Ga naar inhoud

Ondernemer Nijmegen

Legend
 • Aantal berichten

  312
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

3

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ondernemer Nijmegen

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  Ik heb vandaag een nieuwsartikel geplaatst: bij plaatsen geef je ook de url van het artikel op en een motivatie waarom je interessant vind maar zie helemaal nergens die link naar artikel of die motivatie. enkel de korte samenvatting is zichtbaar. Verder is het als je op een topic wil reageren en je opent het reactie scherm dat daarin automatisch je laatst geplaatste bericht tekst komt te staan.
 2. Ondernemer Nijmegen

  Fiscus moet aan de bak met internationale btw

  het kan aan mij liggen maar mis de gehele link naar het artikel waarover gaat. ook de door mij opgegeven text waarom ik het interesant vind ontbreekt hier.
 3. Ondernemer Nijmegen

  Fiscus moet aan de bak met internationale btw

  Het gaat in artikel overigens in eerste instantie over digitale dienstverlening maar zover ik eerder begrepen heb gaat dit straks (per 2021) voor alle internationale verkopen gelden.
 4. Ondernemer Nijmegen

  Fiscus moet aan de bak met internationale btw

  Link naar artikel: https://twinklemagazine.nl/2018/12/btw-crossbordere-commerce/index.xml?utm_source=nb-twn-dagelijks&utm_medium=email Bij internationale verkopen moet je rekening houden met drempelbedragen voor alle landen waarin je verkoopt. Er is nu ook andere betere optie maar daarvoor moet door belastingdienst nog wel veel gedaan worden. Aan de andere kant is de Belgische Belastingdienst wel flink bezig om verkopers via bol.com te controleren. Lees daarvoor ook het artikel op https://twinklemagazine.nl/2018/12/bol.com-belasting/index.xml
 5. Ondernemer Nijmegen

  Fiscus moet aan de bak met internationale btw

  Lees volledige artikel
 6. Ondernemer Nijmegen

  verbod om te verkopen op marktplaatsen

  Lijkt een standaard iets te zijn het verbod van verkoop via platformen voor deze branche. de 4 leveranciers met het grootste assortiment in deze branche hebben in hun algemene voorwaarden allemaal een verbod staan op het verkopen van hun producten op platformen en allemaal verkopen ze zelf hun producten wel via die platformen, allemaal beschermen ze hun eigen consumentenmarktje dus met illegale regels. :-(
 7. Ondernemer Nijmegen

  verbod om te verkopen op marktplaatsen

  Misschien ook nog van belang/interessant is hoe ze het verbieden. daarvoor is een artikel in de algemene voorwaarden die bepaald dat: a. verkoper (groothandel) zonder opgave van redenen advertenties kan inkorten of wijzigen of kan laten verwijderen in b.v. de volgende situaties a1. iets over wijze waarop advertenties zijn uitgevoerd. a2. het aanbieden/verkopen van hun producten via verkoopkanalen als amazon/ebay/bol/nextail/enz. is zonder overleg niet toegestaan om verzadiging te voorkomen Uiteraard heb ik daarop toestemming gevraagd (telefonisch, moet ik over enige tijd nog maar eens schriftelijk doen). Antwoord was destijds: we geven niemand toestemming om op die kanalen te verkopen en laten iedereen die dat wel doet verwijderen. we willen niet dat de prijs omlaag gaat. Dat ik aangaf niet op prijs te willen concurreren was reactie dat dat dus niks uitmaakte, niemand zou toestemming krijgen, als ze 1 iemand zouden laten verkopen zouden ze iedereen moeten laten verkopen. Dat ik aangaf dat er toch al 1 a 2 partijen op die platformen verkochten gaf hij aan dat dat dochterbedrijven van hun waren en die dat als enige mogen. Dochterbedrijven zijn overigens gewoon andere handelsnamen van hetzelfde bedrijf met zelfde KvK nummer. En met verzadiging bedoelen ze dus dat ze geen concurrentie willen die een deel van de omzet die ze daar nu hebben zou kunnen overnemen.
 8. Ondernemer Nijmegen

  verbod om te verkopen op marktplaatsen

  Dat blijkt dat ze niet handhaven. En had dat gelezen ja,had hele topic nog weer even doorgelezen omdat ik toch mee aan de slag wil. Ook nog maar eens zoeken naar wat andere groothandels in deze producten. Is enkel lastig merk ik bij zoeken. zijn veel kleine spelers met allemaal paar producten maar weinig grote (deze die verbied heeft 4500 producten) met groot assortiment. Of ze hebben geen productinfo/voorraad koppeling (automatiseer alles graag).
 9. Ondernemer Nijmegen

  verbod om te verkopen op marktplaatsen

  even een jaar oud topic uit het stof halen. Heb destijds dus telefonisch contact gehad met ACM en op hun verzoek ook een melding van gemaakt. daarop zoals te verwachten was nooit wat vernomen. Nog wat verder in verdiept destijds en weet nu voor 99% zeker dat wat ze doen niet mag. Overigens mag het niet enkel als je gebruik maakt van dropshipping van hun maar ook als je daar gewoon inkoopt en dan daarna weer op marktplaatsen tekoop gaat aanbieden. Als je dus groothandelsaccount bij ze aanmaakt mag je de producten die bij hun vandaan komen dus op geen enkele manier op marktplaatsen verkopen. Heb ook nog paar merken die ze voeren aangeschreven betreffende mogelijkheden voor inkoop maar die verwijzen weer terug naar deze partij om daar in te kopen. Daarna dus maar even op de lange baan geschoven, ook omdat mijn webshop systeem nog in ontwikkeling was. Maar blijft kriebelen en wil die producten toch echt graag gaan verkopen. Heb nog eens naar de producten gezocht op de marktplaatsen en wordt overal altijd maar door 1 of 2 partijen aangeboden (zelfs op amazon zijn zij de enige aanbieder). Dat interessant is blijkt wel uit de cijfers, op bol.com hebben ze in 3 maanden ruim 900 beoordelingen (gemiddeld 1 op de 30 mensen krijgt een beoordelingsverzoek) dus dat is al snel een 300 orders via bol.com per dag. Dus toch maar eens weer oppakken en op wat B plekken beginnen met verkoop en van daaruit kijken of we linksom of rechtsom ook de A plekken voor verkoop kunnen gaan bedienen.
 10. Ondernemer Nijmegen

  BV zonder (geregistreerde) bestuurder

  bedankt voor de reacties. ik ga me eens verder inlezen.
 11. Kan je het niet onderdeel van de scheidingsregeling maken? Je verlaat de BV en verkoopt je aandelen daarin aan de andere aandeelhouder(s). Daarvoor wil je: x hoeveelheid geld x hoeveelheid klanten meenemen x hoeveelheid portfolio kunnen gebruiken enz. kwestie van onderhandelen bij het uit elkaar gaan lijkt me. of denk ik daar nu te eenvoudig over?
 12. Goedendag, ik heb de volgende situatie aan de hand in een conflict met een bedrijf (BV): BV is eerder dit jaar failliet gegaan en wij hebben hier flinke schade door. Nu was dit een BV waarin enkel personeel ondergebracht was en geen bezittingen, die zaten in een ander bedrijf. Curator doet ook heel weinig want is geen geld in bedrijf dus wil geen uren maken en beantwoord ook geen vragen voorlopig. ook nog geen faillissementsverslag (na 7 maanden). Nu willen we de bestuurders aansprakelijk gaan stellen maar lopen tegen het volgende aan: in 2007 is een bestuurder ingeschreven, die is dezelfde dag weer uitgeschreven als bestuurder. Dan was er nog een andere bestuurder geregistreerd, dat betrof een stichting. In 2013 is die stichting uitgeschreven als bestuurder. Daarna heeft er tot faillissement geen bestuurder ingeschreven gestaan volgens de KvK. vanaf moment faillissement was curator enige tijd bestuurder en nu ook weer uitgeschreven (faillisement si nog niet opgeheven). De stichting die sinds 2013 is uitgeschreven als bestuurder heeft daarna nog wel veel taken voor de BV uitgevoerd (naar mijn mening bestuurstaken). Zo sloot de stichting contracten met diverse partijen en liet die door de BV uitvoeren als onderaannemer, de stichting inde het geld voor contracten, de stichting had de personeelsadministratie (dat BV failliet ging kon curator ook niet over de personeelsadministratie beschikken, niet over de contracten en over geen enkele andere zaak). Belangrijk is ook dat er tussen de BV en de stichting geen contracten waren waarin de BV opdracht gaf aan de stichting om tegen betaling die taken voor de BV uit te voeren. De stichting heeft na faillissement ook binnen paar dagen een nieuwe BV opgericht en heeft die als nieuwe onderaannemer ingeschakeld voor de contracten die ze hadden. En via de loonadministratie die de stichting had heeft de nieuwe BV al de personeelsadministratie gebruikt om de oud werknemers een nieuw contract te sturen voor die nieuwe BV. De persoon die in de failliete BV de boel ook dagelijks runde is dezelfde persoon die de dagelijkse boel in de stichting runt. Mijn vraag is dus: aangezien de stichting zich in 2013 als bestuurder heeft laten uitschrijven maar daarna nog wel alle taken die ze daarvoor ook al uitvoerde bleef uitvoeren en er geen nieuwe bestuurder is ingeschreven, wie kan nu als bestuurder aangesproken worden? Hoe zit dat juridisch is deze? We hebben ook een advocaat en die is er mee bezig maar die geeft ook aan dat lastig is om bestuursaansprakelijkheid in te roepen (hoewel daar vanwege grove nalatigheid en wanbeleid (onze mening tot nu toe) nog wel mogelijkheden voor zijn). maar extra gecompliceerd wordt nu dus doordat er zolang geen bestuurder ingeschreven gestaan heeft. Ik hoor graag jullie gedachte hierover.
 13. Ondernemer Nijmegen

  Bedrijf (webwinkel) in Nederland, wil graag emigreren.

  gaat dat hele gebeuren van drempelwaarde niet veranderen? heb daar onlangs ergens vluchtig iets over gelezen. Wat me bijstaat was het iets dat straks alle aangiftes volledig in eigen land moeten gebeuren en dat belastingdiensten dat onderling gaan verrekenen. kan dat kloppen? dan zou er ook weer een probleem vervallen om helemaal in buitenland te vestigen.
 14. Ondernemer Nijmegen

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  dat bericht had ik niet gelezen inderdaad. had beetje gescant naar berichten over hetzelfde probleem en had jou bericht daarbij dus niet gezien. Had bericht van Mikky gezien en had daarna op verschillende plekken gezocht naar een knop met Nieuw erop maar kon niet vinden. zie nu wel ongelezen inhoud link en dat niet wat je zou willen maar werkt inderdaad voor nu. Bedankt.
 15. Ondernemer Nijmegen

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  Ik kan geen button nieuw vinden merk nu al dat ik topics die interessant vind na 1 of 2 keer niet meer open omdat ik geen zin heb opnieuw halve draadje te lezen om te zien welke berichten ik nu wel of niet al gelezen had en vanaf waar het nieuwe ongelezen berichten zijn.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké