Jump to content

Hans van Heertum

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • Address
  Postbus 1 2 3 4 5, Amsterdam, 1100AH, Netherlands
 • Company or organization name
  Bedrijvendatabank BV / Register.nl
 • How did you find us:
  off-line reclame

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  financiering
  innova
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  Innovatie aan commercie koppelen.
 • My opinion about entrepeneurship
  Trouw blijven aan je principes en je klanten.
 • My opinion about innovation
  Niet te ver voor de markt uitlopen. Dat levert complimenteuze recensies op, maar geen geld. Innovaties moeten begrepen worden en direct resultaat opleveren.
 1. Dus het is wachten tot de makers van facturatiepakketten XBRL ondersteunen (voor zover ze dat nog niet doen, natuurlijk - degenen die het nog niet hebben zijn het nu aan het bouwen, namelijk) en dan regelt alles zichzelf. Waarom moesten bedrijven jullie nou ook alweer inschakelen? Peter, E-facturen moeten aan de eisen van de belastingdienst voldoen. De twee belangrijkste zijn dat de afzender vaststaat en dat de factuur niet gewijzigd mag kunnen worden. Het identificeren van de verzender van een e-factuur is de 'authenticatie' (een beetje ongebruikelijk maar wel correct woord) en dient door een Trusted Third Party te worden gedaan. De 'veiligheid', het onmogelijk maken dat een e-factuur kan worden gewijzigd, moet ook onder toezicht van een onafhankelijke derde gebeuren. Elke ondernemer kan ook zelf de authenticatie en veiligheid regelen met een TTP. Register zorgt er ook voor dat de e-factuur wordt geconverteerd naar de standaard XBRL. Van elke e-factuur wordt door een derde partij (wij maken binnenkort de naam van het bedrijf bekend) een XBRL-instance gemaakt, gecontroleerd en gevalideerd. Dat bestand wordt samen met het plaatje van de factuur per e-mail verzonden om in de boekhouding en voorraadadministratie te worden verwerkt. Uitgaande facturen kosten een MKB-bedrijf met tussen de 1.000 en 2.000 uitgaande facturen per jaar, gemiddeld 9 euro per stuk. E-facturen kunnen bovendien diect en op productniveau in de administratie worden verwerkt. Als een ondernemer bij de Makro zijn inkopen heeft gedaan zou bij terugkomst op de zaak de factuur al in de boekhouding en voorraad zijn verwerkt. Foutloos. vr gr Hans van Heertum
 2. Wij hebben kennelijk enige spraakverwarring veroorzaakt. Een PDF per e-mail is een electronische factuur. In plaats van een factuur per post, stuur je dan een plaatje van de factuur per e-mail. Met het toevoegen van een digitaal bestand in een open standaard (XBRL) kan de factuur ook direct verwerkt worden. Je hoeft de factuur dan niet over te typen. Daar zit een besparing en het voorkomt fouten. Is d-factuur misschien een betere benaming? Hans van Heertum
 3. Internet is een prachtig medium, waar veel informatie te vinden is. Dat niet alle informatie juist is ondervinden wij helaas aan den lijve. Op diverse zoekmachines staat namelijk vermeld dat wij van Incassoregister.nl zelf wanbetaler zouden zijn. Dit is echter zeker niet het geval, de facturen waar het over ging werden toentertijd door ons betwist. Wij waren van mening dat niet datgene was geleverd waarom was gevraagd, waardoor wij betaling van deze facturen niet zonder meer doorgang wilden laten vinden. Deze zaken zijn voorgekomen bij de rechter en helaas door ons verloren, waarna wij alsnog tot betaling zijn overgegaan. Wanneer een debiteur een factuur betwist is het voor een buitenstaander onmogelijk om een oordeel te vellen over de juistheid van die betwisting. Incassoregister zal dan ook geen actie ondernemen tegen een debiteur die een bepaalde vordering betwist. Dit is geen wanbetaler en zal het dus ook zeker niet tot ‘Wanbetaler van de dag’ schoppen.
 4. Register.nl is een (de eerste?) generieke oplossing. De e-facturen worden gemaakt in de nieuwe standaard XBRL. XBRL wordt gebruikt voor jaarrekeningen en aangiftes, en het uitwisselen van bedrijfsinformatie met banken en CBS. En binnenkort dus ook voor e-facturen.
 5. Bedrijven maken op Register.nl facturen, waar Register zowel een e-mail met een plaatje (elektronisch) als digitaal bestand in XBRL van maakt en verzendt.
 6. XBRL is een open source oplossing. En Register is onlangs gecertificeerd om namens bedrijven e-facturen te verzenden naar alle landen in de EU. Bedrijven hoeven zich geen zorgen te maken over de belastingdienst in Nederland en in de andere EU-landen. De btw-wetgeving in de EU is inmiddels zodanig geharmoniseerd dat e-facturen - onder voorwaarde van een certificaat voor de 'uitgevende partij' - overal geaccepteerd worden.
 7. Ik ben bij Register.nl verantwoordelijk voor het in de markt zetten van e-factureren. Uit onderzoek blijkt zo'n 80% van de bedrijven in NL gebruik te willen gaan maken van digitaal factureren. Er leven bij ons nogal wat vragen. Wie wil helpen? Er is nogal wat verwarring rond het woord 'e-factuur'. Een elektronische factuur is een plaatje per e-mail. Alleen een digitale factuur (met een bestandje) is ook direct verwerkbaar in boekhouding en voorraadadministratie. Staatssecretaris Frank Heemskerk kondigde onlangs een project aan waarbij de overheid in 2010 25% van de aan haar gestuurde facturen wil ontvangen als e-facturen. Uit de rest van zijn tekst bleek dat hij digitale facturen bedoelt. Om 'e-facturen' digitaal te kunnen verwerken is een standaard nodig waarmee elke softwareproducent de facturen kan verwerken. Voor de uitwisseling van bedrijfsinformatie is wereldwijd gekozen voor XBRL. Wij ontwikkelden de taxonomie (woordenlijst voor XBRL) Invoice waarin de factuur wordt beschreven. Zo kunnen ook facturen in de nieuwe standaard worden uitgewisseld. Het product: Online e-facturen maken (elektronisch én digitaal) op Register.nl. Veiligheid gewaarborgd door Trusted Third Party. Online verwerking door grote IT-partij. Beoordeeld door de Belastingdienst. Geschikt voor alle kortings- en btw-situaties. Rechtsgeldig van bedrijven in Nederland (met inschrijfnummer van de KvK) en voor bedrijven in de hele EU. Geschikt om te factureren aan bedrijven in de rest van de wereld. Prijs 1 euro per factuur. De vragen die ik heb betreffen heel verschillende onderwerpen: 1. Wie is onze doelgroep? Zijn het alleen de grootfactureerders (meer dan 100.000 facturen per jaar, of meer dan 5.000 per keer)? Of is onze doelgroep juist het MKB? 2. Hoe zetten we dit in de markt? 3. Gaan bedrijven geloven dat dit kan en mag? Er zijn bedrijven die hardnekkig blijven geloven dat hiervoor een eigen vergunning nodig is of speciale toestemming van de belastingdienst. 4. Een bottleneck is nog dat de e-facturen weliswaar worden verzonden met een digitale bijlage, maar dat deze bijlage pas bruikbaar is als het boekhoudpakket XBRL-enabled is. Waarom zouden softwareleveranciers e-facturen inbouwen? (De site opent september 2008 voor e-factureren) Alvast bedankt!
 8. Stel je van een voucher niet te veel voor. Het gaat om een relatief klein bedrag, dat je veel tijd gaat kosten. Wij vroegen en kregen twee jaar achter elkaar een voucher, maar die blijven ongebruikt. Het benaderen van de aangewezen kennisinstellingen - in ons geval voor onderzoek naar e-factureren - kostte al veel tijd. Het bezoeken nog meer. En uiteindelijk klikte het met geen van de instellingen. De UvA (SEO) deed heel enthousiast, maar was niet bereid een project op te starten. De Hogeschool van Amsterdam liet na een uitvoerig kennismakingsgesprek en de uitspraak dat het 'een gouden idee' is, niets meer van zich horen! En zo kan ik nog even door gaan. Ik had mijn tijd productiever kunnen besteden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept