Ga naar inhoud

Ondernemer Nijmegen

Legend
 • Aantal berichten

  306
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

3

Persoonlijke info

 • Land
  Nederland

Recente bezoekers van dit profiel

Het recente bezoekers blok is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ondernemer Nijmegen

  verbod om te verkopen op marktplaatsen

  Dat blijkt dat ze niet handhaven. En had dat gelezen ja,had hele topic nog weer even doorgelezen omdat ik toch mee aan de slag wil. Ook nog maar eens zoeken naar wat andere groothandels in deze producten. Is enkel lastig merk ik bij zoeken. zijn veel kleine spelers met allemaal paar producten maar weinig grote (deze die verbied heeft 4500 producten) met groot assortiment. Of ze hebben geen productinfo/voorraad koppeling (automatiseer alles graag).
 2. Ondernemer Nijmegen

  verbod om te verkopen op marktplaatsen

  even een jaar oud topic uit het stof halen. Heb destijds dus telefonisch contact gehad met ACM en op hun verzoek ook een melding van gemaakt. daarop zoals te verwachten was nooit wat vernomen. Nog wat verder in verdiept destijds en weet nu voor 99% zeker dat wat ze doen niet mag. Overigens mag het niet enkel als je gebruik maakt van dropshipping van hun maar ook als je daar gewoon inkoopt en dan daarna weer op marktplaatsen tekoop gaat aanbieden. Als je dus groothandelsaccount bij ze aanmaakt mag je de producten die bij hun vandaan komen dus op geen enkele manier op marktplaatsen verkopen. Heb ook nog paar merken die ze voeren aangeschreven betreffende mogelijkheden voor inkoop maar die verwijzen weer terug naar deze partij om daar in te kopen. Daarna dus maar even op de lange baan geschoven, ook omdat mijn webshop systeem nog in ontwikkeling was. Maar blijft kriebelen en wil die producten toch echt graag gaan verkopen. Heb nog eens naar de producten gezocht op de marktplaatsen en wordt overal altijd maar door 1 of 2 partijen aangeboden (zelfs op amazon zijn zij de enige aanbieder). Dat interessant is blijkt wel uit de cijfers, op bol.com hebben ze in 3 maanden ruim 900 beoordelingen (gemiddeld 1 op de 30 mensen krijgt een beoordelingsverzoek) dus dat is al snel een 300 orders via bol.com per dag. Dus toch maar eens weer oppakken en op wat B plekken beginnen met verkoop en van daaruit kijken of we linksom of rechtsom ook de A plekken voor verkoop kunnen gaan bedienen.
 3. Ondernemer Nijmegen

  BV zonder (geregistreerde) bestuurder

  bedankt voor de reacties. ik ga me eens verder inlezen.
 4. Kan je het niet onderdeel van de scheidingsregeling maken? Je verlaat de BV en verkoopt je aandelen daarin aan de andere aandeelhouder(s). Daarvoor wil je: x hoeveelheid geld x hoeveelheid klanten meenemen x hoeveelheid portfolio kunnen gebruiken enz. kwestie van onderhandelen bij het uit elkaar gaan lijkt me. of denk ik daar nu te eenvoudig over?
 5. Goedendag, ik heb de volgende situatie aan de hand in een conflict met een bedrijf (BV): BV is eerder dit jaar failliet gegaan en wij hebben hier flinke schade door. Nu was dit een BV waarin enkel personeel ondergebracht was en geen bezittingen, die zaten in een ander bedrijf. Curator doet ook heel weinig want is geen geld in bedrijf dus wil geen uren maken en beantwoord ook geen vragen voorlopig. ook nog geen faillissementsverslag (na 7 maanden). Nu willen we de bestuurders aansprakelijk gaan stellen maar lopen tegen het volgende aan: in 2007 is een bestuurder ingeschreven, die is dezelfde dag weer uitgeschreven als bestuurder. Dan was er nog een andere bestuurder geregistreerd, dat betrof een stichting. In 2013 is die stichting uitgeschreven als bestuurder. Daarna heeft er tot faillissement geen bestuurder ingeschreven gestaan volgens de KvK. vanaf moment faillissement was curator enige tijd bestuurder en nu ook weer uitgeschreven (faillisement si nog niet opgeheven). De stichting die sinds 2013 is uitgeschreven als bestuurder heeft daarna nog wel veel taken voor de BV uitgevoerd (naar mijn mening bestuurstaken). Zo sloot de stichting contracten met diverse partijen en liet die door de BV uitvoeren als onderaannemer, de stichting inde het geld voor contracten, de stichting had de personeelsadministratie (dat BV failliet ging kon curator ook niet over de personeelsadministratie beschikken, niet over de contracten en over geen enkele andere zaak). Belangrijk is ook dat er tussen de BV en de stichting geen contracten waren waarin de BV opdracht gaf aan de stichting om tegen betaling die taken voor de BV uit te voeren. De stichting heeft na faillissement ook binnen paar dagen een nieuwe BV opgericht en heeft die als nieuwe onderaannemer ingeschakeld voor de contracten die ze hadden. En via de loonadministratie die de stichting had heeft de nieuwe BV al de personeelsadministratie gebruikt om de oud werknemers een nieuw contract te sturen voor die nieuwe BV. De persoon die in de failliete BV de boel ook dagelijks runde is dezelfde persoon die de dagelijkse boel in de stichting runt. Mijn vraag is dus: aangezien de stichting zich in 2013 als bestuurder heeft laten uitschrijven maar daarna nog wel alle taken die ze daarvoor ook al uitvoerde bleef uitvoeren en er geen nieuwe bestuurder is ingeschreven, wie kan nu als bestuurder aangesproken worden? Hoe zit dat juridisch is deze? We hebben ook een advocaat en die is er mee bezig maar die geeft ook aan dat lastig is om bestuursaansprakelijkheid in te roepen (hoewel daar vanwege grove nalatigheid en wanbeleid (onze mening tot nu toe) nog wel mogelijkheden voor zijn). maar extra gecompliceerd wordt nu dus doordat er zolang geen bestuurder ingeschreven gestaan heeft. Ik hoor graag jullie gedachte hierover.
 6. Ondernemer Nijmegen

  Bedrijf (webwinkel) in Nederland, wil graag emigreren.

  gaat dat hele gebeuren van drempelwaarde niet veranderen? heb daar onlangs ergens vluchtig iets over gelezen. Wat me bijstaat was het iets dat straks alle aangiftes volledig in eigen land moeten gebeuren en dat belastingdiensten dat onderling gaan verrekenen. kan dat kloppen? dan zou er ook weer een probleem vervallen om helemaal in buitenland te vestigen.
 7. Ondernemer Nijmegen

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  dat bericht had ik niet gelezen inderdaad. had beetje gescant naar berichten over hetzelfde probleem en had jou bericht daarbij dus niet gezien. Had bericht van Mikky gezien en had daarna op verschillende plekken gezocht naar een knop met Nieuw erop maar kon niet vinden. zie nu wel ongelezen inhoud link en dat niet wat je zou willen maar werkt inderdaad voor nu. Bedankt.
 8. Ondernemer Nijmegen

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  Ik kan geen button nieuw vinden merk nu al dat ik topics die interessant vind na 1 of 2 keer niet meer open omdat ik geen zin heb opnieuw halve draadje te lezen om te zien welke berichten ik nu wel of niet al gelezen had en vanaf waar het nieuwe ongelezen berichten zijn.
 9. Ondernemer Nijmegen

  Ons vernieuwde forum ! Meldingen en suggesties (incl. bugs en errors)

  Nieuwe forum ziet er goed uit. Headers nemen wat veel ruimte in zodat weinig inhoud zichtbaar is. Puntje wat mij opvalt is dat als ik een topic open welke ik eerder gelezen heb en waarvan nieuwe berichten zijn in steeds bij eerste bericht van topic start. Moet dus zelf gaan opzoeken waar de nieuwe berichten starten die ik nog niet gelezen heb.
 10. Ondernemer Nijmegen

  ontbinden koop bij kwijtgeraakt pakket

  Ook voor zendingen binnen Nederland kan je https://www.internationalparceltracking.com overigens gebruiken. als er met NL zending wat aan de hand is krijg je daar ook over NL zendingen veel meer informatie dan via de standaard tracktrace pagina.
 11. Ondernemer Nijmegen

  ontbinden koop bij kwijtgeraakt pakket

  Mijn ervaringen met pakketten naar buitenland zijn dat je daar tegen veel zaken kan aanlopen waarom niet afgeleverd wordt. In veel landen moet de naam op pakket overeenkomen met de naam die op de deur staat. Staat de naam van ontvanger niet op de deur (huisgenoot, kind of ander inwonend persoon) wordt er vaak niet eens aangebeld en gaat het direct zonder verdere bezorgpoging weer retour. Adresformaat moet kloppen, huisnummer achter straat kan in bepaalde landen een probleem zijn waardoor ze niet kunnen vinden omdat daar het ervoor moet staan. . of , tussen adresregel kan een probleem zijn. Verzonden naar packstation. zelf dit nu 3 keer gehad voordat ik door had dat in Duitsland een packstation een DHL punt is en dan kan niet afgeleverd worden als je met PostNL verzend. Verder even het advies om de tracktrace te bekijken via https://www.internationalparceltracking.com die site geeft veel meer informatie als de standaard tracktrace pagina van PostNL en kans dat je meer inzicht krijgt over wat er aan de hand is. Verder zou ik toch afwachten met terugbetalen tot je echt zeker weet dat pakket retour is naar jou en niet alsnog op afhaalpunt afgehaald kan worden of nog een keer aangeboden gaat worden. Dit hangt uiteraard ook af van de waarde van pakket, voor pakket van 2 tientjes kan je wat sneller terugbetalen als voor pakket van 500 euro. Daniel
 12. dat kan, maar dan leveren die productspecialisten in mijn categorieën erg slecht werk, is een waanzinnige puinhoop met producten. Maar maak om te beginnen ook enkel nieuwe producten zo aan die nog niet op bol bestaan. en verder gebruik ik die nummers als belangrijkste rede voor andere platformen waar nog geen aanbod is en ik als eerste ga starten en dat ook graag zo hou. Verder is het gewoon de moeite van het proberen voor een vrij kleine investering die ik ook zo terugverdiend heb.
 13. Waarom kunnen verkopers daar dan geen gebruik van maken? ze kunnen het wel maar het kost veel meer werk. Ik heb b.v. veel last van partijen die met geautomatiseerde systemen werken. dus indien ik nieuwe producten op die platformen maak staat binnen het uur het aanbod van een paar andere er ook bij maar dan tegen dumpprijs waarbij niks meer te verdienen is. die partijen doen niks anders als lijsten van producten met bestaande EAN nummers naar bol en andere platformen sturen en kijken welke er online komen. wat niet online komt wachten ze tot andere verkoper zo gek is om er tijd in te steken die online te krijgen en daarna profiteren ze daar dus automatisch van. als je dus eigen EAN nummers gebruikt werkt die automatische koppeling dus niet omdat dat EAN nummer niet gevonden kan worden. het kan dus wel maar dan moeten ze stuk voor stuk producten op bol opzoeken en ean nummer overnemen en/of handmatig koppelen, en dat is veel meer werk en doen de meeste niet. Dat kan dus wel met paar producten maar niet met duizenden producten.
 14. Je kan ean codes ook kopen op https://www.ean-barcode.nl/ is goedkoper als GS1 en is ook een goedgekeurde partij. Zelf daar net 27500 EAN codes verkocht om alle producten die ik voortaan nieuw aanmaak op verkoop platforms daarmee aan te maken zodat andere verkopers niet automatisch kunnen meeliften op mijn werk en die producten (wat gewoon bestaande producten van diverse merken zijn). Maar tegen mensen die de tijd willen nemen om handmatig aan jouw EAN te koppelen kan je niet heel veel doen, en zolang product identiek is is het ook gewoon toegestaan. Dus als een andere partij producten onder een eigen EAN plaatst en jij zet jouw producten ook onder die EAN codes online is er niks aan de hand zolang jouw product dus identiek is. let erop dat als ook maar iets anders lijkt zoals b.v. verpakking klanten op bol heel erg snel en makkelijk het product retour sturen op jouw kosten.
 15. Ondernemer Nijmegen

  retour oplossingen Europa

  die site bestaat niet (meer). maar was via een campagne (die ook niet meer juist doorverwijst) wel daarmee bij DHL terecht gekomen. Ondertussen ook terug gebeld door een accountmanager van DHL voor mijn regio en die komt volgende week vrijdag hier langs voor gesprek over mogelijkheden. ook voor verzending. waar iedereen van DHL tot nu toe riep dat ophalen tot uiterlijk 17:00 zou kunnen zonder vaste tijd en eigenlijk allemaal enkel verhalen hadden over DHL waardoor het voor mij zeer onaantrekkelijk was was de accountmanager direct stuk duidelijker: in mijn regio zitten ze tot vrij laat op de weg om pakjes op te halen en was het mogelijk prima te doen om tot 19:00 avonds de pakjes direct bij mij op te halen, aantallen die ik heb waren ook ruim voldoende om dat voor hun interessant te maken. Als ze dan ook nog goede prijzen kunnen bieden (ik heb vrij lage tarieven momenteel voor diverse Europese landen (maar mag uiteraard altijd nog lager)) en ze goede retour oplossing hebben kan het wel eens interessant worden om over te gaan. Overigens is het per platform waarmee ik werk of ga werken afhankelijk van wat ik moet bieden. Bij bepaalde platformen moet ik altijd gratis retour mogelijkheid bieden. Bij andere mag retour sturen op kosten van klant zijn zolang ik maar een lokaal aflever adres heb (dus klanten uit Duitsland kunnen naar adres in Duitsland sturen, klanten uit Frankrijk naar Frankrijk enz.), is er geen lokaal retour adres dan moet ik gratis label voor verzending rechtstreeks aan mij leveren. Dus voor de platformen waar op kosten van klant mag zou een retour adres in betreffende land het meest interessant (en voor mij goedkoopste) zijn. Highio, wat bedoel je met als retour land aanmerken? het land waar de pakjes naar terug moeten?

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké