Jump to content
Porter
Verberg

Kleine import van Samples uit Singapore

Goedemiddag beste mensen,

 

Ik ben als student van plan om binnenkort mogelijk over te gaan tot het doen van een aankoop in de kledingbranche. Ik heb een ontwikkelaar gevonden in het buitenland die kleding produkten levert naar mijn smaak. Omdat ik maar een studentje ben en ook de kat uit de boom wil kijken, wil ik alvorens een aanvraag te doen naar een BTW nummer eerst de samples gezien hebben. In totaal zijn dat 15 kledingstukken.

 

Omdat ik een ECHTE noobie ben, weet ik absoluut niet hoe ik die produkten in deze mate in mijn bezit kan krijgen, wat de procedures daaromtrend zijn en hoe ik daar doorheen kan komen. Of zelfs maar waar ik moet beginnen... :-\

 

Ik heb me al suf gelezen hier op dit forum alvorens ik ben overgegaan tot lidmaatschap. Ik heb de verwijzingen opgevolgt ed., zoals naar kvk en internationaal, info over invoer vanuit Singapore enz... Ik wil eigenlijk geen expediteur inschakelen. Het liefst haal ik de produkten zelf op van het vliegveld. Is dat mogelijk?

 

De ontwikkelaar die het mij zal gaan leveren verzorgt de verzending. Ik ben nog niet met de persoon in kwestie overeengekomen hoe dat geregeld gaat worden. Maar als ik het goed begrijp leveren zij ook al aan de VS.

 

Omdat ik dus nog geen officiele ondernemer ben, vraag ik mij af of dat dit ook toegestaan is, zo lang ik het bij deze 15 samples hou. Of moet ik ook hierbij met extra dingen rekening houden?

 

Veel vragen zoals je ziet. :)

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Uit ervaring van produkten uit Thailand en India:

Voor zover als ik weet zijn hier geen speciale regels en kosten aan verbonden ... mits het voor "eigen" gebruik is en niet bestemd voor de verkoop. Wat kleding betreft mag het beslist geen "copy" van een merk zijn (dat is zelfs voor toeristen om in te voeren verboden).

Bovendien kan de toeleverancier het gewoon opsturen naar je huisadres (je hoeft het niet persé op te halen op schiphol). Het pakket wordt dan thuis bij je afgeleverd.

Ik ga er vanuit dat het samples zijn en blijven om je klanten te benaderen/te interesseren en hiermee geen inkomsten genereert. Je hebt dus ook geen BTW-nummer nodig. Bovendien ... een btw-nummer ontvang je pas als je zelfstandig een bedrijf of een beroep uitoefent. Dit is nog niet het geval toch?

 

Als je uiteindelijk gaat ondernemen én importeren vanuit Singapore, dan adviseer ik je om contact op te nemen met de Economische VoorlichtingsDienst (EVD). Singepore specialisten Natalie Neeteson of Els Raaman (070) 778 8879


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0

voor zover ik weet kun je best monsters ontvangen zonder moeilijk gedoe maar dat is dus puur afhankelijk van de leveranciers aldaar of ze het wel willen. het kan in ieder geval wel. als je maandelijks monstertjes zou opvragen wordt het natuurlijk anders. anders zul je als volledige ondernemer een import en export nummer moeten aanvragen. ik heb wel eens monsters uit Singapore laten komen als particulier.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 19 leden online en 390 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept