Jump to content

Erik Duindam

Legend
 • Content Count

  515
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Govert Bidloostraat 35, Den Haag, 2563XC, Netherlands
 • First name
  Erik
 • Last name
  Duindam
 • Company or organization name
  Erik Duindam BV
 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  KvK.nl en Belastingd

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Durven.
 • My opinion about entrepeneurship
  Ga ervoor.
 • My opinion about innovation
  Buzzwoord. Wat is er zo nieuw aan jouw bedrijf?
 1. Zeer interessante reactie over Typo3. Ik dacht bijna dat ze misschien een compleet nieuwe versie hadden uitgebracht na de zeer positieve Typo3 reactie gelezen te hebben. Typo3 zal vast functioneel wel alles hebben, dat neem ik direct van je aan. Maar ik zit nu wederom de code te bekijken en het is gewoon ronduit dramatisch geprogrammeerd, ik kan er niks aan doen. Het datamodel is zeer inefficiënt, er worden geen belangrijke "programmeerstandaarden" (design patterns, zoals MVC) gebruikt, het is niet object georiënteerd en zeer ouderwets qua code. En dit is dan puur technisch bekeken. Naar mijn mening is het ook traag en lelijk. Ik vraag me af waar ze bij dat onderzoek in Eindhoven naar hebben gekeken. In ieder geval niet naar achterliggende techniek. En als men dat wel heeft gedaan dan zijn het waarschijnlijk PHP3 goeroe's of iets dergelijks, want Typo3 is een echt ouderwets PHP systeem. Ik ben zelf Java en PHP5 developer dus bekijk het vanuit meerdere opzichten. Maar zoals ik al zei dit is puur technisch. Het zou best kunnen dat het veilig en schaalbaar is, daar durf ik niks over te zeggen. Ik zou het in ieder geval nooit meer durven aanraken, maar ik bekijk het dan ook grotendeels technisch.
 2. Mijn ervaring met typo3 is dat het extreem slecht geprogrammeerd is. Ik heb zelden zoiets dramatisch gezien. Nou maakt dat voor je business misschien niet uit, maar als je op een gegeven moment wil uitbreiden of iets dergelijks dan wil je toch een technisch goed systeem. Typo3 is verouderd, slecht qua performance en technisch één grote brei. Daarnaast vind ik de user interface verouderd en niet van deze tijd. Daar zou ik dus nooit voor kiezen. Joomla is op zich wel oké. Het enige probleem is dat er soms fouten in worden gevonden waardoor alle Joomla sites door automatische bots gehackt worden. Ik moet nu bijvoorbeeld voor een klant een Joomla site die gehackt was fixen en dat kost weer veel tijd en moeite. De fout zat in één van de core-modules van Joomla, maar het was wel een wat oudere versie (2 jaar oud). Nog steeds vind ik dit niet een heel goed teken, maar het schijnt nu beter te zijn. Er zijn uiteraard nog veel meer alternatieven qua open source CMS'en, misschien kun je ook eens verder kijken en online ervaring van gebruikers lezen.
 3. Google Chrome en WebKit houden zich behoorlijk aan de standaarden, dus er hoeven geen websites aangepast te worden. Alleen slechte websites die toch al aangepast moesten worden. Mijn eerste indruk is dat Chrome extreem snel laadt en een extreem snelle Javascript engine heeft. Ik mis ook m'n plug-ins als ontwikkelaar, maar verder is het nu al m'n favoriete browser. Echt vele malen sneller dan bijvoorbeeld Firefox. En de tabs nemen weinig ruimte in en technisch zit het goed in elkaar om te voorkomen dat je browser crasht.
 4. Interessante reacties. Met de meeste mensen ben ik het volledig eens. Karel, ik ben wel heel erg benieuwd wat voor achtergrond jij hebt en waarom je die opvatting hebt. Ik snap je punt namelijk wel goed, maar ik ben benieuwd of het nog specifiek ergens vandaan komt. Zou jij ook geen designer inhuren die een piercing hier of daar heeft? En zijn oorbellen ook een vorm van verkrachten van je eigen lichaam? Of dat toch weer niet omdat dat algemeen geaccepteerder is? Is het niet oppervlakkig om een persoon zo te beoordelen?
 5. Ik had laatst een discussie met iemand die misschien wil starten als ondernemer. Zij heeft een wenkbrauwpiercing en denkt dat dit nadelig kan zijn voor haar als ondernemer, omdat ze een dienst aan wil bieden en dus zichzelf moet verkopen. Zelf ben ik van mening dat als je werkzaam bent in een creatieve sector of bijvoorbeeld als programmeur dat het zelfs een positief effect zou kunnen hebben op je business. Bij een designer met piercing zie je dat de persoon een vorm van excentriciteit heeft en bij bijvoorbeeld een programmeur zie je dat het niet weer de zoveelste nerd is en er meer achter zit. Althans, dit zou een opvatting kunnen zijn. Toch denk ik dat het dus wel bij je vak moet passen en dat de rest van je uitstraling er ook toe doet. Ben benieuwd hoe jullie er over denken. Zouden jullie zo iemand minder snel serieus nemen of vertrouwen?
 6. Maar er moeten toch wel meer alternatieven zijn in deze web 2.0 tijd? Tegenwoordig wordt alles wat klein is gebundeld tot iets groots en dan met korting ingekocht: telefonie, energie, verzekeringen etc. Waarom dan geen kantoorruimte? Er is m.i. toch wel redelijk wat leegstand her en der Ik zag toevallig iets bij Vraag & Aanbod hier op HL waar er gebundeld wordt voor kleine ondernemers: https://www.higherlevel.nl/extra/vraag-aanbod/view/744 Zouden dat soort dingen de toekomst worden? Geen Web 2.0 maar Werk 2.0; sociaal op dezelfde werkplek.
 7. The Flow, het maakt eigenlijk helemaal niets uit voor de studiefinanciering of hij nou een eenmanszaak heeft of freelancer zonder eenmanszaak is of 50 man personeel heeft. Het gaat gewoon om de jaarlijkse inkomsten die hij heeft. Of ik moet eigenlijk zeggen de jaarlijkse winst. Dat wordt opgeteld bij het gezamelijke inkomen met zijn vrouw en daar kijkt de IB-Groep naar. Dus of hij dit nou uit een eenmanszaak haalt of uit loondienst of als freelancer zonder eenmanszaak , dat maakt helemaal niets uit.
 8. Wat waren exact je inkomsten in 2007 en waar kwamen deze vandaan? En wat was exact je bruto hypotheekrente en hoeveel voorschot heb je precies maandelijks gekregen? Als je 10.000 euro aan inkomsten had, dan gaat daar eerst heffingskorting(en) af en daarna kun je hypotheekrente aftrekken. Als je recht had op zorgtoeslag dan had je dus niet heel veel inkomsten dat jaar en moet je dus ook goed kijken naar het hypotheekrentebedrag dat je mag aftrekken.
 9. 1. Kamer van Koophandel en BTW nummer zijn mogelijk, maar hangt er vanaf hoe groot je het wil opzetten en dergelijke. Meestal wel aan te raden. Hierover zijn al duizenden pagina's geschreven op deze website, gebruik de zoekmachine eens zou ik zeggen. 2. Dat ligt er nogal aan hoe je geld wilt verdienen. Je hoeft niet per se iets te verkopen via je website om er geld mee te verdienen. 3. Je hebt vaak standaard overeenkomsten op internet. Ik ben geen jurist, maar zo'n verklaring is ook niet altijd noodzakelijk. Maar dat zou je aan een jurist moeten vragen. De grootste problemen bij het opzetten van een dergelijke commerciële website zijn toch wel marketing en ontwikkeling van de website. Standaardsystemen zijn bijna nooit wat je wil, alhoewel er wel geld mee te verdienen valt. Maar zeker als je een community gaat starten lijkt me dat niet haalbaar.
 10. Mijn eerste reactie is: weet je zeker dat die internetondernemer wel een goeie is? Er zijn er zo ontzettend veel en er in mijn ogen relatief weinig die op alle vlakken (techniek, presentatie, continuïteit) echt goed werk afleveren. Vooral als ze alleen werken is het een risico. Dus voordat je überhaupt een samenwerking overweegt zou ik dat alvast goed bestuderen. Daarnaast moet je goed met die persoon kúnnen samenwerken. De vraag is of hij er evenveel moeite in wil steken als jij. Maak sowieso harde afspraken (op papier) als je samen gaat werken. Daarnaast heb je nu slechts een idee maar absoluut nog geen plan. Een idee is leuk, maar het plan er achter is belangrijk. Er komen zo veel dingen bij kijken als je het serieus wilt aanpakken. Geld zal ook een issue zijn denk ik (tenzij je ergens een mooie spaarpot hebt). Maar goed, laten we eerlijk zijn, de basis van geld verdienen op deze manier is je drive. Als je die hebt dan zou ik gaan knallen als ik jou was, maar wel op een gecontroleerde manier.
 11. Het greasemonkey-voorbeeld vind ik een beetje lastig, aangezien greasemonkey een 'product' (plug-in) is. In de meeste gevallen zou ik gaan voor enkelvoud.
 12. Dat is mogelijk, lang leve Firefox 3. Maar ik kan het niet testen omdat ik niet weet hoe ik het moet reproduceren. Misschien dat jullie veldnamen overal hetzelfde zijn in de HTML? Dan is het misschien logisch dat m'n Firefox soms struikelt. Ik ging er vanuit dat het misschien iets met een cookie te maken had, maar het zal achteraf gezien wel m'n browser zijn ja. Inderdaad, zo praat je toch niet tegen een nerd, die kan zichzelf niet eens verdedigen ;). Nee, ik vond het wel vermakelijk. Misschien is het dan een idee om alle UBB-dingen er wel uit te knippen, aangezien je dit wel kan gebruiken voor in je profiel. Zo ziet het er een beetje stom uit als je UBB gebruikt. Verder zou ik die nl2br() wel aanzetten, want die stoort verder niet en houdt alinea's toch gescheiden.
 13. Ik heb drie bugjes gevonden waarvan ik er één (bug2) niet direct kan verklaren. In nerdtaal: Bug1: foutje met htmlentities() of iets dergelijks in de tekst van je handtekening. Een aanhalingsteken wordt te veel geëscaped waardoor je in je handtekening letterlijk zeg maar &bla; krijgt in plaats van een ' Bug2: ik had ergens in m'n profiel https://www.higherlevel.nl tijdelijk ingevuld (geloof bij website), en dit komt nu als Gebruikersnaam automatisch in het input-veld te staan als ik naar de inlogpagina ga. Ook stond het in m'n profiel nog op één of twee plekken (waaronder sowieso bij MSN adres). Bug3: Er wordt geen nl2br() gebruikt en geen UBB-parser bij de omschrijving van bedrijven bij WieWatWaar.
 14. Het geeft mij echt heel erg veel vertrouwen dat dit bedrjif (register.nl) hier spamt en een website heeft die niet normaal leesbaar is op Firefox. Vraag me af of hun elektronische facturen dan ook alleen in Outlook werken? Of misschien krijg je wel spam in je mailbox? Geef mij maar een betrouwbare partij.
 15. Mijn ervaring met personeel dat veel belooft maar weinig doet is dat ze een motivatieprobleem hebben maar dit niet direct uiten. Ze willen wel, daarom beloven ze ook. Maar het lukt ze vervolgens niet zichzelf te motiveren. Een leidinggevende anders motiveren is wat lastiger dan bijvoorbeeld een ontwikkelaar op een ander project zetten, maar je kunt eens kijken waar de problemen liggen. Mocht de persoon aangeven dat het hier niets mee te maken heeft of geen gesprek wil voeren over dergelijke dingen en alles bagatelliseert, dan zou ik 'm direct de deur wijzen. Want dan heb je waarschijnlijk te maken met een blaaskaak die nooit geld op gaat leveren in je bedrijf en voornamelijk voor zorgen zorgt. Mensen veranderen niet heel snel, terwijl je bedrijf gewoon doorgaat.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept