Willempie

Junior
  • Aantal berichten

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke info

  • Jij bent:
    ondernemer

Willempie's trofeeën

  1. over je winst betaal je belasting en niet over je omzet. (godzijdank) als je voor 1000 euro inkoopt reken je 1190 euro af. dus 19% BTW is dus 190 euro. stel de verkoopprijs van dezelfde handel is 2000 euro bereken je dus nu ook weer 19 % BTW. en dat is dus 2380 euro. aldus 380 euro BTW wat je je klant in rekening brengt. af te dragen BTW is dus reeds betaalt 190 aan je leverancier ontvangen 380 van je klant te betalen BTW 190 euro aan de belastingdienst bij iedere betaling aan leveranciers of kosten die je maakt betaal je direct BTW over de inkoopprijs maar deze trek je dus allemaal van het te betalen BTW af. tis een simpel voorbeeld maar hoop dat je vraag beantwoord is. dus over de inkoopwaarde plus brutowinstmarge wordt de BTW berekent. het principe van de BTW is dat de consument deze betaalt en niet bedrijven, deze ontvangen en schuiven het weer door.
  2. zeker kan dat wel. als bedrijf ben je niet verplicht altijd nieuwe spullen te kopen natuurlijk om het te kunnen boeken. je moet dan een kwitantie bon uitschrijven waarop naam e.d. van de persoon staat van wie je het hebt gekocht. het bedrag waarvoor je het heb gekocht, datum handtekening e.d. dus zoveel mogelijk zaken die ook op een gewone factuur staan. een prive persoon heeft natuurlijk geen BTW nummer, maar je mag er best spullen van kopen en boeken. het enige verschil is dan dat het BTW vrij is. dus moet je ook geen BTW boeken. uiteraard moet je niet te veel van dit soort bonnetjes hebben.
  3. inderdaad decorum heeft gelijk, bedoelde het ook zo met KPN. in mijn mening heb ik ook geen woord gebruikt waarmee ik aangeef dat jonge ondernemers minder kunnen op kwalitatief gebied. sterker nog hier sta ik best positief tegenover. de technische kundigheid en creativiteit is zeker aanwezig, maar organisatorisch en disciplinaire is het dus een ander verhaal. daarom ook vertelde ik dat je je alleen lekker bezig moet houden met het produceren van websites zonder dat je een bedrijf bent. de mkb is een goed voorbeeld. genoeg te doen en voor ieder product blijft toch een afzet. wat leiden.nl betreft het is niet zo dat de gemeente 120.000 euro heeft neergeteld voor een simpele website, overigens alle websites van steden hebben iets simplistisch, is hoogstwaarschijnlijk een bewuste keus geweest. waarschijnlijk heeft men service en onderhoudscontracten afgesloten voor enkele jaren. dan is 120.000 euro toch niets onoverkomelijks. ik heb gewoon slechte ervaring met jonge mensen en realisatie en oplevering. zelf ben ik al geruime tijd lerende in de IT (puur hobby) en de gedeelte van de websites heb ik echt overgeslagen omdat ik het best saai vond. dus tis nog niet zo snel voor iedereen weggelegd om dit te doen
  4. voor zover ik weet kun je best monsters ontvangen zonder moeilijk gedoe maar dat is dus puur afhankelijk van de leveranciers aldaar of ze het wel willen. het kan in ieder geval wel. als je maandelijks monstertjes zou opvragen wordt het natuurlijk anders. anders zul je als volledige ondernemer een import en export nummer moeten aanvragen. ik heb wel eens monsters uit Singapore laten komen als particulier.
  5. jonge ondernemers en webdesign is een groot drama. een hoop beloftes maar niet een die fatsoenlijk zijn beloftes kan waar maken. is ook niet gek want tis best saai om een website in elkaar te knutselen voor een paar honderd euro die men dan vraagt. immers wie vragen er websites van jonge ondernemers? vrienden, familie en vage kennissen met ook een klein bedrijf die niet al te veel geld willen uitgeven aan een website omdat deze voor hun product geen echte toegevoegde waarde is maar leuk om te hebben als een soort van visitekaartje en tja KPN heeft er ook een. maar bespeur ik de hete adem dat concurrentie heet. iedereen kan zich inschrijven bij de KvK, maar ja als dan de BTW nummer is aangevraagd komen er toch verzoekjes van de belastingdienst om de omzet prognose te geven van het eerste jaar om de BTW te bepalen. overigens bedrijven waar enkel met een gsm nummer wordt geadverteerd laat ik als eerste vallen. wanneer er een analoge nummer staat waar ook een fax is op aangesloten zijn de tweede afvallers. vervolgens bedrijven die beginnen met "flex it", "everything 4 you", "all solutions" e.d. gewoon op basis van slechte ervaringen. Ik zou als ik goed was in websites bouwen dit gewoon een paar jaar doen zonder een inschrijving bij de KvK of allerlei ondernemers perikelen naast je huidige activiteiten. Vind je het wel leuk om achter je pc zitten? Lekker zo wat bij knutselen naast je activiteiten en kleine bedrijven die jou inschakelen voor een website zijn best bereid om je contant te betalen voor je diensten. Grote bedrijven zullen je toch niet inschakelen. Al zou jij 100 euro vragen voor een product waar een professioneel groot bedrijf 10.000 euro voor zou vragen men toch voor deze laatste kiest. Mijn mening dus.
  6. ik ben bijzonder geinteresseerd in deze vorm van zaken doen. een finacieerder die jou leert kennen en het financierings object en je bestaande strategie letterlijk persoonlijk benaderd klinkt voor mij te mooi om waar te zijn. maar wie weet. hierover zou ik meer informatie willen
  7. mogelijk dat je kant en klare cijfers verwacht maar dat lijkt mij onwaarschijnlijk dat je die krijgt maar laat ik me dan verrassen. wat je zou moeten doen is soort gelijke bedrijven als die jullie voor ogen hebben benaderen en je voordoen als potentiele klant om richt prijzen te vragen. waarschijnlijk zullen hele grote bedrijven maatwerk prijzen leveren en een gratis offerte willen aanbieden op locatie en dat kan dus niet bij jullie maar kleinere bedrijven zullen wel prijzen noemen. zo zul je contact moeten maken met wel 50 bedrijven om een beetje inzicht te krijgen. voor advocatuur, gezondheidszorg, accountancy e.d. zijn eerder voorgeschreven prijzen aanwezig maar bij producten als die van jullie lijkt mij het toch service, product en kwaliteits specifiek.
  8. ja dat is zo en ik leg ook geen link tussen deze verschillende zaken. een bank mag best beweren dat hun telebankieren de beste van de wereld is. dat hun personeel het best opgeleid is. dat zij de mooiste interieur hebben. deze zaken kan een klant subjectief aanvaarden. maar wanneer een bank roep dat ze klanten persoonlijk benaderen begrijp ik dat dit niet de situatie is waarbij onder 4 ogen gesproken wordt maar dat een bepaalde service klant specifiek behandeld en afgehandeld wordt. dit is dus NIET zo. dat is puur bedrog en misleiding en dient zwaar bestraft te worden.
  9. nou om een voorbeeld te noemen. het mag toch echt niet gezegd worden door banken dat ze klanten PERSOONLIJK benaderen. als een bank dit roept wordt er glas gard gelogen en banken roepen dit dus. een bank helpt je nou eenmaal niet persoonlijk. ik ken ondernemers die bijvoorbeeld langer dan 10 jaar zaken doen met een bank. als er krediet gevraagd wordt gaat de eerste keer en de 80ste keer volgens precies dezelfde procedures. gewoon formaliteiten. hier is inderdaad niets mis mee. maar lieg dan niet ordinaire dat je het anders doet dan andere banken. als toyota beweert de beste auto van de wereld te zijn mag je dat als subjectief aanvaarden. maar als een bank zegt jou persoonlijk te benaderen en te helpen zoals dat bij jou past en nog meer onzin uitkraamt maar ondertussen je papieren half leest dan kan dat gewoon niet. je kan niet spelen met mensen. dit moet eens aangepakt worden door de overheid zoals ik eerder schreef. onlangs werd geelink berispt. Waarom zij wel en reguliere banken niet. wat mij betreft zelfde verhaal. misleiden van consumenten.
  10. voor mijn horeca zaak kreeg ik bij de ABN bank niet eens een lopende rekening geopend. zij adviseerden mij glas hard naar de postbank te gaan omdat deze goedkoper zou zijn. de zaak was al in eigendom dus er was geen behoefte aan financieringen of ander gebedel. alleen omdat ik als student 7 jaar een rekening aldaar had was het voor mij een logische stap om een zakelijke rekening te openen. wat een tegenvaller op dit niveau al. bij de sns bank is het ook een ramp. bij een financiele behoefte van 225.000 euro voor de overname van een onderneming waarvan 75.000 euro eigen geld voor de overname van een B2B bedrijf welke al 13 jaar bestond werd ik na een week gebeld door een jonge dame welke de plan doorbladerend mij aan de telefoon het slechte nieuws meedeelde geen financiering te verstrekken van 150.000 euro. bladerend en lezend stelde ze mij vragen die simpelweg in de aangeleverde stukken te halen waren. m.a.w. de behoefte was bij voorhand al afgekeurd zonder de stukken te hebben gelezen. sterker nog in een voorgesprek met een hypotheek verstrekker van de SNS bank vertelde de adviseur dat reclame spotjes e.d. vooral bedoeld waren als uitnodiging maar in de praktijk het meestal niets werd. te weten dat mijn lieftalige huurders alleen al 50.000 euro per jaar op mijn sns rekening storten en geen BKR of dergelijk titels draag. En dan niet te spreken over hun commerciële strategie een Limburgse de commercials te laten voorlezen alsof heel Nederland Limburger is. Uuuuhhh SNS bank dood gewoon gebleven ......ieder keer als dat geneuzel door mijn speakers mijn kamer in geblazen wordt word ik kots misselijk. bij de ING werd ik ook al smadelijk ontvangen. het heeft langer dan een week geduurd voordat ik terug gebeld werd om een afspraak te maken waarbij ik zelf 4 keer zelf heb moeten bellen om mee te delen dat ik niet gebeld ben zoals beloofd. de beste man in oversized krijtpak met een zoom zo groot die bij iedere hand beweging alles bijna van de tafel zweepte vertelde mij in dat gesprek zelfs over soortgelijke aanvragen waarbij een aantal zaken niet in orde waren welke bij mij wel in orde waren en het er allemaal wel goed uit zag vooral ook mijn eigen contante inbreng. 150.000 lenen tegenover 75.000 eigen geld. zo geloofde ik er ook in. 3 dagen later dan afgesproken werd ik dan gebeld om het nieuws te ontvangen. uiteraard afgewezen. hierbij was de belangrijkste reden dat de onderneming wel goede papieren e.d. had maar dit misschien anders zou zijn als de verkoper niet meer in de onderneming zou zijn. tja..... dat is deels de geest van het ondernemen dacht ik. op het moment heb ik een zakelijk complex. een hoop bagage wat geld maar blijkt dat als je in hart en nieren ondernemer bent je toch niks kan doen als je geen zoon bent van een bank directeur. ik snap er echt helemaal geen donder van. ik heb de drive, kunde en doorsettings vermogen om groots te presteren, maar ik lijk wel helemaal vast te zitten. ik hoef niet zo zeer het wiel opnieuw uit te vinden. er valt genoeg te ondernemen in het bestaande, maar een beetje onderneming wat mij aanspreekt heeft natuurlijk een prijskaartje. Ik heb het idee dat je alleen in de volgende gevallen geld kan lenen: Vb. Stel je bezit (een) pand(en). Executie waarde pand 300.000 euro Rest hypotheek 150.000 euro 60 % dus van dit verschil is 90.000 euro evt. te lenen voor een financiering. Dus als je 5 van deze panden in bezit hebt dan zou er eventueel gepraat kunnen worden afhankelijk doel en plan financiering. Dan denk ik ok ik zou ook geen tonnen lenen, maar ik roep het ook niet van de daken dat ik het wel doe. Mijn standpunt is dus dat banken geen reclame mogen maken voor financieringen voor ondernemingen. Wanneer ze toch een vorm van uitnodiging propageren boetes opgelegd moeten worden van miljoenen euro’s door de overheid. Het is nog altijd je doet wat je zegt en anders houd je je kop en zeker als bank.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.