Jump to content

sammy_d

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

-1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  financiering
  juridi
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Beste AJH, hiero een hoger beroep uitspraak met iets behoorlijk vergelijkbaars uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHARL:2014:6059 ik heb niet verder gezocht maar er zullen vast meer uitspraken zijn. succes Sam
 2. Ok hwjd, succes met de boodschappen bezorging. Blijft nog wel mijn vraag openstaan welke knurft 't nodig vond mijn advies met een kneus te beantwoorden ipv een reply.
 3. Wie heeft mij hiervoor een kneus gegeven: [ontmoedigen van een potentieel ondernemer met de opmerking dat hij maar lekker moet gaan voetballen en wat websites bouwen voor een ander.../i]
 4. Cool om een dertienjarige zo bezig te zien met ondernemen. Kom ik met mn advies: Ik denk dat je misschien het verhaal van inschrijven bij de kvk toch moet skippen. Krijg je ook daarna snel formulieren van de belastingdienst en vervolgens moet je de boekhouding en belastingen gaan bijhouden (btw aangifte, inkomstenbelasting), boekhouding, facturatie en weet ik veel wat nog meer. Komt erbij dat je ook tot je 16e nog handelingsonbekwaam bent. Dan zijn je ouders eigenlijk aan 't ondernemen. Ik weet niet precies wat dit dan voor consequenties heeft. Als je 't mij vraagt. Ga zaterdags lekker voetballen of zo. Breidt je kennis van photoshop en php uit en ga in je overige vrije tijd websites bouwen voor particulieren/bedrijven. Is ook veel minder vermoeiend dan met boodschappen sjouwen. Suc6 Sam
 5. Je eerste post is tevens een die ook in het AARGH topic kan :) Het advies van Henk de Greef is een hele goede. Zie de waarde ervan in ipv deze te discusseren. Het is verstandig om doorlopende kredieten niet te lang aan te houden. Zijn veel te duur. Bij velen (ook particulieren) is het doorlopend krediet bedrag het nieuwe nulpunt geworden. Een lening moet je (als slimme ondernemer) proberen te vermijden, maar als 't echt nodig is deze daarna zsm aflossen. Neem contact op met het incassoburo en spreek een aflossingsregeling af wat in jouw mogelijkheden past. Zij zullen ook wel begrijpen dat in 1 termijn niet zal lukken. Het nadeel van deze dramatische maatregel van Bizner zijn de incassokosten. Het voordeel is dat je straks wel verlost bent van dit krediet. De bespaarde rentekosten zullen uiteindelijk de incassokosten terugverdienen. Suc6 met ondernemen.
 6. Beetje ouwe koe uit de sloot, maar kwam bij toeval op deze topic en met interesse gelezen. Maar dit verhaal had helaas geen (happy) ending. Wel zag ik dat de betreffende domeinnaam telconline.nl bij sidn inmiddels op beschikbaar staan, dus misschien kan het voor topic starter alsnog een happy ending krijgen :) Of ons vertellen hoe het afgelopen is...
 7. Geweldige successtory! Ik heb t bericht ook met een zoekterm (ziekenhuis) gevonden op de telegraaf. Zoeken is ook een kunst.
 8. Bank aan Geplaatst kapitaal Is dit noodzakelijk. want kreeg hiervoor 2 keer te horen dat gestort kapitaal voldoende is om aandelenkapitaal op de balans te presenteren. Of is t juist gebruikelijk voor kleine bvs om in hun jaarrekening geplaatst en gestort gesplitst in hun balans? Anyway, thanks voor de input.
 9. De gegeven antwoorden en adviezen zijn ook heel nuttig voor anderen in vergelijkbare posities.
 10. Bedankt voor de 2e bevestiging dat op de balans alleen gestort vermogen staat. in geval van verkoop aandelen of toename in aantallen, moet een bezoekje aan de notaris worden gepleegd. Dat had ik ook al begrepen. En ik had ook gelezen dat bij een engelse limited dit onderhands kan. En hoe gaat de boeking als de er winst van een BV volledig in 't bedrijf wordt gehouden? Ging dat naar een reserve of mag dat direct naar kapitaal?
 11. Ok, en in het geval van een engelse limited wordt dit dan 1 pound = EUR 1,15. Want ik lees dat een engelse limited niet de 18.000 storting kent, maar kan volstaan met een symbolisch bedrag van 1 pound.
 12. Dit lijken idd de logische boekingen. Maar vroeg me af op kapitaal direct via de rekening courant rekening kan toe of afnemen. Maar las in een ander draadje dat kapitaal toeneemt door niet uitgekeerde winst, dus dan gaat dit waarschijnlijk niet op. Zit ik dan alleen nog met de vraag of op een balans van een BV een splitsing moet worden opgenomen tussen gestort en geplaatst kapitaal.
 13. Je bent een BV, maar heb je niet ook prive zekerheden gesteld voor dit krediet?
 14. Beste mensen met een administratieve/boekhoudkundige achtergrond, Ik heb twee vragen mbt de balans van een kleine BV. 1. Is het verplicht/noodzakelijk om in een jaarrekening een splitsing te maken tussen geplaatst en gestort kapitaal? Of mag je volstaan met alleen het gestort kapitaal? 2. Is het mogelijk om direct "kapitaal" aan "rekening courant dga" boekingen te doen? Of moet zoiets altijd via een aandelentransactie? Dus bijv de boeking: Rek Courant DGA 1000 aan Kapitaal 1000 Thanks!
 15. Yep, hij is voor 't ondernemerschap: geschikt niet geschikt [ X ] laat zich te makkelijk uit te veld slaan (lees: lullen)
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept