Jump to content

karelcl

Senior
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Bedankt voor jullie reacties. Begrijp ik het goed dat, indien de klanten akkoord gaan met de overdracht van het contract van de VOF naar de BV, de aansprakelijkheid wél wordt beperkt tot de BV? Of zelfs in dat geval niet?
 2. Goedenavond, De planning is om binnenkort van VOF naar BV te gaan. Dit ook i.v.m. vermindering van aansprakelijkheid. Maar geldt die "bescherming" van de BV-vorm ook indien er een schadeclaim komt welke betrekking had op een contract dat in de "VOF-tijd" is begonnen/aangegaan? ALvast bedankt. groet Karel
 3. Hallo, Met ingang van 1-1-2010 ga ik een holding structuur laten opzetten, met een werk-BV en een pensioen BV. Om belastingheffing te voorkomen wil ik buiten het verplichte DGA salaris van 40.000 zoveel mogelijk geld naar de pensioen BV overbrengen en het restant in de holding laten zitten. Ik ben een actieve belegger met resultaten die veel hoger zijn dan 4%. Stel ik ga het geld in de holding bv en pensioen bv beleggen en ik haal een rendement van bijv. 30% per jaar. Moet ik over dat rendement vpb belasting betalen? En zo ja, is dit te voorkomen door het geld allemaal uit te lenen aan prive en dan in prive te beleggen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties! Alvast bedankt...
 4. Hoi Harrepar, Mag ik vragen hoe oud je bent? en heb je nu een (vast) dienstverband? Eigen huis misschien? Wat zijn je vaste lasten? Als ik eerlijk ben lijkt me 10K wat weinig om helemaal voor jezelf te beginnen. Ik ken je achtergrond niet, misschien doe je nu ook al opdrachten erbij? Misschien kun je wat meer informatie geven? groetjes
 5. Ik val in herhaling, maar gewoon allebei op de zaak zetten!! Als je de boormachine voor je bedrijf nodig hebt gehad, is dat toch prima. Dat je hem ook wel eens privé gebruikt ergens voor gaat de belastingdienst echt niet controleren. Zoals eerder gezegd is het het beste om deze wel met zakelijke pinpas te betalen en/of factuur op bedrijf zetten.
 6. Zelf heb ik onlangs met 1 jaarverslag een hypotheek gekregen. Zaak van een juiste prognose maken, door een accountant op een rijtje laten zetten (al dan niet met opmerking dat je zelf verantwoordelijk blijft voor de gegevens). Ik heb een hypotheekofferte van ING (via hypotheektussenpersoon) en van de Rabobank ontvangen, no problemo! Ze kijken ook naar wat voor bedrijf je hebt, toekomstperspectief, opleiding, leeftijd etc. Ook eventueel eigen geld maakt indruk.
 7. Als je de aandelen in de nieuwe BV aan de bestaande BV geeft, kan dit enkele voordelen hebben: - je kunt de winst (en de waarde) die je genereert in de bestaande BV laten zitten, waardoor je belasting betalen uit stelt; - je kunt de winst in een pensioen BV stoppen; - eventuele (boek)verliezen van de bestaande BV kun je verrekenen met winsten van de nieuwe BV
 8. ik klik ontvangstbevestigingen altijd weg, van mij zul je er dus nooit een krijgen. Wat is daar de reden van? Het is toch een gemakkelijke manier om te controleren of een email aankomt, emailadressen kloppen en ze nietin de spamfilter blijven hangen.
 9. Hoeveel kleiner als ik vragen mag? Hoe lever jij je inkoopbonnen bij je boekhouder af? 10 inkoopfacturen per maand, 300 verkoopfacturen, 1 werknemer, 2 compagnons. Ik lever de administratie aan in 2 ordners en tevens is alles ingevoerd in een Excel sheet. gebruik geen boekhoudpakket. Bij dit bedrag zit overigens alles inbegrepen (jaarverslag, btw en loonaangiftes, en diverse advies). Vooral het laatste onderdeel (advies) is denk ik erg lastig te vergelijken.
 10. Quote [ Verder even semantisch geneuzel - of mail aankomt is de ontvangstbevestiging bedoeld, om te controleren of hij gezelen is de leesbevestiging. ] Volgens mij is dit niet het geval. Ik krijg vaak genoeg ontvangstbevestigingen, en dan achteraf een foutmelding
 11. Ik vraag standaard om een Leesbevestiging. Vind dit een goede manier om te controleren of email echt aan komt. Emailadressen veranderen nu eenmaal vaker dan een postadres. En spamfilters werken niet altijd goed. Een ontvangstbevestiging heeft volgens mij geen zin omdat dit nog niks zegt over of hij bij de lezer aankomt.
 12. Dat ligt er maar net aan wat hij nog meer doet behalve het administratieve gedeelte. Wij hebben zelf een kleinere boekhouding en zijn voor het jaarverslag, aangifte, loonadministratie en advies 4500 euro per jaar kwijt.
 13. Volgens mij is het: Bank aan Rekening courant DGA Tenzij je echt het kapitaal wil verhogen, dan: Bank aan Kapitaal Maar ik ben hier niet zo in thuis, dus wellicht iemand anders??
 14. Het is me helemaal duidelijk nu. Bedankt!
 15. Bedankt voor jullie reacties. Voor uitsluitend de IB geldt: Een pand aankopen met een kantoortje in de woning kan niet zondermeer op de eenmanszaak gekocht worden. Simpelweg omdat er geen sprake is van verplicht ondernemingsvermogen (kantoorpand) of het twijfelachtig keuzevermogen is (min. 10% van de inhoud is kantoor). Van de woning wil ik de gehele zolderverdieping kantoor maken, dus dat is meer dan 10% Voor de BTW: het pand mag je volledig zakelijk aanmerken (charles/tijmens arrest) en alle BTW over de nieuwbouw terugvragen. Doe dit wel per aangiftetijdvak correct! Dus BTW op een nota van de aannemer in januari 2008 moet ook in de aangifte BTW van het eerste kwartaal (of bij een maandaangifte dus januari) 2008 teruggevraagd worden. Wel moet je dan een correctie voor privé gebruik opnemen in de aangifte BTW. Wat voor correctie voor privé gebruik is dat? Een woning inbrengen in een BV kan wel, maar is dit wel slim. Bij overdracht aan de BV van bestaand onroerend goed dat tot het privé vermogen behoort is 6% overdrachtsbelasting verschuldigd. Bij nieuwbouwwoningen is BTW verschuldigd. De woning in BV inbrengen is ook niet mijn bedoeling. Wel om het na verloop van tijd van de eenmanszaak aan privé te verkopen (in bewoonde staat). Maar inderdaad moet ik maar eens een accountant/fiscalist gaan raadplegen! groet Karel
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept