Mathias@evelo

Legend
 • Aantal berichten

  596
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Mathias@evelo

 1. Soort van BTW op automatisering dan? Klinkt logisch. Maar ik zie de truken om die BTW te omzeilen al aankomen: zetten ze op een automatische productielijn 1 knop waar 1 werknemer om de 10 seconden moet op drukken = geen automatische werking... Belasting op omzet is misschien wat eenvoudiger in te voeren?
 2. Dat is weer een ander dingetje: Wat met bijvoorbeeld al die verpakkingen? Of als je iets besteld in een fles met statiegeld en dus terug moet naar de winkel er mee? Of kan je met picnic ook je plastic verpakkingen en herbruikbare verpakkingen terug mee geven? Een voeding- en vuilniswagen in 1 :)
 3. Bedankt voor de reacties. @Herman, je hebt gelijk :) in principe zou ik het zo moeten doen. Maar dan moet ik er wel actief reclame voor maken en daar ben ik zelf niet zo goed in. Reclame maken in een community is ook niet zo gemakkelijk, beetje not done, is een persoonlijke mening van mij. @bazzio, de prijs is heel variabel ifv de hoeveelheid die bestelt. Productie is zo goed als automatisch, de opstartkost kan je dan delen over meerdere dezelfde onderdelen. Denk aan een factor 5 verschil tussen 1 en 10 stuks. 100 stuks iets van een factor 10 verschil. Aansprakelijkheid maak ik mij niet echt zorgen over, het is een eenvoudig onderdeel zonder bewegende delen of elektro, geen scherpe onderdelen,... Ik heb momenteel prijs gevraagd aan een bedrijf in Berlijn dat ook gekend is in deze community. Echt grote aantallen zullen het nooit worden maar in het ideale geval komen we tot een overeenkomst dat zij de productie en logistiek doen. En ik een kleine vergoeding ontvang per verkocht stuk.
 4. Hallo, Ik heb voor mijn cargofiets een onderdeel ontworpen en laten maken. Het is een echt niche dingetje. Ik heb een foto gepost in de fb-community van dit type cargofiets, en omdat ik er eentje extra had heb ik deze daar ook binnen de 5min verkocht (aan iemand uit Denemarken, het is een europese/wereldwijde community). Er was/is ook interesse van een viertal andere personen maar ik heb er momenteel geen meer. Ik kan er laten bijmaken maar om dit voor een redelijke prijs per stuk te doen moet ik er toch zeker een serie van 10 bestellen. Nu vroeg ik mij af of er een website bestaat waarop je je product kan presenteren en waar mensen die interesse hebben op kunnen reageren/registreren? Van zodra er voldoende mensen geregistreerd hebben kan de bestelling in productie gaan. (lokale productie, niet in China dus gaat snel) Voordeel is dat ikzelf niets moet laten produceren dat niet nog niet verkocht is (geen voorraad) en voordeel voor de klant is dat ie een optimale prijs betaalt.
 5. Hallo, Ik heb een kleine vraag. Ik heb hier wat klein gereedschap(zonder afschrijvingen) dat ik niet meer ga gebruiken of dubbel heb. Aangekocht met factuur op de zaak. Aangezien ik niet zoveel bergruimte heb overweeg ik om het tweedehands te verkopen, gewoon proberen via een zoekertjessite. Moet ik dan een factuur met btw opstellen voor de koper? Mijn eigen boekhouder is een tijdje niet bereikbaar en ik veronderstel dat op dit vlak de fiscale wetgeving niet veel zal verschillen tussen NL en BE. Alvast bedankt voor eventuele info!
 6. In België mag je als eigenaar, op eigen verantwoordelijkheid, ook zelf aan je installatie werken. Als zelfstandig elektricien moet je een diploma elektrotechniek hebben voordat je je mag vestigen als elektricien.
 7. Zou kunnen, dat weet ik niet. Maar dan komen we weer bij het begin: de winstcijfers. Als coolblue de elektricien een normaal uurloon betaalt dan verdienen ze er niets aan en zal het niet blijven duren. Als je het echt volgens de regels wil doen dan kan het zijn dat je in sommige gevallen 3 man ter plaatse hebt: de bezorger, de loodgieter en een elektricien. En dat voor 50€ extra terwijl iedereen staat te roepen dat er zoveel vakmannen te kort zijn :)
 8. Ik merk zelf in mijn werk dat klanten de weg naar de webshops wel gevonden hebben. Ik heb zelf nog nooit een vaatwasser, kookplaat, oven,... verkocht. Mijn nettoprijs van de groothandel is hoger dan de prijs van coolblue (met BTW in!). Dus de klant koopt zelf volgens zijn budget en wat hij mooi vindt, en ik moet niet sleuren met zware dingen. Maar ik heb er wel al veel geïnstalleerd, dan reken ik gewoon mijn uurtarief en er is altijd wel iets extra nodig om de boel mooi en veilig aan te sluiten (kabel, stopcontact,...) dat breng ik dan mee. De stekker in steken doen de mannen van coolblue wel zelf maar veel meer dan dat kunnen en mogen ze niet doen, toch niet op vlak van elektriciteit.
 9. Daar zijn gewoon marktonderzoeken van hoor en dat idee klopt al kun je dat natuurlijk verregaand verfijnen... Groet, Highio Indien het grootste deel van onze voeding niet spotgoedkoop zou zijn dan zouden de leveranciers er niet aan denken om het voor amper 5€ thuis te leveren.
 10. Ik heb zelf de indruk dat de meeste mensen wel behoefte hebben aan wat afwisseling als het bekomen van hun voeding betreft. Ze zijn dan een tijdje heel enthousiast over een maaltijdbox, een groentepakket,... maar na een tijd zwakt dat weer af en probeert men eens iets anders. Ook wat betreft de supermarkt: ik denk dat er weinig mensen zijn die echt alles van voeding betrekken uit 1 winkel. Stel nu dat we uitgaan van de 80/20-regel: 80% bestaat uit 'normale' voeding en toebehoren en dat haalt men uit een (discount) supermarkt. Ik kan me voorstellen dat dit automatisch wekelijks thuis geleverd wordt en dat men zelfs niet meer hoeft te bestellen. Gooi er wat AI over en de supermarktcomputer weet beter wat je nodig hebt dan dat je zelf gaat kijken in de berging of koelkast. De overige zaken zijn luxe/speciaal/nieuw en haalt men uit gespecialiseerde winkels waar men kan proeven, een workshop volgen, zien hoe het gemaakt wordt,... Mogelijk hebben die ook een webshop maar dan vooral als extra service naar de klant? 80% = groot volume, kleine marges 20% = klein volume, grote marges
 11. Grappig dat mensen zo verschillend tegen hetzelfde onderwerp ("Wat eten we vandaag?") aankijken.. Ik heb weinig fantasie op dit vlak en laat me graag verrassen door de app. Bij Picnic hebben ze een leger aan machine learning specialisten die met mijn data aan de slag gaan. Die kennen me beter dan ik mezelf ken op dit gebied en komen met maaltijd suggesties waar ik zelf nooit aan gedacht had. Net zoals iTunes mijn muzieksmaak kent, Netflix kijk tips heeft en Youtube mijn gevoel voor humor aanvoelt. Wat ga je doen als de thuisbezorgers eens een weekje staken? :)
 12. Het ding is: met iets als voeding kan je veel verdienmodellen bedenken. Van de doe-het-zelver met eigen tuin, varkensstalletje en bbq, tot iemand die zelf geen eigen keuken heeft en gewoon elke dag buitenshuis gaat eten. Met oneindig varianten er tussenin. De consument zwabbert wat heen en weer tussen al die mogelijkheden, want we willen toch wel wat afwisseling? Dus wat mij betreft zal geen enkele speler in de voedingssector ooit over een langere periode voldoende marktaandeel verzamelen om er echt veel geld mee te verdienen. Zeker niet diegene die logistiek als USP hebben.
 13. 'Gewoon' consumentenmateriaal à la tv, laptop,... lijkt mij tegenwoordig veel te goedkoop om nog rendabel te kunnen verhuren (waarschijnlijk omdat niet alle externe kosten worden doorgerekend, denk aan milieu- en transportkosten, maar dit is een andere discussie). Duur, omvangrijk en relatief weinig gebruikt materiaal verhuren is wel haalbaar denk ik. Denk aan gereedschappen, DJ materiaal, feestmateriaal,... Maar dan verwacht de klant wel goed advies en service.
 14. Ik begrijp het zo: Iemand die iemand anders beschuldigt van schade toegebracht te hebben moet dit kunnen bewijzen en moet het verband kunnen aantonen tussen de acties van de beschuldigde en de opgelopen schade. Jij moet niet gaan bewijzen dat je iets niet gedaan hebt. Maar de experts moeten mij vooral verbeteren als het niet helemaal klopt wat ik zeg
 15. Misschien de eerste investeerder afwijzen, de zaak fiscaal deftig regelen en dan de boel te koop zetten?
 16. Zou de eigenaar van het horloge het dan zover drijven dat hij de prijs van het horloge zou opeisen? Mij lijkt het toch een gedeelde verantwoordelijkheid waarbij het grootste deel bij de eigenaar van het horloge ligt.
 17. Eens gaan kijken bij andere fietsenmakers in Amsterdam om inspiratie op te doen? Specialiseren lijkt mij wel een must. Je moet eens zoeken op dr. Beyck, die zit in Amsterdam, leuke winkel met visie.
 18. @Twabla Ik vermoed dat zijn gezin dit niet leuk zal vinden. Ik ben geen dokter maar een burn-out 'uitzweten', dat zie ik niet goed komen. Zeker niet als je alles op alles wil zetten om een eigen bedrijf uit te bouwen. Heb je nu een vast loon uit de vof? Misschien is er een mogelijkheid om nog een jaartje mee te gaan in de visie van je vader maar dan wel bijvoorbeeld parttime werken voor hetzelfde loon tot je er weer bovenop bent om dan met voldoende energie je eigen bedrijf te starten?
 19. 2017 is goed geweest; meer omzet, meer winst (volgend jaar meer belastingen betalen). Geen concrete doelen voor 2018, ben nog wat op zoek naar inspiratie.
 20. Tijdens de vakantie een nachtje verbleven op een binnenvaartschip. De eigenaars wonen er ook. Ze vertelden dat een hypothecaire lening niet kan voor een boot (in België). En om de zoveel jaar moet die op het droge voor een schilderbeurt.
 21. In België legt de post na 1 poging het pakje bij een afhaalpunt. Van mij hoeven ze zelfs niet aan huis te komen want we zijn toch heel onregelmatig thuis en het afhaalpunt ligt op minder dan 1km ver. Over en weer met de fiets is heel gemakkelijk en je kan gaan wanneer het best uitkomt (en combineren met andere boodschappen). Mogelijk dat die wildgroei van leveringen met (grote) bestelwagens in stadscentra zal uitmonden in een verbod.
 22. Prijs van leveringen staan al een tijdje ter discussie. Eens met Live L, er zullen meer opties aangeboden worden waaruit de klant kan kiezen met bijhorend prijskaartje. Is beter voor de klant en beter voor de vervoerder. En er kan ook nog een groen tintje aan gebreid worden. Ik vermoed dat er op termijn ook een prijsverschil zal zijn tussen levering in de stad en op het platteland.
 23. Moeilijk geval. Als ik voor mezelf denk: als ik het gevoel zou hebben van tijdens dit gesprek iets bijgeleerd te hebben waarmee ik later mogelijk voordeel zou kunnen doen financieel. Dan zou ik wel bereid zijn om er voor te betalen als het een redelijk bedrag is. En dan nog zou je eventueel kunnen vermelden dat je in de veronderstelling was dat dit een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek was. (kan ook leerzaam zijn voor de andere partij dat dit hun eens duidelijk gezegd wordt).
 24. Ja, misschien denken aan 3D geprinte muizen in de vorm van een kat, hond, boterkoek,... :)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.