Erik Duindam

Legend
  • Aantal berichten

    515
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Erik Duindam

  1. Zeer interessante reactie over Typo3. Ik dacht bijna dat ze misschien een compleet nieuwe versie hadden uitgebracht na de zeer positieve Typo3 reactie gelezen te hebben. Typo3 zal vast functioneel wel alles hebben, dat neem ik direct van je aan. Maar ik zit nu wederom de code te bekijken en het is gewoon ronduit dramatisch geprogrammeerd, ik kan er niks aan doen. Het datamodel is zeer inefficiënt, er worden geen belangrijke "programmeerstandaarden" (design patterns, zoals MVC) gebruikt, het is niet object georiënteerd en zeer ouderwets qua code. En dit is dan puur technisch bekeken. Naar mijn mening is het ook traag en lelijk. Ik vraag me af waar ze bij dat onderzoek in Eindhoven naar hebben gekeken. In ieder geval niet naar achterliggende techniek. En als men dat wel heeft gedaan dan zijn het waarschijnlijk PHP3 goeroe's of iets dergelijks, want Typo3 is een echt ouderwets PHP systeem. Ik ben zelf Java en PHP5 developer dus bekijk het vanuit meerdere opzichten. Maar zoals ik al zei dit is puur technisch. Het zou best kunnen dat het veilig en schaalbaar is, daar durf ik niks over te zeggen. Ik zou het in ieder geval nooit meer durven aanraken, maar ik bekijk het dan ook grotendeels technisch.
  2. Mijn ervaring met typo3 is dat het extreem slecht geprogrammeerd is. Ik heb zelden zoiets dramatisch gezien. Nou maakt dat voor je business misschien niet uit, maar als je op een gegeven moment wil uitbreiden of iets dergelijks dan wil je toch een technisch goed systeem. Typo3 is verouderd, slecht qua performance en technisch één grote brei. Daarnaast vind ik de user interface verouderd en niet van deze tijd. Daar zou ik dus nooit voor kiezen. Joomla is op zich wel oké. Het enige probleem is dat er soms fouten in worden gevonden waardoor alle Joomla sites door automatische bots gehackt worden. Ik moet nu bijvoorbeeld voor een klant een Joomla site die gehackt was fixen en dat kost weer veel tijd en moeite. De fout zat in één van de core-modules van Joomla, maar het was wel een wat oudere versie (2 jaar oud). Nog steeds vind ik dit niet een heel goed teken, maar het schijnt nu beter te zijn. Er zijn uiteraard nog veel meer alternatieven qua open source CMS'en, misschien kun je ook eens verder kijken en online ervaring van gebruikers lezen.
  3. Google Chrome en WebKit houden zich behoorlijk aan de standaarden, dus er hoeven geen websites aangepast te worden. Alleen slechte websites die toch al aangepast moesten worden. Mijn eerste indruk is dat Chrome extreem snel laadt en een extreem snelle Javascript engine heeft. Ik mis ook m'n plug-ins als ontwikkelaar, maar verder is het nu al m'n favoriete browser. Echt vele malen sneller dan bijvoorbeeld Firefox. En de tabs nemen weinig ruimte in en technisch zit het goed in elkaar om te voorkomen dat je browser crasht.
  4. Interessante reacties. Met de meeste mensen ben ik het volledig eens. Karel, ik ben wel heel erg benieuwd wat voor achtergrond jij hebt en waarom je die opvatting hebt. Ik snap je punt namelijk wel goed, maar ik ben benieuwd of het nog specifiek ergens vandaan komt. Zou jij ook geen designer inhuren die een piercing hier of daar heeft? En zijn oorbellen ook een vorm van verkrachten van je eigen lichaam? Of dat toch weer niet omdat dat algemeen geaccepteerder is? Is het niet oppervlakkig om een persoon zo te beoordelen?
  5. Ik had laatst een discussie met iemand die misschien wil starten als ondernemer. Zij heeft een wenkbrauwpiercing en denkt dat dit nadelig kan zijn voor haar als ondernemer, omdat ze een dienst aan wil bieden en dus zichzelf moet verkopen. Zelf ben ik van mening dat als je werkzaam bent in een creatieve sector of bijvoorbeeld als programmeur dat het zelfs een positief effect zou kunnen hebben op je business. Bij een designer met piercing zie je dat de persoon een vorm van excentriciteit heeft en bij bijvoorbeeld een programmeur zie je dat het niet weer de zoveelste nerd is en er meer achter zit. Althans, dit zou een opvatting kunnen zijn. Toch denk ik dat het dus wel bij je vak moet passen en dat de rest van je uitstraling er ook toe doet. Ben benieuwd hoe jullie er over denken. Zouden jullie zo iemand minder snel serieus nemen of vertrouwen?
  6. Maar er moeten toch wel meer alternatieven zijn in deze web 2.0 tijd? Tegenwoordig wordt alles wat klein is gebundeld tot iets groots en dan met korting ingekocht: telefonie, energie, verzekeringen etc. Waarom dan geen kantoorruimte? Er is m.i. toch wel redelijk wat leegstand her en der Ik zag toevallig iets bij Vraag & Aanbod hier op HL waar er gebundeld wordt voor kleine ondernemers: https://www.higherlevel.nl/extra/vraag-aanbod/view/744 Zouden dat soort dingen de toekomst worden? Geen Web 2.0 maar Werk 2.0; sociaal op dezelfde werkplek.
  7. The Flow, het maakt eigenlijk helemaal niets uit voor de studiefinanciering of hij nou een eenmanszaak heeft of freelancer zonder eenmanszaak is of 50 man personeel heeft. Het gaat gewoon om de jaarlijkse inkomsten die hij heeft. Of ik moet eigenlijk zeggen de jaarlijkse winst. Dat wordt opgeteld bij het gezamelijke inkomen met zijn vrouw en daar kijkt de IB-Groep naar. Dus of hij dit nou uit een eenmanszaak haalt of uit loondienst of als freelancer zonder eenmanszaak , dat maakt helemaal niets uit.
  8. Wat waren exact je inkomsten in 2007 en waar kwamen deze vandaan? En wat was exact je bruto hypotheekrente en hoeveel voorschot heb je precies maandelijks gekregen? Als je 10.000 euro aan inkomsten had, dan gaat daar eerst heffingskorting(en) af en daarna kun je hypotheekrente aftrekken. Als je recht had op zorgtoeslag dan had je dus niet heel veel inkomsten dat jaar en moet je dus ook goed kijken naar het hypotheekrentebedrag dat je mag aftrekken.
  9. 1. Kamer van Koophandel en BTW nummer zijn mogelijk, maar hangt er vanaf hoe groot je het wil opzetten en dergelijke. Meestal wel aan te raden. Hierover zijn al duizenden pagina's geschreven op deze website, gebruik de zoekmachine eens zou ik zeggen. 2. Dat ligt er nogal aan hoe je geld wilt verdienen. Je hoeft niet per se iets te verkopen via je website om er geld mee te verdienen. 3. Je hebt vaak standaard overeenkomsten op internet. Ik ben geen jurist, maar zo'n verklaring is ook niet altijd noodzakelijk. Maar dat zou je aan een jurist moeten vragen. De grootste problemen bij het opzetten van een dergelijke commerciële website zijn toch wel marketing en ontwikkeling van de website. Standaardsystemen zijn bijna nooit wat je wil, alhoewel er wel geld mee te verdienen valt. Maar zeker als je een community gaat starten lijkt me dat niet haalbaar.
  10. Mijn eerste reactie is: weet je zeker dat die internetondernemer wel een goeie is? Er zijn er zo ontzettend veel en er in mijn ogen relatief weinig die op alle vlakken (techniek, presentatie, continuïteit) echt goed werk afleveren. Vooral als ze alleen werken is het een risico. Dus voordat je überhaupt een samenwerking overweegt zou ik dat alvast goed bestuderen. Daarnaast moet je goed met die persoon kúnnen samenwerken. De vraag is of hij er evenveel moeite in wil steken als jij. Maak sowieso harde afspraken (op papier) als je samen gaat werken. Daarnaast heb je nu slechts een idee maar absoluut nog geen plan. Een idee is leuk, maar het plan er achter is belangrijk. Er komen zo veel dingen bij kijken als je het serieus wilt aanpakken. Geld zal ook een issue zijn denk ik (tenzij je ergens een mooie spaarpot hebt). Maar goed, laten we eerlijk zijn, de basis van geld verdienen op deze manier is je drive. Als je die hebt dan zou ik gaan knallen als ik jou was, maar wel op een gecontroleerde manier.
  11. Het greasemonkey-voorbeeld vind ik een beetje lastig, aangezien greasemonkey een 'product' (plug-in) is. In de meeste gevallen zou ik gaan voor enkelvoud.
  12. Dat is mogelijk, lang leve Firefox 3. Maar ik kan het niet testen omdat ik niet weet hoe ik het moet reproduceren. Misschien dat jullie veldnamen overal hetzelfde zijn in de HTML? Dan is het misschien logisch dat m'n Firefox soms struikelt. Ik ging er vanuit dat het misschien iets met een cookie te maken had, maar het zal achteraf gezien wel m'n browser zijn ja. Inderdaad, zo praat je toch niet tegen een nerd, die kan zichzelf niet eens verdedigen ;). Nee, ik vond het wel vermakelijk. Misschien is het dan een idee om alle UBB-dingen er wel uit te knippen, aangezien je dit wel kan gebruiken voor in je profiel. Zo ziet het er een beetje stom uit als je UBB gebruikt. Verder zou ik die nl2br() wel aanzetten, want die stoort verder niet en houdt alinea's toch gescheiden.
  13. Ik heb drie bugjes gevonden waarvan ik er één (bug2) niet direct kan verklaren. In nerdtaal: Bug1: foutje met htmlentities() of iets dergelijks in de tekst van je handtekening. Een aanhalingsteken wordt te veel geëscaped waardoor je in je handtekening letterlijk zeg maar &bla; krijgt in plaats van een ' Bug2: ik had ergens in m'n profiel https://www.higherlevel.nl tijdelijk ingevuld (geloof bij website), en dit komt nu als Gebruikersnaam automatisch in het input-veld te staan als ik naar de inlogpagina ga. Ook stond het in m'n profiel nog op één of twee plekken (waaronder sowieso bij MSN adres). Bug3: Er wordt geen nl2br() gebruikt en geen UBB-parser bij de omschrijving van bedrijven bij WieWatWaar.
  14. Het geeft mij echt heel erg veel vertrouwen dat dit bedrjif (register.nl) hier spamt en een website heeft die niet normaal leesbaar is op Firefox. Vraag me af of hun elektronische facturen dan ook alleen in Outlook werken? Of misschien krijg je wel spam in je mailbox? Geef mij maar een betrouwbare partij.
  15. Mijn ervaring met personeel dat veel belooft maar weinig doet is dat ze een motivatieprobleem hebben maar dit niet direct uiten. Ze willen wel, daarom beloven ze ook. Maar het lukt ze vervolgens niet zichzelf te motiveren. Een leidinggevende anders motiveren is wat lastiger dan bijvoorbeeld een ontwikkelaar op een ander project zetten, maar je kunt eens kijken waar de problemen liggen. Mocht de persoon aangeven dat het hier niets mee te maken heeft of geen gesprek wil voeren over dergelijke dingen en alles bagatelliseert, dan zou ik 'm direct de deur wijzen. Want dan heb je waarschijnlijk te maken met een blaaskaak die nooit geld op gaat leveren in je bedrijf en voornamelijk voor zorgen zorgt. Mensen veranderen niet heel snel, terwijl je bedrijf gewoon doorgaat.
  16. Je zou ook eens een oriënterend gesprek kunnen aangaan met een specialist in online advertising c.q. een Google Adwords specialist (ik zou dan wel er op letten dat ze erkend zijn door Google). Die mensen kunnen je in ieder geval heel veel helderheid bieden en mogelijk ook veel geld opleveren.
  17. Als je een bepaald aantal uren werkt tegen een bepaald uurtarief, dan is het geld dat je in totaal hebt binnengehaald je omzet. Vervolgens haal je de kosten er af (visitekaartjes, software, mobiele telefoon, laptop, etc) en houd je je winst over.
  18. Wil je een lege BV kopen of een draaiende onderneming overnemen? In dat eerste geval moet je heel goed kijken dat er geen schulden openstaan bij de BV. Je kunt een accountantsverklaring eisen zodat je dit zeker weet.
  19. Ik zou ook gewoon het bedrijf bellen of mailen om te vragen wie hun prachtige site heeft gemaakt. Mensen zijn hier meestal heel enthousiast over en kunnen je nog adviseren of deze partij echt goed is of niet, zij hebben immers ervaring.
  20. Bij een hobbyist kost dat misschien 50 euro en bij een professional zou het 1000 kunnen kosten. Met andere woorden; dat is niet te zeggen. Toch zou ik die jongen nog eens goed bellen enzo, hij heeft zelf foutjes gemaakt en hij mag ze dus zelf oplossen. Beetje hard zijn.
  21. Je gaat ook voorbij aan het eerder genoemde punt dat je dan tussen beide partijen in zit en in geval van een conflict tussen beide partijen moet jij maar zien te weten waar je moet zijn. Daar heb je wel gelijk in ja. Maar dan nog is kwaliteit het belangrijkst. Ik denk overigens dat een serieuze developer gewoon een goede hosting aanraadt of het zelf regelt, en je niet snel iets slechts zal aansmeren. Maar toch heb ik het te vaak zien gebeuren. Dus het is een beetje situatie-afhankelijk denk ik.
  22. Dat is over je winst ja. En wat is er zo veel aan? De hogere schalen zijn een stuk meer.
  23. Ik ben het er wel mee eens dat als je 'webbureau' goede kwaliteit levert dat je dit best bij hen kan onderbrengen. Maar mijn ervaring is dat de meeste bedrijven die ontwikkeling van websites aanbieden, daarnaast vrij matige hosting aanbieden via een resellerpakket. Ik zou zelf altijd op zoek gaan naar een eigen professionele host. Zo ben je ook niet meer afhankelijk. Communiceer dit wel met dat webbureau vanwege de programma's en modules die geinstalleerd moeten zijn op de server.
  24. Na 2 jaar afwezigheid (druk druk druk) ben ik weer terug op het forum, en ik zie dus bij deze direct een interessante vraag. Goede PHP frameworks zijn er niet zo veel naar mijn mening. Ik gebruik zelf een eigen framework maar heb ook ervaring met het Zend framework. Ik ben zelf sinds kort Zend Certified Engineer in PHP 5, dat zijn er een stuk of 40 in Nederland. Ik heb met een paar anderen gesproken die hetzelfde diploma hebben, en die gaan eigenlijk allemaal voor het Zend framework. Eigenlijk bevat dit framework alles, van database tot PDF tot filehandling tot het filteren van input en escapen van output. Het klopt dat heel veel websites en systemen die gebruik maken van PHP zo lek als een mandje zijn. Nu kun je dus de discussie voeren of dit komt door de taal of door de programmeur. Ik vind echter de situatie niet zo zwartwit. Het is namelijk zo dat de taal in een aantal opzichten erg veel toelaat. Dat zorgt aan de ene kant voor flexibiliteit en aan de andere kant voor een grotere kans op fouten en bugs. Uiteindelijk is dit de zorg van de programmeur. Maar ik wil het graag iets verder nuanceren. PHP is best een apart geval. Bijna iedere PHP programmeur heeft de taal zichzelf aangeleerd met behulp van internet en fora. Je leert het niet zo heel snel bij een opleiding. Daarnaast zijn er erg veel PHP programmeurs en is alleen de nieuwere versie, PHP 5, in een aantal opzichten geschikt voor goed beveiligde systemen. Het komt er dus op neer dat heel veel mensen nog nooit literatuur hebben gelezen over het beveiligen van hun scripts en dat mensen het massaal fout leren op internet. Uiteindelijk kun je dit niet de makers van PHP kwalijk nemen. Bottomline, ik zou voor Zend Framework gaan. Ik zal kijken of ik straks een paar goede PHP programmeurs kan spreken en kan vragen over hun ervaringen met een aantal frameworks. Ben blij om weer terug te zijn hier! Groeten, Erik
  25. http://www.webwereld.nl/ref/rss/40692 Zijn jullie verrast of is jullie vermoeden bevestigd? Als je kijkt naar alle kleine winkeltjes, snackbars, eenmanszaakjes, dan verbaast dit mij eigenlijk helemaal niet. Liggen hier geen grote kansen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.