Jump to content

Henkie20093

Junior
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  student
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  < 18
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  www.kvk.nl

Company info

 • Branch
  29
 1. Hallo! Maatwerk websites heb ik maar +/- 1 per jaar, voor de rest zo nu en dan wat wordpress websites. De ene maand halen we 4 websites binnen, de andere keer 4 maanden niks, daarom verkies ik liever een werkgever voor nu. Zoals gezegd ben ik druk bezig met een eigen project en zoek ik geen klanten, want daar kies ik voor. Gezien het eigen project zijn release nadert, en ik voorlopig nog even op een werkgever wil teren, heb ik ervoor gekozen om de website klanten er bij neer te leggen. Wie weet loopt het anders met mijn nieuwe werkgever, dan kan ik altijd weer bij deze kennis aankloppen, het nieuwe project is ook in samenwerking met hem, we laten elkaar dus niet in de steek. Daarnaast verzorg ik wel nog steeds hosting, office exchange en nog tal van andere diensten, dit zijn werkzaamheden welke mijn (toekomstige) werkgever niet doet. Begrijp me niet verkeerd, maar ik wil niet groter overkomen dan mijn bedrijf is. Er gaat gewoon heel veel tijd in op dit moment, en er komen weinig inkomsten uit, maar zoals gezegd zal het zich langzaam gaan terugbetalen vanaf maart. Ik wil jullie graag bedanken voor jullie tijd en moeite die jullie genomen hebben voor het beantwoorden van mijn vraag. O, en de andere vennoot, dat waren er 2, beiden zijn eruit gestapt, je weet hoe het gaat, ingeschreven bij de kvk, en dan meteen naast de schoenen gaan lopen, dure lease autos willen hebben etc, hier ben ik destijds niet mee akkoord gegaan en zijn zij weggegaan. Wegens privé redenen heb ik de VOF met mijn vrouw voortgezet. Heb ik toch nog wat prive details met jullie gedeeld.
 2. Goede (bijna) avond, Er gaat veel tijd in onze onderneming zitten omdat wij bezig zijn aan een project welke helemaal vanaf scratch gebouwd wordt. Deze verwachten wij 1 maart te releasen, dan veranderd ook direct onze omzet. Wij hebben al diverse afspraken vastgelegd met bedrijven welke het product direct in gebruik willen nemen. De handelsnaam voor de websites/webdevelopment was opgericht speciaal voor de website opdrachten. Inmiddels heb ik ook al uitvoerig een gesprek gevoerd met mijn kennis (klinkt even wat beter). Hij volgt al een tijd een wordpress cursus, met de bedoeling om mij te helpen bij de werkzaamheden, maar hebben besloten om de samenwerking te stoppen en de bedrijfsnaam stop te zetten. Vanzelfsprekend ondersteun ik hem wel nog bij de vragen die hij heeft. Om even duidelijk te zijn; Nee, de website prijzen beginnen vanaf 1100 euro. Maatwerk begint vanaf +/- 3000 euro. Daarnaast heb ik al 19 jaar ervaring met HTML en ongeveer 14 jaar ervaring met php. Ik werk dan ook als senior php developer bij mijn werkgever. Zolang de inkomsten nog niet stabiel zijn wil ik graag zekerheid hebben, zoals een werkgever. Gelukkig ben ik niet verplicht om overdag mijn werkzaamheden voor de onderneming te doen. Voor mij werkt dit goed. Het is geen vetpot, flink aanpoten, maar betaal in ieder geval gewoon netjes mijn belasting. Het bedrijf waar ik ga werken heeft een specifieke branch waar zij in actief zijn, hiervoor hebben zij cursus software geschreven en doen zij nog wat meer dingen. Sinds kort hebben zij ook een development opgericht. Voor dat bedrijf zal ik ook werkzaamheden moeten verrichten. Vandaar dat wij dan concurreren van elkaar zijn. Ik kan niet teveel in detail treden dus. Daarnaast ga ik mij niet verantwoorden waar de tijd aan besteed wordt. Niet alle tijd wordt betaald.
 3. Allen bedankt voor jullie antwoord. Ik heb dit uiteraard ook besproken met de jongen waarmee ik samenwerk. Hij zelf wilt niet dat ik er mee stop, want dan valt voor hem ook een deel weg van zijn bedrijf. Hij kan zelf geen websites maken. Wat ik begrijp uit jullie antwoorden moet ik er met het bedrijf samen uitkomen, of als het niet naar mijn zin is, afzien van hun aanbod. In principe, als het bedrijf zegt; Het is van ons uit totaal geen probleem, we leggen dat schriftelijk vast, dan is het goed? Zelf verstuur ik alleen facturen naar mijn goede vriend, en nooit naar andere bedrijven/particulieren, dus wellicht kunnen we dat ook vastleggen. Graag wil ik jullie bedanken voor de moeite die jullie genomen hebben om te reageren op mijn bericht. Ik ga er dit weekend eens over na denken. Bedankt.
 4. Beste mede-ondernemers, Ik heb een VOF en bouw daarmee websites voor (voornamelijk) bedrijven. Dit doe ik buiten mijn werk om, in de avond uren en mijn weekenden. Nu heb ik dus ook een vaste baan, maar het loopt allemaal niet meer zo lekker daar, dus ik ben op zoek gegaan naar een andere werkgever, en die heb ik gevonden. Sterker nog, toevallig schreven ze mij aan. Ik ben ingegaan op hun aanbod en heb een gesprek gehad. Zij bouwen en onderhouden een cursus systeem voor bestuurders in het openbaar vervoer. Daarnaast hebben zij ook een bedrijf opgericht welke websites voor (voornamelijk) bedrijven bouwt. Nu zijn wij dus concurrenten van elkaar, maar heb aangegeven dat ik zelf geen moeite doe om klanten te zoeken en dat een vriend van mij (eenmanszaak) de klanten aan levert. Zij hebben de optie aangeboden: Ik schrijf de handelsnaam uit (de vof heeft 3 handelsnamen, 3 verschillende dingen in de ICT sector) en stop de activiteiten. Alle toekomstige klanten stuur ik naar hun en krijg een bonus per aangeleverde klant. Het liefste houd ik mijn bedrijf, daar ik zelf geen klanten zoek en mij totaal niet bemoei van met de klanten van mijn vriend, zie ik hier geen problemen in. Dagelijks ben ik na mijn werk nog minimaal 6 uur per dag bezig met mijn bedrijf en in het weekend bijna 15 uur per dag, ik doe dit al jaren lang, sinds mijn 16e, 12 jaar geleden, en wil dit nog blijven doen. Ik vind het leuk en wil niet zomaar een deel daarvan stopzetten. Hebben jullie tips / ideeën / ervaringen die jullie delen willen met mij? Zelf weet ik niet zo goed hoe ik dit moet aanpakken. Bvd, en alvast een fijn (werk)weekend toegewenst. Henk [Mod edit: titel verduidelijkt]
 5. Beste Highio, Ik wil uiteraard een juridisch adviseur gaan inschakelen, maar hoopte dat jullie tips o.i.d. voor mij hadden... Dat ik al het werk verricht wordt gelogd op de servers van het bedrijf, ook is dit te zien in de tickets die onze klanten openen. Mvg, M.
 6. Beste Peter, Bedankt voor de tip, maar deze website bestaat al heel wat jaren niet meer, maar zal hem weghalen. Mvg, M
 7. Beste mensen, Wij, mijn broertje, ik en een vriend van ons hebben een VOF. Sinds enkele maanden doet mijn broertje niet veel meer aan het bedrijf, wat onze vriend irriteert. Onze vriend wilt hem een schriftelijke waarschuwing sturen, maar doet het niet. Onze vriend doet vanaf dat moment ook niets meer voor het bedrijf en loopt wat dingen aan te pappen (scripting website). Nu ben ik erachter gekomen dat hij de VOF alleen wou beginnen voor de voordelen, sligro pasje, pronken met visitekaartjes, en alle financieële voordelen die erbij komen kijken (zelfs autos had hij bijna geleaset)! Nu hebben wij hierdoor onderling ruzie gekregen en zijn om tafel gaan zitten. Hij wilt eruit stappen met zijn stukje van het bedrijf (Bedrijfsnaam X) , Bedrijven X, Y en Z zijn onderdeel van Bedrijf ABC V.O.F. Hier zijn mijn broertje en ik mee akkoord gegaan, mijn broertje en ik zullen de V.O.F. doorzetten met bedrijfsnamen Y en Z. Alle schulden e.d. worden hem kwijtgescholden. Vandaag meld meneer zich weer en wilt zich beroepen op een lid uit ons vof contract, waarin staat dat als alle andere vennoten wanprestaties leveren de VOF opgeheven wordt en dat hij de mogelijkheid heeft om een doorstart te maken. Dit kan hij toch niet zomaar doen? Ik ben immers de enigste sinds 2 maanden wie alle klanten te woord staat en de storingen oplost. Tevens weigert hij het bedrijfspasje van de Rabobank en de Sligro en Makro pasje op te sturen naar ons, desnoods in 4en geknipt. Wat kan ik doen? Hij zou immers netjes uit de VOF stappen. Kan hij zich zomaar hierop beroepen? Kan ik deze jongen gewoon met de andere vennoot uitschrijven bij de KVK? Mijn broertje blijft dus qua stemrecht is dat 67% tegen zijn 33%, of werkt dat zo niet? Uiteraard betreur ik de situatie ten zeerste, maar het lijkt wel of onze vriend de weg kwijt is. Mvg, M. L. (Ivm zoekmachine)
 8. Hartelijk bedankt voor uw bericht! Had zelf al op "investeerders" gezocht maar kon heel weinig vinden wat mijn vragen beantwoorde. Ik zal eens kijken! - Mario.
 9. Beste HL-leden, Om mijn onderneming op te zetten heb ik 1.7 miljoen euro nodig. Gezien de banken weer eens droog brood gaan/moeten eten, heb ik van de bank afgezien en ben ik mij gaan richten op investeerders. Na wat heen en weer mailen met een raadslid van de gemeente ben ik bij een grote groep investeerders terecht gekomen welke zeer geïnteresseerd zijn in mijn idee. Daar ben ik dus heel blij mee! Echter rest mij de vraag of dit wel verstandig is. Ik heb geen ervaring in investeerders en alles daar om heen. Hebben alle investeerders zeggenschap binnen het bedrijf? Hoe is dit geregeld? Kan dit contractueel vastgelegd worden? Kunnen investeerders zomaar opeens hun geld/aandelen terug vragen, is hier een termijn aan gebonden? Helaas kan ik niet veel kwijt over deze nieuw te starten onderneming gezien meer mensen hier mee bezig zijn en ik hun niet slimmer wil maken dan ze al zijn. - Mario.
 10. Hallo, Allen bedankt voor de reacties. Het komt er dus op neer dat ik contact met de school moet opnemen voor mijn vragen. Dit zal ik zeker doen! Tevens zag ik dat die jongen wat gemaild had ook een klant van me was. @RoelW: Dat had ik inderdaad gisteren al hier op het forum gevonden, bedankt. @Douwe: "Zelf hou ik er niet van om een stagiaire aan te nemen als gratis werknemer", Voor niks gaat de zon op zeggen ze, vandaar dat ik gelijk even naar een stage vergoeding gekeken heb. Ik zal eens met zijn school overleggen over de mogelijkheden. Bedankt voor alle reacties!
 11. Beste, Ten eerste, excuses als dit het verkeerde forum gedeelte is, ik wist even niet waar het anders moest. Ik kreeg zojuist vanuit het niets een mail met daarin een verhaal over een jongen die een stage plek zoekt voor zijn ICT opleiding. Nu wil ik deze jongen wel een plekje aanbieden, alleen zit ik met een aantal vragen. 1. Kost het mij wat als ik deze jongen een plekje aanbied? Zoja, hoeveel zal dit ongeveer zijn? 2. Ik had een vraag over stage vergoedingen, maar dit had ik al gevonden hier op het forum. 3. Moeten en contracten getekend worden met de desbetreffende school? Ik neem aan van wel. 4. Deze jongen gaat vanuit huis werken via Skype en een zogeheten "Multiuser screen" op de servers, zodat ik kan zien wat hij typt en andersom, om te leren servers te beheren. Ook zal deze jongen 1 dag per week of per 2 weken hier op kantoor komen op mijn kosten om hem specifiekere dingen te leren. Deze jongen komt namelijk uit Brabant en mijn bedrijf zit in Harderwijk, vandaar thuiswerken. Het bedrijf wat ik heb is een webhosting bedrijf en een webshop, hij zal met beide "bedrijven" te maken hebben. Wat zijn eventuele andere opties ? Met vriendelijke groet, ML
 12. @ W-Media: Ik ben momenteel bezig aan een nieuwe layout. Ik heb dus nu inderdaad ook een menu met alle categorieën links boven onder de header. Als dit gedaan is kan ik het registratie formulier aanpassen enzo en de 7100 producten in categorieën gaan verdelen en zoekwoorden toevoegen met de omschrijving e.d. Hartelijk bedankt voor je tip. ;D
 13. Zoals eerder is vermeld in mijn 1e post is de layout inderdaad niks. Ik was zo "wanhopig dat ik die erop gegooit heb dat ik dacht dat de mensen het te moeilijk vonden, mijn vorige layout. Qua producten hebben jullie helemaal gelijk, het staat inderdaad door elkaar gepropt. (Kwam door een fout met exel) Maar dit is te herstellen. Met die kortingscoupon klopt, ik heb deze pas ingebouwd, mijn systeem ondersteundde dat eerst niet. En de zoekmachine werkt wel, alleen mijn producten bevatten geen "zoek woorden" mijn bedoeling was eerst wat producten te verkopen en vervolgens een goede site laten maken door een bedrijf. Dat er veel producten zonder foto zijn verbaasde mij ook al. Ik heb namelijk 7079 producten (even zo uit mijn hoofd) en bijna 11.000 foto's. Volgens mij heeft mijn leverancier een fout gemaakt tijdens het exporteren van het exel bestandje met de producten. Ik denk dat ik komende week eens grondig aan de layout ga werken en de producten eens ga verdelen in categorieën. In ieder geval hartelijk bedankt voor de reacties, hier zal ik zeker iets mee gaan doen! Vooral dat systeem klinkt me goed in de oren voor te kijken wat de bezoekers precies uitspoken.. Het rekening nummer geef je op bij de registratie omdat ik dan bepaalde dingen kon nakijken (Mocht er een bestelling verkeerd gaan) Nu (na 2 jaar) is het registratie formulier inderdaad eens aan verandering toe. Geboorte datum was verplicht omdat ik voorheen een profielensite had voor scooter liefhebbers, daarna is de webshop erbij gekomen en zijn de profielen langzamerhand verdwenen. [edit] Door de verhuizing een half jaar geleden ongeveer (juli) heb ik problemen met KPN, terwijl ik netjes de verhuizing ruim 2 maanden van te voren heb doorgegeven. Dus vandaar. [/edit]
 14. Geachte mede-ondernemers, Ik zit nu al 2 jaar met een probleem. Ik heb namelijk een website (weliswaar te vinden in mijn profiel), met maandelijks zo'n 1.500.000 bezoekers (bijna 4 miljoen hits per maand). Echter heb ik in deze 2 jaar tijd maar 3 producten verkocht? De layout heb ik zeker al 15 keer veranderd, nu heb ik een hele simpele layout (te simpel, trekt niet echt vertrouwen bij de bezoekers, i know). Qua prijzen ben ik niet echt duur, sommige dingen wel, andere dingen niet.. Maar mijn vraag is: Hoe zou het kunnen komen dat ik totaal niks verkoop met zo'n hoog bezoekers aantal? Ik kan begrijpen dat mensen gaan "doorzoeken" naar goedkopere website's.. Maar komop, met 1,5mil bezoekers, hoe kan dat? Met vriendelijke groet, ML
 15. nee ik bedoelde dus: dat mijn domein naam gewoon de bedrijfnaam is. Omdat .com op het moment meer voor de hand ligt dan .eu, daarom is het zo belangrijk voor me :) EDIT: Ik weet niet zeker of ik in het goede topic gepost heb :P
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept