Jump to content

Mathias@evelo

Legend
 • Content Count

  596
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36

Personal info

Company info

 • Location
  Kortrijk
 1. Soort van BTW op automatisering dan? Klinkt logisch. Maar ik zie de truken om die BTW te omzeilen al aankomen: zetten ze op een automatische productielijn 1 knop waar 1 werknemer om de 10 seconden moet op drukken = geen automatische werking... Belasting op omzet is misschien wat eenvoudiger in te voeren?
 2. Dat is weer een ander dingetje: Wat met bijvoorbeeld al die verpakkingen? Of als je iets besteld in een fles met statiegeld en dus terug moet naar de winkel er mee? Of kan je met picnic ook je plastic verpakkingen en herbruikbare verpakkingen terug mee geven? Een voeding- en vuilniswagen in 1 :)
 3. Bedankt voor de reacties. @Herman, je hebt gelijk :) in principe zou ik het zo moeten doen. Maar dan moet ik er wel actief reclame voor maken en daar ben ik zelf niet zo goed in. Reclame maken in een community is ook niet zo gemakkelijk, beetje not done, is een persoonlijke mening van mij. @bazzio, de prijs is heel variabel ifv de hoeveelheid die bestelt. Productie is zo goed als automatisch, de opstartkost kan je dan delen over meerdere dezelfde onderdelen. Denk aan een factor 5 verschil tussen 1 en 10 stuks. 100 stuks iets van een factor 10 verschil. Aansprakelijkheid maak ik m
 4. Hallo, Ik heb voor mijn cargofiets een onderdeel ontworpen en laten maken. Het is een echt niche dingetje. Ik heb een foto gepost in de fb-community van dit type cargofiets, en omdat ik er eentje extra had heb ik deze daar ook binnen de 5min verkocht (aan iemand uit Denemarken, het is een europese/wereldwijde community). Er was/is ook interesse van een viertal andere personen maar ik heb er momenteel geen meer. Ik kan er laten bijmaken maar om dit voor een redelijke prijs per stuk te doen moet ik er toch zeker een serie van 10 bestellen. Nu vroeg ik mij af of er een website be
 5. Hallo, Ik heb een kleine vraag. Ik heb hier wat klein gereedschap(zonder afschrijvingen) dat ik niet meer ga gebruiken of dubbel heb. Aangekocht met factuur op de zaak. Aangezien ik niet zoveel bergruimte heb overweeg ik om het tweedehands te verkopen, gewoon proberen via een zoekertjessite. Moet ik dan een factuur met btw opstellen voor de koper? Mijn eigen boekhouder is een tijdje niet bereikbaar en ik veronderstel dat op dit vlak de fiscale wetgeving niet veel zal verschillen tussen NL en BE. Alvast bedankt voor eventuele info!
 6. In België mag je als eigenaar, op eigen verantwoordelijkheid, ook zelf aan je installatie werken. Als zelfstandig elektricien moet je een diploma elektrotechniek hebben voordat je je mag vestigen als elektricien.
 7. Zou kunnen, dat weet ik niet. Maar dan komen we weer bij het begin: de winstcijfers. Als coolblue de elektricien een normaal uurloon betaalt dan verdienen ze er niets aan en zal het niet blijven duren. Als je het echt volgens de regels wil doen dan kan het zijn dat je in sommige gevallen 3 man ter plaatse hebt: de bezorger, de loodgieter en een elektricien. En dat voor 50€ extra terwijl iedereen staat te roepen dat er zoveel vakmannen te kort zijn :)
 8. Ik merk zelf in mijn werk dat klanten de weg naar de webshops wel gevonden hebben. Ik heb zelf nog nooit een vaatwasser, kookplaat, oven,... verkocht. Mijn nettoprijs van de groothandel is hoger dan de prijs van coolblue (met BTW in!). Dus de klant koopt zelf volgens zijn budget en wat hij mooi vindt, en ik moet niet sleuren met zware dingen. Maar ik heb er wel al veel geïnstalleerd, dan reken ik gewoon mijn uurtarief en er is altijd wel iets extra nodig om de boel mooi en veilig aan te sluiten (kabel, stopcontact,...) dat breng ik dan mee. De stekker in steken doen de mannen van coo
 9. Daar zijn gewoon marktonderzoeken van hoor en dat idee klopt al kun je dat natuurlijk verregaand verfijnen... Groet, Highio Indien het grootste deel van onze voeding niet spotgoedkoop zou zijn dan zouden de leveranciers er niet aan denken om het voor amper 5€ thuis te leveren.
 10. Ik heb zelf de indruk dat de meeste mensen wel behoefte hebben aan wat afwisseling als het bekomen van hun voeding betreft. Ze zijn dan een tijdje heel enthousiast over een maaltijdbox, een groentepakket,... maar na een tijd zwakt dat weer af en probeert men eens iets anders. Ook wat betreft de supermarkt: ik denk dat er weinig mensen zijn die echt alles van voeding betrekken uit 1 winkel. Stel nu dat we uitgaan van de 80/20-regel: 80% bestaat uit 'normale' voeding en toebehoren en dat haalt men uit een (discount) supermarkt. Ik kan me voorstellen dat dit automatisch wekelijks t
 11. Grappig dat mensen zo verschillend tegen hetzelfde onderwerp ("Wat eten we vandaag?") aankijken.. Ik heb weinig fantasie op dit vlak en laat me graag verrassen door de app. Bij Picnic hebben ze een leger aan machine learning specialisten die met mijn data aan de slag gaan. Die kennen me beter dan ik mezelf ken op dit gebied en komen met maaltijd suggesties waar ik zelf nooit aan gedacht had. Net zoals iTunes mijn muzieksmaak kent, Netflix kijk tips heeft en Youtube mijn gevoel voor humor aanvoelt. Wat ga je doen als de thuisbezorgers eens een weekje staken? :)
 12. Het ding is: met iets als voeding kan je veel verdienmodellen bedenken. Van de doe-het-zelver met eigen tuin, varkensstalletje en bbq, tot iemand die zelf geen eigen keuken heeft en gewoon elke dag buitenshuis gaat eten. Met oneindig varianten er tussenin. De consument zwabbert wat heen en weer tussen al die mogelijkheden, want we willen toch wel wat afwisseling? Dus wat mij betreft zal geen enkele speler in de voedingssector ooit over een langere periode voldoende marktaandeel verzamelen om er echt veel geld mee te verdienen. Zeker niet diegene die logistiek als USP hebben.
 13. 'Gewoon' consumentenmateriaal à la tv, laptop,... lijkt mij tegenwoordig veel te goedkoop om nog rendabel te kunnen verhuren (waarschijnlijk omdat niet alle externe kosten worden doorgerekend, denk aan milieu- en transportkosten, maar dit is een andere discussie). Duur, omvangrijk en relatief weinig gebruikt materiaal verhuren is wel haalbaar denk ik. Denk aan gereedschappen, DJ materiaal, feestmateriaal,... Maar dan verwacht de klant wel goed advies en service.
 14. Ik begrijp het zo: Iemand die iemand anders beschuldigt van schade toegebracht te hebben moet dit kunnen bewijzen en moet het verband kunnen aantonen tussen de acties van de beschuldigde en de opgelopen schade. Jij moet niet gaan bewijzen dat je iets niet gedaan hebt. Maar de experts moeten mij vooral verbeteren als het niet helemaal klopt wat ik zeg
 15. Misschien de eerste investeerder afwijzen, de zaak fiscaal deftig regelen en dan de boel te koop zetten?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept