen. (EVeind=EVbegin+resultaat-opnames). Zelf gebruik ik (nadat ik het eerste jaar wat met Excel klooide), een boekhoudprogramma (Snelstart) waarmee alle boekingen kloppend zijn. Ter controle gebruik ik de mutaties en saldi van m'n zakelijke rekening. Heb je nog geen aparte rekening, dan raad ik je aan die zsm. te gaan gebruiken. Hmm... interessant dat je n
 14. Zo te zien probeer je nu vooral om een aangifte in te vullen die door te controles van het programma komt. Is dat je doel? Dan kun je met het fabuleren van privé opnames de boel vast wel kloppend krijgen. Wil je daarentegen correct indienen dan is dat het makkelijkst wanneer je een kloppende boekhouding hebt met een bijpassende eindbalans. De posten op je eindbalans (activa/passiva en winst/verliesrekening) kun je dan invullen en zal behoudens een mogelijke euro afrondingsverschil geaccepteerd worden door het aangifteprogramma. Heb je zelf geen verstand van boekhouden en geen tijd/
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept