Ga naar inhoud

chielsen

Legend
 • Aantal berichten

  303
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

2

Over chielsen

Persoonlijke info

Registratie

 • Hoe heb je ons gevonden:
  via een kennis
 • Jij bent:
  ondernemer in spe
 • Tot welke leeftijdsgroep behoor je?
  19-24
 • Je bent voornamelijk geïnteresseerd in:
  ondernemen algemeen
 1. Ik werd zojuist gebeld door MKB Garant, volgens mij dezelfde club. Die beweerden dat mijn verlaging was afgelopen op een adres waar ik al niet meer zit, en waar een contract op de naam van mijn vriendin stond. Heel gek verhaal dus. Ik denk dat ze van plan waren iets voor te stellen in de trant van: "Wilt u weer de verlaging ..." Maar goed toen ik ze wees op het feit dat wat hij vertelde niet klopt, zei hij meteen dat het in de administratie fout stond en dat ze het zouden aanpassen. Klinkt heel louche iig.
 2. chielsen

  Waarde van data in de boeken

  Of andersom: waarom wel? Waarom drijf je een administratie? Weten wat de stand van zaken is. Of het nou puur voor jezelf is, eventuele kopers, de belastingdienst (zal waarschijnlijk minder van belang zijn), financiers of aandeelhouders.. Je wilt toch weten hoe je ervoor staat. Data-driven is nu al bijna niet meer weg te denken (al is het wat gehypte term). Er zijn ook steeds meer bedrijven die 100% vd omzet uit de verkoop van data halen. Zou je niet ergens die waarde terug willen zien? Aangezien data vaak prima te verkopen is, is het ook anders dan goodwill, wat meestal niet echt te verplaatsen is en dus los verkoopbaar is.
 3. chielsen

  technische uitvinding

  Dus als je eenmaal ergens een octrooi aanvraagt, moet je dat eigenlijk meteen wereldwijd doen, anders verlies je het recht?
 4. chielsen

  Waarde van data in de boeken

  Ik vind het wel interessant idee, en ben het ook zeker niet eens met dat data geen waarde zou hebben. Als het wel waarde heeft, waarom zou je het dan niet in je boekhouding zetten? Aan TS, wat is de status nu?
 5. chielsen

  technische uitvinding

  Uit interesse? Als TS nu start met leveren in Nederland, zou die Canadees zijn octrooi dan nog snel in Europa kunnen aanvragen?
 6. De uitspraak van de rechter is nu net dat het niet zó laag is, maar dat je er dus wel iets meer voor moet dan dan alleen kort gezegd "scherpstellen".
 7. chielsen

  [artikel] De start-upcultus is een beetje doorgedraaid

  Het sterke punt van Sillicon Valley is toch juist dat ze daar 'aimen for the moon'? De gedachte is dat je geen wereldspeler wordt door langzaam wat klantjes te sprokkelen en steeds positieve cashflow te draaien. Je moet flink investeren in RD en marketing om zo concurrenten / regelgeving / weerstand tegen verandering te slim af te zijn. Dat het dan 1 op de 10 keer fout gaat is daarbij ingecalculeerd. Uiteindelijk zal je beide soorten investeerders nodig moeten hebben. Wat vooral een probleem is, is dat veel jonge startups denken dat het geld zo op te halen valt met een willekeurig idee en roem en rijkdom dan in het verschiet liggen. Dat daar een flinke dosis hard werk, vaardigheden en wat geluk bij komt kijken zien ze niet direct.
 8. chielsen

  Gigantisch goed idee voor Promotie. I-Depot

  @realist, ik zie toch echt een apparaat, hij heeft al een bedrijf met bestellingen etc. Dat is dus veel meer dan een idee. Waarschijnlijk heeft ie ook wel wat hulp gehad, maar is het natuurlijk leuk/slim van de ouders om alles op het jongetje te schuiven.
 9. Inderdaad handig. Ik zag laatste ook deze bedrijfsfinanciering tool langskomen, daar kan je meteen ook je aanvraag inschieten bij een financier of crowdfunder.
 10. chielsen

  Business Model uitgelicht

  Heb je zelf ook ervaring? Ik denk dat je niet zo makkelijk uit de schoolbanken ondernemers kan gaan vertellen hoe ze het moeten aanpakken.
 11. Gewoon afschaffen die hele belasting. Een verzekering is weinig anders dan een lening aan jezelf in de toekomst (oftewel sparen). Bij de bank rekenen ze ook geen btw, waarom zo moeilijk doen bij verzekeraars? Dat het inkomsten gaat schelen voor de schatkast mogen ze dan wel wel weer ergens anders vandaan halen.
 12. chielsen

  Lichte en sterke voorwerpen

  Bergsporten. In de mountainbike wereld wordt het al veel gebruikt.
 13. chielsen

  Geweigerd bij KVK

  Ja maar als dat naar het oordeel van de kamer niet voldoende is mogen ze je er wel op weigeren.
 14. chielsen

  Wetswijzigingen per 1 januari 2013

  Iemand een idee wat de regels van de vereenvoudige factuur zijn?
 15. chielsen

  Boekhouding geheel zelf doen

  Mag ik vragen waarom je je aanmeld om een product te promoten? Terwijl er niet eens wat gevraagd naar dergelijke meningen? Ik was eigenlijk van plan accumulus te gaan nemen, maar ik zit echt niet op dergelijke spampraktijken te wachten.

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké